С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 517
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
привет   bouquet
моля кажете ми любима рецепта за дробчета. Сварих ги и си хапнах малко само така сварени със сол, вкусни са, но ми идват сухички, а и са доста, дали мога да ги замразя сварени?

# 226
  • Испания
Става страхотен режимен пастет от тях: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg19318084#msg19318084 /моята рецепта е под чертата/. По друг начин ги правя на тефлонова скара, след това ги заливам с кисело мляко, в което съм разбъркала режимна горчица. Още: след сваряване ги заливам с кисело мляко с разбити в него яйца и запичам във фурната /като заливка за мусака/, понякога ги варя заедно със ситно нарязани червени чушки и след това - заливката и печене. Правя си и супа само с дробчета, застроена и с накъсани на ивички рулца от раци.  Wink

# 227
# 228
забравих да се похваля, че вече имам кисели краставички със суитли  Sunglasses

много благодаря, Smileys-че  Hug

# 229
  • Лутаща се
Прочетох ви малко по диагонал.
Едно нещо ми прави впечатление. Повечето сега започващи масово правят по 10 дни ударна фаза. Защо? Съвсем излишно е.

Последна редакция: нд, 20 юли 2014, 23:53 от skarlet71

# 230
  • Пловдив
Ами причината е същата, поради която "старите" не пишат - никой не чете и не слуша, всеки си прави каквото си иска.

# 231
  • Плевен
Привет, сладури! Ехоооо!!!!!!!!!!!! Има ли някой??????????
От няколко дни се каня да пиша, но след отпуската ми се беше понатрупала работа, та докато я отхвърля... В едно отношение е добре, че не сте писали много - прочетох ви доста бързичко от момента на последния ми пост до сега... Вярно - ако играем на мълчанка сме на първо място!
pink pill, относно рецептичките за хляба, ако изобщо има смисъл чак сега да давам съвети... използай бакпулвер на д-р Йоткер и мисля, че няма да имаш проблеми. Освен това белтъците се разбиват на сняг с миксер и леко-леко се прибавят с дървена лъжица (аз все метална използвам, де, но по книгите пише за дървена...) и веднага мяташ във фурната да се пече. Да, припомни ни Натали-Никол - една от моите фаворитки, незабравима и оригинална, успешна и чаровна! Ненадминат майстор на словото! Ти "правиш ли се още на разсеяна", относно задържане или се отприщи вече?
Александра Хадиш, мина ли в трета вече? Как върви тя?
 happy di, добре дошла! Стигна ли до десет дни ударна, момиче? Как си, справяш ли се с втора фаза? Малко повече трябва да се храниш. Не се притеснявай и не карай само на триразово хране. Можеш спокойно да си похапваш протеинчета и в междинните закуски - към 10 и към 16 часа, към 22...колкото повече протеини, толкова  по-голям е ефекта на режима и по-бързо свалянето.
ОВЧ., как си, сладурче?  Hug Уби ме с това: "... после като се разсвалях..."  JoyОтшумяха ли проблемите при теб в личен план? Да знаеш, че 50 % от проблемие в живота се разрешават отсамосебе си, а останалите 50 - не се решават! Погледни на тях от друг ъгъл - като с поглед на чужд човек и си представи, че винаги може да стане и по-лошо... Това, което не ни убива - ни прави по-силни! Горе главата!  Върви ли трета като по книга?
Адреналинка, ти как се справяш? Според мен няма логика ако сваляш в трета олекотена да минаваш после през трета нормална и чак тогава в четвърта! Мисля, че е редно от трета олекотена да се мине към четвърта. Може и по-плавно - да кажем с два протеинови дни и толкова! Ако спреш да кърмиш и минеш към втора за досваляне на килограми, тогава ще преминеш през трета за по 10 дни на свалено от втора фаза тегло и накрая четвърта с 1 протеинов за 4 месеца!
Скарлетче, Врабчо, Тери, Вещи... Hug
Абе ще пропишат хората, ама трябва по-благо отношение и проява на интерес към делата им в режима! А щом на първа страница се мъдри следният текст:
..."За отслабване повече от 20 кг или след многократни и неуспешни диети, след консултация с лекар,  ударната фаза може да се увеличи на 7, дори 10 дни, при изричното условие да се пие вода непрекъснато."
- винаги ще има хора държащи на 10 дневна ударна фаза, пък било то и без лекарски надзор и консултация... Те самите после ще се убедят, че няма полза от 10 дни и е по-важно е да си стриктен и да караш много добре втора фаза по точна схема, до достигане на желаното тегло!
При мен, разбира се има размърдване, но за съжаление - нагоре! От каране през просото по време на почивката...стана тя каквато стана! От утре съм на схема 5П/5ПЗ и ще направя всичко възможно да я спазвам, защото тези мои нескончаеми ПЗ и разни излитания от релсите - до нищо добро не доведоха!
Целувки на всички и вземете се върнете в темата, че е много пусто без вас, момичетаааа! Абе, да не е закрита тази тема на 16 страница и аз да си пиша самичка на себе си, а??? Хайде, че почвам да рИва за вас вече! Обичам ви! Чао!  

Последна редакция: чт, 24 юли 2014, 16:04 от ArhMih

# 232

ОВЧ., как си, сладурче?  Hug Уби ме с това: "... после като се разсвалях..."  JoyОтшумяха ли проблемите при теб в личен план? Да знаеш, че 50 % от проблемие в живота се разрешават отсамосебе си, а на 16 страница и аз да си пиша самичка на себе си, а??? Хайде, че почвам да рИва за вас вече! Обичам ви! Чао!  
Здравей, сладурке, здравейте, сладуркИ!!! ArhMih, не си самичка - тук сме, много сме  Heart Eyes, никакво рИване!!!
Моята трета върви добре, (Смайлс ми беше пратила подсказки нещата да стават бавно и постепенно с новите храни) и засега удържам положението, даже имам лек спад от 0.400 кг. затвърдени. Общо взето схемата е следната - триците, протеиновият четвъртък, един-два пъти филийка вита през седмицата или малко варени картофи... Гала я има, я няма, но е добре да си я правя редовно, за да посвиква организма. Плодове също не ям, не ми се прияждат просто, но това пак си отчитам като грешка, прекален светец и Богу не е драг  Embarassed. От този режим нещата се преобърнаха - яла, не яла хляб или картофи, ако не си хапна доволно количество месо или яйца, не се наяждам, празно ми е. Като помириша месо и слюнки ми се точат, дето вика една позната: "Кат кучка съм!". От млечните обаче не се оказвам, спазвам да не са повече от позволените количества, но всеки ден ги ям - кисело мляко, извара, мааалко кашкавалче. Все още месото ми е само постно (пиле, риба, дробчета), а имам идея да вкарам малко нетлъсто свинско, смляно на кайма от бут може би, какво ще кажете? Може би веднъж седмично? Давайте жокери, момичета!
Скрит текст:
Иначе проблемите ми сега започват - пред развод съм, момичета, и той ще бъде дълъг и грозен. Извинявам се, че спамя темата, дано това излезе като скрит текст...Никой не е длъжен да слуша проблемите ми, тук говорим за диети. Както и да е, дотежава ми понякога. Хубавото в тази ситуация (а винаги има такова) е като във вица: "Леле, много си отслабнала, кво става? Мии, мъжа ми кръшка. Ааа, напусни го! Още малко, имам да свалям още 2 кила  hahaha"
При нас нещата не са свързани с изневери, а по-скоро с тормоз - психически и физически, моля се само да се махна и да започна наново. И вярвам, че ще успея!
Целувки на всички  Heart Eyes! Спомням си един цитат на братя Стругацки от "Пикник край пътя" - "Щастие на всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!"

# 233
  • Испания
... Давайте жокери, момичета!
...

Сигурно знаеш какво пише в книгата за трета фаза и... все пак:

Новите меса
   Досега ви бяха разрешени постните части на говеждото и телешкото и почти всички части на конското. От тук нататък можете да прибавите агнешкото бутче и свинското печено, както и обикновената шунка, и да ги консумирате без ограничения в количеството един или два пъти седмично.
   • Агнешкото бутче е най-постната част от агнето. Избягвайте обаче горния пласт поради две причини. Първата е, че тлъстината около бутчето не се отделя лесно и винаги остава една част, която силно повишава съдържанието на мазнини и калории в горния пласт. Освен това, за да се изпече едно голямо бутче, от няколко килограма трябва температурата да бъде много висока, а тогава тлъстината се овъглява и става канцерогенна. Ако обичате печено, отрежете си от втория пласт.
   • Свинското печено се консумира при същите условия като агнешкото бутче, но задължително се избира парче от филето, а не от гърба, който е точно два пъти по-калоричен. Не забравяйте това.
   • Шунката отново се появява. Но вече не е нужно да се ограничавате с олекотена шунка. Можете спокойно да си хапвате от тази вкусна храна по което искате време на деня, като не забравяте да отстраните тлъстината в края й.

В трета започнах да ям свинско, но само печено /както пише в книгата/, като отделях всичко тлъсто от него.  Wink

Съжалявам за проблемите ти. Дано всичко се разреши по-бързо и да усетиш облекчение от факта. Стискам палци.  Hug

# 234
Смайлс, благодаря  за ... всичко!  bouquet

# 235
  • Плевен
Привет, сладури!
ОВЧ(.Р), Heart Eyes Тенкс за хубавите пожелания! И теб да не те пропуска щастието! Много добре си караш третата! Съвсем плавно вкарваш новите храни, браво! Можеш да увеличиш вита-филийките - да са ти всеки ден например, но пък то като си правиш закуската с триците, освен към обедното меню да ги ползваш... Абеее - добре си караш! Включи си телешко, котлетни пържолки, свинско филенце пушено... и не забравяй рибите! Прави си нишестените и се напъни пък по някой плод да включваш, де! Сега в сезона на дините... божее, каква съблазън са и какъв забранен плод за второфазничките!!!
Скрит текст:
О, за другото ще ти пиша на лични, сладур! Само стискай зъби - ще мине! Всяко зло за добро!()
  Аз днес се пребих да тичам до ВС-то... Сутринта - т.е. в 10 часа - 1/2 кис.мляко с 3-те л.трици; на обяд една скумрия хапнах; за 15 часа - другата половинка от млякото ще хапна или пийна на айрян и довечера съм в къщи на пил.бутчета. Има още един прийом дето го вкарвам за първи път, но ако има ефект тогава ще споделя. Хайде, дружки, до скоро или по-точно до понеделник. Снощи си купих телешко месце, дробчета и пилешко филе. Толкова бях изморена, че нищо не правих - само ги метнах в хладилника, така, както са в плика. Ядосах се на мързела ми да ги мариновам, амъъ - това е! Довечера имам още един прозорец за миене и пердетата да пусна за пране, че да си освободя почивните дни от шетане. Ще остане само готвенето. Оф, като си помисля - лято е - пресни краставици и домати от градината, а аз - на месо!Ноо, просто няма друг начин, момичета!!! Аз незнам дали ще ми уври главата най-сетне! Но само като се отклоня малко от режима и става страшно! За няколко дни извън него и веднага лепвам 2 кг отгоре! Та сега и тях да махам, вместо да сваля надолу... Иначе пък в това по-топло време по-лесно сякаш се кара - не ми се и яде толкова! Пия повече вода и зелен чай.
Обичам ви!  Целувки!

# 236
  • Щастлива мама на 3 слънца
юХю момичета аз събирам смелост още и съм решила от 1 август да я почвам Simple Smile))

smileys миличка мерси много за съветите
 ArhMih и на теб благодаря .
Много ми е тъпо как прецаках всичко с тези бременности с тези раждания с други режими накрая след 5 години почвам отначало всичко .,
АЗ кърмя малкия по 2-3 пъти бих почнала 2 ра  имах страхотен запек , Това е проблема , НЕ знам в 3 та какво ще сваля ,но ако не оправя проблема със 00 няма начин да се върна в 2 ра фаза . Много ми е труден режима ,по простата причиниа ,че съм вегетарианка и мразя месо и риба ,но това е положението .
Това е моя режим от него свалям и от него задържам
Сега си правя примерни менюта и се чудя този хляб и кашкавал н.р. може ли да бъде вечеря или обяд или задължително трябва на вечеря и обяд да е протеин ....за нишесте ни ясно ...пуф 3 та мие доста объркана като разпределяне на храна , някой ако има схема да помага .
силно ви прегръщам и имам нужда от вас,
п.с имаме ли фб страница ?

# 237
  • Плевен
Адреналинка, не се коси! Ще се вземеш в ръце и пак ще си върнеш формата! Децата са такова богатство и извор на щастие! Предлагам следната схемичка за теб и един цитат относно запека, записан от резюме с проблемите в режима...:
Схема-предложение за трета олекотена
Понеделник: ПЗ+Нишестени
Вторник: ПЗ
Сряда: ПЗ+Гала вечеря
Четвъртък: ПЗ
Петък: ПЗ+Нишестени
Събота: ПЗ+Гала вечеря
Неделя: ПЗ
Плюс:
- 40 гр. сирене / кашкавал – всеки ден;
- 2 филийки пълнозърнест хляб на ден /40 до 50 гр./
- 1 плод сутрин и 1 плод вечер или компот без добавена захар.

Относно запека:
Запекът често е свързан с липса на мазнини в храната. Това е едно често срещано женско зло и с режима има тенденция да се усложнява.
Храните богати на протеини съвържат много малко отпадъци. Едно яйче и киселото мляко, например не съдържат никакви фибри, всичко се асимилира, без отпадъци. Липсата на мазнини намалява лубрификацията на дебелото черво, по тази причина всички, които са предразположени към запек с режима той се усилва. Запекът не е притеснение докато не е болезнен и има поддуване на корема. Ако това е вашия случай, пийте 2 литра вода, редувайте 1 на 1 ПП и ПЗ , използвайте парафиново олио /1 супена лъжица/ в салатите, правете коремни преси – 10 упражнения на серия, кото се опитване на правите 5 пъти по 2 серии или 100 коремни преси разпределени през деня. Наблегнете на овесените трици – 3 супени лъжици на ден. Ако всичко това не помага направете си пюре от ревен. /la rhubarbe - Ревенът е многогодишно тревисто растение от сем. Лападови, което има мощен корен и едри листа с дълги месести дръжки. Използваемата част ревена са дръжките. Вижте снимка ако искате в нета, аз си нямах идея какво е./ Ако и това не действа съветвайте се с вашия лекар или фармацефт.

* Благодарности на Изследователка за предоставената информация!

Хайде, мисли и спорна събота  инеделя!

# 238
  • Щастлива мама на 3 слънца
Благодаря много . аз се чудех самите храни как са включени. меню за 1 ден .

# 239
  • Испания
Благодаря много . аз се чудех самите храни как са включени. меню за 1 ден .

Не пиша менюта, защото зависи какво обичаш да ядеш, какви продукти купуваш, ама разрових архивите си и направих скрийншот на три дни в началото на третата ми фаза:

Скрит текст:

Втората закуска на 26 и 27.02. са разменени, но вече бях направила скрийншота, по-късно видях грешката.

Ако ти се чете за трета /има схеми на други дюканки и моята също::

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22884002#msg22884002

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22886015#msg22886015

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg26198117#msg26198117

Общи условия

Активация на акаунт