Нашите ЮНЧЕТА мили правят мамините ни сърца щастливи - 19

• 32 511
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
Добро утро и от мен момичета,
нашата бръмбарка покрай изписването и всичко малко си обърна режима за 2 дни, но много се радвам, че вчера успях да си и върна стария такъв. А именно през деня си папка и си спинка горе долу на 3 часа, а през нощта последното ни хранене е някъде към 12-1 ч. и после чак сутринта към 6-7ч. според зависи. Много сме спокойни за сега и общо взето нямаме, кой знае какви неволи.  Mr. Green Да чукам на дърво все пак....
Започват да ни мъчат и колики вече (аз си мислех, че е много рано, но явно си е индивидуално за всяко бебче), но се преборваме и с тях. С повече гушкане и затопляне на коремчето нещата се успокояват. Ако стане по-зле ще питам педи какви капки или нещо такова да и купя.
А аз вече съм значително по-добре след раждането. Имам си малко шевове дето ме придърпваха повечко до вчера, но се пръскам с Цикатридина и мажа с едно кремче против хемороиди, че и с тея гадини се сдобих покрай раждането и мога да кажа, чееее  който ги е измислил тея 2 неща е бил велик човек.
Ами това е от мен за сега, отивам да посвърша малко нещица докато дребосъчка спинка. Хубав ден на всички   bouquet Hug

# 316
Момичета, след хранене с АМ дава ли се вода? До сега не съм предлагала, но тъй като ще имаме дохранване с АМ, се чудя дали е нужна малко вода след това.

# 317
little afternoon можеш да предложиш пък мъничето,ако има нужда ще пие  Peace

При Маги коликите отдавна започнаха и не са само вечер,но за пореден път се убеждавам,че жените са по издръжливи  Laughing Свива се момата,почервенява,пъне се ,но въпреки всичко не плаче,а само сумти  bowuu Давам и само вечерно време Еспумизан и май я успокоява.  Thinking

# 318
Момичета, след хранене с АМ дава ли се вода? До сега не съм предлагала, но тъй като ще имаме дохранване с АМ, се чудя дали е нужна малко вода след това.

Аз правя опити, но той с такова отвращение смуква два пъти и плюе, че се отказах.

Мики, говори ми. Каквото и да не ми е наред се държи, все едно умира и е дошъл Апокалипсиса. После се чудя, защо при мъжете настинката е рядка смъртоносна болест  hahaha

Аз съм доволна, щастлива и наспана. След като сменихме АМ и спря със запека и коликите намаляха вече спи по 3, че понякога и 4 часа. Не съм вярвала, че след 3 часа сън ще се чувствам, като след седмица на СПА  Crazy

# 319
Здравейте мацки!Честито на всички родили мами,пожелавам да са им живи и здрави бебочетата,а на тези които все още са 2в1 още мъничко търпение Simple Smile!Аз скоро не съм писала,защото моят бръмбъзък не беше качил нищо през първите две седмици и си стоеше на 2500гр,а толкова ни бяха изписали от болницата.Но сега всичко започна да влиза в релси и миналата седмица беше качил 120гр за четири дни.Педито каза,че било добре да качва по 30гр на ден.Днес пак сме на консултация да видим малкия човек колко е качил за една седмица.Иначе ние колики имаме от седмия ден,за сега ги преборваме с инфакол и от време на време с това кремче за коремче бейбинос.А за шума - изобщо не ни пречи.Вики е много спокойно бебе и през деня се буди само,за да яде и после пак заспива.Телевизора работи по цял ден и хич не го притеснява,отделно над нас живее семейство с две деца,които по цял ден викат и си играят в двора точно под нашият прозорец,но на бебчо не му пречат,по скоро пречат на мен Simple Smile.Отделно се бяхме сдобили и с гъбички по езичето и когато ядеше пускаше шишето по някое време и започваше да пищи.Педито ни изписа дактарин,но в три аптеки ни казаха,че вече не се продава.Взехме фунгостатин от който не виждам голям ефект.Една приятелка ми каза да напоя една марличка в чай от лайка и да му обера езичето ,ами май по-има ефект.Вие с какво борите тея гъби?

# 320
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Наш бебо също спи на шум, което ме радва Simple Smile

Обръщам се към консултантите от ЛЛЛ:

Днес бяхме на първи преглед при педиатър и се оказа, че бебето не е наддало почти нищо. Не  стигнало рожденното си тегло. Стана ми много мъчно, но ще трябва да се справим и ще даваме добавка. Явно нямам достатъчно кърма или той не успява да я изсуче.
Възможно ли е това, че го храня със силиконово зърно да му пречи да яде достатъчно?
Можете ли да ми препоръчате храни и/или напитки, които увеличават количеството кърма? В момента пия лактогонен чай. Слагам го на гърда почти винаги през два часа (понякога варират, но не правим големи паузи). През нощта е като швейцарски юасовник - точно на 2 часа. През последните 24 часа е сукал 11 пъти от мен (ние си записваме Grinning ). Но явно не му стига...

Таткото отиде да купи ел. везна да проследим нещата вкъщи, а на следващото ядене ще се изцедя, за да видя колко мл ще събера и ще му го дам от шише.

Бебето пишка и ака много добре. Педиатърката каза, че явно това не е достатъчно като показател.

Здравей, little afternoon,
Рожденото тегло на бебето се достига на 10-14 ден от раждането. При изтеглянето би било добре да имаш предвид, че меренето на различни кантари, може да даде отклонения. Вариант е да отидеш до родилното отделение и да изтеглиш бебето на кантара, на който е изтеглeно то при изписването. Като друга възможност предлагам  да посетиш педиатъра след точно 1 седмица след изтеглянето на детето, за да се види, как то наддава и за да бъде изтеглено на същия кантар. Важното е да се достигне рожденото тегло и бебето да наддава добре, за да в тонус и да има достатъчно сили да суче ефективно.
Споделяш, че кърмиш със силиконово зърно. Би могла да опиташ да кърмиш без него, тъй като сукането през силиконово зърно изисква повече усилия от страна на бебето. Някой майки споделят, че при тях работи кърменето в полусънно състояние. Би могла да кърмиш от двете гърди на всяко кърмене. Изпращам и на теб информацията за компресия на гърдата, която ще подпомогне кърменето и няколко съвета за стимулиране на кърмата:
От една страна би могла да подпомогнеш процеса на кърмене чрез компресия на гърдата. Целта на компресията на гърдата е да се продължи притока на мляко към бебето, след като то спре да гълта (сучене от типа: отваря широко уста – пауза - затваря уста) от само себе си и така то да продължи да приема мляко. Кoмпресията на гърдата стимулира рефлекса на потичане и често стимулира ново естествено потичане на млякото.  Eто линкове с видео за компресията на гърдата http://www.youtube.com/watch?v=e__lgR7mRIg
http://www.youtube.com/watch?v=-4lnvL2_6V8
Оттук може да видиш и описание на български: http://missby.wordpress.com/2007/12/04/compression/
От друга страна би могла да стимулираш допълнително гърдите си, като изцеждаш гърдите между кърменията. Би могло да ти се стори, че изцеденото мляко е малко като количество, но стимулацията на гърдите изпраща импулси до мозъка, че е необходимо повече количество мляко. Доброто изпразване на гърдата за нея означава, че трябва да прави повече мляко. Механизмът е на принципна на търсенето и предлагането - колкото по-често се изпразва гърдата, толкова по-вече мляко произвежда тя. Допълнителната стимулация на гърдите  чрез цедене е добре да продължава около 15 минути след всяко кърмене, като то е добре  да продължи за около 2-5 мин. след последните капки мляко. Ако не винаги имаш възможност  да цедиш толкова дълго,  би било добре да имаш предвид, че дори едно или няколко допълнителни кратки изпомпвания  също могат да са от полза. Изцеждането на гърдите дори на „празен ход“ за няколко минутки, т.е . дори когато не може да се извлече мляко от тях, също би могло да окаже стимулация и да даде сигнал на организма да произвежда мляко. 
Добре е да не забравяш да се храниш, по възможност равномерно няколко пъти през деня. Хубаво е също така да се приемат течности, колкото ти се пие, но все пак поне 1,5-2 л за да може да се възстанови разхода на течности, които би имала за денонощие. Ако ти е трудно да пиеш, може да приготвиш шише с вода до себе си или мястото, където обичайно кърмиш и да отпиваш при кърмене, тогава често се ожаднява. При голяма част от майките положителен ефект има и приема на сварено жито, ядки – без фъстъци, тъй като са силен алерген-, пиене на лактогонен чай, като всичко това влияе при отделните майки по различен начин. Каквито и храни да консумираш основното за производството на млякото си остава честото кърмене.
Изцеждането на гърдите, за да се види, колко мляко има в тях, не е показателно за истинското наличие на кърма. Кърмата се образува и при самото кърмене и колкото по- често бебето суче, толкова повече кърма произвеждат гърдите.  Сучейки и обхващайки по-голяма част от ареолата на гърдата, бебето стимулира нейното изсукване и производството на мляко.
В заключение на първо място по важност и ефект е честото кърмене, което ти правиш. Опитай се първо да предлагаш и двете гърди, изпробвай компресията на гърдата и след това да дохранваш с добавката, посочена от педиатъра. Би било добре, ако има кой да те отмени в предлагането на добавката, а ти да използваш времето, за да се изцеждаш между кърменията. Предлагай и изцедената кърма на следващото хранене, преди добавката. Опитай се да си почиваш и храниш пълноценно. Не забравяй и прием а на течности.

# 321
Мики, Белисима, мпже да предложа вода пък да видим. Чудех се дали е някакво правило - след АМ -> вода.

Nelkata, как зачонахте да наддавате след двете седмици? С промяма в храненето или от само себе си? Ние също сме така и се чудим какво да правим. Малчо не яде повече т.е. ние му правим добавка (кърма или АМ), но той изяжда съвсем малко. От мен яде различно според везната - от 20 до 50 g. А вече сме трета седмица. А и заспива много бързо, докато яде и не можем да го събудим. Някакъв цикъл сме завъртели. Утре ще отидем на преглед при друг педиатър.

# 322
Здравейте!
Влизам само набързо да се отчета, а тия дни ще ви чета.
На 15.06. в 9,35 часа, нормално, се роди Надежда - 3.550 кг, 51 см.
Раждането мина бързо, леко и безпроблемно.
Добре сме и сме щастливи, че от вчера сме си в къщи.
Нагаждаме си се една към друга и за сега успешно се справяме с кърмене и режими. Simple Smile
На всички "нови" мами честито, а на тези, които все още са 2 в 1 - търпение, крайния резултат си заслужава всяка изчакана секунда.  Hug

# 323
Мики, Белисима, мпже да предложа вода пък да видим. Чудех се дали е някакво правило - след АМ -> вода.

Няма. Дори при кърмене изцяло няма гаранция, че като му даваш вода "за да плакне устата" няма да завъди гъби т. нар млечница.

За режима според мен ги оставете сами да се нагодят. Насила няма как да ги нахраните. От болицата го изписаха със 60 мл на хранене. Когао го прибрахме падна до 40, а на мен ми се ревеше. Постепенно сам си увеличи количеството храна.  Peace

# 324

Мики, говори ми. Каквото и да не ми е наред се държи, все едно умира и е дошъл Апокалипсиса. После се чудя, защо при мъжете настинката е рядка смъртоносна болест  hahaha

Аз съм доволна, щастлива и наспана. След като сменихме АМ и спря със запека и коликите намаляха вече спи по 3, че понякога и 4 часа. Не съм вярвала, че след 3 часа сън ще се чувствам, като след седмица на СПА  Crazy

Хихихи Simple Smile За мъжете съм съгласна. Моят мъж ходи като убит (не бил си доспал) Е, вярно, че и той се буди, ама поне не кърми Joy
За наспиването - поздравления!!!!! Аз теб най-много те мислех. И даже се чудех отде го вадиш това добро настроение при толкова малко сън Heart Eyes

# 325
Честито на всички мами, които вече гушкат бебенцата си.  Grinning

При мен май нещата вървят към преносване и съм се притеснила малкоо. Термина ми е утре а нямам никакви признаци за предстоящо раждане. По принцип мисля да раждам във ВМИ Пловдив, без избор на екип и сега не зная какво да правя, утре да взема да ида до болницата да видим какво ще правим ли? Изобщо нямам идея какво се прави в такъв случай. Sad

# 326
Честито на всички мами, които вече гушкат бебенцата си.  Grinning

При мен май нещата вървят към преносване и съм се притеснила малкоо. Термина ми е утре а нямам никакви признаци за предстоящо раждане. По принцип мисля да раждам във ВМИ Пловдив, без избор на екип и сега не зная какво да правя, утре да взема да ида до болницата да видим какво ще правим ли? Изобщо нямам идея какво се прави в такъв случай. Sad

Миме на мен го кажи, моя беше на 16-ти Simple Smile, казаха ми да чакам 7 дена, ако нищо не се случи по естествен път влизаш за принудително раждане...Аз след малко мисля да ходя до АГ- то на преглед, ако не ме задържат влизам в понеделник и така Simple Smile ,много е досадно това чакане, още повече като преносиш, но не е болка за умиране..позитивизъм трябва и горе главата  Hug
Междудругото вчера научих, че след като преносиш тоновете са ти безплатни и е хубаво да ходиш всеки ден! Wink Хубав ден от мен за сега Simple Smile

а някой знае ли какво ще рече - "шийка сакрализирана" ? и матка височина - 40 см

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 11:33 от gabrielitka06

# 327
chilimura точно така, всеки път започвам с по-празната и задъжително я изцеждам след всяко кърмене дори да спре да пуска още минутка. И през нощта ставам да се изцедя веднъж, защото малкия между 24.00 и 06.00 ч не се буди за ядене. Като изцеденото додавам с шише. Peace

# 328
  • Шумен
Привет и от мен  Flutter
Връщам се от тонове идеални са за сега няма изгледи да се раждаме...май пак ще пренося както с каката....вторник съм на консултация и ехо да видим тогава какво ще каже доки...

# 329
  • Pb
Mimeto98, моят термин също е утре. Тъй като при мен тоновете са чудесни и имам достатъчно околоплодни води, към ВМИ ще отида във вторник, ако до тогава нищо не се е случило.
Би трябвало да сте обсъдили с твоя АГ колко да чакаш според това какво е състоянието ти.
До колкото съм запозната се чака 7 дни и от там на сетне раждането се индуцира (разбира се, ако всичко е наред с водите и тоновете). А дали ще ни приемат за постоянно наблюдение или всеки ден ще ходим на запис на тонове, отново зависи от състоянието ни.

Общи условия

Активация на акаунт