Нашите ЮНЧЕТА мили правят мамините ни сърца щастливи - 19

• 32 511
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
Наваксах си с четенето.
Ники е вече на 12 дни - от 2 дни се опитват да го мъчат колики и давам Био Гайа и Еспумизан. Все още не знам дали действат, но долу-горе сме добре.
Бебчо го кърмя на поискване, времето между храненията ни е различен - по-рядко на 2 часа и повече на 4 часа (събират ни се 6-7 хранения за денонощие). Не го будя за кърмене, тъй като имам кантар и го тегля и виждам, че често успява да изсуче по 100-120мл., което му е напълно достатъчно. Кърмя и през нощта, но за последните 3 нощи май се усети, че е нощ (или поне така ми се иска), защото буди се, яде, сменям памперс и той веднага заспива. Е, аз не, защото нощем кърмата ми е много и се цедя.

Имам въпроси към консултантите от ЛЛЛ:
Първо да Ви благодаря, че Ви има. Благодарение на Вас, въпреки всички трудностти в началото, успях да кърмя дъщеря си 1 година.
Стартът със сина ми е доста по-добър - по-лесно засука, аз имам 1-годишен стаж и го сложих на гърда още на 24-я час (родих планово секцио).

Първото ми притеснение е че Ники понякога прави много големи паузи - до 5-6 часа, спи спокойно, на всяко кърмене ака и винаги памперсите му са тежки от пишкането.
Жълтеница ни казаха, че караме в много, много лека форма. Може и да е отшумяла - той е на 12 дни. С кантарче засичам, че суче около 550мл мляко на денонощие - има 5-7 хранения.

Второто ми питане е свързано с храненето на кърмачката и по-точно: кои храни трябва да се избягват, за да не докарам на бебчо колики.
Дъщеря ми имаше много колики и бях ограничила менюто си до ориз, картофи, месо и ядки, но тогава беше зима.
А сега ми се похапват доматки, краставици, плодове. Благодаря предварително за отговорите Ви!

# 211
Белисима, Моме, така ме посъветваха в болницата и педиатърката, които нямат нищо общо. Казаха, че трябвало коремчето да си почива от 12 до 6, за да се намалят коликите. Иначе ядем през 3 часа по 6-7 пъти на ден и аз слушам  Peace. Ще видим занапред как ще...

# 212
Не мога да си обясня как все още да се дават такива препоръки  Rolling Eyes
Нито един бозайник не налага на малките си режим и нощна пауза...освен това пиковете на пролкатина са през нощта и тогава кърмата се стимулира най - много,ако трябваше да има пауза природата щеше да направи пика в удобно време през деня   Peace
Elsi86 мъничето е гладно и за това ви вдига под пара,аз бих ти предложила да го храниш поне няколко дни нощем за да видиш,че няма общо с коликите и че му е необходимо да се храни през нощта.  Peace

# 213
Аз не бих ги слушала  Peace Навсякъде пише, че новороденото трябва да има 8-10-12 хранения, вашите  ми се струват твърде малко. А и така не си стимулираш кърмата.

# 214
Ето едно чудесно обяснение по въпроса с нощното хранене:

http://xedra.wordpress.com/2013/03/05/night-feeding/

# 215
Gaggi цял ден те мисля, но не смея да звънна  Hug
Hug
Бъгнала съм се вече...

# 216
Елси, защо не я кърмиш през нощта, а даваш вода и биберон? Shocked И мен да ме държат гладна, и аз ще плача.

Ти си добре щом плачеш, аз направо на бой налитам  hahaha

хахаха - аз пък от кърменето освирепявам от глад

# 217
момичета кажете ми малки ли сме да давам Саб Симплекс за колики много и пука коремчето и свива крачета,имам и отвара от копър анасон но мисля че е малка едва на 8 дни е.

# 218
Здравейте момичета! На 13-ти юни след обяд изплака нашата дългоочаквана принцеса Божидара с размери 3250 и 50см. Раждането беше нормално и мина бързо и леко. Днес ни изписаха, кърмим се много добре и засега е кротушанка.

Искам да поздравя всички които тези дни са гушнали своите съкровища, да са ви живи и здрави!

Ще се опитам да ви прочета назад Simple Smile

# 219
Lidkata благодаря!
Елси за чая на Хип говорих с тяхна представителка, която ми каза, резултата да го очаквам след седмица. Да не очакваш моментални резултати.
Mary Angel какъв кантар използваш?

# 220
Alokazia  честита рожбичка    bouquet
mam4e82   колко се радвам, браво и честито. Ти си имаше много хубава нагласа за раждането. При кой лекар се падна. Бързо да се оправяш    bouquet    bouquet    bouquet
Gaggi  и аз бях бръмнала като тебе. Мога само да ти кажа да не спираш да се движиш. Яко разходки. При мене подейства  Peace
Днеска бяхме с нашата шушулка на контролен преглед. Качила е 400гр за седмица   Crazy  Педиатърката остана много доволна. Значи кърма имам все пак, но не знам защо така не мога да източвам с ръчната помпа   newsm78  И за сега притеснението си ми остава едната голяма гърда. Ще проверя за чайове за кърмачки... друго не ми хрумва.
И чудя се ние с мъжът ми ли сме много ларш или... Таксиметровия шофьор на отиване ми даваше акъл да и дам вода...хълцаше малката. Аз му казвам, че предлагам, но не иска...въобще не приема залъгалки и биберони....Ааааа, не може да не иска...
На връщане пък заваля порой и шофьора ми вика - ама как ще слезнеш, ще се намокри детето....а аз отварям вратата на таксито и влизам директно във входа...буквално 2 крачки са. С мъжът ми го измислихме - той държи вратата, аз припкам.А той ме гледа и сигурно си мисли - горкото дете, на каква се падна. И какво - паднаха и 5 капки на лицето докато спеше, че даже нищо не разбра...
Чудя се просто. Започват забавните коментари май. А като си взема и слинг какво ли ще е....

# 221
Gaggi, да ти предложа малко йога за по-скорошно раждане? Simple Smile На мен май точно това ми помогна, дадох си много зор (мога да ти пратя някои линкове с конкретните упражнения), а на всичкото отгоре понеже бях вдигнала малко кръвно взех, че изпрасках кисело мляко с немалко количество канела (тя също позабързва малко нещата)...Но ако бебчо не е решил, няма как да го напъдиш.
Само спокооооойно, ще излезе дятето, няма да се притесняваш.  bouquet

# 222
Благодаря ви момичета   bouquet
Тъпото е, че уж вървяхме с 2 седмици напред, после на 23ти май ни казаха до десет дни и т.н. с всички тези надежди, очаквахме дори по-ранна бебка, а той взе че се заседя. Нагласа му е майката, а при мене - грешна  Tired
Sky, давай линка, всичко ще пробвам  Crazy Laughing и канелка ще си хапна след малко...
chilimura - според мен можеш само да се радваш, че спокойно си гледаш бебока, аз също се надявам да не съм от истеричните майчета, а хорското мнение хич не ме късае  Whistling Разходки правя, но много ме болят краката.

# 223
http://www.youtube.com/watch?v=yr7e2Dapwks
 Наблегнах на това, което е на 13-та мин. и после на 15-та.

http://www.youtube.com/watch?v=V-BhKhHIU10
На 32-ра мин. - това го наричаме асансьор, правиш клякането на четири степени, първо леко приклякване, после се връщаш в изходно положение, после клякаш малко по-ниско и после пак в изходно. Така 4 степени ако искаш да родиш по-скоро (цитирам ти учителката ми по йога). Това е най-засилващото процеса упражнение. Майтапеха се с мен, че във вторник бях на йога и вечерта водите ми изтекоха (докато се чекнах и аз на "асансьора").

Дано да ти помогне всичко това, а и си говорете, че е време бебо да премине през онзи тъмен тунел към очакващата го светлина.   Успех, ще чакаме да се похвалиш!  Hug

# 224
  • Шумен
Благодаря момичета за пожеланията  Heart Eyes
Охх този форум...пак е с нова визия...  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт