ИСТАНБУЛ 32

• 56 228
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Включвам се отново с въпрос Blush
Как най-бързо може да се стигне от Бейлербей до парка Емиргян? След него мисля да отидем до Сапфир. До там видях, че се пътува с EL2. Това метро ли е, влак ли е, автобус ли е?! Не мога да го разбера. Гледам и в сайта http://www.buradanoraya.com/ въпросното EL2 и по указания маршрут излиза, че ще ни отведе точно при Сапфир. Без прекачване и пр.?!

Ако това разписание ви е удобно като време, с автобус по крайбрежната за няколко спирки (малко са) до Ченгелкьой и една прекрасна разходка с ферибот до Емиргян. По-хубаво е и от туристическите корабчета, а е на цената на трамвайно билетче.  Wink Дори бих отишла до крайното пристанище Истание и бих слязла на връщане на Емиргян (това е след около 10 минути). Става и със слизане на Истание и 15-20 минутна разходка покрай залива. Красиво и приятно е.

Едва ли ви трябват фериботи след 17,30 часа, иначе има и без прикачване от Бейлербей до Емиргян. Бялк често споменава и за корабче на фирма Dentur, което има спирка до двореца, но доколкото знам става за обратния вариант - първо Емиргян, после Бейлербей, а и цената му е туристическа, а не като на ферибот.

Ако часовете на ферибота не ви вършат работа, трябва да се върнете до Юскюдар, после с ферибот (има до Кабаташ) или метро до Европа и след това познатите маршрути по крайбрежната или с метро и автобус като се влиза от горния край на парка.

ЕL2 е автобус и то цвят пембе  hahaha. Последното е шега, но наистина, колкото пъти съм го виждала е все такъв цвят - лилаво-розов.  Laughing Обаче е през около 1 час. Добре е преди да се влезе в парка да се види актуалното разписание на спирката.

# 61
Дори бих отишла до крайното пристанище Истание и бих слязла на връщане на Емиргян (това е след около 10 минути).

Таня, фериботите по тази линия не се връщат на Емиргян, а от Истинийе продължават за Канлъджа. Затова и в таблицата на Шехир времената за Емиргян на връщане са отбелязани в скоби (това са същите времена като на пристигане). Сиреч, ако искате да се приберете с корабче към Ченгелкьой от Емиргян, трябва да се качите още когато идва от Канлъджа.

Аз също подкрепям пътуването с ферибот на Шехир от Ченгелкьой до Емиргян. Страхотна разходка по Босфора с корабче за без пари! Според мен е безсмислено връщането от Бейлербеи до Европейската част през Юскюдар до Кабаташ за придвижване до Емиргян. А после от Емиргян до Сапфир със споменатия ЕL2, който следобяд пътува през 30 минути (само в делнични дни).

# 62
А варианта за предвиждане от Емиргян до Сапфир - от Istinye Bayri Cad. райс 40В до спирката на метрото Ayazaga и след това метрото за две спирки? Не е ли по-бърз вариант?  newsm78

# 63
А варианта за предвиждане от Емиргян до Сапфир - от Istinye Bayri Cad. райс 40В до спирката на метрото Ayazaga и след това метрото за две спирки? Не е ли по-бърз вариант?  newsm78

Ако се качат на автобус 40B няма смисъл да слизат от него за да се прехвърлят на метрото - така или иначе ще ги закара до 4.Левент. Автобусът се движи по булевард Buyukdere Cd, по който няма никакво задръстване, със скорост, близка до тази на метрото Simple Smile За да се качат на него обаче, трябва да излязат от горния вход на Емиргян и да се спуснат до спирка Istinye Bayri, намираща се от другата страна на платното.  

Последна редакция: чт, 12 юни 2014, 10:19 от bialk

# 64
  • София
Bialk, през април тази година фериботът дойде на пристанище Емиргян 15 минути преди обявеното време в сайта, хората слязоха и ние бяхме единствените, които искаха да се качват. Служителите ни попитаха за къде сме. Отговорихме, че сме за Ченгелкьой  и не ни позволиха. Същият ферибот отиде до Истание и след 15 минути се върна отново на Емиргян и тогава се качихме всички, т.е. около 20 човека.  Wink На самото пристанище бяха посочени и двата часа (на отиване към парка ги бяхме погледнали и сравнили), за разлика от разписанието, което ние имахме. Там пишеше само по-късния. Затова и бяхме отишли за по-сигурно още за първия посочен час. Ако бяхме казали, че отиваме към Истание, щяхме да се повозим по-дълго, но имаше риск да ни свалят там (ако изобщо някой гледа дали корабът се изпразва напълно).  Laughing

Проблемът на автобус EL2 е предвижването от спирката пред парка до втория мост. Това са около 2 спирки и може да има задръстване на крайбрежния булевард. След това да му мислят правостоящите. Wink Като на рали е. Laughing Стига за около половин час от парка до Сапфир.

Последна редакция: чт, 12 юни 2014, 12:48 от Тaня67

# 65
От много време не съм ви чела, сега ще наваксам
за авторката на темата и за всички ви по едно Ортакларско чайче,

П.П. някой скоро ходил в Ортаклар , синеочко чернокоско там ли си е , мойта братовчедка се влюби в него  Mr. Green някой да не го е фотнал случайно  Praynig

# 66
Тaня67, в колко часа се е случило това? По разписание единствено фериботът, пристигащ в 17.35 ч. в Емиргян отива до Истинийе (17.40) и се връща обратно на Емиргян (17.50). Но за сметка на това този ферибот не тръгва от Ченгелкьой, а от Арнавуткьой. Така че не виждам вариант на идване от Ченгелкьой да се повозят до Истинийе и на връщане да слезнат на Емиргян.

Вероятно е ставало дума за този ферибот след като не са ви позволили да се качите за кръгче до Истинийе.  

http://www.sehirhatlari.com.tr/tr/seferler/cengelkoy-istinye-368.html

# 67
  • София
През април разписанието беше зимно, а не сегашното.  Wink Наистина става въпрос за подобен час, но и за предишния ферибот имаше 2 посочени времена. Беше около 1 час преди нашия, но не се вместихме във времето. И повтарям, че само на пристанището бяха посочени 2 варианта. Сваленото от сайта беше само с един и то по-късния. Запомнила съм го, защото се чудехме кое е истинското разписание. Това на пристанището беше избеляло и можеше да е някое много старо.

# 68
  • Бургас / UK
Г-жо Нервакова,преди 20-ина дена ходих и ,ако е този,който ни сервира,значи е там,но не съм го снимала,не знаех,че някой има зор  Mr. Green А чая е много хубав,обожавам елма чай Heart Eyes

# 69
Г-жо Нервакова,преди 20-ина дена ходих и ,ако е този,който ни сервира,значи е там,но не съм го снимала,не знаех,че някой има зор  Mr. Green А чая е много хубав,обожавам елма чай Heart Eyes
язък язък  Mr. Green

# 70
  • София
Попаднах на някаква информация от миналата година  лифт над Босфора, който ще свързва Европейската част от две места до Азиатската част - Чамлъджа и Отаатепе някой да има някаква информация.

На статията най-отдолу има дадена информация за няколко района до които май ще има лифт.
http://www.teleferikhaber.com/2013/mecidiyekoy-camlica-arasi-tel … ari-surduruluyor/

# 71
***Mimeto***, нищо не съм разбрала за този проект, но ако стане реалност, много ще се возя.  Laughing

# 72
Доколкото си спомням проектът е по идея на един ученик, който го изпраща лично на кмета Топбаш. Кметът го одобрява и го предлага за реализация. Проектът за лифта ще бъде изграден от частна фирма по метода "изгради-използвай-предай". По този метод са реализирани много от големите проекти в града и в Турция изобщо.

В Европейската част ще има две станции на лифта - Меджидийекьой и Зинджирликую. В Азиатската част спирките ще са Алтузинаде, Малка и Голяма Чамлъджа и Новата джамия на хълма Чамлъджа. Кабинките ще побират по 32 пътника, разстоянието от 10 км ще се изминава за 22 минути, а трафикът на час ще е 6 хиляди.

Очаква се лифтът да бъде пуснат в действие в края на следващата година. 

# 73
Здравейте, момичета!
Записвам се да ви чета, защото да посетя Истанбул ми е мечта отдавна, но за съжаление по ред причини не съм имала щастието да я осъществя. Надали ще се случи скоро моето пътуване, тъй като мен вариант за двудневна екскурзия не ме задоволява, а за повече на този етап не мога да си позволя, но не пречи да понауча повечко за града от вас, за красивите места, които не бих видяла с организирана екскурзия, за този Синеочко-Чернокоско и т.н.
Не знам защо си мисля, че в момента, в който тръгна по "крайбрежната" ще срещна Къванч Татлъту (надеждата умира последна  Joy), но все пак ще се радвам да бъда съпричастна с разказите ви за този град, с вълненията преди и след пътуване.
Желая ви прекрасен ден!

# 74
Здравейте, момичета!

Не знам защо си мисля, че в момента, в който тръгна по "крайбрежната" ще срещна Къванч Татлъту (надеждата умира последна  Joy), но все пак ще се радвам да бъда съпричастна с разказите ви за този град, с вълненията преди и след пътуване.
Желая ви прекрасен ден!

Ххихихи, аз с тази надежда вече два пъти ходя, ама - йок ! Със сигурност, обаче, знам, че ще го видя някой ден !  Praynig
Пожелавам ти да сбъднеш мечтата си и скоро да се насладиш на този невероятен, приказен град ! Peace

Общи условия

Активация на акаунт