С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 510
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
оле какъв ти е пухкав  Simple Smile
следващия път и аз ще пробвам само с белтъци. Отчитам днешния опит като по-неуспешен от първия. Втората доза не се преглъща, много удря на сода. А като цяло - и първата и втората - е твърде солено на вкус, трябва ми голяма доза айран, за да го изям.
И като сме на темата за задържане, аз захванах да препрочета книгата, си припомних
Смесен режим - редуване на белтъчини
Средна продължителност - една седмица за сваляне на един килограм.

Над колко дни се счита за задържане, което трябва да ме притесни, за да променя нещо?
Досега при мен:
първите 8 дни - свалени 5 кг.
следващите 9 дни - свалени 2 кг.
от 10 дни - никаква промяна в кг.
Засега не ми действа демотивиращо, защото постоянно си готвя разни вкусотии, но да не ме срине изведнъж този застой. Всъщност след кой ден да го броя за застой?

# 211
  • Испания
оле какъв ти е пухкав  Simple Smile
следващия път и аз ще пробвам само с белтъци. Отчитам днешния опит като по-неуспешен от първия. Втората доза не се преглъща, много удря на сода. А като цяло - и първата и втората - е твърде солено на вкус, трябва ми голяма доза айран, за да го изям.
И като сме на темата за задържане, аз захванах да препрочета книгата, си припомних
Смесен режим - редуване на белтъчини
Средна продължителност - една седмица за сваляне на един килограм.

Над колко дни се счита за задържане, което трябва да ме притесни, за да променя нещо?
Досега при мен:
първите 8 дни - свалени 5 кг.
следващите 9 дни - свалени 2 кг.
от 10 дни - никаква промяна в кг.
Засега не ми действа демотивиращо, защото постоянно си готвя разни вкусотии, но да не ме срине изведнъж този застой. Всъщност след кой ден да го броя за застой?

И с рибата, и с пилешкото стават такива бухнали. Вероятно става твърде солен от рибата тон, ако е много солена.

За задържането:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg20298870#msg20298870

След 10 дни - 2 седмици се смята, че има задържане, но това е нещо нормално за режима. Това е време, когато кожата се прибира. Освен това, режимът е стъпаловиден: има периоди на загуба на тегло, периоди на плато. Има значение и колко кг имаш за сваляне, реална цел ли си си поставила... Периодите на задържане са полезни за тялото.  Wink

# 212
значи имам още 4-5 дни да се правя на разсеяна  Laughing
и после ще трябва да се стягам, ако няма промяна
аз се успокоявах, че мога да почакам докато минат 7 седмици, защото нали един вид предсрочно съм свалила килограмите  Mr. Green

# 213
Здравейте,момичета.Ако ме приемете се присъединявам към вашата групичка с пожеланието всички да постигнат поставените си цели.Малко инфо за мен-на 26 год. съм,винаги съм се борила с излишните килца, но съм варирала само между 59 -67,8 килограма,НООО ( идва голямото НО) преди година родих дъщеря си и тази бременност ме докара до 105 кг точно преди да родя.От родилното се прибрах 94 и последваха 8 мес. кърмене и мн опити за диети и отслабване.Няма да говоря за липсата на самочувдтвие, желание за каквото и да е освен пак да достигна най-желаните от мен 59 кг.Както и да е, сега съм сред вас,мотивацията чи е огромна и знам ,че ще успея.Днес ми беше 3 ден от ударната фаза,започнах от 91 кг.,а днес вече съм 89кг.Мисля да правя 10 дни първа фаза.Е аз ви оставям засега ,но ще ви следя редовно и ще докладвам за успехите ми Simple Smile

# 214
Здравей, happy di  Hug
Желая ти успех! Направи ли си изчисления с калкулатора? Много теми изчетох, но не срещнах някой да е имал по-добър резултат от десетдневна ударна от тези, които са я правили 5 дни. Предполагам бързо ще свалиш, т.к. си млада, а и не си живяла дълго с многото килограми  Peace

# 215
Предлагаш да правя 5 дни ли?Аз реших да са 10 ,защото имам да свалям над 20кг.И аз се надявам да постигна резултати бързо,а и съм убедена ,че ще стане Simple Smile само постоянство трябва.не съм правила изчисления.Какъв е този калкулатор? Но аз знам идеалните ми кила колко са-най се харесвам и най-добре се чивствам около 60 кг

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 00:18 от happy di

# 216
Здравейте, момичета! Имам сериозни лични проблеми и затова в последно време не пиша. Но ви следя редовно, пак някакви вкусотии похапвате - ореховки разни, ще се пробват задължително  Crazy
Моята трета върви повече от чудесно. За целия период от ударна и втора свалих 2 кг., а за 3 седмици трета свалих още толкова, не съм очаквала newsm78, ама хич не се оплаквам. Това са ми най-ниските килограми от поне 10 години. Чувствам се чудесно в здравословно отношение, пу да не ми е уроки Grinning! Явно при мен нещата действат с "натрупване". Pink pill, и аз си мислех, че задържам, ама после като се разсвалях... Стъпаловидно е, 10-15 дни нищо, а после хоп 1 кило надолу, а честито!
Само да уточня, че не съм включила плодове още, просто не ми се ядат, но скоро и това ще направя. Иначе - триците, водата, протеиновият четвъртък, една гала на седмица, пълнозърнестата филийка...
Целувки на всички, ще успеем, ако си споделяме и поддържаме една друга   bouquet!

# 217
happy di, калкулаторът показва колко ще ти продължи всяка фаза, ориентировъчно
https://www.regimedukan.com/inscription

овесено човече, последния път направих ореховките с какао и канела  Animal Pig

smileys-че, пробвах рецептата за шоколадово-соевите бисквити. Първо опитах на вкус тофуто докато го рязах, изобщо не ми допадна на вкус, не бих могла да го преглъщам. После облизах бъркалките като бях разбила всичко и доста дълго мислих дали да го правя на бисквити или да го изям така, такава е вкусотия  Heart Eyes Но ме спря яйцето и ги изпекох.  Laughing И на бисквити е чудесно.   bouquet

ПП овесено човече, стискам палци бързо да ти се разрешат проблемите  Hug

# 218
  • Испания
...
smileys-че, пробвах рецептата за шоколадово-соевите бисквити. Първо опитах на вкус тофуто докато го рязах, изобщо не ми допадна на вкус, не бих могла да го преглъщам. После облизах бъркалките като бях разбила всичко и доста дълго мислих дали да го правя на бисквити или да го изям така, такава е вкусотия  Heart Eyes Но ме спря яйцето и ги изпекох.  Laughing И на бисквити е чудесно.   bouquet
...

Много се радвам, че са ти се получили.  Hug И аз не мога да ям само тофу, има вкус на гума. Но в рецепта е друго нещо. Да са ти сладки бисквитите!   chef Wink

# 219
  • Щастлива мама на 3 слънца
момичета извинявам се ,че досаждам ама пак да питам ,че никой не ме отрази .
ако си карам 3 ф за кърмачки и ако сваля после на къде .......
нали 10 дена за ч кг в трета ,ами аз като си свалям в 3 -та
а сваля ли се изобщо да се захващам ли /?
мерси за вниманието Simple Smile))))))

# 220
  • Испания
...
ако си карам 3 ф за кърмачки и ако сваля после на къде .......
нали 10 дена за ч кг в трета ,ами аз като си свалям в 3 -та
а сваля ли се изобщо да се захващам ли /?
мерси за вниманието Simple Smile))))))

Сваля се. Гардения преди години беше свалила, ако помня добре, около 20 кг. След това тя мина /пак, доколкото помня/ във втора, защото й оставаха още няколко кг за сваляне и вече беше спряла да кърми, след това направи трета /по 10 дни за свален килограм/.

Трета олекотена е без протеинов ден. Като свалиш излишните килограми, според мен, трябва си направиш трета /с протеинов ден, 1 плод, обезмаслени млечни - т. е. нормална трета/, при положение, че вече не кърмиш.

Не забравяй, че:

Всичко разрешено в ПЗ дни + Трети етап + още 1 порция плодове + нормални кисели млека, но БЕЗ ПРОТЕИНОВ ЧЕТВЪРТЪК /от стр. 1/

Нямам много време, но ако открия нещо допълнително, ще пиша.  Hug

ЕДИТ: Вероятно си чела от книгата, но ето цитат за трета олекотена:

След бременността

Тук се намираме в класическата ситуация на свръхтегло, което трябва да се намали, докато се постигне предишното тегло.
     Всяка жена трябва да знае обаче, че не винаги е лесно, нито препоръчително да си върне изцяло някогашните килограми и да стане стройна, каквато е била като младо момиче.
     Базирайки се на професионалния си опит, аз прилагам своя лична система на изчисление на теглото в зависимост от възрастта и броя на бременностите. Смятам, че между 20 и 50 години средното увеличение на теглото е около 1 кг на десет години и 2 кг на дете, тоест, ако на 20 години жената е тежала 50 кг, на 25 тя ще тежи 54 кг заедно с натрупаните от двете бременности килограми, на 30 - 55 кг, на 40 - 56 кг и на 50 - 57 кг.

Ако майката кърми. Колкото и да е напълняла жената, през периода на кърменето не е разумно да се
спазва стриктен режим, който би се отразил на растежа на новороденото.
     Препоръчителното поведение е да се прилага превантивният режим - олекотен Протал III, чрез:
добавяне на втори плод към първия;
консумиране на мляко и млечни произведения с 2% масленост;
неспазване на протеиновия четвъртък.

Ако майката не кърми. Намаляването на теглото може да започне още щом жената се прибере вкъщи.
     Ако напълняването е било нормално и свръхтеглото е от около 5 - 7 кг, възстановяването на старото тегло се извършва с Протал II с редуване 1/1, после с Протал III и накрая с Протал IV, който трябва да се прилага 4 месеца.
     При прекалено напълняване -10 до 20 кг свръхтегло, следва да се приложи целият план Протал - 5 дни чисти протеини, смесен режим 5/5, тоест 5 дни чисти протеини и 5 дни протеини + зеленчуци, докато се постигне желаното тегло, после режимът за запазване на теглото - 10 дни на свален килограм, и накрая протеиновият четвъртък за окончателна стабилизация в продължение на 1 година.

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 08:52 от smileys

# 221
Да дам отчет за моето движение на килограмите-днес ми е 6 ден от ударния период,още са 2 свалените килограми(свалих ги още първите 2 дни),сутрин ям триците,към 12 обяд,а вечеря към 19,след обяд пия айрян.Много се надявам до 10 тия ден да са повече свалените килограми.

# 222
Много пишете, ей, не мога да ви изчета....

Влизам да питам набързо нещо...
Тъй като имам най-стария вариант на книгата на Дюкан, където за соева кайма и тофу и дума няма, а в нет-а нищо не открих (защото не съм търсила и старателно, де), моля ви дайте инфо за това как я третира Дюкан. Толериран продукт ли е, напълно разрешен ли, има ли ограничение в количествата на ден и т.н.

Благодаря.
Тофу-то и аз не харесвам на вкус, но соевата кайма е страхотна и бих я включвала в менюто по-често. Досега и при двете си дюканствания не съм я ползвала изобщо.

# 223
докато ровя из старите теми, прочетох, че за тофу и соеви Дюкан е казвал само срещу заплащане. Ето инфо от енциклопедията на smileys   bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=589897.msg … 10504#msg20310504

# 224
докато ровя из старите теми, прочетох, че за тофу и соеви Дюкан е казвал само срещу заплащане. Ето инфо от енциклопедията на smileys   bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=589897.msg … 10504#msg20310504

Благодаря, знаех си, че не съм търсила както трябва...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт