Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :) (2)

• 79 963
  • 498
  •   1
Отговори
# 255
  • в 1001-та нощ
Искаш да бъде почистващ продукт или тоник ли?

# 256
За почистващ продукт, тоник, може и маска да е, но не искам да бъде като нощен крем,  защото най-вероятно няма да овлажнява достатъчно, ще трябва да сложа нещо допълнително и ще му променя PH-то.

# 257
  • Plovdiv, Bulgaria
от няколко години ползвам почистващ продукт на Dior за премахване на грим и тоник в едно. след като го нанеса чувствам кожата малко суха. освен това, докато я почиствам доста се опъва кожата, като прокарвам памучния тампон по нея. но имам проблемна, много чувствителна кожа и точно този продукт много добре й понася. някакъв компромисен вариант е, но в интерес на истината винаги ми се е струвало, че мицеларните води и тониците са по-кофти от тоалетните млека, емулсии и кремове.

# 258
За любителите на почистването с олио препоръчвам новото на Шисейдо. Аз го сравнявам само с това на Dermalogica и определено е по-добро. Не знам само има ли го в Бг, но би трябвало.

# 259
  • София
Имате ли мнение за този продукт:

Лицето мия с пяната на Chanel Mousse douceur и с четка Philips, но ме интересува този продукт дали е добре за махане на грима?
Ще съм благодарна на предложения (не държа на този точно), с нормална към смесена кожа съм, ползвам мицеларния р-р на Биодерма, но след измиването със Шанела.

# 260
Здравейте, момичета реших да се включа при вас и да разкажа за моят ритуал за почистване на лице. Като цяло имам малко проблемна кожа, имам черни точки около носа, който много ме дразнят, но не мога да се птърва от тях, а освн това кожата ми е свръх чувствителна и често ми излиза по някоя гадна пъпка.  #Cussing out
Сутрин почиствам лицето със сапун Акне аут, след което обтривам лицето с розова вода, защото много ми го изсушава сапуна, след това дневен крем, използвам ето този:

Вечер почиствам лицето с Sebium na Bioderma:
Нанасям от активния лосион на Акне Аут  и хидратиращ крем, пак от същата серия.
Ще надниквам от време на време при вас, много полезни съвети срещам. Иска ми се да имам перфектна кожа и полагам усилия, но все нещо ми убягва. Пробвала съм и с добавки да пия и ходех редовно на почистване на лицето, но ефект нямаше, само ми се възпаляваше повече.  Embarassed

# 261
Този гел на Биодерма мислех преди да си го купя. Погледнах съставките и ако не се лъжа имаше SLS за да се пени. SLS правят кожата алкална и така бактериите се развиват по нея и излизат пъпки. Бих го използвала само и единствено ако винаги след него веднага минавам с тонер с киселини. Макар че това ме спря да го купя преди и като се замисля дори и с това условие не бих го купила. Не знам дали са сменяли формулата или аз не си спомням добре, така че някой ако реши да го купи да погледне непременно!

# 262
Да, има СЛС, но аз въобще не го харесах - много ми изсуши кожата, направо леко се белеше  Close

# 263
На мен мицеларната вода от серията ми изсуши кожата и спрях да я използвам. Изобщо не съм доволна от зелената серия на Биодерма, изгубих повече от месец надявайки се, че ще ми помогне и нищо.

# 264
Да ви кажа и аз не съм впечатлена от него, не мога да определя дали ми помага, но /глупавата/ аз си купих някаква голяма опаковка от него - 500мл  #2gunfire и сега искам, не искам го ползвам, че не ми се хвърлят толкова пари в кофата за боклук.

# 265
  • София
  Извинявам се, но какво значи SLS?

# 266
  • Belgium

Химичен пенител, слага се в продуктите най-вече шампоани, за да образуват гъста и богата пяна  Peace

# 267
  • София

Sodium Lauryl Sulfate  Peace

# 268
  • София
  Благодаря! Да си попрегледам измиващите... Simple Smile

# 269
  • Варна
И аз купих за първи път показания измиващ гел на Биодерма (е, в по-малка разфасовка), но не смея да го ползвам сега, защото от скоро кожата ми е необичайно суха покрай брадичката. Оставям го евентуално за по-топло време.

Общи условия

Активация на акаунт