СЕДМОКЛАСНИЦИ - заявления за класиране - седмична (13.06-19.06)

• 46 538
  • 889
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Annyto_e, ами виж паралелката в кой списък е. А и програмите в 8 клас за държавните и общинските паралелки са различни. Едните учат само ЧЕ, БЕЛ и МАТ, а другите си учат всичко.

# 721
И аз днес подадох документите на младежа, в Руското, Варна.  Докато чаках, една по-на възраст дама се приближи и попита къде е ученика. Викам- няма го. И тя - "Ама как така го няма? Той трябва да е тук и да се разпише". И аз казвам - "да, разписал се е, но никаъде няма написано, че трябва да присъства" и тя млъкна  Peace Дойде ми реда, давам документите и единия от приемащите пита "а къде е Дамян (сина ми) "   Почти ме напуши смях. Викам пак "няма го" и жената до него му вика - "е, как, ето го Дамян, не го ли виждаш"   Joy Joy Joy
Иначе останалите неща бяха по процедура... Приеха документите, дадоха ми разпечатано заявление с вх.номер и така.

# 722
  • Варна
...Реално родителите и децата могат и да не знаят кой специалност е такава и коя- не.
...

А, не е така, дори и в справочниците паралелките са разделени на две. Едните са общински прием, другите - държавен прием. Точно за държавния прием се иска медицинско. Даже и на сайтовете на РИО /за Пловдив съм сигурна на 100 %, за Хасково и Стара Загора също май е така/ съвсем ясно са разграничени двата вида прием, в два отделни файла. В Пловдив в ОМГ например има и от двата вида паралелки и те са публикувани в съответните таблици. И за МАТ + АЕ/НЕ/ФЕ не се иска медицинско, но за компютърна графика и системно програмиране се иска. 
Ти сега ме хвърли в оркастъра, а за МГ- Информатика и Информационни технологии дали се иска медицинско  Shocked
Паралелките на МГ са в списъка на профилираните,не на професионалните гимназии.

# 723
Цитат
Паралелките на МГ са в списъка на профилираните,не на професионалните гимназии.
Да, видях и уж си знам, но вече много стрес се насъбра, на какво ни подложиха тези хора не е истина. Това кандидатстване е жива болест,толкова бюроктащина, толкова излишни действия, а може да толкова лесно и просто, да минава, че аман вече.

# 724
Здравейте, вчера подадохме документите на дъщеря ми, но по недоглеждане на 9 и 10 позиция сме писали две специалности от ОМГ - Пловдив, за които се изисква изпит по Изобразително изкуство, а тя не е държала такъв изпит. Въпроса ми е как ще се процедира:  да не ми анулират цялото заявление или просто ще игнорират тези две позиции, а останалите ще са валидни?

# 725
Според мен се игнорират само тези две позиции.

# 726
  • София
Здравейте, вчера подадохме документите на дъщеря ми, но по недоглеждане на 9 и 10 позиция сме писали две специалности от ОМГ - Пловдив, за които се изисква изпит по Изобразително изкуство, а тя не е държала такъв изпит. Въпроса ми е как ще се процедира:  да не ми анулират цялото заявление или просто ще игнорират тези две позиции, а останалите ще са валидни?

Съветвам ви, утре пак да се разходите до училището- гнездо. Според мен учителите, които са приели заявлението е трябвало да знаят този факт.

# 727
И аз бих посъветвала да отидеш до гнездото turbinii, от друга страна тази вечр като въвеждат данни не би ли трябвало да се обадят.

# 728
  • Балчик
Само на добра воля учителите ще се обадят, не им е задължение да следят желанията ви. Тяхната задача е да приемат заявленията, с валидно попълнени данни - оценки, входящи номера, имена, ЕГН-та и прочие. Желанията са си ваша грижа и те не отговарят за това, какво вие пишете и как ги подреждате. Това е просто заявление. Като не отговаряте на изискванията, отпадате. Не мисля, че се игнорира цялото заявление. Ще ви класират само за там, за където отговаряте на изискванията. Peace

# 729
Само на добра воля учителите ще се обадят, не им е задължение да следят желанията ви. Тяхната задача е да приемат заявленията, с валидно попълнени данни - оценки, входящи номера, имена, ЕГН-та и прочие.
Странно защо тогава при нас проверяваха и това дали детето е положило съответния изпит за дадена паралелка. Thinking
Всъщност мисля, че е точно работа на приемащите документите да следят за тяхната изрядност.

# 730
Разбира се, че трябва да им влиза в задълженията да следят за съответните паралелки дали е положен изпит. Толкова е сложно всичко, че всеки средно интелигентен родител с малко свободно време би се объркал. Много тромава система, не е редно да се случва всичко това и накрая да се обвинява родителя, че е бил незаинтересован. ТОй- родителят си знае какво иска за детето , а трябва да пише поне още 10 желания, смукани от пръстите, щото просто на някой му е хрумнало да е възможно най-сложно. 

# 731
  • София
Здравейте, ние също днес подадохме в 97 СОУ.Отне ми около 1 час, имаше доста хора, но приемащите бяха любезни.Добре, че следяхме кодовете, защото на 1 място щеше да стане грешка.Сега чакаме 26.06.

# 732
  • София
Само на добра воля учителите ще се обадят, не им е задължение да следят желанията ви. Тяхната задача е да приемат заявленията, с валидно попълнени данни - оценки, входящи номера, имена, ЕГН-та и прочие. Желанията са си ваша грижа и те не отговарят за това, какво вие пишете и как ги подреждате. Това е просто заявление. Като не отговаряте на изискванията, отпадате. Не мисля, че се игнорира цялото заявление. Ще ви класират само за там, за където отговаряте на изискванията. Peace

Не съм съгласна, с написаното. Учителите, които са в приема след 7 клас трябва да са наясно с изискванията на наредба 11. Ако детето 9 по-скоро родителят) е попълнил в заявлението паралелка с допълнителен прием, те са длъжни да разберат, има ли оценка по предмета и да бъде отразена в заявлението.

# 733
Благодаря Ви, момичета!
Утре ще пратя ММ, да изясни казуса да не артисаме  Smile Smile Smile

# 734
  • София
Подадохме в Техникума по текстил на ул. Балша. Нямаше никакви хора. Една госпожа ни пресрещна още в коридора и ни упъти. Бяха любезни и експедитивни. За 5-10 мин. приключихме Simple Smile Кодовете ме накараха да напиша аз като ми ги диктуваха и сравняваха докато пишех. Предполагам нямаше да имат нищо против бланка попълнена с кодове.

Общи условия

Активация на акаунт