Токуда болница - София - 19 тема

• 83 693
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
  • на пясъка при черупките от миди
Благодаря за бързия отговор Алекс. Следящия ме насочва за секцио, поради ниска плацента и тесен таз. Тъй че явно ще да е рязане. За това питах за персонала там - какви са, що са. Че ми е писнало да ме третират като парцал по болниците някакви сърдити лели сестри.

# 721
  • в 1001-та нощ
Аз съм раждала 2 пъти там, лежала съм неведнъж за задържане .... и отношението на сестрите винаги е било много добро. На лекарите също.

Кой е твоят лекар?

# 722
  • на пясъка при черупките от миди
Следящият ми лекар не работи в Токуда - Николов. Преди години съм лежала там в миниинвазивна и общо взето съм доволна от персонала. Просто не съм наясно в родилно как е, бих отишла на отворените врати, но не виждам как ще ми се изясни при все че е под формата на лекция  Crazy

# 723
  • София
Благодаря за бързия отговор Алекс. Следящия ме насочва за секцио, поради ниска плацента и тесен таз. Тъй че явно ще да е рязане. За това питах за персонала там - какви са, що са. Че ми е писнало да ме третират като парцал по болниците някакви сърдити лели сестри.

Ясноо. Ами в този случай най вероятно ще си планирано секцио. В този случай май таткото ще може да те изчака отвън или в предродилна. Бебето предполагам веднага ще ти го покажат и като го оправят ще ти го дадат. Ако си в ВИП стая таткото ще може да идва когато може и иска без да има проблем и бебето ще може да е постоянно при теб и ще го взимат само за изследвания, преобличане, миене/къпане.
Ако си в обща стая таткото няма да може да идва при теб, а ще се налага ти да излизаш да се виждате. Бебето пак ще е при теб, но вечер ще трябва да го оставяш в "аквариума" ако не се разберете с мамите да седи при теб.
Но аз лично я оставях при другите за да мога да поспя спокойно и да си почина.

Персонала е повече от перфектен. Идват и всичко обясняват, показват. И най хубавото е че "прекалено" много насърчават кърменето, което в други болници не е така. На мен доста ми помагаха и съм адски доволна.
При второ раждане пак там ще отида.

# 724
  • София
А дават ли ти да се разхождаш преди да започне същинската част на раждането?

# 725
  • София
А дават ли ти да се разхождаш преди да започне същинската част на раждането?

Кашмир,

На мен контракциите ми започнаха на 05.04. в 5 ч. сутринта, приеха ме в 19;30 ч. вечерта и постоянно ме караха да ставам и да се разхождам за да не ме боли толкова, а и за да не го мисля, но аз дори и да се разхождах пак ме болеше и ми беше по добре да лежа.
Иначе дават, но ако има раждане, ще можеш да се разхождаш само в стаята (предродилна).

# 726
  • София
  bouquet Супер, мерси!

# 727
и аз потвърждавам, че персоналът е супер. 2 деца съм родила там и 2 пъти съм лежала преди това. всички са много отзивчиви, ухилени, пускат бъзици, никога не ми се е случвало да помоля за нощница/лигнин или каквото и да било и някой да ми се нацупи. единственият ми проблем беше с пустата подкрепа за кърменето, защото аз съм без млечни жлези и бебетата ми гладуваха, защото не ми даваха достатъчно АМ, но живот и здраве с третото ще се боря повече Mr. Green

# 728
Мен пък не ми се стори толкова силна "подкрепата" за кърмене. Само първия ден не ми предлагаха добавка, после като спадна бебо с 200 гр и почнаха да ми предлагат и аз взех, че дадох и после ме беше яд, че тръгнаха колики... Е, ако бях казала, че не искам нямаше да му дадат насила, но и не усетих чак толкова да ме насърчават да кърмя.

# 729
Дани, те питат дали искаш. ако кажеш, че искаш ти носят и ако решиш даваш. при мен драмата е, че добавката не стига, а въпреки че молех за повече така и не ми донесоха цяла доза, та накрая мацките в стаята, които кърмеха си искаха добавки, за да може Нико да се наяде. но аз съм частен случай де. по-тъпо ми беше отношението - все едно аз не искам да кърмя. единият път даже ми отказаха добавка и ме накараха да докажа, че нямам кърма с пробно кърмене. чак след като видяха, че е изпил 4 мл. ми дадоха и то пак 20 мл.

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 09:15 от Елч

# 730
  • София
Дани, Елч - аз раждах 2013 г. всички сестри, неонатолози и т.н. минаваха по стаите всяка сутрин и показва как да държим детето и да кърмим. На мен кърмата уж ми слезе, но малката грам не се наяждаше. И те седяха и ми я слагаха и гледаха дали наистина нещо яде.
Накрая от 3380 кг., спадна на 3140 кг. и се видя, че просто не се получават нещата и трябва да дохранвам. Носеха добавка, понякога давах, понякога не давах.
Вкъщи колкото да се мъчех 1 месец изкарахме на смесено, но с времето минахме изцяло на АМ.

# 731
  • Пловдив
И двете деца там ги родих. И за двете мина много добре. В началото ми показаха, и на бебето показаха Simple Smile после за щастие ми слезе и кърмата и се справих. Но винаги,когато съм поискала добавка ми даваха- разбира се както са количествата по книга за бебетата. 1ден-10мл,2ден-20мл,3ден-30мл. Със второто дете нямах нужда от показване на кърмене,а от добавка първите 2 дни- и си ми даваха. Слезе ли кърмата спрях да искам добавка. Бъдете наясно с това какво трябва да се случва и уверено си искаите своето. Няма да ви бъде отказано!

# 732
Аз не съм кърмила първото ми дете и реално не знаех дали и как да преценя, че се наяжда и дали захапва добре. Никой не дойде да ми покаже, но няколко сестри като ме виждаха какво правя и ми казваха, че е правилно. Кърмата ми слезе чак като се прибрах удома и то на 10 ден някъде. Стоях в болницата 6 дни, заради бебо. И след като нямах много кърма, а той се роди 4 кг и си беше гладен, взех че поисках добавката. Носеха я и всеки ден се обяснявах, че искам и за през нощта в 1 и в 4 ч., защото моят суче, но остава гладен. Всичко си изпиваше и веднага почна да качва, но имаше адски колики миличкия. После като дойде кърмата и се оправиха нещата, вече кърмя 5 месеца успешно и почнах захранване!

# 733
  • София
Alladina - и аз достигам до същия извод с кърменето и неонатологията ... Били ми плоски зърната, тичах за силиконови...Успях да си разраня зърната и сега с нетърпение чакам прибирането вкъщи, къдеро ще си викна консултант и започваме с нови сили.

Иначе искам да ви споделя какъв страхотен човек е д-р Емилия Кирякова!!! Изключителен професионалист и уникален човек! Благодаря й за всичко, което направи за мен, за спестените мъки и опитите да ме разсмее докато изпитвам най-силната болка в живота си!
Раждането беше тежко за мен, но благодарение на нея и мъничето в ръцете ми ще го запомня с усмивка на лицето.
Веднаха ми показаха бебето, викнаха и таткото. Персоналът е страхотен, много са мили (с много малко изключения).

# 734
  • София
Поставят ли бебето върху гърдата на майката непосредствено след раждането?

Общи условия

Активация на акаунт