Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :) (2)

• 79 830
  • 498
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И аз махам грима преди да ползвам четка. Най-често с олио или мицеларна вода. Ползвам я през ден.

# 211
Сутрин си мия лицето с мицеларната пяна на Nuxe с рози. След това пръскам щедро термална вода Ла Рош.  Околоочен крем на Жая и крем за лице Effaclar Duo плюс.
Вечер първо си махам грима с мицеларната вода на Bioderma(розовата). След това си измивам лицето с гел Effaclar. Нанасям серум Estee Lauder, пак същия околоочен и силно хидратиращ крем - редувам Frache на Nuxe и Hydraphase intense на Ла Рош.
Четки за лице засега не съм ползвала. Peace

# 212
  • София
Ох този измиващ гел на bare minerals много гадно ми мирише. Ако върши някакви чудеса с кожата да се замисля, но обичам все пак да ми мирише на хубаво продукта за лице  ooooh!

# 213
  • в 1001-та нощ
Чела съм, че доста хора свалят грима директно с четката, но аз все имам чувството, че така набивам грима и мръсотията, затова и аз - първо свалям грима и "на чисто" с четката  Blush

# 214
  • София
Момичета, от месец и нещо си избелвам лицето с Estee Lauder серум и ампули. За съжаление, кожата ми, която до този момент е била доста държелива стана много чувствителна. Почистването на ежедневни замърсявания и лек грим ми е мъка. Моля ви, препоръчайте продукти за много чувствителна кожа.
На този етап се почиствам с измиващ гел на Нютроджина / имам едри пори/ и мицеларна вода на Биодерма /розова/. Два пъти седмично гел с трици, който подозирам, че допълнително усложнява положението.
С две думи, кожата все още е с широки пори и натрупваща мръсотии, от друга липидния ми слой е болезнено сух и чувствителен Tired
Търся и подходяха механична четка в случая, просто имам нужда.

# 215
  • София
Когато кожата ми е била в подобно състояние ми помогна единствено почистването с кърпа и олио/балсам. Всичко, в което има сапун ползвах не всеки ден. Бях си купила от аптеката почистващ продукт за много чувствителна кожа, но дори и този тип ми пареха. Може да пробваш и с почистващия гел-крем на Nuxe с рози, той също е без сапун.

# 216
  • в 1001-та нощ
Ms.Gorgeous, според мен е хубаво временно да забравиш за всякакви абразивни и агресивни средства, вкл. гела с трици, четката и други механични средства  Peace

Уместно е да пробваш почистващо олио - Юсерин имат такова за тяло - изглежда, като олио, но в съприкосновение с вода се разпенва и почиства хубаво, като и хидратира, без да е грубо.

Също можеш да помислиш за витамини за кожа, омега 3, 6, 7 ... Има козметика за възстановяване ан епидермалния слой при раздразнение, но е хубаво лекар да изпише  Peace

# 217
Skeeter четох, че си пила цинк, може ли да ми препоръчаш кой си пила? Praynig

Аз пия Unizink 50, но не живея в България и не знам дали го има. Като цяло разпитах подробно в няколко аптеки, препоръчаха ми 2-3 марки, гугълнах ги и по най-многото положителни коментари се ориентирах и си избрах марката.

# 218
  • София
Алена, благодаря за съветите! Илли, на теб също  bouquet
Проблемът ми е такъв, че имам широки пори, които се замърсяват качествено. Кожата също така е склонна към хипер образуване на меланин / въпреки вечното ползване на слънцезащитни кремове 50 фактор/, отделно си нося последиците от неразумното излагане на слънце от бурната ми младост + 2 бременности. Добавям омазняването, лазерните процедури и луничките и......
Всеки зимен сезон от 4 години насам избелвам порядъчно до първите слънчеви лъчи, както казах кожата ми е много държелива, но подобно чувство за първи път изпитвам.
Или трябва да се откажа от Ести-то и да мина на Ахромин /който много харесвам апропо/ или да премина към нови начини за почистване и хидратиране/овлажняване.
Един път седмично правя домашна маска от силна настойка от невен и зехтин /въпреки мазната ми кожа/ и само на следващият ден лицето е меко, кожата нежна и без раздразнения. Може би вярно трябва да помисля за олио, въпреки всичко.

# 219
  • в 1001-та нощ
Според мен е хубаво да дадеш малко покой на кожата, но преди да предприемеш друга процедура (в домашни условия) - то консултирай се с лекар, все пак Simple Smile

За почистването (в контекста на споделеното) мога да ти препоръчам Hydrafacial - прави се на няколко места в София, аз пробвах в Persona и съм изключително доволна от козметичката (Маги), не е просто козметик. Поне 2 часа доста си говорихме, затова с 2 ръце давам препоръка  Blush

За локално приложение сега в това състояние - от личен опит бих ти предложила Neocica на Filorga - не е евтино, но пък е вълшебно.

# 220
  • София
Да, да, към филоргата съм се запътила и аз.
Не ми е проблем цената, дано качеството ме задоволи Hug

# 221
  • Sofia
   Аз, обаче, да споделя за Neocica, че никак не съм доволна, никакви резултати не даде при мен, а възлагах големи надежди. Thinking Мисълта ми е, че явно е много индивидуално, но аз от почти нищо от козметиката на Filorga не съм доволна, ама изобщо. Twisted Evil

# 222
на упътването на моята четка пише да се свали грима преди употребата й

# 223
Alena, имаш ли инфо дали Hydrafacial е съвместима с кърмене?

# 224
  • Belgium
Ms.Gorgeous , моят съвет освен да отидеш на добър дерматолог, е да се ориентираш поне временно към измивните продукти за атопична кожа - те са много нежни, а същевременно дълбоко хидратиращи, без парфюми и некомедоногенни.

Такива линии имат Uriage, Bioderma и марките и от техния клас  Peace

Също така последният писък на модата в измивните продукти е мицеларното олио, което съчетава най-доброто от двете текстури. Струва си да тестваш и него.

Последна редакция: пт, 19 дек 2014, 10:33 от Лу

Общи условия

Активация на акаунт