Орхидеи 13

• 95 031
  • 852
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Благодаря ви, момичета Hug Гледам я в саксийчето, в което е купена, със сфагнума, в който беше. Нищо не съм променяла, от една година я имам. Поливам на седмица-десет дни с накисване за няколко секунди. Есента, когато другите се разписаха тя не пусна цветонос и я бях отписала и изведнъж пролетта изби, че и с три разклонения Crazy Нито я торя, нито нищо, на източно изложение е, заедно с останалите. Много ме изненада.
Пипи Мипи,
аз не торя (забравям Embarassed ) и всичките ми фалчета цъфтят. Според мен тайната е да си харесат мястото. Моите са на източен прозорец, лятото ги засенчвам сутрин, за да не ги пече пряко, а от септември нататък оставям да ги грее колкото може повече. Може би и в близост до прозореца им се осигурява някаква температурна разлика, защото сутрин и денем е много топло, ако има слънце, а вечер си е хладно, особено зимата. Поливам когато се сетя, последната година и нещо доста съм ги зарязала и се присещам като видя увиснали листа Embarassed

# 151
Месечинка виторога, наистина е избухнала орхидеята ти, прекрасна е Heart Eyes

# 152
Благодаря Месечинка. И на мен ми се иска да нацъфтят като тази последната, която си показала. Мисля да им сменя мястото за малко да видя там как ще бъдат.
И съм решила да си потърся цветарник. Искам да е бял, за 5-6 саксии, но тези които се предлагат не ми се виждат устойчиви и за това още не съм харесала.
Ето такъв си го представям:

Последна редакция: нд, 13 юли 2014, 08:36 от Пипи Мипи

# 153
Точно вчера разглеждах цветарници в нета Simple Smile Тук: http://dafinibg.com/index.php?nav=mebeli&kategoria_id=1200&a … D0%B5%D0%BB%D0%B8  ми харесаха доста неща  Crazy

# 154
barbaletka, много са красиви някои от тези модели, но мен лично не ме устройват. Искам да събера 6-7-8 саксии във височина на възможно най-малка площ. Има един модел, но 145 лв не мога да си позволя  Sad .

# 155
  • ENGLAND
Пипи Мипи аз съм си харесала този http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/90257595/ , вероятно го има и в българската Икеа. И още един, но пък го има само в черно http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/70255516/

# 156
Doret този в черното го има в Българската Икеа. Виждала съм го в каталога им. Струва по каталог 59 лв.  Peace

# 157
Добри хора,моля за малко помощ.Накратко- орхидейката ми е Фалеонопсис .Проблемът ми е ,че има няколко коренчета,подаващи се над субстракта и имат по едно кафеникаво петънце .Има ли проблем и ако има- как да го поправя?
Благодаря предварително.

# 158
  • Варна
Аз не мисля, че е проблем. Снимай ако искаш, но помня колко стресната бях, когато на първата ми орхидея забелязах такива кафяви, като дървесни петънца по въздушните корени. Оказа се, че са безобидни.

# 159
Аз не мисля, че е проблем. Снимай ако искаш, но помня колко стресната бях, когато на първата ми орхидея забелязах такива кафяви, като дървесни петънца по въздушните корени. Оказа се, че са безобидни.

http://prikachi.com/images/558/7468558m.jpg ето я,не съм я поливала ,днес ще я поливам ,за това изглежда суха.Все пак ,ме притесняват кафявите петна.

п.п.Благодаря за бързия отклик.   bouquet

# 160
Много съм щастлива Simple Smile преди малко видях, че почти загиналият фаленопсис, за който писах и питах по-напред ще изкарва ново листо Party
Освен това и коренчетата му растат Simple Smile

# 161
  • Карлово
А-у-у-у-у! Без думи съм! Красота!!!

# 162
Месечинке, шапка ти свалям!
Какъв успех само с минито - и още си е в тази ню- ню саксийка. Даваш ми голяма надежда да видя някой ден и моите така хубаво разцъфнали. Винаги ми е правило впечатление какви хубави въздушни корени имат твоите орхидеи - сподели моля те как ги поддържаш-моите са едни покафенели и засъхнали...
Радвам се, че се появи - липсваше!

# 163
Здравейте,една от орхидеите ми остана само с едно листо което като гледам и то ще падне.Според вас има ли спасение за орхидеята или не:

На мен ми се струва че няма да я бъде Sad

# 164
Не се отказвай от орходеята - умрял е "центърът", но тя може да избие отстрани. Просто трябва да продължиш да я гледаш, дя я ториш и поливаш. Засъхналият лист, значи че в момента не е гледана много добре, но мисля, че имаш шансове да подобриш нещата. Тя все още може да избие, мисля. Имах орхидея, която стоя на един лист, с изгнило стъбло, като твоята, но листът остана свеж, растението цъфтя два пъти на единия си лист, пусна кейки отстрани и кейки на цветонос, сега и двете имат корени, но не съм ги отделила.
Стискам ти палци.

Общи условия

Активация на акаунт