СЕДМОКЛАСНИЦИ - заявления за класиране - седмична (13.06-19.06)

• 46 571
  • 889
  •   1
Отговори
# 390
мами, утре живот и здраве ще сме  от първите за подаване на заявление. Ще носим: удостоверение - копие и оригинал, бележката с оценките-копие и за всеки случай оригинал, и ей така, за всеки случай - акт за раждане.  А, и попълнено заявление, коет опо всяка вероятност ще преписваме на място.Няма да носим медицинско. Пропускам ли нещо? В последния момент започвам да се панирам че забравям нещо еажно...

# 391
  • София
Бележката с входящия номер, с който детето се явява на НВО.

# 392
G..D.., защо мислиш , че ще те карат да преписваш заявлението ? И аз го направих на компа...А този акт за раждане за какво е? Никъде не видях да го изискват да се носи . ?

# 393
Може би е дискутирано вече, но да попитам едно нещо. Вече имаме списък с желания и текат последни пренареждания Simple Smile
Обаче ми казаха, че имало следния вариант:

паралелка 1 - бал 32
паралелка 2 - бал 35
паралелка 3 - бал 31
паралелка 4 - бал 30

в този случай ако на първо класиране се стигне до паралелка 3, а на второ има шанс за паралелка 1 - няма да се получи заради паралелка 2, която е с голям бал и не може да се "прескочи". Има ли такова нещо?

# 394
Може би е дискутирано вече, но да попитам едно нещо. Вече имаме списък с желания и текат последни пренареждания Simple Smile

паралелка 1 - бал 32
паралелка 2 - бал 35
паралелка 3 - бал 31
паралелка 4 - бал 30

в този случай ако на първо класиране се стигне до паралелка 3, а на второ има шанс за паралелка 1 - няма да се получи заради паралелка 2, която е с голям бал и не може да се "прескочи". Има ли такова нещо?
Ако детето има бал 32,001, ще бъде прието по второ желание. Надявам се това да отговаря на въпроса ви.  Simple Smile

Бележката с входящия номер, с който детето се явява на НВО.
Входящия номер го има на бележката с оценките. В първото мнение от темата е изброено какво трябва да се носи.

# 395
  • Пловдив

паралелка 1 - бал 32
паралелка 2 - бал 35
паралелка 3 - бал 31
паралелка 4 - бал 30

Прескачаш и още как. Няма начин дете с по-нисък бал да е прието в паралелка 1, ако и вие сте подали заявление за второ класиране. Паралелка 2 не играе никаква роля в класирането за паралелка 1.

# 396
Синът ми учи в НПМГ, география. Мога да кажа следното -аз съм доволна. От кварталното училище, където амбицията на съучениците му беше Хенри Форд, се оказа в среда, която го стимулира. Не всички са заинтересовани от географията. Има едно момче, което ходи на международни състезания по фехтовка. Има друго, с други интереси. Синът ми, който имаше интерес, беше подготвян (като кръжочна форма) всяка събота за олимпиада по география, заедно с други деца. Обаче -там език не може да се научи. Но чувам същото оплакване и за СМГ.
Дъщеря ми сега кандидатства с география и, съдейки по бала и, ще я приемат. Но тя иска "езици". Харесва ми и това, че не събират пари за щяло и нещяло, както чувам, че е другаде.
Обаче на една близка детето също е паралелка география. Тя не е доволна от училището. Естествено, винаги може да се желая повече.
Пипи , имай предвид, че вътрешният изпит хич не е на ниво училище. Една 4 не означава малки знания.
Благодаря за споделеното, Миринда. Определено ми беше доста полезно.Това за научаване на езика малко ме притеснява, но имаме още малко време да мислим.

# 397
Здравейте! Искам да помоля за мнение и съвет Simple Smile
Мислим да кандидатстваме в I АЕГ и II АЕГ Томас Джеферсън в София. На първите желания ще пишем паралелки с немски език като втори, но сме пред дилема после ИСПАНСКИ или РУСКИ да пишем. Напоследък много хора се бутат да учат испански и все по-малко - руски. Какво бихте ме посъветвали?
Също се интересувам и за мнение за самите гимназии. Като за нас са на еднакво разстояние за пътуване и това не е критерии.

п.с. До сега е учил английски език и малко испански, но не е особено очарован от испанския. От друга страна, руският е доста по-труден език от испанския....

.....не знам.....Моля за мнение! Simple Smile

# 398
Само да питам , ако някое дете няма заявление . В училищата - гнезда ще му предоставят ли ??? Simple Smile мерси предварително .

# 399
  • София
Но това са практически затруднения, за които не са абонирани само учениците в  ПГ. Административни забрани категорично няма.
Дано съм била полезна.   bouquet
Благодаря! На мен ми беше полезно такова разяснение директно от педагог!  bouquet bowuu

От друга страна, руският е доста по-труден език от испанския....

Ами това е доста погрешно схващане, че испанският е лесен език. Никак, даже.
Аз самата съм завършила немска гимназия, с втори английски и руски език, учен още от основното училище, та до 11клас. Руският език ми е помагал много да надграждам и разбирам граматиката на немският език, на принципа на аналогията, понеже откривах все повече общи неща в падежите, наклоненията. С испанският език нещата изглеждат доста по-различно и там нещата не са за пренебрегване изобщо.
Много популярен език, но никак не е лесен. Струва си всеки час да се инвестира в него. Peace

Последна редакция: пн, 16 юни 2014, 21:52 от kopche

# 400
  • Пловдив

паралелка 1 - бал 32
паралелка 2 - бал 35
паралелка 3 - бал 31
паралелка 4 - бал 30

Прескачаш и още как. Няма начин дете с по-нисък бал да е прието в паралелка 1, ако и вие сте подали заявление за второ класиране. Паралелка 2 не играе никаква роля в класирането за паралелка 1.

Много благодаря за отговора.Аз днес го попитах същото,защото при нас точно така се получава.

# 401
Според вас кое училище е по-добро- 164 или 9ФЕГ и защо? Чудим се кое училище да пишем по-напред и реших да попитам и тук за повече мнения. Grinning

Не знам коя е по-добра, въпреки че децата ми учат във ФЕГ. Ще чуеш от възхвали до доста негативни мнения за ФЕГ, а личното ми мнение е, че нещата опират до конкретни класове, конкретни преподаватели и конкретни деца. ФЕГ ми се струва либерално училище, но това на мен лично ми харесва, спомняйки си и моите гимназиални години.  
Въпросът е какво искате по-нататък. Нашата обща цел е (на деца и родители), живот и здраве, е пуберите да заминат във френски университети. Образованието е безплатно, има и много социални екстри във Франция. Както и в Германия.
Други аргументи за - Франция е по-силна като икономика и влияние в ЕС. Френският е официален език в ООН и ЕС (е, там всички са официални, но френският има особен статут, не знам защо. ) В момента в България има по-голямо търсене на работещи с френски...
Аргументи за испанския - говорят го в много повече държави.  Вероятно е доста по-лесен от френския, който се оказа много труден.
Сигурно има и още аргументи за и против...

# 402
От друга страна, руският е доста по-труден език от испанския....
[/quote]
Ами това е доста погрешно схващане, че испанският е лесен език. Никак, даже.
Аз самата съм завършила немска гимназия, с втори английски и руски език, учен още от основното училище, та до 11клас. Руският език ми е помагал много да надграждам и разбирам граматиката на немският език, на принципа на аналогията, понеже откривах все повече общи неща в падежите, наклоненията. С испанският език нещата изглеждат доста по-различно и там нещата не са за пренебрегване изобщо.
Много популярен език, но никак не е лесен. Струва си всеки час да се инвестира в него. Peace
[/quote]

Аз съм завършила Френска гимназия, но първата година (подготвителния клас) помагах доста на една приятелка, която в същото време беше подготвителен клас в испанска паралелка и съм останала с впечатление, че не е много труден. Вярно, че има и по-лесни....Руски не съм учила нито дума, но съм чувала, че е доста труден. Не го твърдя от собствено мнение  Laughing
"Много популярен език, но никак не е лесен. Струва си всеки час да се инвестира в него." - ИСПАНСКИЯ или РУСКИЯ ?

# 403
не ми се получи с цитирането ....

# 404
Нямам думи за новата визия. Е то бива дизайнери, бива, ама чак толкова да не им пука какво мислим....

Общи условия

Активация на акаунт