Нелепа смърт при процедура ИН витро в болница Афродита

• 28 834
  • 137
  •   1
Отговори
# 15
Искрени съболезнования на семейството.

По рождение, средно статистическият българин е съдия. Това е му е генетично заложено. Докато „баламите“ учат за да станат юристи, бай Ганьо и стрина Гана се раждат такива. Няма значение, че всички факти нe са изяснени-важното е да има присъда. Не прави чест на никой да съди когото и да е (в случая д-р Баев) за каквото и да е (в случая смъртта на тази млада жена). За тази работа има експерти и на тях им се плаща за това. Личните нападки (без дори да се познава лично човека), са признак на примитивизъм. Не е необходимо да вярвате на д-р Баев, изчакайте експертизата и тогава се правете цар Соломон.
Аз познавам  д-р Баев като негова пациентка от 2010г. Правих 7 (седем) инвитро процедури при него, последната от които беше успешна. Раждането на синът ми също беше при него. Никога не съм била просто номер, бройка! Отношението му към мен винаги е било професионално-от най-високо ниво. Всички процедури, през които съм преминала са били съобразени с обстоятелствата към дадения момент. Винаги съм знаела, че мога да разчитам на експертната му помощ, както и на целия екип на Афродита. Ако реша да отида при него отново, ще го направя - ЗАЩОТО МУ ВЯРВАМ!

# 16

По рождение, средно статистическият българин е съдия. Това е му е генетично заложено. Докато „баламите“ учат за да станат юристи, бай Ганьо и стрина Гана се раждат такива. Няма значение, че всички факти нe са изяснени-важното е да има присъда. Не прави чест на никой да съди когото и да е (в случая д-р Баев) за каквото и да е (в случая смъртта на тази млада жена). За тази работа има експерти и на тях им се плаща за това. Личните нападки (без дори да се познава лично човека), са признак на примитивизъм. Не е необходимо да вярвате на д-р Баев, изчакайте експертизата и тогава се правете цар Соломон.
Аз познавам  д-р Баев като негова пациентка от 2010г. Правих 7 (седем) инвитро процедури при него, последната от които беше успешна. Раждането на синът ми също беше при него. Никога не съм била просто номер, бройка! Отношението му към мен винаги е било професионално-от най-високо ниво. Всички процедури, през които съм преминала са били съобразени с обстоятелствата към дадения момент. Винаги съм знаела, че мога да разчитам на експертната му помощ, както и на целия екип на Афродита. Ако реша да отида при него отново, ще го направя - ЗАЩОТО МУ ВЯРВАМ!

Леле мила, прекарала си се. Цели 7 опита при този "лекар". При някой друг поне от 5-ия щеше да стане. В България куцо и сакато се хвърли да прави ин витро, защото има неизчерпаем фонд и много двойки с репродуктивни проблеми. Ин витрото не е като да правиш шопска салата. Могат да възникнат редица усложнения с летален изход. Затова трябват специалисти, опит и много четене и интересуване.

# 17
  • Бургас
Ужасно съжалявам за момичето Cry Голяма трагедия.
Аз не съм посещавала въпросната клиника и нямам мнение като пациент, но познавам лично този лекар. Не мога да повярвам, че би се държал нагло и безцеремонно по отношение на пациент Rolling Eyes Познавам го като човек, знам, че гледа на професията си като призвание и мисия, знам какъв труд, усилия и какъв ресурс е вложил, за да стигне дотук. Доказано ли е, че вината е негова? Наистина ли се държи безобразно с пациенти и претупва нещата? Ще е много жалко, ако всичко изписано е вярно, но все още не ми се вярва да е така.

# 18
Тази Катерина Българска е чиста доза мошеник. Със 7 неуспешни опита ин витро, ама разбираш ли, сега се регистрирала в бг мама и има само една публикация. Тука още от първия опит се регистрираме, даже още като усетим, че имаме проблем.  Laughing Явно гузен, подгонен бяга.  ooooh!

# 19
  • Бургас
Деа, а задължително ли е да е писала в бг-мама, след като прави инвитро? Понеже аз имам приятелка с успех на 8-ми опит, която дори не е отваряла бг-мама. Имам и друга, която е с повече неуспешни опити в най-обсъжданата тук клиника и тя също не пише във форума Rolling Eyes Много категорично ги отсичате присъдите Tired

# 20
Познавах Деси преди години..Бог да я прости!
Няма да коментирам доктора или болницата, защото не ги познавам/знам, но кажете нормално ли е човек да си отиде при пункция на яйчниците? Не мисля. Просто не мога да повярвам, че я няма и то по този нелеп начин.

# 21
Може адичка ако попаднеш на некадърен лекар и от зъб можеш да си отидеш. Преди време една позната щеше да си отиде по същия нелеп начин при друг доктор по време на стимулация. Пункцията се прави с упойка, ако момичето е имало алергия или друг проблем и не са направили необходимите предварителни процедури, може да е станал проблем. Другия вариант е при самата манипулация, все пак една доста дълга игла влиза през вагиналната стена в яйчника, това всичко са кръвоснабдени органи. Ин витрото не е шега и трябва да се прави само от специалисти. Това е моето скромно мнение  Peace

# 22
  • Бургас
Адичка, не е нормално. Майка ми щеше да си отиде от едно рутинно вземане на кръв за ПКК. Оправи се, но я осакатиха за цял живот Tired
Много, много жалко за момичето.

# 23
С това, че при друг ще стане най-много от 5 път ли  newsm78
Не искам да разводняваме темата повече, защото тя е за съвсем различно нещо.
Съболезнования за близките и дано истината излезе наяве, и за пореден път не се прикрие лекарска грешка, ако има такава.

# 24
Във всяка клиника може да се стигне до инцидент.Аз претърпях разкъсване на яйчник при пункция в най-прехвалената клиника.Извикаха лекар от Пирогов да ме оперира по спешност.Но всъщност нали затова подписваме информирано съгласие,с което си връзват гащите?А пък и все още осъден лекар май няма.Жалко за момичето.

# 25
  • UK

Аз познавам  д-р Баев като негова пациентка от 2010г. Правих 7 (седем) инвитро процедури при него, последната от които беше успешна. Раждането на синът ми също беше при него. Никога не съм била просто номер, бройка! Отношението му към мен винаги е било професионално-от най-високо ниво. Всички процедури, през които съм преминала са били съобразени с обстоятелствата към дадения момент. Винаги съм знаела, че мога да разчитам на експертната му помощ, както и на целия екип на Афродита. Ако реша да отида при него отново, ще го направя - ЗАЩОТО МУ ВЯРВАМ!

вт, 10 юни 2014, 14:35

Много обичам такива "благодарствени излияния", от потребител, регистрирал се в деня на поста Crazy Може и съвпадения да е, ама пак ми е странно .... Сори за спама, ама не се сдържах Rolling Eyes

# 26
 Много съжелявам за внезапната смърт на това младо момиче. Дано се изясни причината.
Аз лично съм пациент на д-р Баев от 3години. Благодарение на него имам  бебенце на 7м. Много съм му благодарна за отношението, вниманието и отзивчивостта . За мен този лекар е най-добрият от тези на които съм ходила и аз вярвам в неговата невиност.

# 27
Искрени съболезнования на семейството на Деси и на близките й приятели !

Това, което се е случило е наистина шокиращо и недопустимо, имайки предвид уж безполезната пункция, която е направена.
Не заемам ничия позиция, защото така е най-справедливо. Само БОГ има право да съди !
Никой не е наясно какво точно е станало, как е протекла процедурата, дали наистина момичето не страдало от някакво заболяване или пък е била алергична към съответни лекарства, както и действията на д-ра в съответната ситуация.

Нека да изчакаме крайното становище от експертите и тогава да говорим.

Почивай в Мир Деси !

# 28
Много жалко и искрено предавам на семейството на момичето съболезнования!

Най-нормално е близките да упрекнат лекаря, клиниката, персонала- търсят виновен, защото така някак знаят, че ще излеят гнева, болката и безпомощността си. Всички сме така- наказания виновен за нас, макар и малко и макар за миг, носи възмездие. И все пак, да не приемаме по презумция, че този доктор е причина за смъртта. Да не съдим, преди не се разнищи случая и преди не излезе експертизата. За съжаление, има и нещастни (фатални) завършеци на едни добри и невинни намерения. Аз съм сигурна, че клиниката е дарила и много животи (много бебета са проплакали благодарение на ин витро, и то успешни, процедури), и за съжаление си отиде в нея такъв.!:-(

Мир на духа на Деси!

# 29
И аз, като новак ще коментирам, как не забелязвате, че положителните мнения винаги са от новаци с първи коментар. Това го пишат от самата клиника, за да изчистят името си !!!

Общи условия

Активация на акаунт