ИСТАНБУЛ 32

• 56 377
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • plovdiv
Ще напиша каква програма съчиних и да кажете дали е добра.
1 ден:
1. 8,15ч.-Автобусна панорамна обиколка(от ТА)
2.Посещение на Сапфир(сами)
3.15,15ч-мол Форум(от ТА)
4.Корабче по Босфора(сами)
2 ден:
1.Принцови острови(сами)
2.Таксим,Истикляп,Галата,Египетския пазар и Капълъчарши(сами)
4.19,30ч.-Нощната панорамна обиколка(от ТА)
Какво ще кажете, добре ли е?

Въпроси:
1.Колко струва билета в двете посоки до островите?
2.На кой от тях има най-много за гледане?
3.От къде се хващаше корабче по Босфора и къде мога да видя разписанието?
Черпя виртуално с кой каквото обича от Истанбул.
Аз пак да питам.

# 601
  • Варна
mamichon, цитирам собствения си пост от преди 10 дни, от преди 10 страници, в същата тази тема.
Скрит текст:
Добре е да не се налага да повтаряме едно и също по няколко пъти в една и съща тема. Виждаш, че когато има нужда, помагаме, но първия пост във всяка тема е достатъчно полезен, а и, както се вижда, във всяка тема почти описваме основните обекти с транспорт и подробности. Хубаво е да се прочете поне текущата и предната тема, които са актуални, както и първия пост, за да се добие ясня представа за нещата. Иначе никой "чаршаф" няма да свърши работа.

Скрит текст:
Ramata, транспортът до Принцовите острови не е променен генерално, затова написаното на първа страница не е остаряло. Най-добре е да влезеш в сайтовете на фериботните компании (има ги в първия пост) и там да видиш кои курсове те устройват. Обикновено се взима ферибот или от Еминьоню, или от Кабаташ (като че ли най-често от там). И двете пристанища са достъпни с трамвая. Има бързи катамарани, които достигат до островите до два пъти по-бързо, и обикновени, чието предимство е гледката и възможността, макар и от борда, да се огледат всички острови. Цената на катамараните е по-висока.

Ето какво извадих аз набързо от първа страница...

На SEHIR HATLARI:

http://www.sehirhatlari.com.tr/en/timetable/kabatas-kadikoy-adalar-369.html

Тръгва от Кабаташ, минава през Кадъкьой, цената на билета е 5 лири, а с карта - 3.50 (при прекачване - 2.50).

Катамараните та IDO:

http://www.ido.com.tr/en/timetables/2014-summer-timetable/683

Тръгва от Кабаташ, различните курсове, както личи от таблицата, спират на различни острови. Може да се види кой те устройва. Времето за пътуване е двойно по-малко, а цената е двойно по-висока - 10 лири, с карта е 7.80.

И фериботите на TURYOL:

http://www.turyol.com/en/tarifeler.asp

Имат тръгване от Каракьой, Еминьоню и Кадъкьой, а цената е 5 лири. Не знам дали там се ползва карта. С кликване на съответната линия излиза и разписанието.

Ние сме били на Буюкада, най-големия и най-отдалечен, съответно, по идея, и най-интересен. Аз не примрях, сигурно заради миризмите и не най-точно улучения маршрут, но дори само заради прекрасното пътуване натам си струва. На връщане ни хареса много един от другите, но трябва да си намеря пътеписа, за да не те заблудя кой. Фирмите, или поне Караджъ, водят на един от по-малките, мисля Хейбелиада, защото е по-близо. Цената е еднаква, независимо на кой остров слизаш.

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 20:50 от beljata

# 602
  • plovdiv
beljata без да ми се сърдиш,но въпросите ми са съвсем други.Разбрах как да стигна,просто питах за цената на билета.И основното ми питане беше,дали добре съм подредила програмата.Вие знаете,какво време отнемат пътуванията в града и дали ще успеем да се вместим във времето,за това,което съм набелязала.Както по-горе съм писала
Цитат
аз копирам всичко което ми трябва в един уърдовски файл и ще си го разпечатам,копирам си и картите,които ми трябват.
.
Използвала съм всичко,което сте ми казали и мисля,че не съм повторила въпрос.Както и да е.

Цитат
SEHIR HATLARI:

http://www.sehirhatlari.com.tr/en/timetable/kabatas-kadikoy-adalar-369.html

Тръгва от Кабаташ, минава през Кадъкьой, цената на билета е 5 лири, а с карта - 3.50 (при прекачване - 2.50).

Катамараните та IDO:

http://www.ido.com.tr/en/timetables/2014-summer-timetable/683

Тръгва от Кабаташ, различните курсове, както личи от таблицата, спират на различни острови. Може да се види кой те устройва. Времето за пътуване е двойно по-малко, а цената е двойно по-висока - 10 лири, с карта е 7.80.

И фериботите на TURYOL:

http://www.turyol.com/en/tarifeler.asp

Имат тръгване от Каракьой, Еминьоню и Кадъкьой, а цената е 5 лири. Не знам дали там се ползва карта. С кликване на съответната линия излиза и разписанието.
.
Тука наистина не съм обърнала внимание,че има и цени.Изминявам се.

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 22:01 от mamichon

# 603
Дай тогава аз да ти отговоря. Програмата ти е добре, ще ти стигне времето, дори и втория ден. Пътуването до островите, или по конкретно до Буюкада ще е около час и нещо на посока. Това ще ви изяде най-много време, но пък е приятно, стига да е хубаво времето, разбира се. Билета за отиване и връщане го смятай около 10 лири, но може и повече. Таня беше писала по-нагоре колко е с Шехир хатлари ако ползваш истанбулкарт. Върни се и виж. Кораби за осторовите има от Кабаташ http://sehirhatlari.com.tr/tr/seferler/kabatas-kadikoy-adalar-369.html, http://www.ido.com.tr/en/timetables/2014-summer-timetable/683, и от Еминьоню http://www.turyol.com/tarifeler.asp?Sira=a.

# 604
  • Варна
mamichonHugбез да ми се сърдиш, но два от тези три...
Въпроси:
са с отговор в моя пост, а ти ги зададе на два пъти в последната страница. Както виждаш, въпреки това отговорих, но наистина, за да сме полезни, е добре и да ни четете. Извинявай, че съм директна.

Хелънчето отново ти е дала същите неща - разписание, цени. Написала съм и какви са цените със и без карта, а в постнатите разписания става ясно и колко време отнема пътуването.

По програмата - да питам. Тоя МОЛ Форум платили ли сте го, защото пишеш, че е от ТА. Защото ако не сте, ще ви дадем по-удобен и свободен маршрут за отиване до него, пак може да е след Сапфир, където сте сами. Иначе ще гоните време и е гадно. Тъй като преди него имате автобусна панорамна, може да не успеете да се върнете за уречения час, а след МОЛ-а, откъдето ще се върнете не когато вие решите, не съм сигурна, че ще вмъкнете Босфор. С коя фирма бяхте вие?

Като гледам програмата за втория ден е много добра и лежерна. Предвид продължението след островите, гледайте поне на връщане да вземете ферибот до Кабаташ. На отиване, ако е рано сутринта, пак от там може да вземете катамаран, защото ви спестява време и студени морски ветрове. Ако акостиране там на връщане, може да следвате напътствията, които дадох на Ивченцето за отиване на Таксим с фуникуляра и нататък.

# 605
Ще напиша каква програма съчиних и да кажете дали е добра.
1 ден:
1. 8,15ч.-Автобусна панорамна обиколка(от ТА)
2.Посещение на Сапфир(сами)
3.15,15ч-мол Форум(от ТА)
4.Корабче по Босфора(сами)
2 ден:
1.Принцови острови(сами)
2.Таксим,Истикляп,Галата,Египетския пазар и Капълъчарши(сами)
4.19,30ч.-Нощната панорамна обиколка(от ТА)
Какво ще кажете, добре ли е?

Въпроси:
Черпя виртуално с кой каквото обича от Истанбул.

Относно програмата - ако не Ви настанят в хотела сутринта като пристигнете е най-добре след автобусната обиколка. Ако сте записали аквариума в Мол Форум е добре да го посетите иначе заради самия Мол аз не бих отишла. Там може би ще загубите около 2 часа и след това корабчето е добър вариант. В цялата програма за първия ден аз не виждам как ще вместите Сапфир, ако не е нощен след корабчето.За корабчето като отидете на Еминьоню в лявата страна са туровете на Турол струват 12 лири (толкова струваше през април) и са на всеки час.
За втория ден програмата е добре. Ако не успеете първия ден да отидете до Сапфир може след Принцовите острови.От Таксим хващате метрото за 4. Levent и сте там. От Сапфир отново метрото до Таксим и от там по програмата.
Надявам се че бях полезна.

# 606
  • plovdiv
Цитат
Тоя МОЛ Форум платили ли сте го, защото пишеш, че е от ТА.
Не сме го платили,от допълнителните е.С Дениз травел от 14.08-нощен преход до 17.08.
Цитат
Като гледам програмата за втория ден е много добра и лежерна. Предвид продължението след островите, гледайте поне на връщане да вземете ферибот до Кабаташ. На отиване, ако е рано сутринта, пак от там може да вземете катамаран, защото ви спестява време и студени морски ветрове. Ако акостиране там на връщане, може да следвате напътствията, които дадох на Ивченцето за отиване на Таксим с фуникуляра и нататък.
Такава беше и моята идея,копнала съм всички обяснения.
И аз вече изпускам,какво съм видяла и какво-не.Цялата ми отпуска мина в тази тема. Simple Smile Simple Smile.
Имам вече 10 стр. напътствия и карти.

tedizonova аз не държа на Мола,дано да убедя и колегите.

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 22:57 от mamichon

# 607

Торнадо в Истанбул днес .

# 608
Е защо да не може да вмести Сапфир след панорамната. Тази панорамна колко продължава час и половина/два. Все до Мол Форум може и да успеят. Пък Босфора малко след първия мост....... Това е цял ден, сега се стъмва и малко по-късно.  

# 609
  • plovdiv
Моля се за хубаво време,че и тука ми писна от дъждове.

# 610
  • Стара Загора
Благодаря отново.  Hug
По-късно ще пиша подробно и ще напиша програмата, която ми излезна в договора.

Някой, който е изпращал договора по куриер може ли да ми каже за упълномощено лице какво се посочва, че си подготвям пратката в електронния сайт на Еконт, но без него не мога да завърша.  bouquet

# 611
Вече нямам търпение - другата седмица отиваме да си плащаме екскурзията - надявам се да се съберем готина група. Дано да е хубаво времето, че като гледам снимката от това торнадо... Praynig
Вече и подаръците съм избрала - искам от тези шарените фенери, много искам.
Ако случайно с някой от форума, ще пътуваме с една и съща ескскурзия - да се обажда, или ако някой се търси компания - пак сме насреща  Peace
Копирах си всички напътствия за интересните места извън програмата - да но да успеем да ги посетим. От гледане на толкова снимки и постове, направо се побърках Crazy

# 612
  • plovdiv
Благодаря отново.  Hug

Някой, който е изпращал договора по куриер може ли да ми каже за упълномощено лице какво се посочва, че си подготвям пратката в електронния сайт на Еконт, но без него не мога да завърша.  bouquet
Аз сканирах подписаният договор и го пуснах по имейла на ТА.

# 613
  • Стара Загора
Благодаря отново.  Hug

Аз сканирах подписаният договор и го пуснах по имейла на ТА.

Аз ще го изпратя по Еконт, няма кога да сканирам. Peace
Ще се обадя по телефона да питам.

# 614
  • Варна
mamichon, за самостоятелното ходене до МОЛ-а. Твърдо не бих платила за това, Караджъ ни водят на тръгване винаги, но транспортът до там е лесен, та...

Аз бих отишла след Автобусната панорамна, която явно ще платите, до Сапфир, а от там бих се върнала с метрото на Халич, да направя снимки от панорамната му площадка и после да се придвижа пеша до Еминьоню, за да взема тура по Босфора. В 14:30 има такъв на SEHIR HATLARI за 12 лири. Едва след това с трамвая и метрото бих отишла до МОЛ-а.
Другия вариант, може би дори бих го предпочела в този сезон: след панорамната отивам на Сапфир. От там с метрото се връщам до Йеникапъ, а там правя връзката с другото метро. Т.е. от М2 се прехвърлям на М1. Ако отсечката Йеникапъ-Аксарай не е отворена още, имаше някакви бусчета, които транспортираха хората (тук трябва да се изкаже bialk). С М2 отивате на спирка Карталтепе/Коджатепе. Тъй като в този участък влаковете се движат над земята, лесно ще се ориентирате - преди спирката се виждат сградите на IKEA и на МОЛ-а. Там може да си влезете в аквариума (всеки ще ви ориентира къде е Тюркуазо), както и да пазарувате из търговския център. След обиколката, ако се налага връщане до хотела, това лесно става с метрото до Аксарай, после пеша до съответния хотел, а след него трамвая до Еминьоню. Ако няма нужда от отиване до хотела и метрото отива до Йеникапъ, там може да се прехвърлите на линия Мармарай и да слезете на Сиркеджи, което е на метри от Еминьоню. Там тръгва тур, нощен, пак на SEHIR HATLARI, на цена от 20 лири, който ще ви предложи различна разходка.
http://www.sehirhatlari.com.tr/en/timetable/sunset-cruises-415.html
Ще се качите в 18:25, ще се върнете в 00:10, но ще се насладите на протока по-пълно, при това - по светло, по залез и на тъмно (Честно казано, замислям се дали да не отскочим набързо, именно заради един такъв тур Mr. Green). Имате повече от два часа почивка на крайната спирка. Някой беше писал, че там има хубави ресторантчета. Тук, по черната линия, ще видиш докъде ще стигнете:
http://www.sehirhatlari.com.tr/en/timetable/full-bosphorus-cruise-362.html
само че маршрутът ви от Еминьоню е ÜSKÜDAR, BEŞİKTAŞ, R.KAVAĞI, A.KAVAĞI (където е почивката). На тази цена, такава разходка, с възможност за вечеря край Босфора в топла лятна вечер... не е за изпускане.

Тъй като туровете на тази компания са само по един от двата, ако не успеете да се вместите във времето, от другата страна на мост Галата, пак на Еминьоню, но отляво на клатещите лодки за балък екмек, е пристана на TURYOL - те имат повече турове. Ето и тяхното разписание:
http://www.turyol.com/en/tarifeler.asp. Не знам каква е продължителността им, вероятно като на дневния на другата фирма, а цената е същата - 12 лири.

П.П. Като се загледах... този "Тур по залез" на SEHIR HATLARI явно е само в събота... Ако идеята ти е харесала, просто остави тура за този ден, а вместо него в петък отидете на островите, хем ще е по-спокойно. Така петъкът става автобусна панорамна, Сапфир, Принцови острови, а съботата - МОЛ Форум сутринта, после Таксим и прилежащото, вечерта вместо нощната автобусна тура по залез. Ако пък искаш да си е в петък, просто взимате корабче на TURYOL надвечер, и готово.

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 10:13 от beljata

Общи условия

Активация на акаунт