Орхидеи 13

• 95 017
  • 852
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
http://prikachi.com/images.php?images/947/7452947z.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/952/7452952e.jpg

От Прикачи. Сега ще пробвам само с ликове.

# 121
  • ГОре на черешата...
Ами да - цветоносът си съхне, нормално. Просто го отрежи Peace.

# 122

Да, определено е по-добре да отрежеш цветоноса. И ми се вижда, че корените й са доста бели. От кога не е поливана? При орхидеите няма точно определен интервал от време кога да се поливат. Когато корените са бели-тогава се полива. може да се наложи и след 3 дена да я полееш, а може и чак след 10 дни. Наблюдавай корените относно поливането.

# 123
  • ГОре на черешата...
За мен има още време до поливане - корените и не са съвсем бели, зеленеят ми на мен, а и саксията долу е изпотена, значи има влага.

# 124
Освен,че ми белеят корените, виждам, че и едното листо е клюмнало и то доста.

# 125
  • ГОре на черешата...
Нека се включи Ре-ге, че тя е по-компетентна. Клюмнало е най-старото листо, аз такива ги махам, нормално е.

# 126
  • Бургас
Да отрежа само върха до зеленото или цялото отдолу?
А относно поливането не знам до колко е правилно, но бях чела да се слага саксията под течаща вода за около 30 сек. после се отцежда, т.е в чинийката не се задържа вода и така до следващата седмица.  До сега така съм поливала Embarassed

# 127

Орхидеята си изглежда съвсем добре. Явно от структурата на листата личи че е от тези дето листенцата им леко провисват като заешки уши- леко приклюмнали без обаче това да е проблем.

Не бих рязалал нито едно меко листо докато само не пожълтее и не отпадне.

Цветоноса изсъхва и аз просто бих го отрязала до долу.

За мен, от това което виждам от саксията,  с този обилен конденз отдолу никак не е за поливане поне още 5 до 7 дена, без значение цвета на корените Те когато стават за поливане даже се спаружват и не са такива обли и зеленикави.

Начина на поливане си е личен избор - всеки го прави както му е удобно. Важното е да няма преполиване.

# 128
  • Бургас
Много благодаря, ще го отрежа, пък дано да оцелее. А след колко време да очаквам да пусне пак клонче и цветове,  при положение, но е цъфтяла през март?

# 129
Много благодаря, ще го отрежа, пък дано да оцелее. А след колко време да очаквам да пусне пак клонче и цветове,  при положение, но е цъфтяла през март?

Цветоноса и оцеляването нямат нищо общо. Това не е клонче- това е цветонос- преходно явление - расте цъфва и умира. Основното за което трябва да се грижите е дебелото нещо с листата.
ако се грижите добре за нея следващ цъфтеж- зимата.

# 130
Здравейте! Вчера се сдобих с дендробиум, но когато разопаковах подаръчната опаковка , видях, че е в пластмасова непрозрачна саксия. Трябва ли задължително да я пресадя в прозрачна? http://i58.tinypic.com/2zzkqif.jpg - не знам кога е поливана последно, да я накисна ли още днес? Благодаря предварително за отговора! Simple Smile

# 131
  • Бургас
Простете невежеството ми по отношение на орхидеите, имам много други цветя и цъфтящи и листно декоративни, които се развиват прекрасно и нямам никакви проблеми, но това ми е доста непознато, въпреки че прочетох някои неща за отглеждането и затова реших да питам.
Още веднъж много благодаря, че се отзовахте  bouquet

# 132
Простете невежеството ми по отношение на орхидеите, имам много други цветя и цъфтящи и листно декоративни, които се развиват прекрасно и нямам никакви проблеми, но това ми е доста непознато, въпреки че прочетох някои неща за отглеждането и затова реших да питам.
Още веднъж много благодаря, че се отзовахте  bouquet

Това не е невежество. Това е обикновенно незнание заради спецификата на цветята.
Продължавай да питаш. послеа лека нещата ще си дойдат на място.
Бавно и полека всичко се учи и всички орхидеи все в един момент цъфват за голяма радост на собствениците
 Hug

# 133
Здравейте. Това ми е едната мини
Другия цветонос изсъхна и го отрязох. Горното ляво 'цветче' (не съм свикнала още с термините) е ново, и е много красиво бледо розово.

[ Това ми е новата орхидя. Цяла седмица си мислех за нея и накрая си я купих. Тя също е мини. Много листа има, а другата ми има само 3... И гледам че цветчетата ми някак се затварят, свиват. Това нормално ли е? Не съм я пресаждала, понеже цъфти и има много пъпки. Иначе саксийката вътре е зеленясала, което на мен не ми харесва. Мисля, ако продължи това затваряне на цветчетата да го пресадя... То милото кой знае колко време е седяло в тоз целофан....

# 134
celuFka, прекрасни са Simple Smile

Аз да питам - за феленопсисите задължително ли корите трябва да са борови, или може и от други дървета?

А кои са мини и какви други има? Как да разбера моите какви са?

Общи условия

Активация на акаунт