С Дюкан на плажа смело ще се покажа - 275

  • 66 698
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 5 459
И на мен и рулото стефани от пилешко смляно месо и кюфтетата ми стават супер сухи-поливам ги с чеснов сос /само от мляко 0,1%,копър и чесън/ и поне мога да ги преглъщам. Днес съм на телешки мозък-не съм сигурна дали е разрешен,но не виждам мазнини по него  Rolling Eyes

# 541
  • Мнения: 42
Привет от мен   bouquet
Днес менюто ми е:
Закуска - супа от воденички с три лъжи трици в нея.
Обяд - зелен фасул с пилешко бутче
Вечеря - телешко със домати, крумид, чушка и гъбил
Всички манджички си ги приготвям без мазнина и с малко сол.

Teriyaki - За тиквата има много спорове, защото в нея има много плодова захар. Щом Дюкан е сложил рецепта с нея за втора е позволена, но моето мнение е, че трябва да се внимава с нея.

v.r.i. - Относно пилешката кайма - бях чела някъде, че момичетата слагат сода, за да бухне и кюфтенцата стават по-сочни.

Лека и отслабваща вечер от мен  Peace

# 542
  • UK
  • Мнения: 783
Пилешките кюфтенца ги правя малки, за да ги преглъщам лесно  Mr. Green

И аз обичам мозък. Погледнах, има мазнини 11г на всеки 100г от полезните мазнини са уж. Обаче холестерола в 100г е 10 пъти повече от допустимата доза на ден. А ние с тези яйца дето ги хапваме.. май не е добра идея. Не виждам да се споменава в разрешените храни.

v.r.i.- браво   bouquet

marchelllita мерси за инфото, и аз съм на зелен фасул с пилешко днес.

# 543
  • Мнения: 5 459
Пилешките кюфтенца ги правя малки, за да ги преглъщам лесно  Mr. Green

И аз обичам мозък. Погледнах, има мазнини 11г на всеки 100г от полезните мазнини са уж. Обаче холестерола в 100г е 10 пъти повече от допустимата доза на ден. А ние с тези яйца дето ги хапваме.. май не е добра идея. Не виждам да се споменава в разрешените храни.

v.r.i.- браво   bouquet

marchelllita мерси за инфото, и аз съм на зелен фасул с пилешко днес.

И да искаме не можем да си позволим мозък всеки ден за разлика от яйцата  Wink. Аз съм с двама вегетарианци вкъщи , така, че няма кой да се смили над мен и да го хапне  Laughing. Нищо, яйца пък днес и утре няма да ям. И аз утре съм на пилешки воденички.

# 544
  • UK
  • Мнения: 783
Новите рецептички за ПЗ:

Ориз по китайски от карфиол и Бъркани яйца с червени чушки и броколи

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135084.1215

Ориза от карфиол една приятелка го прави (аз съм на П сега) каза, че е много вкусен.

alinnna- интересно семейство сте, да са живи и здрави  Grinning Как приготви мозъка?

днес П
закуска: палачинка с канела, полята със 100г кис. мляко разбито с канела, ванилия и стевия, кафе.
след 3 часа: 5 тънки шайби салам
обяд: 100г забулено пиле и омлет от 2 яйца, черен чай.
вечеря: пилешка супа по китайски, чай.

В сайта на Дюкан има ориз ширатаки и съответно рецепта ''ориз с мляко'' направо зле ми стана. Crazy Снимката е много апетитна. Как може доставката им да е толкова скъпа... Сега и в Канада са отворили бранш.



# 545
  • Мнения: 5 459
Новите рецептички за ПЗ:

Ориз по китайски от карфиол и Бъркани яйца с червени чушки и броколи

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135084.1215

Ориза от карфиол една приятелка го прави (аз съм на П сега) каза, че е много вкусен.

alinnna- интересно семейство сте, да са живи и здрави  Grinning Как приготви мозъка?

днес П
закуска: палачинка с канела, полята със 100г кис. мляко разбито с канела, ванилия и стевия, кафе.
след 3 часа: 5 тънки шайби салам
обяд: 100г забулено пиле и омлет от 2 яйца, черен чай.
вечеря: пилешка супа по китайски, чай.

В сайта на Дюкан има ориз ширатаки и съответно рецепта ''ориз с мляко'' направо зле ми стана. Crazy Снимката е много апетитна. Как може доставката им да е толкова скъпа... Сега и в Канада са отворили бранш.




Благодаря  Hug. Ами как приготвих мозъкааа-сложих го в мултикукъра на 20 минути задушаване, без мазнина и после на 20 минути печене на 120 градуса, като добавих само чесън, чер пипер и чили. С този мултикукър направо се родих. Готви си самичък милият, без мазнина и не загаря-точно за мързелани като мен, дето не обичат да висят до печката.Много е подходящ за дюканстване  Mr. Green

# 546
  • Мнения: X

В сайта на Дюкан има ориз ширатаки и съответно рецепта ''ориз с мляко'' направо зле ми стана. Crazy Снимката е много апетитна. Как може доставката им да е толкова скъпа... Сега и в Канада са отворили бранш.


Ами направи си фалшиво "мляко с ориз" става супер вкусно: http://zi4e57.blogspot.com/2011/05/200-220.html

Благодаря ти за рецептите с карфиол и броколи. Още довечера ще пробвам бърканите яйца.

# 547
  • Мнения: 210
Аууу, утре ще го спретна това мляко с ориз!
Врабчо, мерси за рецептата! newsm74
А пилешките кюфтета ги поливам със сос от горчица и кисело мляко за по-лесно преглъщане, а в самата кайма добавям вода или кисело мляко. Стават мааалко по-сочни.

# 548
  • Мнения: X
Само да кажа, че и аз като блогъра от линка не слагам царевично нишесте и жълтък и пак си става супер.

Пилешки кюфтета и аз не можах да направя такива, че да са ми вкусни, а опитвах.
По същия начин е много печален опитът ми с дюканското тирамису, което ме затрудни, а иначе сигурно става супер вкусно.

Ето ви обаче супер идея за сладкиш, на мен лично любим аналог на морковената торта:
http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/09/15/%D1%82%D0%BE%D1% … 0%B8-carrot-cake/

Аз лично я правих на две нива, като между тях сложих нискомаслена екскуиза с подсладител. Стана вълшебна, пробвайте.

Субпродуктите по принцип са разрешени, но ако говорим за дробчета, сърца, далак.
Мозък (видях, че тук го яде някой), чревца и шкембета не са споменати, като моето предположение е, че това е точно защото са мазнички.
Но пък като минете в трета и четвърта - защо не?

# 549
  • Мнения: 210
Няма, няма, пък и мен ме огрее щастието - най-неочаквано попаднах на кетчуп без захар. Отначало не повярвах на очите си Grinning. Много обичам кетчуп, но спрях да употребявам. После си направих във вкъщи, но нещо не си го харесах. Сега ще  тествам находката за вечеря!

# 550
  • Мнения: 5 128
Няма, няма, пък и мен ме огрее щастието - най-неочаквано попаднах на кетчуп без захар. Отначало не повярвах на очите си Grinning. Много обичам кетчуп, но спрях да употребявам. После си направих във вкъщи, но нещо не си го харесах. Сега ще  тествам находката за вечеря!

Охо, сподели къде го намери този кетчуп, може да "облажим" и ние  Party Peace

# 551
  • UK
  • Мнения: 783
Vrabcho_ мерси   bouquet правила съм фалшивия ориз, хубав е. Този в сайта се пече на водна баня, съвсем друг е. Предполагам и с чиа ще стане. Мерси, че ме подсети.
А морковения сладкиш си го запазих, но нямам фурна сега  Confused

Момичета, знаете ли защо Дюкан забранява мазнините? Заради калорийния дефицит ли е само или има и нещо друго?
Гледам в новия вариянт ядат авокадо и 1сл зехтин на ден..

# 552
  • Мнения: 5 459
Това с авокадото и лъжичката зехтин не беше ли по начина на хранене на Огнян Симеонов. Аз също не съм спряла да ям авокадо, но много по-рядко. А за чията и лененото семе продължавам да ги хапвам всеки ден, а не се сетих да питам дали са позволени.  newsm78

# 553
  • UK
  • Мнения: 783
Не съм го чувала преди този Огнян Симеонов. Безпорно авокадото е много полезно, а и ми харесва много в салата с домати.
Чия е разрешена и Дюкан я продава в онлайн магазина. Лененото семе се приспада към овесените трици. 1сл ленено семе+2сл овесени трици примерно.

Да ви кажа в сайта на Дюкан са пуснали 3 нови рецепти с тиква (за Хелуин). Мъфини, сладко и супа от тиква.  Thinking

# 554
  • Мнения: 5 459
Може ли линк за магазина на Дюкан?

Общи условия

Активация на акаунт