СЕДМОКЛАСНИЦИ - заявления за класиране - седмична (13.06-19.06)

• 46 573
  • 889
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Вторият език не би следвало да е с голяма тежест при избора, защото много малко са местата, където той се научава на приемливо ниво. Външен езиков курс би бил по-ефективен.

+1  Peace  Не бих насочила детето си да подмине езикова с желан 1 език, само защото е прието в паралелка, чийто втори език не е най-предпочитаният.
По тази логика трябва да напишем 35то преди английските  Rolling Eyes, много съм объркана, притеснявам се да не подведа детето и после да съжалявам  ooooh!

# 241
  • София
Така е. Трудно се  взимат такива  решения. Peace И само времето може да покаже  доколко са били правилни за конкретното дете. Освен тов постът ми касаеше не 35-то, а  написаното "да си в първа и да учиш втори френски, руски или испански или да попаднеш в по-малко "елитното" училище, но с тези езици, пък и доста по-близо като местоположение".

35-то бих избрала определено пред НФСГ  и  НТБГ, но при избор между 35-то и 2 АЕГ,  не бих се спряла на 35-то.

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 15:55 от пенсионирана русалка

# 242
  • Там, където ме обичат
Да се разпиша и аз в новата тема.  Peace
Саш, мерси за оформлението.   bouquet

# 243
  • София
Благодаря за споделеното    bouquet
И въпреки че ни се щеше първият език да е немски, защото е по-труден  Thinking, ако трябва да избираме между 2 АЕГ (АЕ+НЕ) и 35то (НЕ+РЕ), май 2 АЕГ е по-добро училище, какво мислите?

не знам дали е по-добро, но аз бих предпочела 2аЕГ, ако не ми е важен немският. Но ако държите на немски, редите 91или 73, 35 и 18 (май и там имаха), и нататък останалите. Ако не ви е важен езикът, редете ги по престижност, близост и т.н. или поне по степен на предпочитан език.

# 244
  • София
Andariel искаме немски, но май повече искаме училището да е добро  Thinking

пенсионирана русалка, Andariel, както и всички, които се включиха с коментари благодаря ви  Hug
Много са ми полезни   bouquet

# 245
  • В тъмната гора.
Аз също искам сина ми да попадне в добра обстановка сред добри хора. Това ми е по-важно отколкото другите показатели по които се решава избора.

# 246
  • София
В такъв случай може езиковите и СМГ - двете с немски, двете с английски, Испанската, Френската, СМГ, и ето ти ги двайсет-трийсет желания. За испанската досегаа не съм чула нещо противоречиво, за мен е напълно валиден избор за добра среда, стига детето да е ОК да учи испански или португалски. Френската също е добра опция - тя пък, няма дублираща френска.
Ние карахме по степен на склонност на учене на определен език. Моите сложиха Френския преди испанския и португалския, за английския и немския, че и СМГ се колебаха много. Оставих ги да мисля до деня преди официалната дата за начало на подаване на заявленията. Сто пъти се смениха подредбите.

# 247
Искам да споделя нещо-във Варна, учебен център Вектор, издава справочник за средните училища и аз се водех по тяхната информация за минимални балове за 2013 за всички училища. Днес разгледах по-подробно справката за минимални балове за 2013 на РИО Варна и установих големи разминавания. Ако и други от Варна са забелязали това на коя справка все пак да се доверим-да не би аз да не съм разбрала.Опитах да се свържа с Вектор но не успях.

# 248
  • Варна
Наистина има разминаване при минималния бал на някои паралелки. Не бях забелязала досега. Това което са изнесли РИО като информация трябва да е вярното. Вектор просто издават справочник и явно са пообъркали цифрите.

# 249
  • София
Аз пък се колебая между 35-то и 32-ро.Кое да сложим първо? За 32-ро съм чувала добри отзиви.Моля ви, дайте някакъв съвет.

# 250
Наистина има разминаване при минималния бал на някои паралелки. Не бях забелязала досега. Това което са изнесли РИО като информация трябва да е вярното. Вектор просто издават справочник и явно са пообъркали цифрите.

Във справочника на Вектор има ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО грешки. По-скоро са правили копи-пейст от минали години и не са си направили труда да актуализират информацията. В някои у-ща има разкрити нови паралелки от 2014 г, което при тях не е отразено, например както за Хуманитарната г-я. Не са надежден източник на информация изобщо.

# 251
  • София
аз бих писала първо 35-то. Извадката ми е от две деца, които лично познавам и едното вече завърши и учи в Германия. Изкара си детето сертификат ДСД и замина. Другото сега учи там. За 32-ро нямам лични познати деца, но в моята субективна класация е на по-задно място. Преди него слагам 18-то - и оттам имам познати деца.

# 252
  • София
Благодаря, а другите предмети в 35-то дали се учат на ниво?

# 253
  • София
Благодаря, а другите предмети в 35-то дали се учат на ниво?

Май като навсякъде. Учат предмети на немски, май в девети клас държат вътрешен изпит и се правят две паралелки ДСД. Ако на някого не му стигне балът за немския в 91 и 73, 35-то е следващата опция за добра подготовка за сертификат ДСД. За другите езици нищо не знам.

# 254
  • София
Благодаря много! Hug

Общи условия

Активация на акаунт