С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 503
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
голяма тишина в тази тема  Tired
На мълчанка, ако играем, ще ги победим всички теми  Laughing
Спретнах протеиновия хляб, но не ми бухна. Дали бакпулвера малко дойде - 1 пакетче ми напълни супената лъжица. Иначе е страхотен на вкус. Цъкнах на линка, който е посочила smileys като източник и почти нищо не разбрах с гугъл преводач  Joy май има друг брой яйца  Crazy
Днес най-после открих сухо мляко  Mr. Green очаквайте ме скоро с включване. Чудя се на диета ли съм, само готвене и ядене са ми в ума  Embarassed

# 196
  • Испания
...Спретнах протеиновия хляб, но не ми бухна. Дали бакпулвера малко дойде - 1 пакетче ми напълни супената лъжица. Иначе е страхотен на вкус. Цъкнах на линка, който е посочила smileys като източник и почти нищо не разбрах с гугъл преводач  Joy май има друг брой яйца  Crazy
Днес най-после открих сухо мляко  Mr. Green очаквайте ме скоро с включване. Чудя се на диета ли съм, само готвене и ядене са ми в ума  Embarassed

Правя хляба непрекъснато и винаги бухва.

В рецептата с риба тон са 4 белтъка и 1 жълтък /както съм писала/. С пилешко я правя със същата пропорция белтъци/жълтък. Към втората съм дала линк към рецепти за диетата на Аткинс /там са 3 белтъка и 2 жълтъка, но аз слагам 4/1/, откъдето е първоизточникът на тази рецепта.

Не знам защо не ми излизат снимките за хляба с пилешко. Сигурно пак Снимка.бг има бъг.

# 197
Може би бакпулверът ми е бил недостатъчно, ще продължавам да пробвам, много е вкусен  Peace
Благодаря, smileys, толкова много и подредени рецепти си събрала   bouquet
п.п. след правенето на хляба оползотворяваш ли жълтъците някак?

# 198
  • Испания
Може би бакпулверът ми е бил недостатъчно, ще продължавам да пробвам, много е вкусен  Peace
Благодаря, smileys, толкова много и подредени рецепти си събрала   bouquet
п.п. след правенето на хляба оползотворяваш ли жълтъците някак?

Аз слагам 1 пакетче бакпулвер. Не меря. Ползвам пастьоризирани белтъци и не ми остават жълтъци.

Радвам се, че са ти полезни рецептите от темата ми.  Simple Smile

Правила съм хляб и само с дозата белтъци, жълтък и бакпулвер. И пак страшно ми харесва.  Wink

# 199
Добър вечер!  Laughing
за малко да помисля, че сама си пиша, но виждам, че някой пуши на балкона  Hug
Докато чета старите теми попадам на доста полезни неща. Ще споделя едно от тях с вас за размисъл за лека нощ.
Скрит текст:
Цитат
Ако е до дефицит на мотивация, спукана ти е работата. Който и да ти нашоква репата, с каквито и тенджери и тигани да те замерят, каузата е пердута. Не ти ли стане по-вкусно от пръхкав пържен картоф да се оглеждаш в слисаните очи на тези около теб, шансовете ти са малки. Ако е въпрос на дисциплина, тя пък е право - пропорционална на мотивацията или се връщаме на горното. Не ти ли потече слюнката от красива дреха размер S, в която си се представяш; не се ли разтопиш като блокче Тоблероне по небцето - от завистта на колежките и не се ли размажеш като нутела върху топла маслена бисквита от възхитените погледи на мъжете, слаб ти е значи октанът. Усещането да си лек и въздушен било по-сладко и от Гараш. И това ти го казва човек, за когото смисълът на живота спокойно се побираше в една торта, че оставаше и място за кутия "Черноморец". Добрата новина е, че все някога се прочиства кръвта от наркотика им, спираш да потреперваш в делириум при вида им и после всеки следващ ден е триумф над безусловната им капитулация. Подминавам ги спокойно като пазарувам в супермаркета, дори не се извръщам вече на другата страна. Първо - в къщи си имам режимен ерзац на нутела / някой трябва да предложи за канонизиране Смайлис в Нерукотворная и Венценосная за рецептата/ и второ - разпльоквам се от злорадство после, като прочета как някой титуляр се е издънил по трасето, пък аз съм удържала и днес.  Whistling Нали ти обаждам, въпрос на мотивация си е. Тя пък в случая - е синоним за инат.

# 200
Добра ви вечер и от мен! Hug Hug Hug
Докато се пекат ореховките ми от соева кайма   chef,pink pill  :bouquet:q/,благодаря,че ме подсети за тях,подсети ме и за Натали-Никол,
къде ли потъна тази скица??? Mr. Green
Постовете и са ми помогнали и мотивирали страхотно!
Препоръчвам на всички нови момичета да ги прочетат!Заслужава си!
При мен трета си върви...нормално...ноооо...много,ама много ме е страх да не сгафя...
Бавно и постепенно въвеждам и хляба,и плодовете...галите са ми по веднъж седмично,и така.
Наблюдавам как реагира организма на новите храни и установявам #Crazy,че и най-малките отклонения от схемата дават веднага отражение!Поне при мен така се случва...
Може би след 2 години във 2-ра и 50 свалени кила,тялото е в шок! newsm78
За сега всичко е наред,днес имах протеинов четвъртък,хапнах си сьомгова пъстърва на скара,
а току-що извадих от фурната и ореховките!Много са вкусни,опитайте ги!
Лека нощ и много воля и търпение на всички от сърце!   bouquet

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 00:10 от An.che

# 201
Ох, нещо не ме вдъхновява идеята да ям сладкиши от соева кайма..... Но ще ги направя, може пък да ме изненадат приятно. Аз вече втори път тази седмица си правя едно кремче от рецептите на Тумба- лумба. С кисело мляко, нескафе и ромова есенция. Уникална вкусотия е и сега заредих поредната доза в хладилника.
Натали Никол е права. Отвиква се от сладкото и вече дори не ми се яде. Онзи ден хапнах блокче бадемов марципан на галата и ми натежа като камък на стомаха. Намерих си и тахан халва с подсладител, но не знам ще имам ли сили да я ям, тя е много тежка, дори и само за гала десерт.

# 202
 An.che, браво на теб  smile3501 две години във втора, пък аз още на никъде и обилно слюноотделям като ми се мерне някоя сочна праскова.
Vrabcho_, аз втория път като ги правих добавих освен канела и ванилия и станаха още по-хубави. Мен ме притеснява, че детето постоянно си похапва каквото и да направя. И той е пухчо и се опитвам да му огранича захарта и хляба, но не знам този подсладител (суитли) да не му навреди нещо.

# 203
  • UK
Здравейте,

Задържането ми премина. Гледам се в огледалото и се радвам  Wink

Две години във втора фаза, леле-мале..
An.che- а според схемата колко време трябваше да си във 2-ра?

При мен за сваляне на 38кг, 2-ра фаза е до Януари (общо 9 месеца), а 3-та е една година.

Благодаря ви за рецептите. Моите пилешки хапки стават сочни след като ги мариновам с кисело мляко ноща.

GalaEluard и останалите свалили много кг, имахте ли увисване на кожата?

Не съм забелязала дюканки да се оплакват, но да питам.

# 204
Teriyaki, преди 3 години свалих 45 кг за 8 месеца с Дюкан (ударна и втора фаза) след това в трета смъкнах още 5 кг. Увисване на кожата нямам, но самата ми кожа е някак си по мека и отпусната. Започнах да спортувам след като свалих около 30 кг. След това около година нямах възможност за спорт и наблягах на дългите разходки. Сега се мажа с кремове, правя си масажи с вендузи и отново спортувам. Надявам се това да даде резултат за подобрение на кожата.
Интересно ми е при другите, които свалиха по толкова килограми как се справят с кожата.  newsm78
GalaEluard, първия път помня, че и тя по късно започна със спорта, а сега когато повтаря режима започна още от самото начало с него и би ми било интересно да прочета при нея как е.  Simple Smile

# 205
От двата ми успешни опита с Дюкан, до тук имам свалени общо 35кг. Увиснала кожа нямам, с всеки свален килограм, усещах как кожата ми се прибира, имам си само малко стрии, но това е неизбежно.

Момичета, имам един въпрос: Остават ми още 5кг. за сваляне, дали ми е време да влизам в трета фаза или е рано още?  newsm78

# 206
Александра Хадиш, моето мнение или по-точно как бих постъпила аз - ако усещам, че съм на ръба и ми е писнало от втора, бих влязла в трета. Ако пък не ми е никаква трудност - бих продължила с втора.
Аз днес си направих принцеса с кайма   chef  Пак правих кюфтета и ми остана малко кайма. Филията беше
Скрит текст:
1 яйце
2 с.л. овесени трици
1 с.л. пшенични трици
2 с.л. кисело мляко
1/3 пак. бакпулвер
отгоре сложих каймата и първо пуснах на 7 мин. в МВ, но после за по-сигурно за още 5.

# 207
Smileysче, втори неуспешен опит за хлебчето без трици. Днес експериментирах с риба тон, като видях, че първата половина не само не бухна, ами почти изчезна, на втората добавих още едно пакетче бакпулвер и пак същата  Rolling Eyes
Някой друг пробвал ли е рецептата с бг продукти, че да каже предположение защо така?

# 208
  • Испания
Smileysче, втори неуспешен опит за хлебчето без трици. Днес експериментирах с риба тон, като видях, че първата половина не само не бухна, ами почти изчезна, на втората добавих още едно пакетче бакпулвер и пак същата  Rolling Eyes
Някой друг пробвал ли е рецептата с бг продукти, че да каже предположение защо така?

Не знам, миличка, защо така се получава. Както писах, не съм имала проблеми с него. Мисля, че GalaEluard го беше правила преди време.

Ще сложа линк на снимка с хлебче само с белтъци, жълтък и бакпулвер, за да видиш как ми се получава, но засега не ми зареждат снимките от Снимка.бг, а там съм качила всичките си снимки.

А тричаво хлебче за закуска /понеже четох, че си писала за принцеси/ си пека за 8 дни по тази рецепта /правя двойна доза/: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg19093177#msg19093177
Става страхотно. Не слагам никакви подправки.

ЕДИТ: Най-сетне започнаха да излизат снимките в сайта. Ето: http://smileys.snimka.bg/daily/dyukanski-yastiya-i-produkti-v-is … a.261863.28479768 и още три снимки вдясно с бутона горе вдясно.

Последна редакция: нд, 13 юли 2014, 11:56 от smileys

# 209
Александра Хадиш, моето мнение или по-точно как бих постъпила аз - ако усещам, че съм на ръба и ми е писнало от втора, бих влязла в трета. Ако пък не ми е никаква трудност - бих продължила с втора.
+1. Малко допълнение от мен: можеш да опиташ ударно да си засилиш метаболизма (за това малко по-късно) и да си сложиш краен срок (например, 2 седмици/10 дена или каквото там си избереш... и точка). Най-вероятно в трета ще продължиш да отслабваш, и без друго в началото трета е като 2 плюс.
За раздвижване при застой - доста постове има. Какво работи прти теб, ти най-добре знаеш. Спри напълно всякакви толерирани. Дюкан препоръчва намаляване на млечните до 500 гр за около 10 дена, раздвижване (споменава ходене); за мен лично работи рибно-белтъчният режим. Друго, което съм забелязала - "застопорявам" на или около кгтата, които съм поддържала по-дълго време, нещо като памет (или злопаметност) на тялото. Та като наближа поредната опасна зона (и в момента съм в нея), наблягам на чистите белтъци, рибата, ходенето, джинджифила и пр. Само до магия не съм стигала май още! На моменти ми е трудно по една или друга причина да помня да пия достатъчно вода; затова при застой минавам на "течен дюкан": много чай (зелен, пу ер, настърган пресен джинджифил, куркума, стевия) в гладилника (може и топъл, както предпочиташ); протеините на супа, белтъчни омлети. Действа желязно всеки път. Успех!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт