С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

• 67 501
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
ArhMih, благодаря. Със сигурност ще продължа. Толкова ме обнадежди.

# 271
видях още вчера че насамата страница има бутон за кирилица-но трябва да запомня клавиатурата.
АrhMih-Благодаря за посрещаheto

# 272
Овесено човече Благодаря, благодаря, благодаря за чудесните думи и подкрепата!
ArhMih С всеки изминал път се убеждавам колко обичам да те чета!
Благодаря Ви прекрасни момичета. Пожелавам на всички ви страхотни резултати, които са достижими - режима действа повече от впечатляващо наистина.
selsha Никакво отказване! Всички вярваме в теб! Повярвай и ти в себе си и почти си успяла!
Това е най - важната стъпка - вяра, борбеност и силна мотивация. Удоволствието от храната не е най - важното нещо, това разбрах в годините, но за съжаление окото и ума са ненаситни! Най - голямото удоволствие е да си здрава и когато застанеш през огледалото да си кажеш "ДА! Аз успях и изглеждам страхотно!" Още веднъж, не се отказвай - ние всички сме с теб!
Много, много целувки на всички!
П.С Лелеле, моите хора в Израел няма да могат да ме познаят  Joy

# 273
Здравейте моми4ета,днес ве4е запо4нах диетата-пиле, 4е най-лесно. Имам голяма нужда от подкрепа, защото не сам месарка и ще ми е адски трудно. Избрах оба4е тази диета, защтото заглавието на темета е много мотивиращто, от вси4ко про4етено разбрах 4е протеиновия режим най-деиства и не на последно място мога да пия кефир през вси4ки етапи на диетата. Висока съм 157см и 67кг. Искам да смъкна 15кг- т. е. да стана 52кг-Боже, колко красиво и плажно зву4и  4470
Имам нужда от едно много важно разяснение -ако избера 1 фаза да е 5 дни, след нея като по4на 2 фаза пак ли запо4вам 5 дни с протеини и 4ак тогава 5 дни смесено(протеини и зелен4уци).Ако наистина е така, то този, които избира максимума от 10 дни,ще трябва зна4и общто 20 дни да е само на протеини. Зву4и ми страшно, но ще се боря. Препоръ4айте ми с колко дни да запо4на. Praynig

# 274
liliandar, добро утро, ти не спиш ли бе, момиче? Гледам по нощите си писала Grinning.
Ти нямаш много килограми за сваляне, пет дни ударна си е съвсем добре. Александра май беше правила повечко  newsm78, не помня вече. Мен лично ме достраша да не се повредя нещо  Grinning. Не забравяй водата, много е важна за бъбреците и то не само през ударната. Да речем, че направиш пет дни, шестият ден вече ти е ПЗ и си избираш схема П-ПЗ, нея започваш от шестия ден, той ти се пада всъщност първи.
А колкото до месото, ще го заобичаш, вярвай, то апетита идва с яденето, сериозно. А такива вкусотии се правят с триците... на мен и затова не ми липсва тестеното. Режимни десерти колкото искаш, млечните ти млечни (изключая сирената). Ще си хапваш вкусно и без да броиш всяка хапка. И ще започнеш все повече да се харесваш в огледалото.

# 275
  • Плевен
Привет, дами!
ОВЧ, страхотен пост! Точно така правят докторите като чуят "Дюкан"! (много готино това - ...да го хейтат ей така по подразбиране"!!! - голяма си сладурка!, както и за "гадинката" -  Laughing) Абсолютно права си за начина на хранене! Това е правилният и здравословен - месо, яйца, млечни, зеленчуци, малко плодове - това е истината! Друг е въпросът (повдиган често напоследък колко са чисти и витаминозни, но, както казваш - брашното и захарта пък са диабетопричиняващи! Подкрепям с две ръце и мнението ти за НВ-ВМХ и като си постигна целта с този режим, после доживотно си минавам на него! Още повече, че е идеален за спортуващи, каквато смятам пак да стана. Всичко останало е умирачка, разберето го навреме! А с напредване на годинките направо расте лавинообразно отражението от лошите хранителни навици върху здравето! Иии, ама каква грешка си направила с РД - то може да не черпиш и празнуваш, ама не е забранено да получаваш подаръци, бее! Ама и това суеверие - в най-хубавата част от живота, когато знаеш и можеш - да не вдигнеш един грандиозен РД...тюу! Хайде аз пък ще спретна петдесетгодишнината си по-така... (то новите 50 са старите 40, нали знаете, момичета?) Махна ли плюса от Зрънчото?
Вили, е щом си за отслабване-  тука, тука, при нас ще си!
Врабчо! Поникна ли ти перушинката?  Hug
Селша, браво е малка думичка да опиша твоята смелост и решение! Ще видиш колко бързо ще си кажеш - Защо чаках толкова време да тръгна по правилния път?!? Ще ти посоча още един линк - на моя фаворитка - Натали Никол и нейният начин да свали 50 кг и решението да си остане доживот във втора + така да се каже...Но начинът й на изразяване е очарователен и неповторим, просто е едно вдъхновение и прекрасен пример за справяне с излишното тегло... - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=224569;sa=showPosts;start=135 и малък цитат от страничката й..."По стара традиция на успешно приключилите втора, споделям малко лично ноу-хау...  
 колкото по-малко мислиш за режима, толкова по-лесно върви. Приемаш в началото рамките му и спираш да се въртиш като шугав и да си измисляш повод да интерпретираш и питаш за храни, дето не си ги прочел. Ако действително стъпиш в коловоза, той сам те пази от дерайлиране - колкото и абсурдно да звучи. Нужно е демек, само да включиш на втора и да игнорираш, че си на специален режим или специфично мероприятие. Хранене, като всяко хранене - това, че е в определен списък, не те прави по-специален или наказан, нито бива да преобръща живота ти на челна стойка. С такъв модел поведенческо мислене, приех по-леко нещата и не се катурнах нито веднъж в безкрайно дългата при мен втора."
- по-нататък ти ще си прочетеш и назад и напред.
Александра Хадиш, благодаря за милите думи, сладур! Наистина няма да те познаят близките! Дръж печено режима и си пази постигнатото!
liliandar , добре, че те е е ориентирала Овесено човече, че с ПЗ се продължава след ударната! Чети, изучи режима и не се бой! Избери си 5 дни за ударна фаза и ако ти е тежка схемата 5/5, мини на 3/3 след това! Ще трябва , обаче да свикнеш с месото...Прави си сосчета от кисело мляко, подправки, горчица към тях, че да не сухи, пилешко бульонче, може и с дреболии - сърчица, воденички, дробчета... Добре работят и схемите 5П/5ПЗ; 3П/3ПЗ, както и 1/1. Хайде, успех!
За протокола, аз днес пак имам покачване от 200 грама, но пък вече потръгнаха нещата  с отделянето и няма начин да не станат нещата! А и все пак нали съм навлязла в ПЗ! Пак си мъкна една консерва скумрия в собствен сос и един дон домат! Пия вода през половин час, че и по-често...Десертчето ми е вечер - киселото мляко1/2 или 1/3) с 1 с.л. смляно ленено семе, 5-6 капки суитли и малко течна ванилия или есенция ром! Онази вечер се престраших и добавих към него и половин к.л. какао 11%. Мъъничко усещане за шоколадово удоволствие! Гледам да не вкарвам толерирани... но пък има място и за тях!
Целувам ви и ви обичам, борбени и волеви, прекрасни слънчица!
Прекъсваха ме 100 пъти тук служебно, не мога да се впиша... Хубав ден, дами!

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 11:14 от ArhMih

# 276
Да, сладурки и двата пъти аз правих ударния режим по 10 дни, сега втория път пак, но аз съм старо куче и не е проблем, а и имах много килограми за сваляне. Първия път свалих през ударния 7 или 8кг. не помня, а сега втория 10 кг. за 10 дни. НО НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ толкова много дни на тези, които започват тепърва, визирам liliandar . 15 килограма изобщо не са много и не се свалят толвкова трудно... леле като си помисля, че през 2012 като започнах имах за сваляне 40.. направо ми се виждат не 15, а все едно са 5.. лесна работа, де! Така, че започни с 5 дни, овесеното човече правилно те е насочила, не насилвай нещата, все пак не си ги качила тези килограми за 10 дни.
Нека всичко да стане по - бавно, аз бързах, ама имам повод през октомври и трябва да съм перфектна. Успех мила. И ако имаш съмнения, то с времето ще се убедиш, че това е режима.

# 277
  • в колонките
  Привет, момичета,  Hug
     Днес случайно попаднах на това :    http://bolime.net/pier-dyukan-se-varna-s-nova-dieta/    От любопитство започнах да търся с чичко Гуги и друго инфо, намерих на още 2-3 места. Но ми се струва,че в България още не е пусната книгата, само в Продавалника я продаваха. Вие нещо да знаете? Може да сте я  обсъждали  тази нова диета, но аз съм пропуснала. Бих желала да си закупя книгата, ако я има на пазара вече. Приятно отслабване на всички,   bouquet

# 278
Здравеите моми4ета, благодаря от все сърце за добрите думи и поясненията. Знаех си 4е вие сте ми спасението . То със свещ да бях да ви тарся, нямяше да ви намеря.
Снощи уж за малко седнах на компа, исках да из4ета вси4ки страници от темата, 4е да не задавам вапроси, които ве4е са коментирани( бях само на 4етварта страница, когато ви харесах  и се регистрирах), и като се за4етах, 4е рецепти вадих, 4е се смях сама и т.н. и по едно време гледам самнало. Поспах все пак два 4аса. Аз по принцип спя винаги по-малко от 5 4аса и никога пове4е. Знам много добре, 4е ако искам да отслабна, трябва да спя поне 8. Оба4е все нещо става. Но....сам решила освен килограмите, да променя още  2 неща-да се нау4а наново да спя и да пия вода.
Сега да се от4ета-в4ера изкарах без проблем на пилето  : Rolling Eyes-парви ден
Днес-не се сещам за ядене  Shocked- това аз ли сам ?!?!?!Каде ми отиде апетита? newsm78 Насила ядох към  17, после в 22.30 4етири рулца от раци-втори ден.
Кантара-взе 4е мръдна newsm44, не съм виждала стрелката да се отлепя от 67кг от 4години, на око ми изглежда около 800гр
Още веднъж-БЛАГОДАРЯ НА ВСИ4КИ ВИ

# 279
liliandar, няма да усетиш кога ти е минала ударната, още 3-4 дни - не останаха  Grinning. Гледай да си приготвяш различни неща, за да не изпадаш в еднообразие, готви си, това му е майката на този режим. А после пък като започнеш ПЗ, изборът се разширява, супи ли не искаш, манджи ли не щеш.
Някъде прочетох съвет на Смайлс, ще перефразирам, беше в смисъл винаги да имаме режимна храна в хладилника, да готвим за няколко дни напред, а не набързо и в последния момент. Е това нещо ме е спасявало много пъти. Много често вечер преди да си легна и започва да ме човърка еретичната мисъл, че съм гладна. (Какъв ти глад, цял ден съм яла като кърмаче на 3 часа, ама пуста лакомия  Laughing). И естествено се овесвам на вратата хладилника. Ако в този момент нямам моя храна вътре... ми, я солетка да си гризна, я да си намажа филийка, само едничка... и отиде коня у реката. Само че аз съм подготвена  bowuu, сгъна няколко кюфтета с горчица, подложа си и някое и друго яйце и доволна отивам да си лягам.
ArhMih, прочетох постовете на Натали Никол, беше истинско удоволствие, но най-вече от огромна полза за мен, благодаря!
Нещо ми се губят момичета - Терияки, Ванина...

# 280
  • Плевен
Привет, сладури!
Sivila, стана дума в предишната тема за тази нова Лайт версия на Дюкан - Ванина1 даде линк към руски сайт  - виж на 39 страница от 274 тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=773593.570;topicrefid=20 - има хранителна пирамида за визуализация на новия режим, но това си е едно мъчително +_+_ от което можеш и да загубиш мотивация и представа сваляш ли изобщо килограми... пише си човекът там, че е за хора, които искат по-лесно запазване на свалените килограми с течение на времето, защото с първата версия бързо се свалят, но после се запазват трудно... Всеки си избира начина на живот и хранене, така че... много приказки са излишни!
liliandar , трябва наистина да си изградиш някакъв режим на хранене... и ... спане. Ти си млад човек, разбирам, но да стоиш само на този комп до зори... Само с рачешки рулца не бива да вечеряш. Трябва да имаш поне 2-3 основни хапвания с чисто месо, млечни ... То не ти се яде, което е присъщо на кетозното състояние при приема на белтъчини с минимален прием на въглехидрати, но не може да се гладува! Овесено човече ти е дала много хубави съвети за предварителната подготовка на храна.
Скрит текст:
(Още нещо пък от мен - една малка забележка - от уважение към форума и нас, използвай бутона за правопис и смени 4-ката с ч - не ми се сърди!)

Човечето, страхотна е Натали, нали? Аз съм си извадила в един файл нейните жестоки постове и отвреме на време си ги прелиствам! Както и още няколко момичета като Николекса, КриКри, WASP... хубави постове, хубави съвети - да има кой да чете и внимава, а и ако ги изпълнява... е те тогава ще си постигне целите! Трябва всеки един да повярва в себе си, че може да го направи, че не е трудно, а е важно постоянство и силна мотивация.
Аз си хапнах снощи една витаминозна бомба с половин домат, половин зелена чушка, връзка магданоз, 1 малка главичка лук (един великолепен трикольор стана!), 2-3 лъжици извара, нарязано на хапки пуешко филе и малко балсамов оцет... ммм... направо едва изядох всичко това - напълних една голяма чиния. Днес си задържам вчерашните мерки.
Желая ви приятен, усмихнат и режимен уикенд! Аз потъвам в работа, но не и преди да си хапна триците с киселото мляко... Обичам ви!

# 281
Здравейте, пиша ви за последно, много ми е тежко и много ще ми липсвате. Не е защото се отказвам от диетата, ще я продалжавам. АrhMih ми направи една голямя услуга да разбера нещто много важно.
Аз съм 4ужденка омъжена за българин. Исках да мога да 4ета, пиша и говоря добре български. У4а сама и мислех, 4е се справям добре, заштото вси4ки роднини и приятели на съпруга ми все повтарят, 4е нивото до което съм достигнала било идеално, де да можели да говорят колкото мен друг език. Явно не е изобщто така и сигурно от съжаление са ме хвалили. Този бутон за правописа все ми дава някакви 4рвени кутийки и не знам какво зна4и това.Сигурна съм. 4е дори съм писала глупости, 4ак да се стигне до усещането, 4е не ви уважавам.Голям срам изпитвам и се извинявам. Нямам даже клавиатура с вси4ки букви. Ще ми липсвате.

# 282
Момичета ето ме и мен за малко отчет.Днес ми е 2 ден ПЗ и за съжаление съм 2 кила нагоре.Дано да е нормално,а и съм в цикъл.Тази вечер си сготвих много вкусни дробчета-сварих ги и после ги за пекох с кромид и доматен сос в стъклена тавичка с 2 капки зехтин.Ох през ПЗ дни наблягам повече на зеленчуците и не знам дали затова не качвам?е лека нощ от мен и до скоро

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 23:13 от happy di

# 283
Ама, сладурке, чакай, чаааакай, кви са тези сбогувания?! Кво значи "ще ми липсвате"?! Ей, детенце, я умната! Българка или чужденка - това трябва да го разбираш  Heart Eyes! А на бас, че ArhMih и всички останали ще те четем и ще ни пука за теб, въпреки всички 4-ворки и ДАЖЕ 6-тици, които ще натвориш  Laughing. ArhMih, ще верифицираш ли?
Ох, ама аз съм много любопитна, извинете, каква си, от къде си? Ти НАИСТИНА се справяш с езика в пъти по- добре от нашите тийнейджъри, честно! Аз изобщо не предположих, че не си "нашенка". Да не спамя темата, но съм се натъквала на такова отчайващо незнание на езика от страна на българи, че мъчно ми е ставало... А за 4-ките и 6-тиците надигаме глас (включително моя милост), за да възпитаме младото поколение, длъжни сме. Ние откъде да знаем, че не си от българско  Grinning?!
Та, смятам, разбрахме се, я сега да докладваш какво си яла и какво си пила   chef днес. Аз днес съм ПЗ - пилешки кюфтенца (ох, каква изненада), яйца с извара и чушки, желирано кисело мляко с нес кафе и чаша бяло вино. Това последното не знам дали ми се полага днес, май съм се разхайтила здраво...

# 284
Предупреждение: следват откъслечни празни (раз)мисли на празна глава. То в тая жега кво ли друго може да е...  hahaha

Защо е толкова трудно да променим навиците си, ех... Например, нямам навик да пия вода. Свалила съм си две (една не стига!) програмки, които да ми напомнят; залъгвам се и с чайчета, които по принцип обичам, но не чак дотам безумно, че да не ги забравя в хладилника... Е, по-лесно ми е гузно да дезактивирам програмките, когато сгазя лука (водния). Един ден да наруша графика, после ми е трудно да вляза отново в него. Е що така??

Наркоман по душа (или addiction-prone). Провокирано от едно излизане днес. Някой от съседите боядисва и в целият вход мирише на ацетон, доста силно. В момента, в който излязох, първата ми мисъл беше "Мммм, колко приятно мирише!" Еми не е нормално това; освен че съм заклет пушач (отделна тема), никога нищо друго не съм опитвала, а и ме е страх, защото подозирам, че ще ми хареса, а когато нещо ми харесва, става мазало... Та след този дълъг увод: някои хранителни продукти са също наркотик. По принцип, нямам проблем с дисциплината да откажа каквото и да било; проблем имам от вида "без едно - мога, но само с едно - не". А вие? Нещо подобно беше писала и неотразимата НаталиНикол (ей, къде се изгуби това момиче?). Достатъчно време мина, за да се откажа от илюзиите, че *всичко* може да се самоконтролира; явно, поне при мен, не е така; и ако решението е да се избягват 100% опасните неща, то по-добре без тях.
П.С. Ooops...
От друга страна: някои "мании" изчезнаха; не притрепервам при вида на щоколад, например. И аз не знам как стана! Но е не резултат на контрол, промиване на мозъка или съзнателно волево...

В непряка връзка, но все пак не без аналогии попаднах на един разкошен ТЕД: защо диетите се провалят, или не е ли крайно време да спрем да игнорираме психологическия аспе … ите за отслабване. Въпросът даже не е и в нереалните цели; по-скоро в невъзможността (popravka) игнорирането на трудностите, с които неизбежно се сблъсква диетуващият в дългосрочен план и отнякъде да извади достатъчно сили да издържи на този допълнителен стрес, който диетите създават. Това по-скоро се отнася за хора, които вече са изтървали коня в реката и им предстои дълъг път до влизане в нормата. Честно казано, изпитвам все повече уважение към девойките (на всяка възраст), които почват да бият тревога и при 2-3 излишни кг. Да, зная, че медалът при тях има и обратна страна; но при тези от нас, които имаме да губим по 2х, 3х, че и повече х пъти от смешните им килограмчета - къде е бъгът в програмата ни?

И да се похваля! Снабдих се с калциев диоксид и започвам да експериментирам с домашно ширатаки, лазаня и пр.!  Grinning

Последна редакция: нд, 03 авг 2014, 23:35 от fractal

Общи условия

Активация на акаунт