СЕДМОКЛАСНИЦИ - заявления за класиране - седмична (13.06-19.06)

• 46 571
  • 889
  •   1
Отговори
# 375
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Какво става, защо ми излиза само ужасната нова визия? Искам си бутона за старатаа версия!

Няма я вече тази опция ... Само това, което виждаш в момента ... Уф ...

# 376
  • В тъмната гора.
Какво става, защо ми излиза само ужасната нова визия? Искам си бутона за старатаа версия!

Май ни удариха брадвата вече...няма стара - мара версия. Simple Smile

# 377
  • София
Тая, новата визия, е отвратителна! Явно правят на инат - дали са две бали пари и не върви да хвърлят манджата, нищо, че е загоряла! Отврат, отврат, отвратт!

# 378
  • София
Андариел, мен също много ме дразни.

# 379
Направо не ми се влиза във  форума заради тази версия  #2gunfire

# 380
Хихихи. Има бутон " харесва ми" - за темите и за отделните мнения.
Заболя ме главата за няколко минути - от шаренията ли, от подредбата ли....  newsm78

# 381
Възползвах се от тъпия бутон "харесва ми", за да изкажа и аз нехаресването на новата визия #2gunfire

# 382
Загубих се къде сме с тая версия. Уфф #Cussing out

# 383
За Варненската търговска гимназия "Г.С.Раковски" трябва ли медицинско?

# 384
За Варненската търговска гимназия "Г.С.Раковски" трябва ли медицинско?
На сайта на РИО - Варна гимназията е в списъка с професионалните гимназии, значи е необходимо медицинско.
http://rio-varna.bg/images/files/tablica_Dpriem080414.pdf

# 385
  • Стара Загора
Еееееееееее , половин час не мога да ви намеря с тази нова версия!!!  newsm78

# 386
Според вас кое училище е по-добро- 164 или 9ФЕГ и защо? Чудим се кое училище да пишем по-напред и реших да попитам и тук за повече мнения. Grinning

# 387
Според вас кое училище е по-добро- 164 или 9ФЕГ и защо? Чудим се кое училище да пишем по-напред и реших да попитам и тук за повече мнения. Grinning

Mama776,
за Испанската 164 лоша дума не съм чула, само добри. За 9 ФЕГ - противоречиви.
164 - има по-високи резултати на матурите. Приемат с по-висок бал.
Но аз слагам в сметката и кой език е по-полезен. Изводите са спорни и индивидуални, а и нямам кристално кълбо да видя бъдещето.   Peace

# 388
  • София

С две ръце: 164 Испанска:)

Не искам да налагам мнението си, но това училище от последните години е мой фаворит:)

# 389
  • София

Но вчера, моя близка приятелка ме хвърли наново в оркестъра, като ми каза да не пиша никакви техникуми.  ooooh!
Та аз- освен в техникум да го пратя моят синковец, не виждам къде другаде бих могла, да го пратя в що-годе приятна учебна среда?!
Нейната роднина- без имена, че е преподавател- я е предупредила да не пише никакви техникуми, защото имали намален хорариум часове по БЕЛ и математика, заради професионалните предмети и след 12кл., имали проблеми с изравняване на тези часове, в сравнение на тези на ученик, примерно от обикновена хуманитарна гимназия. Имали проблеми после, ако искат да кандидатсват в Университет или поне им е доста по-трудно, заради лиспващият хорариум часове, които трябвало да приравняват.
Та ново 20 ми беше отделно и това!

За това търсех упорито статистика за матурите в 12 клас по училища, да видя, дали това е така. Thinking
Не, че до тогава няма много вода да изтече, но.... newsm78

Тази информация определено не съответства на истината, или по-точно се е получил някакъв развален телефон.
Часовете в гимназиална степен се разделени в секции задължителна подготовка (ЗП), задължителноизбираема подготовка (профил или ЗИП) и свободноизбираема подготовка (СИП). Учебният план в частта ЗП е еднакъв за всички и е достатъчно условие за придобиване на средно образование, което пък е достатъчно условие за кандидатстване в университет.
В техникумите и ПГ обикновено всички ЗИП-ове и СИП-ове са насочени към специализираните предмети. Проблем не с кандидатстването, а с приема може да се появи в две направления (може би твоята позната е имала предвид някое от тях):

1. В Българските ВУЗ-ове традиционно се кандидатства с изпит, който често изисква знания от профилираната подготовка по съответния предмет и липсата на ЗИП-ове и СИП-ове по този предмет може да направи подготовката за КСК по-сложна и по-скъпа.
2. В чужди университети в повечето случаи се кандидатства преди всичко с диплома. Тази година бях класна на 12 клас и изготвях постоянно академични справки за кандидатстване. Интересното е, че повечето обратни запитвания от учебните заведения не бяха свързани с оценките, а с хорариумите на различните предмети. / Например, получих два имейла с въпрос какви са хорариумите от 8 клас, който по принцип не е част от гимназиалната степен и за това не го описваме в справките./ На база на тези впечатления допускам, че учебният план на конкретното училище  има значение за отговора на университета. И в това има логика - ако си учил в ПГ по хладилна техника с Немски език, а кандидатстваш "История на изкуството" във Франция едва ли дипломата ти с успех 5.85 ще бъде някакъв аргумент в твоя полза /след като зад този успех изкуството и историята са с общ хорариум към 140 учебни часа/. 

Но това са практически затруднения, за които не са абонирани само учениците в  ПГ. Административни забрани категорично няма.
Дано съм била полезна.   bouquet

П.П. Не съм учител в ПГ, а в МГ. Знам за случай на момиче, което кандидатства в чужбина все специалности в сферата на изкуствознанието. При отлична диплома и отлично положени езикови изпити получи отказ от доста места, вероятно най-вече заради профила, който е доста далеч. Но на други /не толкова желани места/ я приеха, така че няма някаква забрана, а просто преценка на кандидати.

Общи условия

Активация на акаунт