ИСТАНБУЛ 32

• 56 422
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • В центъра на моретата

Госпожата - кое е това на снимката - небостъргач ли е?

# 406
Здлавейте приятели!Благодарим на всички за чудесните описания!Моля,да ни помогнете да сглобим следния пъзел!Искаме да посетим BEYLERBEY.Ще спим в Лалели.От Yenikapi трябва да хванем Marmaray до Юскюдар.От там с автобус 15,15В,15С и т.н. по посока на Моста, и се слиза на двореца.Въпросите ни са:до тука правилно ли сме се ориентирали?Как става влизането в двореца?После как да се върнем до Юскюдар?
Предваително благодарим на всички които ще помогнат с опита и знанията си   bouquet

# 407
  • София
Здлавейте приятели!Благодарим на всички за чудесните описания!Моля,да ни помогнете да сглобим следния пъзел!Искаме да посетим BEYLERBEY.Ще спим в Лалели.От Yenikapi трябва да хванем Marmaray до Юскюдар.От там с автобус 15,15В,15С и т.н. по посока на Моста, и се слиза на двореца.Въпросите ни са:до тука правилно ли сме се ориентирали?Как става влизането в двореца?После как да се върнем до Юскюдар?
Предваително благодарим на всички които ще помогнат с опита и знанията си   bouquet

Връщането става със същите автобуси. Но съветът ми е поне на връщане да се качите на ферибот, а не пак с метрото. Няма такава наслада! А метрото си е метро - за бързащия е идеално, но си е една дупка под земята и пропуснати невероятни гледки.  Wink

Влизането в двореца е на групи - с екскурзовод на турски или английски език. Събират се в градината. Възможно е да се посети само градината срещу символичните 1-2 лири и двореца да се види само отвън.

kotaruk, хубав подарък си намислил за жена си. Имай предвид, че по това време на годината денят е много къс. Стъмва се още в 18,30 часа и трябва да съобразиш програмата с това. Иначе ние улучихме доста мъгливо време, но предполагам, че е късмет, а не постоянно явление.  Wink

# 408

Връщането става със същите автобуси. Но съветът ми е поне на връщане да се качите на ферибот, а не пак с метрото. Няма такава наслада! А метрото си е метро - за бързащия е идеално, но си е една дупка под земята и пропуснати невероятни гледки.  Wink

Влизането в двореца е на групи - с екскурзовод на турски или английски език. Събират се в градината. Възможно е да се посети само градината срещу символичните 1-2 лири и двореца да се види само отвън.

kotaruk, хубав подарък си намислил за жена си. Имай предвид, че по това време на годината денят е много къс. Стъмва се още в 18,30 часа и трябва да съобразиш програмата с това. Иначе ние улучихме доста мъгливо време, но предполагам, че е късмет, а не постоянно явление.  Wink

Искенно благодаим за съвета......Ще се възползваме!Феибота от Юскюдар до Каракьой ли тябва хванем???

# 409
  • София
Зависи каква ви е програмата след това - има фериботи до Еминьоню, Каракьой, Кабаташ, Бешикташ, дори до Еюп, който е най-дългия и приятен вариант, защото ще видите всичко по бреговете на Златния рог. На последното пристанище Еюп, освен прословутата джамия, се намира и кафенето Пиер Лоти.  Wink В близост е и Карие/Хора. Има какво да се види. Simple Smile А може просто да ви е една разходка на цената на трамвайно билетче.  Wink Обаче ако изберете ферибота до Еюп, имай предвид, че е през 1 час. Другите са през 15-20 минути.

# 410

Госпожата - кое е това на снимката - небостъргач ли е?

Не, телевизионната кула на Чамлъджа !  Peace

# 411
Здравейте
Ето малко снимки от моята разходка с корабче в Истанбул
https://www.facebook.com/fikriye.panjarova/posts/10152521130578350

# 412
Kikair Hug, не можах да ги отворя. Може само при мене да е така newsm78

...

И аз не можах да ги отворя.

# 413
Не се отварят Cry

# 414
Програмата ми за Истанбул стои подредена вече две години и така и не ми се отваря възможност да я осъществя. Все нещо изниква. Върти ми се в главата идеята за нова година в Истанбул, но е още много рано за конкретни планове.

Срещали ли сте скоро организирана екскурзия с влак? Преди мисля, че имаше, но сега не откривам. 

# 415
Ние се спряхме на ето тази оферта http://evelinr.com/promotions/septemvriiskii-praznitsi-v-istanbul/
Някакви отзиви за фирмата, за програмата като цяло? Ще бъдем с детето и Виаленд просто му пасна идеално  Laughing Казаха ни обаче, че на влакчето няма да го пуснат - на 10 години е, как са останалите атракции  Thinking

# 416
  • В центъра на моретата
Водих детето във Виаленд и много й хареса - на 6 г. е. В началото след входа са атракции за по-малки деца, колкото по-навътре се влиза - стават за по-големи.
Има три влакчета - едно жълто мисля, че беше - някъде в началото - седнахме двете - не е с висока скорост, става и за малки и за големи. След това има едно синьо скоростно, което е с доста по- голяма дължина на релсите, но прави една дължина и спира. Качвахме се и на него - имах чувството, че ще ми се изхвъкнат ръцете и главата от тялото - на места рязко забързва. Добре, че свърши бързо, че не знам стомахът ми как щеше да реагира  Grinning, но пък малката като свърши искаше още една обиколка, което ме втрещи (но не я пуснах). На третото - червеното влакче, не я пуснах - освен, че е скоростно, обръща и с главата надолу. Има една кула с рязко падане, на която също се качихме - е оттам слязохме и двете с треперещи крака. Има и други атракции за по-големи - във вода, с едни лодки, ама до там - не стигнахме, че времето ни притисна. Входа е 55 лири за възрастен и 50 лири за дете, като, ако излезеш от Виаленда, да хапнеш в Мола отстрани - можеш да се върнеш обратно и с пълен стомах да оповръщаш околността  Laughing Има безплатен транспорт до там и обратно - шатъли (бели микробусчета). Ние го взехме от Хиподрума точно в 12 ч. и като пристигнахме се ориентирахме в разписанието за връщане. Молът не е голям, но ако не ти се влиза в атракциите, можеш да си изкараш определено време, както направи мъжа ми. Ако имаш други въпроси - питай.

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 15:34 от zaek

# 417
За Виаленд- с изключение на червеното влакче, което е за над 16 г., всичко друго става за деца на 10.

# 418
тези атракциони мисля, че ще се харесат smile3521

# 419
Благодаря Ви много, детето няма търпение вече да тръгваме, като се замисля и ние също. Mr. Green  Дано времето да е хубаво и фирмата да се окаже добър избор Peace

Общи условия

Активация на акаунт