Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :) (2)

• 79 932
  • 498
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз ползвам бебешки памучни муселинови кърпи и съм доволна.
И аз ползвам основно такива. Имам и копринена. И от двете съм доволна.

# 346
Много благодаря на всички включили се по въпроса ми за копринения или памучен муселин. Бихте ли ми казали от къде се си купили вашите кърпи? Предпочитам онлайн магазини, може и чужбински...

По-рано мислех да купя плат и да го дам на шивачката ми, но се чудя дали не е по-лесно да си купя готови.

# 347
Аз лично купувам от Ebay бебешки муселинови кърпи с по-голям размер - 3бр за около 4лири. След това ги разрязвам и получавам доволно количество кърпи, които могат да се сменят всеки ден. Например размер 70х70см спокойно се разрязва на 3х3=9 кърпи.

# 348
  • София
Много благодаря на всички включили се по въпроса ми за копринения или памучен муселин. Бихте ли ми казали от къде се си купили вашите кърпи? Предпочитам онлайн магазини, може и чужбински...

По-рано мислех да купя плат и да го дам на шивачката ми, но се чудя дали не е по-лесно да си купя готови.

http://www.pakostnik.com/bg/komplekt-malki-muselinovi-k-rpi-6-br-mycey

# 349
  • София
Имам няколко, които са ми били към самите почистващи продукти. Отделно в Икеа продават бебешки, по 2 броя са и и едната ми е разрязана на няколко по-малки и са зашити като отделни кърпи.
Иначе The Body Shop, Liz Earle, Emma Hardie и много други марки продават.

# 350
Отново благодаря на всички, поръчах вече успешно.  Hug Междувременно майка е купила и един метър копринен муселин и и него ще си разделим за почистващи кърпи след месец, та ще направя сравнение между копринения и памучния.

# 351
  • Варна/Благоевград
Аз почиствам лицето си с четка на Белисима, която се води от средния клас и е на цена около 80 лв. Горе долу съм доволна.

Скрит текст:
тук може да видите линк, а накрая на публикацията има връзка, която препраща към мнението ми защо не препоръчвам въпросната четка, да се поръчва от там, откъдето аз го направих.
http://blogbyzara.blogspot.com/2015/06/bellissima.html

# 352
Какви точно са разликите между Magnitone Lucid и Clarisonic Mia 2?

Гледах клипчета, четох ревюта, но не мога да разбера има ли разлики между двете четки, освен цената, разбира се.

# 353
Здравейте момичета  Hug, впечатлена съм от познанията ви в почистването на лице   bouquet Искам да ви помоля за съвет  Praynig Имам следния проблем - напоследък се сдобих с нещо като милиуми по бузите и линията на долната челюст. Не знам дали е точно това, в смисъл че пак са бели топченца, като песъчинки, но не са дълбоки и в някакъв момент излизат, ако леко ги стисна или изтрия лицето си- усещат се точно като пясък, много ситни и твърди. Въпросът ми е с какво да почиствам лицето си за да ги премахна и да избегна появата им в бъдеще и знаете ли какво всъщност са - милиуми или ... Embarassed

# 354
Пробвай с трици за лице. Щом не са на дълбоко може и с тях без игла да стане работата. Аз нямам личен опит, но една позната имаше такъв проблем и така се оправяше.
Или си запиши час при реномиран козметик или дерматолог.

# 355
Ако са милиуми аз препоръчвам добър козметик или най-добре дерматолог. Там много лесно могат да се махнат с игла, докато в домашни условия по-добре не  Peace

Милиумите не излизат и толкова лесно като стиснеш, а и не бива да се стискат по принцип. Те са натрупали се мъртви клетки на кожата, най-добре е да се екфоалира с тоник с киселини всеки ден, за да се "изтрият" така да се каже, и най-вече, за да не се появяват. И не се махат с екфсолианти с абразивни частици, защото нараняват много кожата наоколо, аз примерно не бих пробвала с трици (но аз по принцип не използвам нищо с частички), обаче ето в примера на Епона са помогнали, до кожа и човек е. Но както казах, аз бих отишла директно на добър дерматолог.

# 356
+1 за дерматолог. Може да е алергия/хормонално и тн. На зълвата й се появиха такива след морето и стана нещо страшно като се опита да ги маха сама.
Иначе моята рутина са трите стъпки на Clinique сутрин и вечер и парна баня с ултразвук и маска през 10-Тина дни при козметик. През деня с moisture surge пак на Clinique, aко не съм с грим. Само че напоследък гледам, че се появи една бръчка и почвам да се оглеждам и за кремове против бръчки Simple Smile

# 357
Много ви благодаря за съветите, момичета  Hug Ще се възползвам и ще пробвам всичко предложено, за да разбера кое ще ми помогне.

# 358
Здравейте,
С какво махате водоустойчива очна линия и спирала? Единственият продукт, който се справя е Ланком-ският двуфазен дегримьор, но той е доста скъп и неикономичен, поне при мен.
Бихте ли споделили други продукти?

# 359
  • София
И аз съм фен на Ланкомския. Редувам с двуфазния на Mixa. Също ми почиства идеално спиралата и грима.

Общи условия

Активация на акаунт