С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 482
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Привет, сладурки!
! Просто забрави за четвърта, че и трета плюс и т.н. Ако преминеш на НВ-ВМХ, което си е един начин на хранене доживот, мисля, че ще се справиш с покачването. Неможе винаги да прибягваме тук до чистите протеинови дни на втора фаза, за да елиминираме покаченото и то в една нормална трета фаза, карана по книга. Не е ли по-добре така да си се храним цял живот - на ПЗ + малко плодове и само от време на време някое и друго изкушение.
Добре си го казала, сладурке, май наистина скачането трета-втора е стресиращо и безсмислено, ако виждаме, че въглехидрати просто не ни понасят, качваме и това си е! Миии, има живот и след въглехидратите Joyза такива като нас. Просто трябва да си го направим вкусен, а идеи и рецепти... ха, Смайлс да питаш  Grinning... Щом има желание, има и начин.

# 301
Мда и аз съм в редиците на тези, които се запознаха с "живота и след въглехидратите". И при мен така се получи - почти истинска трета и хоп 3 кг нагоре. Но с налучкване и много опити стигнах, май до моя изход от това постоянното нагоре-надолу. Засега карам 5 дни на ПЗ. В събота ми е day off, но не като " Animal Pig ". Имам си протеиновия ден. И така съм застопорила едни кг вече 4-5 месеца. И някак се успокоих/приех, че ще е така занапред. В "почивния ден" си хапвам макарони, черен шоколад, сладолед (аз си го правя в къщи). Ориз и картофи и преди не ядях много. Изобщо хранене близко до НВД.
А рецептите на Смайлс са ми като пътеводна светлина   bouquet за което.

# 302
rose red, благодаря, че сподели! Явно не само на мен не ми понасят въглените... Мога само да предполагам как е при другите хора. Успокояващо е някак, когато човек разбере, че не е някакъв клиничен случай  Grinning...

# 303
  bouquetБлагодаря ,дружина!!! Hug Hug Hug
Абсолютно сте прави,гала,овесено човече,rose red,ArhMih  bouquet
Всичко,което сте написали,е абсолютно вярно и логично!
Така е,трудно е,но когато не си сам в битката,е някак по-леко!
Явно за повечето от нас  трета в "пълния и блясък",просто няма да се състои!
Е,и какво от това!Важното е,че има начин!
Аз вече махнах 2 от лепналите ми се килца,ще преборя и другите 2,след което продължавам отново с трета,нооо...ще видим точно как newsm78
Хубава вечер на всички! Simple Smile

# 304
  • Плевен
Сладурчета, що не пишете, бе? Аз вчера бях погълната от служебна спешна работа и така си мина деня, но днес трябваше да седна и в къщи на компа, та не издържах да не вляза тук! То - вчера май никой не се е разписал?!? Може ли така?!? Аз пък днес като се качих на кантара и той като ми каза едно бодро-  Добро утро, мадмоазелллл! Днес сте олекнала с половин кило от вчера!... И аз като се разшетах с онази радост в душата, като се развихрих в кухнята... като се разчистих с прахосмукачката... Правих си телешки кюфтета и сварих едни пуешки бутове, та една част метнах с ориз - любим на сина, а другата така - чисто варени за мен. Пуснали ги бяха на Кауфланд - охладени - по едно бутче в жълта тарелка и на цена за 5,60 килото...Имаше и пуешко каре?!? фръц - на 12 и нещо кг! Рекох - да бе да - че аз не мога да си обезкостя кокалите.
По горния въпрос дето чепкаме - мисля, че това ще е нашата игра - ПЗ+ до живот - точно и както Червената Розичка си е намерила точната за нея схема! Поздравления!
Човече, така е - сигурно повече от половината жители на планетата са с такава непоносимост или по-точно прекаляват(ме) с въглехидратите и сме довели до изчерпване ресурсите на панкреаса... Донякъде винаги съм завиждала на хора, които си ядат каквото искат и не пълнеят, но преди няколко години разбрах, че и тяхната храносмилателна система започва да боледува от това безразборно хранене. Те - така както са си слабички, така си вдигат високо кръвно и там всички други красоти, които се влачат барабар с лошата култура на хранене... Затова донякъде съм изключително благодарна на тялото си, че винаги алармира - стоп - спри да ядеш, че стана ...тя каквато стана! И още повече му се радвам, че като взема мерки и то веднага се вкарва в ритъм и вид! Сега съм си казала, че докато не видя първа цифра 6 на кантара няма да престана с този режим, а после пък скчам в НВ-ВМХ... до кра яна живота. Като едва ли ще е толкова високомазнинно... Ноо първо да си нормализирам ИТМ, пък тогава! Че човек не знае от какво ще отслабне и ...колко му остава. Да не стана като Вуте - Тъкмо научих магарето да не яде и то взе, че умря! Малко черен хумор!
Момичета, събудете се!!! Явете се! Стройте се в две редици! Аз отивам да си почивам и да позяпам телевизия! Целувки от мен!     

# 305
Здравейте момичета   bouquet
Сетила съм се от известно време за вас и като отворих темата и чета поста на ArhMih - Момичета, събудете се!!! Явете се! Стройте се в две редици! и си казах я да драсна и аз нещо,че къде ли из теми не писах,но тук си ми е любимата,тук сте ми вие и най-скъпи и мили сте ми вие  newsm51
Не знам каква е тази симпатия,това чудо,нито се познаваме лично,нито визуално така да се каже ,а чувството за спокойствие,топлина и разбиране е взаимно Simple Smile
Аз съм добре иначе ,лятото върви с пълна сила,още малко и ваканцията ще свърши на децата и пак всичко ще е по старо му.Така като застуди и всички отново ще се разпишем,че зимата сме по-сплотени Simple Smile
Не съм видяла 5-тицата на кантара,варирам от 60-61кг до 63кг,зависи кой ден се меря,преди или след МЦ. Иска ми се да я видя тази 5-тица да видим само кога ще се настроя . Мисля си нещо за към 20-ти да се вкарам в релси,само трябва първо да си зареда хладилника предварително с режимните ни храни Simple Smile
Поздрави и целувки за всички  newsm51 newsm51 newsm51

# 306
  • София
Здравейте, Дюканки Simple Smile
Приемате ли нова в редицата ? Винаги съм избягвала тази диета , но този път реших да опитам.
3 дни съм първа фаза и съм 1,5кг надолу. Имам няколко въпроса:
Яйцата с жълтъците ли се ядат?
Смесения режим (2ра фаза) как започва след първа - първо ПЗ и после само П или е П-ПЗ ? Т.е. в сряда минавам на втора фаза и ще ям ли зеленчуци?

Успех на всички!

# 307
  • Плевен
triffy, Разбира се, че приемаме! Добре дошла при нас! Подготви се добре за режима, но първо ни кажи мерки, теглилки и цел. Яйцата ги ядем с жълтъците, но който има завишен холестерол внимава да не са повече от 4-5 на седмица. А белтъци можеш неограничено да приемаш! Това е протеин в най-чист вид! След ударната, която се състои от чисти протеинови дни се почват смесените дни - на протеини и зеленчуци по схема, която си избереш! Това редуване на П и ПЗ се прави докато стигнеш целта си - килограми, които желаеш да станеш! В сряда ще ядеш зеленчуци! Успех!
За протокола - аз си задържам постигнатото от преди два дни, но гледам, че луната се е оцъклила - в неделята било пълнолунието, така, че сега ще почне още по-благоприятният момент за сваляне!
Мисченце! Браво! Добре удържаш фронта на трета фаза! Все така! Много мило изказване! И аз те обичкам! Целувки на всички! Хубава седмица! На мен ще ми е натопорчено, но...ще хвърлям по някое око! Чао, сладурчета!

# 308
ArhMih аз си мислих да направя една ударна 5 дни и после 5 ПЗ та да се раздвижи малко кантара  Rolling Eyes
triffy Здрвей и Добре дошла и Успех   bouquet
Между другото днес си купих панталонки и са размер 36 май на S-ка отговарят ама не знам  Rolling Eyes както и да е стоят ми добре Simple Smile

# 309
  • София
Благодаря за приемането и отговорите   bouquet
Мерки и теглилки - 160см, стартово 70кг , цел - поне 60кг, ако се случват много бавно нещата на 60кг, ще застопоря там, иначе предпочитам кавото и да е по-надолу , ханш и талия 106 и 87  Embarassed

Мисля да избера 2/2 или 3/3 П/ПЗ, за повече няма да мога. Много ми е еднообразно само на П.

В Лидл има седмица на обезмаслени колбаси и сирена , но реално не са много режимни. Все пак купих едно крема сирене 5% така да ми се намира  Embarassed

Друг въпрос - някъде четох , че не било добре да се спортува. Аз не че съм се засилила, но отдавна мисля да си взема един велоергометър. Предполагам, че е добре все пак да има някакво движение  newsm78

# 310
  • Плевен
triffy, добре си се спряла на схемичка. Имаш 10 кг само да сваляш! Много обичам такива премерени, разумни желания! Не се доверявай на думата обезмаслени, особено що се касае за сирена и колбаси! Направо ги подмини! Има си извара, има си олекотени шунки, пуешко, пилешко филе... Наблегни на риба и няма да сгрешиш! За спорта - в ударната изобщо не се препоръчва, за втора - който си е спортувал може да продължи, а тези които не са, нека да почакат малко! Това последното горещо го препоръчвам, защото аз с годините, пълни с грешки по режима все влизах в залите за фитнес, и все си стопирах режима в смисъл, че ми идваше страшен апетит с тези тренировки и стигах до прегрешения. Доста ми се сриваше мотивацията, когато бях гладна като вълк! И така! За първи път карам стриктно по режима, без фитнес, но със силна мотивация и физическото ми движение е по ~20-30 минути ходене пеш на ден! Понякога го замествам с прахосмукане и тичане из апартамента да простирам, шетам, готвя ...
Мисче, нали си си постигнала целта! За какъв ...ти е да минаваш под 60! Карай си третата и щом си държиш килцата на едно ниво си свиркай, бе момиче! Стига с тази суета! Цунки!  

# 311
triffy За спорта - в ударната изобщо не се препоръчва, за втора - който си е спортувал може да продължи, а тези които не са, нека да почакат малко! Това последното горещо го препоръчвам, защото аз с годините, пълни с грешки по режима все влизах в залите за фитнес, и все си стопирах режима в смисъл, че ми идваше страшен апетит с тези тренировки и стигах до прегрешения. Доста ми се сриваше мотивацията, когато бях гладна като вълк!
Ей, четеш ми мислите бе, сладурке, и при мен беше така Grinning. Спортът е хубаво нещо, ама като не си на диета; не на вълк заприличах, ами на ламя... Не можех да заспя от глад. Ходене пеша, туризъм, умерено каране на колело, колкото да се задвижи метаболизма - чудесно! Но без фитнес предизвикателства точно сега. После, за задържане и оформяне е идеално!

# 312
След много усилия минус един килограм - 186. Не знам къде бъркам, но диетата едва крета, а аз съм като гладно куче. Яде ми се във всяка минута и секунда. Тази нощ сънувах, че ям баничка. Беше хубава, мазничка и като се събудих си мислих, че съм нарушила диетата и може да ям каквото си искам, даже се запътих към хладилника.

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 06:19 от selsha

# 313
  • Плевен
Добро утро, дами!
Трифи, ами ти си знаеш тогава урока! Давай смело с режима и после ще стягаме! В интерес на истината фитнеса ми липсва, а и забелязвам отпускане на месцата, но пък кожата е гладка и стегната... Обаче, това да си вкарам апетита под строг контрол сега ми е по-важно! Още повече, че режимът сам стяга телесата. Само търпение му е майката и стриктност - бащата!
Селша, тъкмо вчера мислех за теб и щях да те призовавам на отчет, момиче! Влезеш ли в кетонен режим ще ти спре апетита. А това означава да си на колкото може чисти протеинови дни с малко въглехидрати от зеленчуците. Наблегни на зеленолистните - те са най-ниско калорични, а много ценни в хранителния си състав. Позволи си също краставица на всяко хапване на протеини. Може да е 5-6 см от дългите сортове или 1 корнишонка. Според мен ти трябва да си правиш обилни поне три основни хранения - закуска, обяд и вечеря с доста мръвка, за да се чувстваш заситена. Да си правиш нещо като салата - нарязваш си месцето (най-добре е варено бяло месо), накъсваш някоя салатка или спанак-суров, добавяш половин кисело мляко, може 2% да е, малко горчица, магданоз, може лук, малко люто - било червен пипер, било чушле и това ти прави една сравнително голяма порция. Сервираш си този трикольор, боцваш едно чери за цвят и разкош, наливаш си една голяма чаша вода и сядаш за да се разтопиш от кеф, че сега ще си хапнеш вкусно и питателно и ще стопираш този вълчи апетит. Ако издържиш така 1 -2 седмици гарантирам ти да се озапти  пущината! Междинните ти хапвания - контролирай в определени часове, но гледай да са само 2-3 и да има поне 2 часа след яденене на основното. Ако нещо те изкушава - пий вода!!! Ще видиш, че се свиква! (то ти доста пиеш, май по-добре да я намалиш!) А от протеините хем се засищаш за по-дълго време, хем се губи апетита. Колкото по-бързо си изградиш този навик, толкова по-малко ще се сещаш и за нещо сладко! Мисли си само, че тези храни са те докарали до това дередже и се отврати от тях! Представи си ги развалени, мухлясали, гадни! Мисли си как водата те прочиства и ще доведе до едно по-хубаво бъдеще и по-здрав живот! Ако пък мнооого пририташ си позволи в междинните яденета да  речем половин плод или резен диня, пъпеш. По-важно е да не чувстваш режима като нещо ограничително и омразно! А да знаеш, че няма да го прекъснеш и ти помага да сваляш надолу мерките! Ако се закучат пак нещата, намаляваш малко млечните. Хайде и спокойно - това е начин на живот, не е временна диета!
Аз и днес имам само 100 грама надолу, но си е надолу! Бях позабравила лютите си чушлета, но днес ще ги включа пак. Вече свикнах с ранната вечеря, пропускам и следобедната междинна закуска и направо вечерям в 18 часа. Добре е! Само дето и кръвното много спада с този режим. Сега ми варира от 90/60 до 100/70... Хм. Може и от горещините да е така... Но веднага пък ми се дояжда по-соленко - какво нещо е този организъм! Има жесток инстинкт за самосъхранение! Пък и с тази вода си поразреждаме кръвта... Ще мина на посолени айряни от време на време. Непосредствено пък преди да си тръгна от работа си позволявам парче, ама само резенче от праскова или ябълка ако има тук в службата, че един колега ги бере и носи от градината си! Но поне веднага изразходвам в движение тези захари от плодове. А и е през ден - два това нещо. Но ми способства и за редовно очистване и го приемам за едно добро малко зло! Mr. Green
Хайде, сладурчета, до скоро! Работа ме чака! Обичам ви и ви гушкам! Hug

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 09:41 от ArhMih

# 314
Привет момичета Simple Smile В момента правя от любимата ми вече мусакичка с патладжан Simple Smile Без запръжка,всичко във фурната,но картофите заместваме с патладжан.Който иска ще кача снимка като стане да види как изглежда Simple Smile
Селша не се отказвай,давай на пред.Имаш доста да сваляш и би трябвало да се случват по-бързо при теб нещата.
Арх Мих   bouquet много ми хареса поста ти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт