СЕДМОКЛАСНИЦИ - заявления за класиране - седмична (13.06-19.06)

• 46 526
  • 889
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Кой каза че щяла да ни бъде спокойна седмицата ....
Наистина, та това е ужасно голяма бройка! Мда, започва да ме обзема и мен паника ....

# 811
  • София
Здравейте,

Явно вече проблемите с подаването на заявлението почти  няма.. Simple Smile
И за да няма почивка от стреса -
Аз лично имам друг проблем - за бъдещото записване.
От това,което прочетох ще са ми необходими здравен картон и талон за имунизации.
Здравният картон на детето е загубен и такъв нямам
Педиатърът , който му е слагал имунизациите го няма отпуска до към 10.07 / принципно той пази някакъв журнал, на базата на който може да издаде дубликат /

Как да се справя с намирането на тези документи.. Помогнете с идеи и акъл  Cry

Ще кажете, че допълнително ще ги донесете.

# 812
На нас нито входящ номер, че сме подали документи, нито знак някъде, някакъв ни сложиха. каква е тази организация и как ще докажа,че съм ги подала даже и не попитах.

# 813
Леле Дидева - внесе смут в стройните редици на мамите от София. Няма ли някое пазарджиклийче или старозагорче дето подава и в Пловдив да каже каква е бройката на кандидатстващите от други области тук? За да сме съпричастни към терзанията на мамите в темата - да се постреснем и ние тук провинциално.

# 814
А ето и документи на сайта на 73 СОУ необходими при записване , но и в другите езикови гимназии са същите , от проверка по сайтове

Удостоверение за завършен 7. клас-оригинал;
Заявление за записване;
Удостоверение за преместване от училището, в което се е обучавал ученикът /след издаване на служебна бележка от комисията по записване в 73. СОУ, че ученикът е записан/;
Здравен картон;
Талон за здравно и имунизационно състояние на ученика към момента на записването /издава се от личния лекар/.

Благодаря

# 815
Може да бъркам, тъй като съдя по номера,но освен нас имаше още 10-12 деца в гнездото и още няколко пред него. А и номерата вървяха поредни.

# 816
ами така е, ще гадаем за документите до последния момент, понеже няма унифицирани нормативни изисквания никъде
много ми е чудно какво ще стане, ако не си занесеш профилактичната карта и имунизационно състояние към момента на записване - какво, няма да те запишат, защото детето не е минало последното БЦЖ или личният лекар не му се занимавало предишния ден да попълва документ за тия проформа-прегледи? абсурд Simple Smile

а за отпусното - от нашето училище казаха, че ще ги дават на децата на 26 юни преди обяд, с уговорката в следващите дни да им бъде занесена бележката за записване от новото училище - което е доста по-разумен вариант, отколкото да препускаш в един ден като совалка

# 817
  • София
Сега ако имахме обобщена статистика за цялата страна /такава, каквато изнесоха повечето РИО-та/  щяхме да се поориентираме .... Ето нещо, което господата от МОН трябва да направят догодина.

# 818
  • Пловдив
Те могат да дадат отпусно на 26, ако детето ще се запише след първо класиране. Иначе трябва да чакат и второ, та и трето ... в отпусното пише приемащото училище, ако не се бъркам.

# 819
Сега ако имахме обобщена статистика за цялата страна /такава, каквато изнесоха повечето РИО-та/  щяхме да се поориентираме .... Ето нещо, което господата от МОН трябва да направят догодина.

Казвах ви, че трябва да искаме статистика за всички области (не че ще знаем колко ще подадат в повече области, но за успокоение  Laughing).

За записването ето какво пише в Наредба 11:
Чл. 13. Учениците се записват в VIII или в IX клас в училището, в което са приети,
като подават следните документи:
1. заявление до директора;
2. оригинал на удостоверението за завършен VII клас или на свидетелството за
завършено основно образование;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от лекуващия лекар на
ученика при кандидатстване за профили "Изкуства" и "Спорт" и за специалностите от
професии.

Лично аз ще отида с тези документи + разпечатка на горния член.
Като искат повече - от мене да мине и понеже съм добричка, ще ги донеса до 15.09   Mr. Green

# 820
ами така е, ще гадаем за документите до последния момент, понеже няма унифицирани нормативни изисквания никъде
много ми е чудно какво ще стане, ако не си занесеш профилактичната карта и имунизационно състояние към момента на записване - какво, няма да те запишат, защото детето не е минало последното БЦЖ или личният лекар не му се занимавало предишния ден да попълва документ за тия проформа-прегледи? абсурд Simple Smile

а за отпусното - от нашето училище казаха, че ще ги дават на децата на 26 юни преди обяд, с уговорката в следващите дни да им бъде занесена бележката за записване от новото училище - което е доста по-разумен вариант, отколкото да препускаш в един ден като совалка

Аз доколкото съм информирана - ваксини може и да не слагат , при изрично писмено желание на родителя. Имам близки, които се лекуват само с хомеопатия и децата им не са ваксинирани. На моя син ваксините от 5 / 6 клас не са слагани, след отказах да му се бият.

# 821
Кой каза че щяла да ни бъде спокойна седмицата ....
Наистина, та това е ужасно голяма бройка! Мда, започва да ме обзема и мен паника ....

Е, не се вълнувайте чак толкова. Ежегодно в София заявяват желания около 500 деца от провинцията (това по данни на Комисията по приема за РИО-София) и това е около 6% спрямо набора в София.

# 822
Сега ако имахме обобщена статистика за цялата страна /такава, каквато изнесоха повечето РИО-та/  щяхме да се поориентираме .... Ето нещо, което господата от МОН трябва да направят догодина.

Казвах ви, че трябва да искаме статистика за всички области (не че ще знаем колко ще подадат в повече области, но за успокоение  Laughing).

За записването ето какво пише в Наредба 11:
Чл. 13. Учениците се записват в VIII или в IX клас в училището, в което са приети,
като подават следните документи:
1. заявление до директора;
2. оригинал на удостоверението за завършен VII клас или на свидетелството за
завършено основно образование;
3. оригинал на медицинско свидетелство, издадено от лекуващия лекар на
ученика при кандидатстване за профили "Изкуства" и "Спорт" и за специалностите от
професии.

Лично аз ще отида с тези документи + разпечатка на горния член.
Като искат повече - от мене да мине и понеже съм добричка, ще ги донеса до 15.09   Mr. Green

Това е идеалния вариант  Grinning

# 823
  • София
Поне да имахме статистиката за София-област, защото, според мен, повечето от тези деца от други области, са от близки до София населени места.

# 824
  • Sofia
Как сте организирали ваканцията на децата си,с какво си запълват свободното време?

Общи условия

Активация на акаунт