С деца на сватба

• 23 879
  • 426
  •   1
Отговори
# 315
Може да са роднини на мъжа и.

# 316
  • Mediterraneo
Абе роднини  Stop Толкова непознати, та да не мога да им връча детето обратно, айде моля! Никой не е виновен, че на сватбата на някого присъстват непознати за него хора...

# 317
На тази сватба бях гост Simple Smile Мисля, че съм го написала

# 318
  • София
Аз също помислих, че става дума за вашата сватба, а детето е било гост. Да, досадно се е получило, и то пак заради "разпускащи" родители. Но това, че на теб не ти е било приятно, не значи, че булката не е харесала сватбата си така, с деца.  Simple Smile
А за момченцето, човъркащо украсата - щом майка му е била приятно залисана, можело е друг от гостите, по-точно от организаторите, да го дръпне и да го връчи на неговите хора.
Между другото, и на нашата сватба децата разграбиха балоните, аранжирани цветово тук-там, но аз не бях забелязала, докато не ме осведоми друго гостенче, възмутено от безчинството. Simple Smile Искам да кажа, че булката има достатъчно други ангажименти, за да бди непрекъснато какви ги вършат невръстните калпазани.

# 319
Аз на моята сватба не разбрах и половината неща, които са се случвали извън полезрението ми, бях толкова залисана. Сигурно и земетресение да беше минало щях да съм щастлива и да не го забележа. Така че може би авторката просто трябва да се успокои, че нищо не може да ѝ провали деня. Аз имах резервна рокля за инциденти, такъв се случи, та много се радвах на умната си главица, бях с превързан крак с три шева и пак беше най-прекрасната сватба. И все пак не е зле родителите да внимават повече какво правят децата им на тези събития, защото отива доста енергия в това да се организира украса, торта и всичко друго покрай една сватба и не трябва да се... хайде не проваля, защото нищо не може да я провали, но разваля усещането.
В случая на авторката обаче трябва да се помисли и за комфорта на самите деца, както се каза, не са животни, милите. Задимено място, вечерна сватба далече от цивилизацията, дори да приемем, че и да направят нещо е ок, не е ок за тях да бъдат подлагани на това, не мислите ли? Нашата беше следобедно-дневна и приключи към 10-11, така че не беше проблем за малчовците, беше в заведение, където излизахме да пушим в градината и пак някои от гостите ни предпочетоха да доведат децата за час-два и след това някой да ги прибере, за да са спокойни всички. Не по мое настояване, не се бях замислила, освен че питах родителите изрично, за да договоря с ресторанта детско меню кой ще идва и кой - не.

# 320
  • Англия
Поканени сме на сватба тпзи уикенд. Стана ми страшно приятно, че младоженците ми се обадиха да попитат от какво ще имаме нужда за нашата 6-месична дъщеря - детско столче, детско меню, детско легло в хотела (те поемат нощувките на всички гости). Не са питали дали ще я взимаме, защото явно за тях е напълно нормално едно семейство да не бъде разделяно. Точно по противоположния начин бих се почувствала, ако ми бяха казали, че детето ми не е жешан гост.

# 321
  • Англия
Поканени сме на сватба тпзи уикенд. Стана ми страшно приятно, че младоженците ми се обадиха да попитат от какво ще имаме нужда за нашата 6-месечна дъщеря - детско столче, детско меню, детско легло в хотела (те поемат нощувките на всички гости). Не са питали дали ще я взимаме, защото явно за тях е напълно нормално едно семейство да не бъде разделяно. Точно по противоположния начин бих се почувствала, ако ми бяха казали, че детето ми не е желан гост.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2014, 09:50 от ana.ana

# 322
Поканени сме на сватба тпзи уикенд. Стана ми страшно приятно, че младоженците ми се обадиха да попитат от какво ще имаме нужда за нашата 6-месична дъщеря - детско столче, детско меню, детско легло в хотела (те поемат нощувките на всички гости). Не са питали дали ще я взимаме, защото явно за тях е напълно нормално едно семейство да не бъде разделяно. Точно по противоположния начин бих се почувствала, ако ми бяха казали, че детето ми не е желан гост.
Еми, това е въпрос на класа.

# 323
  • Англия
Да, така е. Тук доста се изписа колко е важен комфортът на младоженците и как това е техният ден и те определят правилата. Сякаш гостите са там преди всичко, за да им го осигурят (комфорта). Нека, обаче, да не забравят, че добрият домакин преди всичко желае гостите му да се чувстват превъзходно и  бъдат обгрижени по възможно  най-внимателния начин.

# 324
Като чета тук, се чудя как някои хора така и не се отърсват от досадния си егоцентризъм и претенции.
Ами ако пък решат да не правят сватба хората, а да живеят на семейни начала, тогава сигурно ще сте обидени, че няма да има сватба.
Каква класа е това поведение? По-скоро дива сеирджийска селяндурщина - нека се покажем, нека ни видят.

# 325
  • Англия
Признак за селяндурщина е подобно махленско изказване. Признак за класа е, когато си решил да направиш сватба и да поканиш някого, да се отнесеш с внимание към него, да покажеш уважение към семейството му и да го накараш да се чувства скъп и желан гост, а не някой, който ти създава допълнителен ангажимент и без когото можеш да минеш. За справка-  ние няма да взимаме детето на самата церемония, но ще бъде в съседен хотел с моите родители, защото е кърмаче и няма как да го зарежа и да забравя за съществуването му.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2014, 10:36 от ana.ana

# 326
Уважаема, пълна селяндурщина е да шантажирате младоженците с претенции от типа "ти мене уважа'аш ли ма" и "като не си взема детето, няма да си играя с теб". Вие си го наричайте "класа" колкото си щете, но е селяндурско и проява на неуважение към един специален за младоженците момент, който те са избрали да споделят с вас. Това, че не биха искали да им се оглася сватбата от детски писъци, не е неуважение, а желание за малко да избягат от проблемите и грижите - и свои, и ЧУЖДИ.

# 327
  • Русе, България
Пояснявам, че информацията от първия ми пост не е невярна. Когато попитах булката, присъствието на детето предвидено ли е, тя ми каза "не" и даде пример от друга сватба, на която е била. Там децата "развалили купона" и, за да се избегнат такива моменти, решили на тяхната сватба да не са поканени деца. Нататък знаете - "мародерствах" Grinning нашето да се появи, това в крайна сметка не се случи, а резултатът беше, че имаше други деца, да, някои (от по-големите) с предвидено място и куверт.

Ще прочета последните ви постове за класата сега.

# 328
  • Англия
Бон бон бон, всяка дискусия с теб е невъзможна поради отклоняване от това, което си решила да коментираш, тоест моя пост и написаното в него. Аз се почувствах поласкана от внимателното отношение на младоженците към моето дете, което както стана ясно не съм имала намерение да "натрапвам" никому.

# 329
Пижамка, аз пак не мога да те разбера.. децата не са били поканени, но родителите са ги довели на своя глава, ли? И е имало места само за големи деца? На колко години са били?

Общи условия

Активация на акаунт