ИСТАНБУЛ 32

• 56 234
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
gospojata,  благодаря ти! Искрено се надявам, че ще се случи и ще го срещнеш. Не става на въпрос за някаква мания и т.н. както повечето хора си мислят. Аз през 22-годишния си животец ( Mr. Green ) съм искала да срещна трима човека и той е един от тях. Първия не успях, загина в автомобилна катастрофа. Втория срещнах през март, ще срещна и през юли. А Киво (както някои го наричат) просто искам да срещна и да го поздравя, това би ми стигало.
Умирам си за едно чайче на брега на Босфора, ще "тичам" към тази цел.  Wink
За да не е съвсем оффтопик и да ме намразите от първия ден (  Mr. Green ), ето нещо от мен:

# 76

I_Love_Tose, щом умееш да сбъдваш мечти те си, тази също ще стане реалност.
Важното е ред да има Laughing, че ти имаш още мноооооого време да до дебнеш, аз трябва да побързам. Wink

# 77
  • Казанлък of all places
Момичета, здравейте на шеста страница! Simple Smile  Hug

Може ли някой, който е пътувал от и до Пловдив от Истанбул да препоръча фирма? Ще съм благодарна и на ориентировъчно времетраене на пътуването.

# 78
  • В центъра на моретата
Здравейте, вече имам резервация за самолет и хотел, и искам да питам: от летище Ататюрк до  хотел Best Town Hotel с адрес Nobethane Cad 34,Sirkasi с какво да стигнем? Както и от хотела до Виаленд, и от хотела да аквариумите? Някой пробвал ли е да купи билети за Виаленд онлайн - нещо не става,първо изисква в регистрацията телефон,а български GSM не става,после отказва транзакцията. Иска да купя билети за там предварително, тъй като са на промоция,но....

# 79
  • София
Може ли някой, който е пътувал от и до Пловдив от Истанбул да препоръча фирма? Ще съм благодарна и на ориентировъчно времетраене на пътуването.

Не мога да ти препоръчам фирма, но половината от екскурзиите са софийските. Около 22,30- 23 часа взимат пловдивчани от бензиностанцията до хотел Санкт Петербург. Сутринта в 6-7 са пред хотела. Баш пловдивските май тръгват около 5 сутринта и стигат по обяд за настаняване. Поне с такова впечатление съм останала от офертите, които съм виждала. Дори преди малко мернах някаква оферта за 98 лева из сайтовете.  Wink

заек, хващате метрото до последната му спирка Аксарай и се прехвърляте на трамвая (един е) в посока Кабаташ/Еминьоню. Доколкото видях, хотелът ви е на една пресечка от улицата с трамвайната линия. По-близката спирка е Сиркеджи, но и растоянието от спирка Гюлхане не е много по-различно. Мол Форум с аквариума Тюркоазу е на същата линия на метрото и транспортът е същия като от/до летището. Спирката е Kartaltepe /Kocatepe. До Аквариума във Флоря се стига от гара Сиркеджи/Еминьоню с автобуси BN1 и BN2. Обикновено лятото има и безплатни микробуси, но не съм се интересувала дали и тази година ги има. За Виаленд не мога да помогна.

# 80
Отстъпката от 50% на онлайн билетите за Vialand важи само за кредитна карта Maximum.

# 81
Безплатни шатъли има до аквариум Флория и до Виаленд. В сайтовете им пише кога и къде тръгват.

# 82
  • В центъра на моретата
Таня67, bialk, beca много благодаря! Предполагам, че ще имам и други въпроси, но по-нататък

# 83
Нови цени на градския транспорт в Истанбул

От днес 14.06.2014 година влизат в сила новите цени на билетите за градския транспорт в град Истанбул, както следва:

Първо качване с İstanbulkart:
От 1,95 TL става 2,15 TL,

Първо прекачване с İstanbulkart:
Стара цена - 1,25 TL, нова цена - 1,45 TL

Месечна синя карта (само информативно, тъй като тази карта не засяга туристите):
Стара цена - 155 TL, нова -  170 TL
Ученическа карта - от 70 TL става 77 TL
Социална карта -  от 90 TL става 100 TL.

Единичният билет (jeton) вече ще струва 4 лири, вместо досегашните 3 лири.

# 84
Тези дни си мислех, че отдавна не са променяли цените на транспорта...
bialk, благодаря!

Моля, ако видиш цените за метробусите, да го споделиш.

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 12:58 от Мимии

# 85
zaek, Best Town Hotel е много добър хотел има само един недостатък няма тераса с изглед към Босфор.
I_Love_Tose,  пожелавам ти много скоро да изпълниш мечтите си smile3525

# 86
  • Пловдив
Нови цени на градския транспорт в Истанбул

От днес 14.06.2014 година влизат в сила новите цени на билетите за градския транспорт в град Истанбул, както следва:

Първо качване с İstanbulkart:
От 1,95 TL става 2,15 TL,

Първо прекачване с İstanbulkart:
Стара цена - 1,25 TL, нова цена - 1,45 TL

Единичният билет (jeton) вече ще струва 4 лири, вместо досегашните 3 лири.

Току що се прибираме от Истанбул и се чудехме защо в събота ни таксуваха по 2,15 с Истанбулкарт.

# 87
Здравейте, момичета!

Предстои ми пътуване с кола до Истанбул и по-точно Къдакой. Може ли да ми дадете насоки малко за маршрута, най-вече като влезем в Истанбул и как стигаме до азиатската част- по мост или с ферибот.
Друго питане, може ли да се плаща с карта или е хубаво да имаме повече пари кеш.

Сега ще чета назад темите, но ще ме улесните много, ако ми отговорите. Благодаря  Hug

# 88
Ако идвате по магистралата 0-3 (E-80) най-удачният вариант е с преминаване на първия мост над Босфора. Системата HGS ще ви таксува 4,25 лири за преминаването на моста. Ако пътувате по алтернативния Е-5 може да се отклоните по крайбрежния булевард Kennedy Cd и да се качите на ферибота от Сиркеджи за Харем. Фериботът ще ви струва 8 лири за автомобила и по 4 лири за пътниците без шофьора. Това е по-трудният и по-скъп вариант, който не ви препоръчвам.

Може да се плаща с карта, но е хубаво да имате и повечко пари в кеш.

# 89
Цени на пътуването с метробус:

1-3 спирки - 1,75 лири
4-9 - 2,65 лири
10-15 - 2,75 лири
16-21 - 2,85 лири
22-27 - 2,95 лири
28-33 - 3,10 лири
34-39 - 3,20 лири
40+ - 3,25 лири

Не си спомням какви са били предишните цени на метробусите, но ми се струва че 3,25 лири за изминаване на най-дългото разстояние с този вид транспорт изобщо не е скъпо.

Като цяло 10% увеличение на цените на градския транспорт е поносимо. Транспортът е единственият сектор в Общината, който ежегодно генерира загуби в Общинския бюджет. Около 3,5 милиона лири месечно са загубите от метрото М4 Kadikoy-Kartal, в което до края на тази година ще продължи да се пътува на половин цена. Около 6-7 милиона на месец са загубите от покриването на разликата в цената на билетите за учащите. Отделно пенсионерите над 65 години пътуват безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт