Лятото дойде, а ФЕВРУАРЧЕТАТА мечтаят за слънце и море.

• 26 498
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,

И ние минахме тройната ваксина, имаше малко Т но като цяло бързо мина. На 4 мес и 20 дена сме 65 см и 6450г  Simple Smile финна мацка ми е

Тъкмо се зарадвах на сайта за кашите на Кръстева и като отворих първата - бананова от 4-6 мес и гледам и не вярвам МАСЛО ... остай че и захар са писали ама МАСЛО направо нямам думи ... определено сама ще го измислям

# 376
thehellgirl - не знам защо толкова се потрисаш на маслото  newsm78 на домашно приготвените пюренца се слага масълце на върха на ножчето, т.е. съвсем малко. Аз дори сега пюретата така ги правя по препоръка на педиатърката ни.
Мазнините са изключително важни за бебешкия организъм. Мога много да ти кажа за маслото /краве/ и ползите от него за бебешките пюрета, но по-добре прочети сама за да не ме разбереш погрешно.  Peace

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 20:53 от Кръстева

# 377
Кръстева, тука съм,тука  Simple Smile  Hug Чета редовно,ма ми е трудно да пиша тези дни.

Да ви се оплача... Бобче до сега плака мноооогооо.Да не кажа,че се дереше.Около половин час не можем да я успокоим с майка ми. Какво ли не и правих и как ли не я носих и въртях.Явно беше преуморена - пет часа беше будна,ама като не иска да заспива какво да я правя.Много се уплаших и се притесних,чак глава ме заболя и ми се доповръща... Още хлипа насън бебоко  Sad Поплаках и аз след като заспа тя  Embarassed

Пожелавам ви спокойна нощ. Дано и нашата е  Hug

# 378
  • София
офф и ние тази вечер сме драма . Рева , рева, гърчи се и мята. Дадох за колики, дадох за зъби и уж се поуспокои, но ми седи в ръцете и а тръгна да го оставя и отваря едни очи и се почва наново. Май ще си спим заедно. Какви са тези силни колики тези дни незнам. Не трябва ли вече да спрат. Край нямат и не смея да започна захранване.

кръстева и аз знам че се слага малко масло или зехтин.

аз пак да си питам, че никой не ми каза - с какъв картоф захранвате - сладък или нормалния си бял картоф.

спокойна нощ  Hug

# 379
  • NE
Добро утро!

theHellgirl Ако решиш може да ги правиш и без масло. И аз не искам да давам масло, сметана от рано или ще ги пропусна или ще добавя кърма или АМ. Пак зависи от вкуса на София. Peace
Кръстева На мен ми казаха да капвам зехтин, но не съм го правила.
Гери, Дуче И ние сме във вашия клуб. Какво беше нащо чудо снощи още не знам. Дра се като при колики, но нямаше. Само яростно си чешеше венците и се удряше и още повече плачеше. После и бибата яростно смучеше и накрая в 12 ч. се предаде и заспа. newsm78

# 380
Добро утро!
Тази нощ Аби не рева, но се буди на час, а по принцип яде само веднъж нощем.

Гери, какво се дава за зъби? А за картофа, няма значение какъв, важното е да е пресен. Казват сладък за да има повечко вкус, защото нали не се слага нито сол нито нищо.

Кръстева и аз съм за малко масло или зехтин! Но никаква захар до две годинки.

# 381
Здравейте, мами Simple Smile
Дано бебочовците днес са по-спокойни. Praynig
Този пост го пиша за трети път  #Cussing out дано сега нещо не се прецака.
Аз да споделя за нашето захранване - аз толкова четох, толкова се карах кога и как и накрая, като се замисля, доста лежерно го подхванах - първо с оризова каша с кърма, след това с домашни пюренца от морков, морков с ябълка, морков с брокула и вчера и тиква на Хипп. Ама Бебуна си хапва,    нямаме проблем с коремчето пу-пу-пу и може би затова. Идеята ми е да давам по нещо ново всеки път докъм6 мес, да се учи на вкусове и след това да заменям хранене. Сега се кърмим и на обяд и към 18 ч прибутвам по 40-50 мл я каша, я пюре.
Кърмим си се по 9 пъти на ден, но дневните кърмения са някаква голпма борба - започва да суче, след което се дърпа, извива грубнак, гука ми, пищи ми, реве, като че ли искам да й дам отрова и евентуално накрая решава че й се яде...не знам аз рано ли й давам, зъби ли я мъчат, много мляко ли й идва, малко ли й е млякото. Едвам чакам другата седмица да дойдем в София и да питам някой консултант по кърмене.
Иначе, се роди началото на 37 седмица и все си мисля, че закъснява малко в развититето - не се обръща, не си хваща крачетата, за да се засмее на глас стойка на глава трябва да наяравя (образно казано Simple Smile...а иначе е толкова весело и лъчезарно дете, високи сме 66 см мерене миналта седмица и 7100  (пу-пу-пу , стана ми навик така да казвам след всяко хубаво нещо по нейн адрес, че иначе все става нещо, сори) и ми е мъчно че не се развива по-бързо. Аз още си мисля, че заради мен се роди по-рано newsm45
Кръстева, може ли линк от лигавничетата, че ме заинтригувахте?

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 15:34 от kopchelino

# 382
  • NE
kopchelino Недей се обвинява излишно. 37 г.с. си е било 9 месец. Аз също родих рано - 38 г.с. зареди жлъчни кризи. Хубаво, че не съм знаела че ги правя, че нито щях да родя нормално, нито щях да изкарам и до толкова.
Някои бебчета са по-мързеливички. Когато сте готови всичко ще си правите. Peace
С извинение към Кръстева ще си поволя да пусна линка на лигавниците.

# 383
Здравейте. И ние тази нощ бяхме в отбора на купонджиите  Crazy Направо не знам какво ще го правя този калпазанин нощно време. Никой не можа да спи от него  Confused

За маслото и аз съм изненадана. Аз лично не бих дала толкова рано. Млечни продукти се препоръчват по-късно да се въвеждат. При нас препоръката е към след 8-10 месец. Също като Феичката зная, че се слага кърма или АМ, може и зехтин. А аз въобще не съм сигурна, че това което се намира на българския пазар е чисто масло.

Ели, Анаана, може ли да ми дадете повече инфо /може на лични/ за излизане от БГ с един родител каква е процедурата? Четох на сайта на МВнР, че ако детето е с постоянен адрес в чужбина и той е вписан в паспорта не се изисквало декларация.

После ще се включа по-адекватно.

# 384
Здравейте момичета!  Hug

Вчера малката беше страшно нервна,плака,тръшка се,не искаше да яде...Чак през нощта хапна нормално,когато беше в сънено състояние...  ooooh!

Аз забелязвам напоследък,че малката хапва по-малко-изцяло на кърма сме,цоцва 5  минути и после започва да ми се хили или да плаче-зависи от настроението...Вие наблюдавате ли такова нещо в жегите или е само при моята дивачка?  newsm78

# 385
Thea, аз се обаждах по институции и полиции и посолства... Накрая на един граничен полицай шеф на смяна. Мислих че сте ми затвори телефона защото се обадих малко на пожар, но той беше много внимателен и подробен.
Ако бебчо има бг гражданство, ще ти искат декларация 100%. Ще ти разкажа по подробно на лична.

# 386
  • NE
sunny:*kiss Ние редовно засукваме и после ми се хили на ц*та. Laughing Реве само ако не е гладен и спирам да предлагам. Отскоро почна да издава един звук с език като цъкане и тогава е гладен 100%. Peace
Елефтерия с Вики ми се губят.

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 12:13 от Flower Fairy

# 387
  • Varna
Здравейте момичета! Ние сме добре, но от разходки не мога да седна да пиша, пък и снощи и аз като kopchelino писах три пъти и все ми изчезва поста. Сега не знам какво ще стане, ама аз си пиша Joy
При нас новото -  Бобо нощем спи по корем- сам се намества и явно му е добре така. Нали не е проблем? Може и да ви звучи смешно, но с баткото позиция по корем нямаше/ страшно повръщаше/ , пък за спане така чак.. но тук ми е странно.
Това засега и дано се успокоят плачещите бебоци. Ние всеки път като се приберем от разходка си мием очичките три пъти от долу-нагоре, че много народ ни вижда за пръв път и ни се радва.
Лек ден и много  Hug Hug Hug

# 388
  • София
привет и от нас.
ние си спахме гушнати с малчо тази нощ. В 3 хапнахме и айде пак така. В 5 вече го преместих и легнах да си доспя сама.
Ние също намалихме храненията, но при нас е защото започна да си прави той по голями паузи, не сме плътно на 3 часа като преди. Но пък иначе си хапва добре, не ми отказва.

Тия деца наговарят ли се незнам  newsm78. Като решат да киселеят все групово го правят  Laughing. Аде днес групово да слушат  Simple Smile.

може ли да ви помоля за линк за тези сенниците, че една приятелка иска да си вземе , а не го запазих.

за пюретата аз лично мисля да слагам малко зехтин, че е по полезен, масло по натам. а и зехтин е ял вече, още като новороден  Joy, та знам че му понася. Нали го мажех със зехтин и си ядеше ръцете, та колко зехтин е изял Simple Smile.

слънчев ден от нас  Hug

# 389

Общи условия

Активация на акаунт