ИСТАНБУЛ 32

• 56 482
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Това с коя фирма ? Защото аз платих за двупосочен от София 70 лв. Peace

gospojata, това са цените на МЕТРО.

Аз още преди година се възмущавах, тук при вас, защо Бургас и Варна плащаме толкова, но това е положението. Sad
Ако знаете, че цял месец прекарах в търсене на по-евтини варианти - през Пловдив, през Хасково,през Кърджали и дори проверих влаковете. Нищо. Като събереш всички суми пак се доближава до 120 ( отиване и връщане).
И аз реших,  вместо да обикалям цял ден различни гари, да свалям и качвам куфари, да се кача на директният  автобус.

# 361
  • Варна
Добро ви съботно утро!

Кафето...

inadd, логика няма.
Скрит текст:
При положение, че ние дори сме по-близо (Варна, за Бургас да не говорим), цената от София е по-ниска, при това почти двойно. Странно защо, например, МАТПУ не пътуват от тук. Така Метро и Нишикли си кротуват на тая цена и така ще продължават.

При тази ситуация, как да не се запишеш за 150-160 лв. в организирана екскурзия, като за 30-40 лв. имаш две нощувки и закуски Thinking Като видях пък в кои села има продажба на билети... ако минават да обират пътници от там... не, мерси, девет дена път с камили. Когато е изгодно, ще ходим организирано, когато не е - с колата.

Du, тръгвам по стъпките ти. Crazy

# 362
Гюнайдън ! Белята,  Hug благодаря за кафенцето !   bouquet

inadd, съгласна съм абсолютно с белята- никаква логика в тези цени. Ми то, дет се вика, вие ще го преплувате до там .

Отивам да се разхождам из Долмабахче сарай !   bouquet

# 363
  • Варна
Досмеша ме, чак...

Скрит текст:
София - Истанбул - 560 км, цена 70 лв., 0,125 лв./км
Варна - Истанбул - 460 км, цена 120 лв, 0,261 лв./км
Бургас - Истанбул - 335 км, цена 120 лв., 0,359 лв./км

Госпожо, с тия снимки... напраООО ooooh!

# 364
....- никаква логика в тези цени.

Логиката е следната :
Автобусите тръгват от Силистра ( 650 км.)
Всички билети по тази линия са на една цена.  newsm78
И сте напълно прави - минава през Айтоския Балкан, през селата.
Само до Бургас има повече от 6 часа и половина път и после оттам още 5-6 часа.

# 365
  • Варна
inadd, разстоянието от Силистра до Истанбул е почти равно с това от София (през Варна е 605 км). Така че това не може да обясни разликата в цената. Освен това няма никаква логика качилите се от Бургас да плащат километрите, вече изминати от Силистра. Нали когато се качиш на автобуса за София от Търново, примерно, не плащаш толкова, колкото от Варна. А и гаранция, че има автобуси, които тръгват от Варна, но цените пак са същите... Но знаем къде живеем и вече трябва да се откажем да търсим логика. Да си пътуват, да обслужват селата. Ние ще се справяме някак.

# 366
....Ми то, дет се вика, вие ще го преплувате до там .

Ох, само ако можех да плувам.
Откога съм се заядосвала и аз с тези цени оттук.

Отивам и аз на разходка в Долмабахче.

# 367
Разбира се, че не са нормални цените, и турците много добре го знаят, но ... в България явно номера минава.
За 5-те дни, които прекарах в Истанбул, се возих на всички видове транспорт.
Дори в малките маршрутки, където се плаща на ръка, шофьора взима толкова пари, колкото дълго ще пътуваш. А в големите метробуси, отзад на шофьорската кабина е залепена тарифата за различните спирки. Като се качваш ти дърпа от картата максималната сума, а като слизаш на спирката има автомати, които ти връщат рестото по картата.

# 368
Здравейте, правя програма на мои близки за няколко дни в Истанбул, но нещо се замотах с автобусите от Юскюдар към женската джамия и после до Кадъкьой /забравила съм ние кой автобус ползвахме и в момента нямам достъп до моите истанбулски файлове/. Моля, за вашата помощ. Simple Smile

# 369
  • varna
Здравейте  момичета и момчета  влюбени в омагьосващия  Истанбул! Simple Smile
Миналата седмица внезапно реших ,че не мога повече да отлагам поредното си посещение в любимия ми град.Ходила съм три пъти и с ваша помощ съм се справила сама главно в европейската част на Истанбул.Сега ми се ще да посетя Кадъкьой.  Тъй като ще пътувам  тази седмица и високите температури
малко ме плашат реших да ползвам предимно фериботи.Не можах да открия от обаче ферибот от Еминьоню или от Кабаташ за Кадъкьой.Може би греша ? Търся най-лесния вариянт за придвижване  до Кадъкьой .Тъй като ще водя приятелка която никога не е ходила в Истанбул искам да и покажа най-хубавото от любимия ми град.Смятам ,че ще се справя от пристанището в Кадъкьой до бика,но искам да попитам къде точно се намират антикварните магазинчета за които съм чела в един пътепис на Емилия Попова в PATEPIS com.
Предварително ви благодаря!

# 370
  • Варна
Първия пост, сайта на SEHIR HATLARI:

Еминьоню - Кадъкьой

http://www.sehirhatlari.com.tr/en/timetable/kadikoy-eminonu-354.html

Кабаташ - Кадъкьой

http://www.sehirhatlari.com.tr/en/timetable/kadikoy-kabatas-360.html

И в двете разписания са дадени часовете на тръгване от всяко от пристанищата към срещуположното. Времетраенето не е упоменато, но се стига за 20-тина минути, може би. Жт Еминьоню е по-малко разстоянието.

# 371
# 372
HGS kartata struva 45 liri.

# 373
# 374
  • Варна и...духом на Босфора
 Heart Eyes V Sarier sm sas Behlul
i Bihter i  s Gospojata.Moliia
daite link za Koteshkata tema
Целувки на всички!

Общи условия

Активация на акаунт