ИСТАНБУЛ 32

• 56 374
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Миленита, това е квартала между Капалъчаршъ и Египетския пазар. Улиците са почти тематични - улица, на която магазинчетата са само с гащи  Grinning, само с чаршафи, само с антики и т.н. Обаче магазините са от типа, които са на Женския пазар в София, дори още "по-колоритни". Според мен и стоките са със съмнително качество.

Ако имаме време може да се помотаем в района, но определено не искам да купувам боклуци. По-скоро търся нормални магазини, но не веригите на световноизвестните марки, които ги има и тук. Някои неизвестни за мен турски марки, които имат хубави стоки. Но докато разглеждаме, все ще срещнем нещо.  Simple Smile

Много ме блазни този нощен тур по Босфора. Безпасно ли е прибирането до хотела в 00.00ч.? Не спирам да мисля къде във времето мога да вмъкна една разходка до Истанбул и нищо не измислям, защото заминаваме скоро на море. Вариант е да ги залепя - преди морето или веднага след това. Но хич не обичам да пътувам през толкова кратки интервали.

Когато отидохме организирано до аквариума ни отпуснаха 1 час, в което време влизаше и 10-ната минути време за придвижване до автобуса. Реално около 50 мин за аквариума. Мога да кажа, че го претичахме.

# 616
  • plovdiv
beljata, веднага го копвам това и после ще ходя на работата(както казах съм в отпуска, която изкарах в тази тема+отказ на компа да влиза в бгмама+2 диоптъра повече) да нося на колегите програмата на ТА ,която ми изпратиха.Ще разпечатам и всичките страници ,които копирах оттук ,за това, какво можем да направим сами. Четири човека сме и всеки от тях иска различни неща и трябва да ги обединя в два дни.Като имам напредвид ,че гледам да им угодя ,ме хваща яд за отпуската.Най-лошото е ,че разбера хотела чак във вторник или сряда,когато вече ще съм на работа и трябва наново да си прегледам движението спрямо хотела.
Ако мога ще ги убедя да не ходим на този Мол,защото от ТА на връщане в неделя има посещение на Мол Оливиум и малко в повече ще ми дойдат моловете.Искам да разгледам града,в Пловдив си имам предостатъчно "молове".

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 10:58 от mamichon

# 617
h_o_p_e, дайте малко повече пари, но се настанете в хотел. С апартаментите е трудно настаняването и напускането и в повечето случаи получавате нещо различно от описаното в обявата. В хотела можете да оставите багажа за съхранение. Освен това получавате и безплатна закуска.

Ето предложение на достъпна цена в центъра на историческия полуостров -  Сиркеджи.
Благодаря за препоръката,факт е,че и аз не съм много убедена за стаята от airbnb,защото предполагам,че банята ще трябва да я делим с другите наематели на другата стая,така поне ми се струва от снимките на хоста,защото той отдава 2 стаи и един самостоятелен апартамент.
Имам още малко време да помисля.

# 618
mamichon, изобщо няма никакъв смисъл да ходите до Мол Форум, освен ако не сте любители на аквариумите и искате да гледате риби.

# 619
  • plovdiv
mamichon, изобщо няма никакъв смисъл да ходите до Мол Форум, освен ако не сте любители на аквариумите и искате да гледате риби.
И аз мисля,че ще се нагледаме на Истиклял ,пък и ние работим в магазин и просто ще ми дойде в повече.На капълъто и Египетския ще отида заради колоритността, ама моловете...мога и без тях.

# 620
  • Варна
Оп, чакай! Ако ще ходите до Форум само като МОЛ, направо се откажете. Струва ми се безсмислено, при наличието на Истиклял, МОЛ-а на него (Демирьорен) и този, през който ще минете. Аз помислих, че идеята е да отидете заради аквариума и да съчетаете. Макар че с метрото е лесно, не си заслужава. Аз изобщо не разбирам ходенето по МОЛ-ове, де, дори и тук, камо ли навън, ама това съм аз.
Ако това отпадне, ще предложим други неща. Добре е да кажеш какво искате, или поне къде, горе-долу, е сечението на желанията ви. И, отсега да ти кажа, че накрая вероятно всички ще сте донякъде недоволни. Угодия няма, но не пречи да опиташ. Mr. Green

# 621
  • plovdiv
beljata сега отивам при колегите и дано да ги убедя да не ходим в мола,още повече,че тръгвайки си,пак ще ни карат в Оливиум.Предпочитах за това време да се разходя още малко. Понеже ни е за първи път и на четиримата ,сигурно няма да избягаме от стандартното, като за първи път .Едната колежка е луда фенка на тур. сериали е ми се иска да и покажа,ако мога нещо от тях-разни къщи или там,каквото беше от сериалите.Другата иска твърдо Принцовите острови, но това вече го оправихме,като пътуване.Колегата,който идва с нас ,просто купонджия,за разходката-където го заведем.А пък аз вече мога и да не ходя,виртуално минах вече по повечето места,вече мога само да хапна нещо от турската кухня.
После,като се прибера,вече да речем,че ще имам някаква яснота.

# 622
  • Варна
Е, това "вече мога и да не ходя" не съм го прочела! Нищо не може да се сравни с преживяванията и впечатленията на място.
Щом едната е фенка на сериалите, можеше да отидете, или поне тя, в Топ капъ, ако гледа "Великолепния век". Вие, всъщност, нямате нищо емблематично от историческия полуотров в програмата си. Ами Св. София, Водохранилището, Долмабахче... Сериалните фенове ходят и в кафенето Пиер Лоти. На първо ходене някак да имате само Сапфир като туристически обект... айде, и, надявам се, кула Галата, ми се струва твърде малко. Колкото до островите, дано миризмата да не ви разочарова. Аз лично мисля вече в топлото да не ходя. Евентуално пролетно или есенно време. Но бъдете подготвени, че е ароматно. Sick

# 623
  • София
h_o_p_e, дайте малко повече пари, но се настанете в хотел. С апартаментите е трудно настаняването и напускането и в повечето случаи получавате нещо различно от описаното в обявата. В хотела можете да оставите багажа за съхранение. Освен това получавате и безплатна закуска.

Ето предложение на достъпна цена в центъра на историческия полуостров -  Сиркеджи.
Благодаря за препоръката,факт е,че и аз не съм много убедена за стаята от airbnb,защото предполагам,че банята ще трябва да я делим с другите наематели на другата стая,така поне ми се струва от снимките на хоста,защото той отдава 2 стаи и един самостоятелен апартамент.
Имам още малко време да помисля.

Не знам защо, но от онзи ден имам едно съмнение - дали избраната от теб стая не съвпада с избраното от Евхен (37 стр. от темата). Защо не я попиташ на лични за подробности?  newsm78 

Не знам, но всеки път хвърлям по един поглед на апартаментите в този сайт и всеки път има нещо, което ме спира. Накрая пак резервираме през Букинг. Досега винаги стаята за двама със закуска ни е била 65-68 лв на нощ. Никога не е било някакъв лукс, но пък е имало къде да се изкъпем в самостоятелна баня и да спим в чисти чаршафи, макар и в стая 2 на 2 метра.  Laughing С такива хотелчета е пълно в района на гара Сиркеджи и в Султанахмет. За мен определено това са най-удобните места на отсядане. Бейоглу е удобен най-вече за почитателите на нощния живот. Иначе е хем по-шумно, хем ако си пешеходец, денят трябва да завърши с едно доста солидно изкачване. А след 12-13 часа обикаляне това е доста неприятно.

Миленита, нашите разходки винаги приключват по тъмно. Докато направим и една късна вечеря и е станало полунощ. Не сме имали проблем с прибирането, но си е доста пусто в кварталите. На главните улици кипи живот, но като свиеш по улиците към хотелите е пусто. И другото - винаги съм била с мъжа си. За турчина това е достатъчно, за да не закача жената. Не знам ако са сами жени дали няма да има разни подмятания. Обаче непременно виж докога върви градския транспорт, който ще ти трябва. Трамваят май е до полунощ.

Белята, пролетно време на островите пък е пусто.  Wink Там основно са вили, които се използват през летния сезон и в къщите няма живот. А миризмата пак я има.  Laughing

# 624
И аз като таня гледам апартаменти/за други дестинации/ и накра резервирам в хотели през букинг. Апартаментите са ок, ако имате по-дълъг престой - седмица поне. За по-кратко време не си струва. Още повече, че много от тях имат такса за почистване. Както е отбелязал Биалк, наличието на денонощна рецепция и помещение за съхранение на багаж са огромно предимство.

Таня, ако сме с агенция хотела ще е в Лалели, но ако изберем самостоятелно пътуване, каквото аз предпочитам, ще букна нещо в Султанахмет. Агенциите изяждат целия последен ден с този Одрин и реално имаме само два дни за града. Както и да го смятам, не успявам да вместя желанията ни в тези два дни. 
Набелязала съм грубо - аквариум Истанбул, историческия център със Соук Чешме, и евентуално вечеря в Кум Капъ. Втори ден - Сапфир, Истиклял и френската уличка, кулата Галата, Ортакьой евентуално, нощния тур по Босфора. трети ден - Пиер Лоти, двореца Берлейбей, Египетски пазар и Капалъ Чарши. 

# 625
  • Стара Загора
Ето ме и мен с обещаната програма, която ми излезна в договора:

Скрит текст:
Ден 1 (сряда): Отпътуване от началния пункт, заложен по екскурзиония план. Нощен преход. Преминаване през ГККП "Капитан Андреево".

Ден 2 (четвъртък): Пристигане в Истанбул в ранните сутрешни часове. Освежаване във фоайето на избрания от Вас хотел и свободно време.
Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват
веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч. Това е политика на всички хотелиери в световен мащаб. Стаите се освобождават до 12:00 ч. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
Екскурзии по желание: 08:30ч. Посещение на най - високата сграда в Истанбул - Небостъргача "Сапфир"(има входна такса);
Екскурзии по желание: 13:30ч. Посещение на Християнските светини в Истанбул - разглеждане на Вселенската партиаршия, Църквата на Света Дева Мария и аязмото, както и посещение на църквата Карие (има входна такса); Нощувка.

Ден 3 (петък): Закуска. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
Включена в пакета: 08:30ч. Пешеходна разходка из античния и средновековен център на Истанбул;
Екскурзии по желание: 10:00ч. Посещение на водохранилището Йеребатан (има входна такса);
Екскурзии по желание: 11:00ч. Посещение на църквата Света София (има входна такса);
Екскурзии по желание: 12:30ч. Посещение на султанския дворец Топ Капъ (има входна такса);
Екскурзии по желание: 18:30ч. Вечеря в рибен ресторант с изумителна гледка към Златния Рог;
Екскурзии по желание: 21:00ч. Нощна автобусна обиколка на Истанбул - Светлинна симфония; Нощувка.

Ден 4 (събота): Закуска. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане.
Екскурзии по желание: 08:30ч. Панорамна автобусна обиколка на Истанбул с преминаване в Азия;
Екскурзии по желание: 10:30ч. Плаване с кораб по Босфора - вълнуваща разходка между два континента;
Екскурзии по желание: 12:45ч. Посещение на двореца Долмабахче - Турският Версай (има входна такса);
Екскурзии по желание: 20:15ч. Посещение на атрактивен ресторант Гар Мюзик Хол.
Екскурзии по желание: 20:15ч. Посещение на атрактивен ресторант 1001 нощ Ташхан Аркат. Нощувка.

Ден 5 (неделя): Закуска. Свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане. Освобождаване на стаите до 12:00 ч.
Екскурзии по желание: 07:30ч. Екскурзия до Принцовите острови - релакс и комфорт сред Мараморно море. (екскурзията се провежда при благоприятни метеорологични условия).
Екскурзии по желание: 09:00ч. Посещение на парка под открито небе с минимакети събрани от цяла Турция "Миниатюрк".(входните такси за обектите се заплащат допълнително).
Включено в пакета: Трансфер до Мол „FORUM”. Свободно време определено по усмотрение на водача (представител) на групата. Отпътуване за
България. Преминаване през гр.Одрин. Пристигане в България около полунощ.

Ще се върна да прочета и извадя всички обяснения до момента идните дни, за да измисля в кои дни и съответните интервали от свободно време, къде да ходим.  bouquet

# 626
  • Варна
millenitta, само да кажа, че ако третият ден е неделя, трябва да имаш предвид, че Египетския работи, но Капалъ чарши - не. В този смисъл, а и, защото първият ден ми се струва доста свободен, за сметка на третия, гледайте именно тогава да вмъкнете Капалъ чарши и търговската зона между него и Египетския. Самия пазар на подправките работи, заедно с прилежащите магазинчета, всеки ден, но не и зоната, която споменах.
Ако сте с кола, бих предложила аквариума да го оставите за деня на тръгване, защото е далеч и е в посока изхода на града, което дава възможност да го посетите на излизане към България.

iv4enceto_91, програмата ви е точно такава, каквато я видях в сайта, затова ти казах, че първия ден имате само Сапфир от агенцията. При това положение можете след него да отидете на Таксим, Истиклял и останалото, което бях наредила там, а другия ден да вмъкнем друго. Втория ден, след пешеходната, Св. София и Водохранилището да включите едни Принцови острови, например Mr. Green, а Капалъ чарши и спокойно разглеждане на Султанахмет да остане за третия ден, след Долмабахче, заедно с един хубав парк и споменатата по-горе Соук чешме.

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 17:02 от beljata

# 627
  • Абсурдистан
Здравейте момичета,
предварително се извинявам за баналните въпроси, които ще ви задам. Прочетох няколко теми назад.
Много искам да отида на екскурзия до Истанбул. Моля ви предложете ми туристическа агенция с добра програма. Иска ни се да се докоснем максимално до вълшебството на града. Преди време някои агенции предлагаха ранен сутрешен полет с балон, а сега не виждам.
Ще съм благодарна за всякаква информация, защото вие сте много напреднали. В случай, че спамя темата с моето питане - може и на лични.

# 628
  • Варна
Пак аз! Embarassed

Ние сме пътували с тях поради липса на много опции от Варна и сме били доволни. От София е имало оплаквания, по-скоро заради отношение на водача, но в последните година-две, като че ли и там нещата са добре. Прецизираха списъка си от хотели (те вече гадни такива почти не останаха - реновира се масово в Лалели) и, като най-голям плюс се отбелязва фактът, че май само те прекарват неделята до след обяд в Истанбул, а не по борсите в Одрин. Ако имаш притеснения за хотела, имат си оферти, не много по-скъпи, с конкретен хотел...
Става дума за Караджъ турс. Не са най-евтините, обаче. Държат постоянна оферта около 160 лв. за две нощувки, в момента имат за около 245 с три нощувки.

# 629
  • София
Преди време някои агенции предлагаха ранен сутрешен полет с балон, а сега не виждам.

Да не би да се бъркаш с Кападокия? Над Истанбул такова нещо трудно може да се направи, защото ще "кацнете" на някой покрив.  Wink  Иначе има туристически хеликоптери, тръгващи от Златния рог. Предполагам, че ще е незабравимо изживяване. Но едва ли има наша агенция, която е включила в програмата си подобна екстра.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт