ИСТАНБУЛ 32

• 56 456
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Kaпалъто да разгледам , след слизане от корабче от разходка на Босфора . Доста видях , видях замък един от автобуса , който ще е ако има друг път , както и много други неща . Peace

# 391
  • Варна
Само Босфора и Капалъто ли видя? Къде видя този дворец? И имаш ли съмнение, че ще има второ ходене?

# 392
# 393
# 394
  • София
Госпожата, пълниш ми душата с тези снимки Wink))

# 395
Само Босфора и Капалъто ли видя? Къде видя този дворец? И имаш ли съмнение, че ще има второ ходене?

Босфора , капалъто, и други места, не съм по имената  Blush. Двореца музей май беше , май не султански . С автобус пътувах , а в този мегаполис , не знам къде беше , но мог да питам. Тази година няма да е пак .

# 396
Здравейте на всички  Simple Smile
Решил съм да подаря на съпругата една екскурзия до Истанбул за рождения и ден. Та по този случай имам няколко въпроса:
1 Тъй като рождения ден е през ноември какво е времето в Истанбул в средата на ноември?
2. Екскурзията ще я организирам аз и за транспорт съм се спрял на Метро Плюс. За сега чета само хубави мнения за фирмата но, нали знаете приказката за прехвалените ягоди  Grinning Пътуването ще бъде от Хасково защото ми е най близко
3. Хотела който за сега съм харесал е следният:
http://www.booking.com/hotel/tr/asur-istanbul.bg.html?aid=318615;
Ще бъда благодарен за всяко мнение и съвет

# 397
kotaruk,освен да пожелая приятно изкарване,няма какво друго да добавя-според мен правилни решения Peace

# 398
kotaruk, хотела който си избрала е на много хубаво място /изцяло туристически район с много заведения, магазини за сувенири и хотели/ в близост до метро, трамвай и воден транспорт. Сега погледнах в Booking и отзивите са много добри, според мен си направила много добър избор. Относно транспорта newsm78 аз за Метро имам друго мнение, но при нас може би бяха моментни неуредици.

# 399
Добър ден !  Hug

Котарак, браво на теб - страхотен подарък за съпругата си избрал !  Peace Хотелът е много добър, и аз видях, че рейтинга му е супер, мястото е комуникативно и мое любимо . Wink
Не знам точно какво е времето през ноември, последният път бяхме за НГ - от 29.12. до 2.01. и времето беше много приятно - меко, даже топло за сезона, преваляваше по малко и за малко, но това по никакъв начин не попречи на разходките и доброто ни настроение . Предният път, бяхме август и всички ни казваха, че ще изпукаме от жега, а нищо такова не се случи - напротив ! Та, мисълта ми е, че според мен, всяко време е подходящо за посещение на Истанбул !  Peace

tyntyrymyntyry,  Hug Hug Hug

# 400
Ние с метро пътувахме, когато пристигнете имат автобусчета безплатни до всеки квартал . Дават вода колко искате, чай или кафе и по една пастичка . Също на прибиране, бусчета ви вземат и ви водят до перона от който ще хващате пак автобус . Неудобното е , че трябва да се чака до 7 примерно ако автобуса ви е пристигнал в 6 и после обикаля в квартала доста.
Също ако питате за цена на турски или на английски , ще има голяма разлика  Mr. Green и са много зле с английския , почти никой не знае , но пък от българи ври . По-лесно ще се разберете на български отколкото на английски  Mr. Green

# 401
kotaruk, поздравления за избора на подарък! Средата на ноември е краят на туристическия сезон в Истанбул, така че цените на хотелите спадат значително по това време. Добре си се ориентирал към сърцевината на Историческия полуостров - Сиркеджи, а хотела е супер за тази цена.

Моят съвет е след пристигане на автогарата веднага да се насочите към метрото като от място закупите Истанбулкарт и я заредите с някаква сума. След което да се придвижите с метрото до Йеникапъ (през ноември метрото М1 вече ще пътува до крайната си точка Yenikapi) и от там да се прехвърлите на Мармарай до Сиркеджи. Като слезете на Сиркеджи търсете втория изход Cağaloğlu (този, от страната на Областната управа), който е много близо до хотел Асур (означен с № 32 на картата). 

Това е изхода Cağaloğlu:

От тук се спускате по Amkara Cd, завивате надясно по Ebusuut Cd, хващате първата пресечка вляво (Hoca Pasa Sk) до Зелената джамия, и вече сте на улицата с хотела Ibn-i Kemal Cd.

# 402
Сърдечни благодарности на всички за отговорите   Hug   bouquet ! От голяма полза сте ми. Ако имам още въпроси ще питам пак Simple Smile Естествено ако сме живо, здраво и пътуването стане факт ще се отчета със снимков материал  Laughing

# 403
Привет,

Бих искала да попитам дали някой има случайно информация за град Рива, който е относително близо до Истанбул.  Какво представлява града и става ли за плаж и какъв е - в смисъл пясък или камъчета и дали е дълбоко морето.

Благодаря предварително   bouquet

# 404
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Върнахме се предната седмица от Истанбул - беше невероятно хубаво! Искам да благодаря специално на отзивчивостта на Bialk, Госпожата , Таня67 и всички, които откликнааха на въпросите ми относно пътуването. Благодарение на точните напътствия, успяхме да се справим лесно с транспорта от летището до хотела, както и за всички места, които планирах да посетим!  Бяхме 7 дни, видяхме много неща, но може би са една нищожна част от това, което представлява мегаполиса. Ходихме на двата аквариума, Виаленд, Света София, Синята джамия, водохранилището, Топкапъ и парка Гюлхане, посетихме доста джамии, като най-много ми хареса тази на Султан Великолепни и една бяла малка на брега, в която не можахме да влезем, но видяхме на круиза по Босфора. Естествено, видяхме Хиподрума, Египетския обелиск, фонтана на Вилхем ІІ, кулата Галата, парка Миниатюрк, Таксим, Истаклал и френската уличка и още доста неща, които ги набелязвахме като се движехме с градския транспорт и след това ходихме до тях. Направи ми впечатление, че имаше поне 3-4 християнски църкви, които видяхме пътьом и, които за съжаление не са особено поддържани. Направи ми впечатление невероятната чистота в града, при положение че това е милионен град! Умишлено съм гледала за боклуци по улиците, по които вървим - е нямаше дори и един фас, не видях хартийки, бутилки и др. Просто съм очарована.
Останаха много неща, които да гледаме - не успяхме да отидем в ресторанат Ортаклар, на небостъргача Сапфир, в азиатската част, но това остава за следващия път. Все пак бяхме с малко дете и трябваше и с него да се събразяваме. Върнах се заредена със страшно много впечатления.

Последна редакция: пн, 21 юли 2014, 17:10 от zaek

Общи условия

Активация на акаунт