СЕДМОКЛАСНИЦИ - заявления за класиране - седмична (13.06-19.06)

• 46 525
  • 889
  •   1
Отговори
# 60
Annyto_e, в предната тема пуснах копие на писмото, което ми изпратиха от РИО Варна, че няма да публикуват кодовете. Те се вписвали от комисията по приемането и били тяхна отговорност.
Ние ще носим отпечатано на принтер заявление без кодове. Дори може да си разпечатам писмото от РИО и да оставя служителите в у-щето да попълват.
Т.е. пиша всичко + името на училището и паралелката, оставям празна само графата с кодовете?
Извинявам се, че питам като дибил, а не като майка на отличник, но някой спомена, че е попълнил кодовете и аз реших, че нещо не съм разбрала.
Благодаря КремиДж !

# 61
  • Пловдив
Вчера звънях в РИО - София на горещия телефон. Попитах дали мога да подам заявлението без присъствието на сина ми, който няма навършени 14 г. и ми отговориха, че трябвало и той да дойде. На въпроса ми защо, жената каза, че после децата много ревяли  ooooh!. Посъветва ме да позвъня на друг телефон, на който отговаря Председателят на комисията, но така и не ми вдигнаха повече...
явно са те отсвирили, прощавай за израза  ooooh!

# 62
  • София
вземи дете "на заем", ако толкова искат дете да има с теб!  Wink Е, някоя съфорумка ще ти услужи с нейното.
Сигурна съм  hahaha Hug!
звездопад, факт  Mr. Green!

Не се отказах съвсем и реших да звънна в едно от училищата-гнезда. Обясних ситуацията и жената сподели, че едва ли ще съм единствената и едва ли ще ме върнат.

# 63
  • Варна
Вчера звънях в РИО - София на горещия телефон. Попитах дали мога да подам заявлението без присъствието на сина ми, който няма навършени 14 г. и ми отговориха, че трябвало и той да дойде. На въпроса ми защо, жената каза, че после децата много ревяли  ooooh!. Посъветва ме да позвъня на друг телефон, на който отговаря Председателят на комисията, но така и не ми вдигнаха повече...

Ок, съгласна съм, че е добре да присъства детето при подаване на заявлението - все пак то ще учи и е добре да реши как да са изброени желанията, за да не се сърди после .... Някой знае ли дали е необходимо за записване след първо или участие във второ класиране да присъства детето, както и за отписване от старото училище?

# 64
Вчера звънях в РИО - София на горещия телефон. Попитах дали мога да подам заявлението без присъствието на сина ми, който няма навършени 14 г. и ми отговориха, че трябвало и той да дойде. На въпроса ми защо, жената каза, че после децата много ревяли  ooooh!.

е не, кога ще престанат да ни смайват с лафове Laughing снощи моят попита дали е длъжен да идва за заявлението, и с неудоволствие разбра, че ще му се наложи да стане към 8,30 - 9,00, за да изпълни гражданския си дълг да присъства, но си го представих разреван, че съм го лишила от това удоволствие

а може ли някой да поясни как се случва това "отписване" от старото училища и кога?

# 65
  • София
Да, това с подреждането на желания, както и на много такива, може както да помогне, така и да ни изиграе лоша шега. Особено, ако не можеш да проучиш всяка една ситуация и паралелка, предлагана в списъците с училищата. Thinking

И аз така мисля. Като изредиш 1000 желания, според мен в калабалъка реално може да попаднеш в някаква паралелка, която изобщо не искаш и да няма мърдане ни назад, ни напред.

Грета, не те разбрах, кои оригинали на дупките... аз ще си имам кодовете на попълненото предварително, ще си гледам оттам.

Едно време принтерите имаха специална хартия нагъната във формат А4 с дупки в двата края, сега я има само по избори. Ако сега разпечатат заявленията на такава,
може да не приемат нормален формат А4. Знае ли човек какви лелки ще се паднат.

А за желанията, ако някое дете е със среден бал (2000 деца преди него), ще пише много желания, няма начин.

# 66
  • София
Жената май имаше предвид, че ревяли, защото родителите определят желанията. Аз няма да го направя, разбира се, и ще се съобразя с детето, но също така сигурно има хора, които го правят. И въпреки всичко, това не е разумен отговор  Confused.

# 67
  • София
Отива се в училището, в което детето е прието. Подават се нужните документи, а оттам му се връчва бележка, с която да отиде в старото училище. Представя я там и на база нея му връчават отпусното. Него трябва да занесе обратно в новото училище. Като процедурата  с носенето му в различните гимназии е различна. Френската, ако помня правилно, не го иска веднага, а може и на 15.09. НЕГ обаче примерно  го иска още в същия ден и едва тогава детето се счита за записано.

# 68
  • Stara Zagora
Добро утро !!!Да попитам старозагорските мами - във вашите училища раздадоха ли Служебните бележки ???
Не,в нашето -СОУ "Иван Вазов"- в понеделник ще бъдат даден -на родител-срещу подпис

# 69
  • дядовата ръкавичка
..... НЕГ обаче примерно  го иска още в същия ден и едва тогава детето се счита за записано.

Русалке, надявам се, имаш предвид  - в рамките на срока за записване, а не точно в същия ден?

# 70
  • Пловдив
Отива се в училището, в което детето е прието. Подават се нужните документи, а оттам му се връчва бележка, с която да отиде в старото училище. Представя я там и на база нея му връчават отпусното. Него трябва да занесе обратно в новото училище. Като процедурата  с носенето му в различните гимназии е различна. Френската, ако помня правилно, не го иска веднага, а може и на 15.09. НЕГ обаче примерно  го иска още в същия ден и едва тогава детето се счита за записано.

хех, да живее слалома между институциите.  Mr. Green

Ей това много ме дразни навсякъде, където има бюрокрация и закостенялост.
Първом - тичайте да тичаме, за да спазим сроковете.
Сноване, редене на опашки, чакане, чакане... до припадък.
А сроковете все едни такива  - за един ден, до обяд, вчера - безумни!
Липса на гъвкавост, на други варианти - примерно електронно оправяне на отношенията между училищата въз основа на заявеното от теб желание при приема.
А и работното време е работно - жална им майка, на тези които са на работа. Sunglasses
Говоря по принцип, но мисля, че тези "правила" най-вече са за пораждане на стрес у ползвателите на системата.

# 71
  • София
Имам предвид точно същия ден.. Peace

# 72
  • Варна
Звънях в училището гнездо, където трябва да подаваме заявлението за първо класиране. Първоначално ми отовориха, че не знаят дали трябва да присъства детето. Жената любезно ми предложи да изчакам на телефона, за да попита някой друг и после ми отговори така: На заявлението за първи и трети етап има подпис на ученика. /с една дума ако се отиде с попълнено заявление без детето трябва да мине номера - детето го попълни преди няколко дни и се чупи от вкъщи./ Grinning Казаха, че за записване не знаят - зависи в училището, където е приет ученика какъв ред имат.  Joy Звънях и в желаното училище да питам за записване след първо класиране ученикът необходимо ли е лично да присъства. Отговориха ми НЕ, но за всеки случай ми дадоха още един телефон в същото училище, от където получих същия отговор. Казаха да си нося оригинала на удостоверението за завършен седми клас, бележката с оценките и оригинала на документа за отписване. Излиза, че първо се отписва детето и тогава се записва в новото, а аз мислех, че е обратно.... Laughing

# 73

:/ значи още една хартия за пренасяне между две училища, малко недомислено ми изглежда това - старото училище, в което очевидно не си приет, след като си класиран в друго, да те освобождава с документ, че чак и като линейка да го разнасяш напред-назад

# 74
  • София
В рамките на срока е записването, а срокът хич не е голям. Вие изкарайте класирането, пък ще ви кажем как да се запишете! Още малко зор ви остана, концентрирайте се върху документите - всичко да ви е изрядно взето и приготвено. За мен лично кампанията свърши едва, когато детето беше записано в новото училище, всички документи от старото си ги взехме и на новото училище не дължахме нищо, и спокойно можехме да чакаме петнайсти септември. Да, голямо пренасяне на хартии, но човек като си свърши работата, и му олеква.

Общи условия

Активация на акаунт