Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :) (2)

• 79 913
  • 498
  •   1
Отговори
# 465
  • в 1001-та нощ
Каквато и да е кожата - не може да не се почиства. Моята е нормална, винаги след измиване, прилагам и крем и никога не ми опъва после  Peace

# 466
Всеки ми обяснява, че не било редно всяка вечер да обтривам с трици, пилинг се правел 1 път в седмицата. На какво сте мнение, махат ли се с този пилинг полезните вещества от кожата ?

# 467
не съм привърженик на ежедневния пилинг, защото моята кожа не го понася
зависи и от пилинга - пилинг-гел не ми пречи всеки ден по принцип, но с четка или с гъба - избягвам, пресушава се кожата ми
ако се чувстваш добре с триците - прави спокойно
с по-агресивен продукт - 2-3 пъти седмично

# 468
Малко е офф топик , но знаете ли български сайтове за медицинска козметика( нукс , ла роши т.н.) където има намаления и не плащаш с карта ?

# 469
  • София
Аз се сещам за marvi.bg, enzo.. сигурно има и други Peace

# 470
Всеки ми обяснява, че не било редно всяка вечер да обтривам с трици, пилинг се правел 1 път в седмицата. На какво сте мнение, махат ли се с този пилинг полезните вещества от кожата ?

Всяка вечер толкова агресивен механичен пийлинг е лошо за кожата (на лицето, за тялото ексфолирането е подходящо). Като цяло кожата на лицето няма никаква нужда от механичен пийлинг, мъртвите клетки могат да се премахнат идеално с тоници с киселини, които могат да се използват всеки ден сутрин и вечер или просто правилно почистване. Ако държиш да правиш механични пийлинги с частици като триците, то наистина ограничи, сега гледах онлайн дори на някои опаковки на тоалетни трици пише 2 пъти седмично, аз не бих го използвала повече от 1 път в седмицата (всъщност аз лично не бих ги използвала изобщо де).

# 471
  • Бургас
Моят съвет също е да не прекаляваш,веднъж седмично е достатъчно да си правиш пилинг.

# 472
Здравейте , искам да ви попитам  можете ли  да ми препоръчате някакви измивна грижа за кожа мазна само в т зоната с много комедони и разпирени  пори ,  но да не сушат кожата , нещо максимум 30-40 лв , в момента заглеждам продуктите на биодерма и авен , имате ли отзиви за тях дали са хубави за такъв тип кожа? Благодаря предварително  bouquet
Mного, много съм доволна от ефекта на свиване на порите на този лосион. Ползваме го цялото семейство , поръчвала съм го и за приятелки  и ефектът е поразителен, кожата е мека  и гладка след него. Поръчвам го от тук http://www.iherb.com/dickinson-brands-original-witch-hazel-pore- … 1443?rcode=ccg113

# 473
1.Почиствам с Хидрофилно олио за сваляне на грим /някаква полска марка от Ензо - много добра цена и прилично качество/.
2.След него пяна за измиване на Сетафил за чувствителна кожа /страхотна за акнеична кожа , раздразнена или със сухи участъци/ или измиващ крем на Авен.
3.След това измивам лицето с глинена маска от Зоя /със зелена глина/.
4.Следваща стъпка - правя си собствен серум с витамин С или ако ме мързи - тоник за проблемна кожа на Амуей.
5.След като попие в кожата се пръскам с Лавандулова вода или Розова вода и, докато е още мокро лицето, разнасям 4-5 капки олио от Камелия и серум за лице с розово масло и шипково масло. Олиото го слагам през вечер лятото.
6.След олиото нанасям околоочен крем - в момента на Лумене - с арктическа вода - страхотен!
7.Следва ВВ серум за лице на ЛУмене с вит С, а след него...
8.Крем - в момента ползвам Клиник - Dramatically Different за мазна кожа. Шията също е уважена, както и деколтето! Grinning
Понякога правя маска вечер - купувам една френска на прах със злато или си правя с с глина, когато ми е изморено.. Вземам постоянно витамини /Е, В, С/ и редувам Масло от вечерна иглика с различни ненаситени мазнини. Кожата ми никога не е била  в по-добро състояние. И, разбира се, използвам само висок клас ФДТ и пудра. За другата част от декоративната козметика не ми е толкова важно, но това, което е цял ден на лицето наистина ми е важно да съдържа само хубави работи. Съжалявам за дължината  Embarassed Embarassed Embarassed

# 474
9. Прекаляваш с грижите, Кристиян Петров. Но щом така се чувстваш добре... Simple Smile

# 475
Кристиан Петров , надявам се че ник нейма не отговаря наистина на пола ти , защото ако наистина си мъж и полагаш такива грижи , аз трябва сигурно да се ударя в тавана  .. за мен не е нормална прекалената мъжка суета..

# 476
  • Велико Търново
Мен направо ме закопа с този ритуал Grinning - аз, имайки претенциите на жена, която се грижи за кожата си, и наполовината стъпки не правя Crazy

# 477
Човекът явно е с по-нетипична за повечето мъже ориентация Laughing Няма лошо, нека не го дискриминираме

# 478
Лично моето мнение, е че всеки има право да се грижи за лицето си както иска - в зависимото от времето, ЖЕЛАНИЕТО и възможностите си. Форумът е за споделяне на мнения, а не за критики на тема "ориентация". Човекът просто е споделил как се грижи за своята кожа, без да кара някой да прави същото. Азиатските ритуали за красота включват много повече стъпки - понякога до 12, като за тях това си е съвсем нормално. Пък и както казва Коко Шанел "На 20 години една жена има лицето, което й е дадено от природата, на 30 – онова, което си направи и 40, онова, което заслужава." И сигурно Кристиян Петров / независимо дали е мъж или жена/ на 40 ще има хубава кожа Simple Smile
Аз полагам по големи грижи за кожата си от около година /доста неща съм научила тук/ . Правя около две трети от стъпките изброени по горе и ми отнема около 10 мин. И на 40 мога да кожа, че имам по хубава кожа отколкото на 30.

Ако е възможно би ли казал каква е маската - тази "Понякога правя маска вечер - купувам една френска на прах със злато"

# 479
Здравейте мили дами! Съжалявам ако съм обидил някоя от вас  bouquet Работата ми налага носене на грим, съобразяване с тенденции, с това как иглеждам навън и т.н. ..Наистина имах страшно проблемна кожа в миналото и сега е перфектна /за мен Embarassed/ благодарение на ежедневните и непрекъснати грижи. При първа възможност ще снимам маската и ще я покажа. Целувки на всички Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт