С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 484
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
  Здравейте,
не за първи път чета за Диетата на Дюкан, нито ми е за първи път да чета в този форум, но за съжаление нищо не предприемах. От малка имам проблеми с килограмите, но години наред никой не е обръщал внимание. Когато се осъзнах започнах с мъчителните диети и упражнения, но само с временен резултат. До днес - твърдо решена да приема философията на Дюкан за моя. Ще променя живота си. Вие ме вдъхновихте. БЛАГОДАРЯ!!! Ще имам нужда от 2-3 дни за да се заредя хладилника с режимни храни и да се запозная по отблизо с рецептите които сте дали и ще пиша пак.
                                                                    С благодарности Мими

# 286
  • Плевен
Аууу, как съм сгафила!!!! Чувствам се ужасно! Моля да ме извиниш,  liliandar Praynig!!! Изобщо не ми е минало през ума, че може да не си българка! Така, че - наистина се справяш идеално с нашия труден език! Моля те, прости ми за забележката! Знам и колко е трудно да се пише баз подходяща клавиатура... Затова и не влизам във форума в почивните дни - много е кофти от разни таблети... Пак се извинявам и настойчиво те моля да се включиш пак!
Мими, добре дошла при нас! Много правилно подхождаш - първо пазаруване, второ - готвене, пак четене ... прилагане...стриктност и поддържане мотивацията на ниво, на високо ниво!
Както казва и fractal - трудно се изкореняват някои навици. Дори човек да знае какво трябва да направи, то навикът като е станал втора природа... Просто трябва непрекъснато внушение, че е най-важното нещо на света в момента да направим това...да пием вода, да се държим в релсите на режима...там кой с каквото е решил да се пребори! Дори най-големите терапевти в света се нуждаят от такива самовнушения всеки божи ден, за да успеят в целите си! И си много права за хората, които настървено си пазят фигурата...Също като теб съм си дала сметка как преди им се чудех и мислех, че е просто суета и лигавене, може би - просене на комплименти, нооо те са прави! Сега гледам да го втълпя на децата си. Сина няма проблем, при него е станало мания засега... Как намира сила и воля и да тича, и на фитнес да ходи...редува си дните де. В седмицата 6 дни тренира... Сега като сме сами с него и ми е много по-лесно на режима! Няма никакви странични храни вкарани в къщи! С дъщерята ще е по-трудно, но и тя знае начина за справяне с излишното тегло. Сега уж чисти едни 5-6 кг, които я делят от идеалното тегло.
Овесено човече, благодаря за точните думи и това, че си се постарала да ме оневиниш пред Лилиандър! Сега си посипвам главата с пепел, нооо... Ами...нетрябва с бялото винце, но... виж там как върват нещата с кантарчето. Мини само на помирисване... и го слагай на масата в галавечерите! Ти си знаеш това.
happy di , от цикъла и ПЗ-та са 2-та килограма! Отчета ще е след това!
Аз приключих с ПЗ на килцата от преди тях - малко се повиши теглото по време на тези 5ПЗ (и аз май-малко прекалих с тях ...) - около 1 кг нагоре, но пък се задействаха по-добре очистителните функции и рекапитулацията е точна! Днес си нося една сьомгова пъстърва и си забравих краставицата, която си позволявам в чистите П-дни! Та хептен чист ще ми е денят!
Хайде, момичета, до скоро! Успешен и усмихнат ден! И всички на линия, че как да я достигнем тази линия!?!
Пийте вода! Фрактал, пий вода!!! Сложи си шишето под носа! Мойта нефлоложка ми каза, че е много важно да е регулярно пиенето - често и не повече от чаша да кажем вода, както и през нощта, ако се будим също да пием! Аз нарочно не го правех, но сега изпълнявам! Отпивам поне 2-3 глътки на ставане по нощите ...

# 287
fractal, не се насилвай с водата. Пий колкото ти се пие. Аз едно време се мъчих да се наливам с вода и в резултат вече пия по 4,5, а понякога дори и 6 бутилки 1,5 литра вода на ден. Сега се тъпча с хапчета за обезводняване. Мисля, че организмът си знае мярката.
ArhMih, благодаря за постовете на НаталиНикол. Има доста интересни неща. Някои си ги заимствах като философия, за да спазвам по-лесно диетата.
liliandar, мила,
Скрит текст:
като филолог ти казвам, че пишеш на български по-добре от 80% от българите.
Благодаря на всички момичета, които ме подкрепиха!

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 09:39 от selsha

# 288
  • Плевен
Добро утро, дами! Как сте?
Днес кантарчето пак ми показа вчерашната цифра... Нищо и това си е добре. Вчера даже като се прибрах от работа показанието беше по-ниско от сутрешното. Обикновено е по-високо. Относно водата - минимума все пак е 1,5 л чиста вода на ден, което си е задължително. Максимума не го знам! Знам, че всяка крайност е вредна. Сега в горещините мисля, че се доближавам до 3 л на ден... Нещо ми убягва точната мярка, но не се спирам да я пия. Още тук на работа си изпивам бутилка от 1,5 л. После сигурно още толкова в къщи ... Хайде, чао от мен, че да не си говоря сама! Днес съм на дробчета. 

# 289
Ох, защо ли като видя, че си писала, ArhMih, и започвам да се усмихвам  Hug?! Ако бях мъж, щях да се оженя за тебе и на ръце да те нося  Crazy, но моля да се отбележи, че съм с нормална сексуална ориентация  Joy, просто е рядък късмет да намериш позитивен човек, това е все едно да намериш четирилистна детелина... Ами, обясних се в любов на когото трябваше, сега да кажа на останалите, че дори и вас си ви обичам Laughing Laughing Laughing, радвам ви се, чувствам се добре тук и... всеки ден надничам във форума с надеждата, че сте писали нещо.
Иначе и аз съм на дробчета, направих си и кюфтенца пилешки, и яйца с извара и чушки (миш-маш), за да имам ядене за два, три дни... Килограмите ги държа, позволявам си през няколко дни да ям и семки. Знам препоръката на Дюкан за ядките и затова подхождам мноооого внимателно, ако кантара мръдне нагоре - спирам и се връщам в правата вяра моментално! И понеже дяволът е в подправките - открих и преоткрих унисосът на Маги. Всичко на Маги по принцип е изкуственяк и менделеева таблица... ама за този сос... 2-3 капки върху месцето или дробчетата, ще тествам и ще докладвам. Ако ще ми вдига килата и ще задържам вода от него (има доста сол), ще го махам, ама-ха!!!
Хайде, цунки, умната и пишете!!!

# 290
  • Плевен
Добро утро, сладури!
Ауу, Овесенкото... шъ тъ взема да знайш! И аз те обичкам! На една сватба преди доста години... една колежка се женеше и на въпроса към половинката й "Взимате ли тази жена за своя съпруга" той отговори - " Шъ я взема, ами къ!" То като сме си от една порода с тебе, как няма да се харесваме! Още повече като сме останали само с тебе на този самотен дюкански остров... има да си се обясняваме в любов... Ти дръж фронта в трета печено, чеее...
Аз днес имам леко покачване с 200 грама, вместо очакван спад?!? Забелязала съм, че като включа малко повече движение, сутрешното показание е малко по-височко, но пък вечерното вземе, че изведнъж рязко  спадне. А дано! Пък и снощи направих една извънредна втора вечеря към 21 часа и хапнах и малко телешки суджук, та може и от него да е! То такива временни подскоци не са обезпокоителни, но хич не ме радват!
Момичета днес ще ми е натоварен ден и бързам да се впиша, че после...няма да мога сигурно и да вляза тук.  Но като гледам много бързо ще ви прочета утре! Исках нещо да кажа, но какво беше...

# 291
liliandar, подкрепям написаното от selsha  Peace Справяш се чудесно с българския  Hug
Доста отдавна не съм влизала тук, не ми се и преглеждаше темата назад. При мен нещата си вървят чудесно, свалям си плавно, по-бавно от нормалното, но когато не се яде така става. В тези жеги почти нищо не ям. Триците чак по обяд и вечер нещо дребно хапвам. Не е правилно, но просто не съм гладна. Вчера се поглезих следобедно с 2 палачинки с течен шоколад и фрапе, всичко дюканско  Sunglasses Вечерта хапнах 1 домат и 3 телешки кюфтета на грил тиган, това ми е всичкото ядене за деня  Confused
Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet

# 292
Здравейте и от мен! Hug Hug Hug
И аз като Гала отдавна не съм писала,но чета редовно.
Момичета,искам да споделя как се случват при мен нещата в момента,
и да помоля за съвет.
Та -за новичките,които не ме знаят-2 години във втора фаза,50 свалени кила!
И от тук започва трудното....Минах в трета през февруари тази година,като
започнах бавно и плавно въвеждането на новите храни.По схемата,стриктно,бавно и
много внимателно.Около пет месеца въвеждах постепенно хляба,плодовете,галите почти ги нямаше
в началото,не повече от 1 път месечно.И като казвам "гали",въобще не става въпрос за тестени и сладки неща,а за по една порция някакво нережимно ястие,50 гр.алкохол,шепа фъстъци...
И така до преди месец,нямах покачване.Реших,че е време да премина в нормална трета,както я е описал Дюкан.
И след един месец,като пак отбелязвам,че за тесто и сладко,дори и на галите и дума не може да става,
ориз и картофи изобщо не съм яла,макарони също,хляба е пълнозърнест,2 филийки на ден...Триците задължително не пропускам,протеинов четвъртък също...
и знаете ли какъв е резултата? Sick Sick Sick+4 кг!!! #Crazy newsm78 #Crazy
И аз изпаднах в паника... #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Хайде сега,дружки мои любими,давайте съвети какво да правя???
Аз,разбира се,минах веднага на П,защото много,ама много се уплаших!
Целувки на всички!  bouquet

# 293
An.che, какво точно промени в храненето си последния месец? Казваш, че е по книга третата, но щом
Цитат
И след един месец,като пак отбелязвам,че за тесто и сладко,дори и на галите и дума не може да става,
ориз и картофи изобщо не съм яла,макарони също,хляба е пълнозърнест,2 филийки на ден...Триците задължително не пропускам,протеинов четвъртък също...
ти дори нямаш прегрешения, да не говорим, че не си се възползвала от всичко разрешено . . .
да не си намалила водата  newsm78
баси ужаса

# 294
pink pill Hug,пия си вода,достатъчно количество #Cussing out
Сега,като си въртя мозъка за последния месец,се присетих,че съм яла на галите 2-3 пъти сладолед,но съм видяла,че в "Ескимо",въглехидратите са много малко,даже си мисля,че е с подсладител,мазнините също са минимални...1 път мусака,веднъж панирани чушки с  брашно...
Ама нали са "гали",да му се невиди дано!!! Sick
Хапвам редовно-закуска-триците,обяд,следобедна закуска-кисело мляко,вечеря.
Аз си мисля,че от галите организма ми "смуче"абсолютно всеки грам мазнина и въглехидрат,който му идва в повече извън режима....
Дааам,борбата ще е "безмилостно жестока" при мен,то е ясно! #2gunfire #2gunfire #2gunfire
То аз в непълна трета качвам,а пък за каква четвърта да говорим изобщо....
А забравих да кажа,че се движа,плувам и така...
Явно това е  Animal Pig    261uu Animal Pig порода,която е заложена в мен,и ще са кански усилията ми!
Дано при вас не се случват така нещата,скъпи мои,пожелавам ви го от сърце

# 295
Здравейте прекрасни!
овесено човече, соса на Маги е страхотен, спасява ме много често от безвкусните и втръснали пилешки пържоли. Ползвала съм го през цялото време на режима, нямах покачване, но ти се следи.
При мен трета фаза продължава нормално. Имам застой в килограмите, но това изобщо не ме плаши. Най - трудното мина, 2-3 кг. не са страшни. Важното е, че се захранвам правилно и се наслаждавам на плодовете, които ми липсваха най - много. Така като смятам, май ще карам трета до края на годината и дай Боже никога повече диети, а само балансирано и правилно хранене.
Ох, много се разписах май, ама имам толкова неща да ви кажа, а нямам много време за компютъра. Цял ден разходки, плажове и все такива забавления. Да почивам, че на есен съм на работа.. отпуската е хубаво нещо, ама е кратко (пак не мога да се оплача де, моята е по - дълга от нормалното тази година), ударих кьоравото както се казва.
Изчезвам за сега, пожелавам ви успешна седмица и много, ама много свалени килограми!  Hug

# 296
Александра, това за соса на Маги е супер, дано и при мен да се държи добре  Grinning, като го гледам, засега е примерен. На мен онзи "Зрънчо" ми изяде главата (то не беше един де Embarassed) и имах задържана вода почти цяла седмица след това. Моментално скокнах във втора и след няколко дни нещата се успокоиха. В тази връзка - Анче, това е моят съвет към теб. Всъщност не е съвет, щото и аз не знам дали така се действа при покачване  newsm78. При теб има много свалени килограми, дълго време организмът не е видял въглехидрат и затова сега като го види и дръж! Каква друга алтернатива имаме, освен да изчистим храненето, т.е минаване във втора или втора плюс, да нулираме екстра килограмите и после пак захранване?! И ако пак се получи същото, пак отново, до момента, в който уцелим точния въглехидратен праг, който можем да приемаме, без да качваме. Борбата е доживот, лесно няма! Ама трябва да ги трепаме проблемите, докато са малки #2gunfire.
Момичета, давайте жокери!

# 297
Добро утро Simple Smile
Анче, миличка, разкарай фъстъците... само мазнини си вкарваш с тях, а и не са от най-полезните ядки. Алкохола също е ужасно калоричен (едно малко 50мл. = едно парче торта + празен стомах). Пържено избягвай, можеш да пробваш и да не смесваш протеини с въглехидратни (мусаката). Преди да се издъня в 3та бях установила, че за мен са забранени ориза и картофите, след шепа ориз ( и то императорски лилав, уж много полезен) качвах 2кг., може и вода да съм задържала, но организма ясно ми показа, че не понася ориз. Следи си мерките, ако те са същите килограмите да не те впечатляват толкова. Дано Смайлсчето да се включи с отговор и съвет  Praynig Може да има значение и какви плодове хапваш, да са с повече плодова захар и от там да идва покачването... Ако трябва си записвай всеки ден всичко, което хапваш, тегли, мери и ще хванеш от къде идват злите +-ове  Twisted Evil
Колкото до соса на Маги, може да не се отрази отначало, но след седмица да има задържане и то доста продължително. Не помня състава му, но сякаш имаше захар и други нережимности. Според мен не е подходящ за режима, но всеки сам си преценява.
Успех на всички, хубав и усмихнат ден Simple Smile

# 298
Вижте какво е новото ми попадение, не е лоша, пък и цената тъничка.http://www.ctrade-bg.com/brands/la-grande-famiglia/la-grande-fam … 1%80%D1%8F%D0%BD/
Въпреки, че любима ми е дижонската...

# 299
  • Плевен
Привет, сладурки!
Анче, то за съжаление от тук на сетне все трябва да внимаваш какво ядеш. Щом веднъж тялото е показало, че има проблем с метаболизма и явна инсулинова резистентност, при отпускане ще си гони горните граници на постигнато тегло и това е! Просто забрави за четвърта, че и трета плюс и т.н. Ако преминеш на НВ-ВМХ, което си е един начин на хранене доживот, мисля, че ще се справиш с покачването. Неможе винаги да прибягваме тук до чистите протеинови дни на втора фаза, за да елиминираме покаченото и то в една нормална трета фаза, карана по книга. Не е ли по-добре така да си се храним цял живот - на ПЗ + малко плодове и само от време на време някое и друго изкушение. Да се забрави за бързите въглехидрати, за тестените изделия, ориза, картофите, ядките умерено да се консумират в сурово и накиснато състояние... и да се чувстваме заредени с енергия, да си запазим килцата... Аз поне смятам там да ми е мястото след постигане на целта. Тя затова и Натали Никол си остана във втора+. На нея пък зле й се отразяваха на стомаха нишестените храни... Предполагам, че се е страхувала за покачване на теглото пък от захарните и тестени неща ... Това е - пазене и режим на хранене до края на живота при бившите тежките случаи на наднормено тегло и затлъстяване! Но няма нищо лошо! Ще се пазим! Всеки да си наблюдава коя храна му влияе покачващо. Аз също си видях дереджето като отървах прасето - за 1 седмица след морето, включвайки разни изкушения - по 1 на ден - и резултата беше ужасяващ - веднага скок с 2-3 кг! Така, че - страх лозе пази! Край на тези продукти и изкушения щом ми влияят така! И на илюзиите за четвърта!
Човечето, ми то по принцип трябва горчицата да се прави от хрян... Гледам в състава на тази пише аромати на хрян... егати света! Аз набарах пък един немси хрян в Кауфланд ли беше, в Била ли(?!?) и доста добре ми подлютва месцата...Харесвам и уасабито... Въобще - хвърлила съм се в лютивото пък сега! Днес имам малък минус - само 100 грама да му се невиди, но пък е минус!
Хайде спорен ден!  

Общи условия

Активация на акаунт