Орхидеи 13

• 94 775
  • 852
  •   1
Отговори
# 780
Месечинке много е нежен  Peace

Да ви покажа и аз първото цъфнало фалче при мен за тази зима.Съвсем обикновено беличко е,но много му се радвам,защото го бях купила без цвят и ме изненада приятно,като събуди спяща пъпка и вече си имам и цвят  Flutter

# 781
Месечинке, браво много нежни цветове. А относно 'фалчето-съсед' понаблюдавай го и утре го грабвай, какво да му мислиш толкова Simple Smile

Купих си и аз един дендробиум, но прецъфтял, не че цената му беше намалена, ама пустото "искам" ме накара. Гледам го от няколко дена че му поникват две зеленички неща, не знам още какво са. Четох някъде че докато не се стоплело не се поливал, един вид се зазимявал. Но няколко пъти го полях, че ми дожаля. То и без това си е хладно в къщи, но малко да пийне. Не знам какъв е цвета, затова ми е голям мерак да цъфне скоро.

Другите ми фаленопсиси дори не са чули че трябва да цъфнат. Сигурно заради хладното, както казах. Надявам се до към март-април да пуснат цвят.

Нали имам 2 бебета, едното мисля че пуска цветонос, а още няма нито един поникнал корен  Crazy Ще го наблюдавам още и ще снимам да ви покажа.

# 782
  • ГОре на черешата...
Прекрасни орхидеи видях Peace!
Да покажа и аз последното фалче, което си купих - паднаха само 2-3 пъпки и продължава да разтваря цветове - в момента са 7 цвята, а има поне още 5-6 пъпки да се отворят:

И цветоносите на други три наливат пъпки:

# 783
mari_eta честита да ти е  Flutter
Голяма красавица е  Heart Eyes

И аз имам 8 които са с цветоноси и нямам търпение вече да цъфнат  Simple Smile

# 784
Мой познат се оплака, че корените на фаленопсисите му мухлясвали. Чудеше се какво да ги прави...Някой имал ли е подобен проблем и какъв съвет бихте дали?

# 785
Мой познат се оплака, че корените на фаленопсисите му мухлясвали. Чудеше се какво да ги прави...Някой имал ли е подобен проблем и какъв съвет бихте дали?

Вади, пръска корените ! с препарат за болести по цветята два пъти през няколко дена като оставя корените да изсъхнат на въздух, сменя на 100% субстрата , стерилизира саксията . Имало е спори явно и прекалена влага.

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 09:26 от _re_ge

# 786
_re_ge, благодаря ти, ще му предам. С какъв точно препарат препоръчваш да пръска?

# 787
_re_ge, благодаря ти, ще му предам. С какъв точно препарат препоръчваш да пръска?

каквъто намери, само да е за БОЛЕСТИ  а не за вредители. В цветарските магазини има голямо разнообразие на марки - детрал , клинес се сещам на първо четене. последното което купих на някаква фирма Инферта се казваше лаксиферт  .

# 788
Благодаря ти, реге, ще му предам!  Simple Smile

# 789
Ох, да се оплача, в къща сме и бях сложила орхидеите на стълбите, имаме парно. После като стана студено ги прибрах в хола. И сега едни листа почерняха и паднаха, други пожълтяха и паднаха, дали това черното е измръзване или ги хвана болест, а пък имат цветоноси тръгнали , без две.  newsm78. Ако имате идеи казвайте. Hug. То си е студено на стълбите де, може и да са измръзнали някои листа Cry

# 790
Здравейте!
Надявам се с ваша помощ да спася тази орхидея отново:
http://nightwishes.snimka.bg/daily/orhidei.823480.34655732
От тази снимка до края. Самите и листа станаха кафяви и като надигнах едното за снимката пусна някакви капчици. Не смея нищо да и правя тъй като най-накрая изкара цветонос. Съмнявам се, че е измръзнала. Мъжът ми решил да проветрява последните дни от вратата до този прозорец където са орхидеите ми. За щастие само тази е така.

# 791
И на мен ми изглежда измръзнала  newsm78
Дано се включи някое от другите момичета и да ти каже със сигурност..аз си мисля,да я оставиш така.Не и прави нищо.

# 792
Здравейте!

Да измръзннала е. Тази кафеникавост на листата но без да са сухи...и  мокротата и капането на гроздов сок е точния симптом. Всичко измръзнало по листата не може да се спаси. мисля че дори самият цветонос ще е опит да пусне кейки затова го гледай и трепери над него. Може и да не цъфне но докато той е зелен имаш шанс за възпроизводство .

мисля и че на сиситонс също е измръзване. Пазете си цветонсите и сърцевините на орхидеите.

# 793
Ох, и част от моите са точно такива, някои листа, дано да няма повече, доста листа покафеняха, по-точно почерняха Peace. Освен да чакам да паднат и каквото оцелее Praynig

# 794
Здравейте!

Да измръзннала е.
Да разбирам, че е пътник.. или само листата й? На тази дори не знам как цъфти. Купих я с прецъфтял цветонос. Sad От вас се запалих за тези орхидеи и сега им треперя на всичките 5, че са изкарали цветоноси.

Общи условия

Активация на акаунт