Лятото дойде, а ФЕВРУАРЧЕТАТА мечтаят за слънце и море.

• 26 497
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Кръстева- и аз настръхнах,като прочетох за посрещането!!!Бъдете много щастливи и не се разделяйте за толкова дълго повече!!!  Hug

Тея-и ние сме още на млекце!  Crazy Мисля да станем на 6 месеца и тогава да захранвам,а това ще е средата на август!

Аз от няколко дена се опитвам да давам вода с лъжичка,че с шише не ни се получава-абе голям цирк е,ама поне да свиква с лъжичката!  Mr. Green

# 526
princessd, добре дошла сред нас Hug
За да не се поти Алекс пробвай да го кърмиш легнала. Аз кърмя второ дете, но се открехнах на тази далавера преди 2 седмици. До сега къде съм спала не знам.  Rolling Eyes Слагам моята бебка на спалнята и лягам настрани до нея, без да имаме допир една до друга, освен до гърдата. Чудничко е и не се потим и двете. Иначе като и се навлажни главата спира да яде, започва да пищи и се боря с нея като с мечка ooooh! Пробвай, може да му хареса на бебчо Peace

# 527
E, значи не сме само ние на млекце  Grinning

Съни, то и аз мислех към средата на август /малкия чак на 20.08 става на 6 месеца/, но може и по-рано да почна, зависи от него. Но аз мисля да почна с 1 лъжичка и бавно да захранвам. Аз с лъжичката давам от няколко месеца витамин Д и наистина свикна с нея и знае за какво служи.
Елефтерия, благодаря за информацията  Hug Като имам път към Метро ще проверя. Може ли да вляза само за един пащърнак там  Laughing Браво за килограмите, скоро Вики ще стигне "дундитата" в темата  Grinning
П.С. сега виждам новия ти пост - ще се сетиш ти къде е ключа от палатката  Mr. Green То аз само така кърмя от 2 месеца. Дори си и поспивам така  Laughing Питай Феичката, че само така виждаме ние сън Mr. Green
Кръстева, много емоционално посрещане. Дано не се разделяте за дълго вече.
Ели, ние в БГ /не сме в София/ дойдохме с бити 2 двойни ваксини. При нас ги слагат на един път двойните. Третия прием го отложихме за есен, като се върнем, това не е проблем. Следващите ваксини са чак към годинка. А и при нас ваксините не са задължителни, само препоръчителни.
Тачи, пюре от пащърнак ще взема, видях че има, но за въвеждане не ме устройва. Точно това се чудя как става - отварям пюрето, давам 1-2 лъжички или дори 5 и другото трябва да го хвърля   Confused Изрично видях, че на етикетите им пише, да се консумира в рамките на 1 ден.

# 528
Elefteria и аз така го храня само легнала,особено вечер поне се наспивам доволно.Той пак си се поти де,но по-малко.Иначе е ужас целия става мокър,че и аз покрай него.Единственте ми опасения са да не се задави така,не че като е седнал пак не се е случвало.
Кръстева много вълнуваща среща,бъдете живи и здрави и се наслаждавайте на прекрасните мигове заедно:)
За пюренцата аз започнах да давам зеленчукови,а срока им е 48 часа,поне на Хип и Ганчев така пише на етикетите,би трябвало и другите да са така.

# 529
Привет банда Simple Smile

Кръстева,много се разчувствах и просълзих от разказа ти.Много се радвам,че се събрахте цялото семейство най-накрая.Сега чувството е прекрасно,нали.А и Мони как хубаво е заспинкал при тати,двамата много си приличат.Представям си на тати колко ми се е разтопило сърцето.Ти си мама героиня,толкова месеци сама се справи и то в най-трудния момент.Браво,шапка ти свалям  bouquet

Теа,
и аз още не съм захранила.Мисля първата лъжичка да бъде на 04.08,когато ставаме на 6 месеца.Да видим дали ще устискаме до тогава,но дори и да не все пак съм безкрайно щастлива,че толкова време изкарахме на кърмене

Цветенце,
мерси за съвета за захранването.Мисля да пробвам с домашно картофче като начало,но много се колебая и за тиквата.Имам още малко време да помисля. Прекрасни мерки имате,браво на сладък Вили,ние бая хляб има да ядем докато ви стигнем,но поне ще си имате фина нснахичка hahaha

Елефтерия,нашите мацки май са най-финни в темата. И ние ще сме към 6 кг предполагам,че на 16.06 бяхме 5670 гр.Браво,че си намерила подходящата поза за вас.Аз опитвах така в началото,но не се получаваше.Може пак да пробвам

Май и нас са ни подкарали зъбки,че от няколко дни вечерно време сме много криви.Събуждаме се с рев и през нощта,но слава богу бързо заспиваме.Снощи бяхме за пръв път сам сами с Дари. Тя беше малко кисела и се наложи да се поносим на ръце,после се оака доста хубаво и беше се омазала цялата,та чак и чаршафа,но то винаги така става като остане човек сам.Докато се оправим, докато изпера,хапна и съм си легнала в 2 часа.Тази сутрин сама се събудих в 7:30.Стисках очи до 8:30 и станах.Кажете ми какво е туй чудо

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 17:12 от magyg

# 530
  • NE
Кръстева Много емоционално посрещане, браво! Радвайте се един на друг и не се разделяйте повече. Hug Мони е копие на татко си. Hug
Дидка Питай за колектор за урина. Peace
Елефтерия Ако знаеш колко много ме успокои. По принцип имам вяра на педи, тъй като е много дооообра педиатърка, но все пак. Hug Фонтанелата ни беше много малка по начало. Peace Ох и аз преоткрих спането като кърмя на леглото като Теа. Mr. Green
Теа Аз съм давала пащърнак на HIPP и е хубав, но Вили не го възприе. После го вкусих и аз не го харесах - ами кореноплодно, малко като морков, но по-гадно. Аз в почти всички супермаркети съм го намирала пащърнака. Peace
Иначе благодаря, в тази жега е немислимо да е отгоре ми. А за гела мога да кажа, че има невероятен ефект. От раз спира да си тика ръцете в устата. Ние сме с Дологел и го давам много често защото няма ограничение в дозата на ден. Намазвам лекичко мекото на ръката ми и давам на Вили да смуче. Той хубаво се масажира и се успокоява. Grinning
Вечер давам и Дентокинд, но се разтваря във вода и мъка докато го пробутам. Confused
А пюрето наистина го дават да се изяде до 24 часа след отваряне и давам един ден към 13:00, а на втория ден към 12:00, макар и трети ден да съм давала и НИЩО му няма ни на пюрето, ни на детето. Аз обаче всичко си вкусвам предварително. Peace Домашните обаче ги давам ден за ден.
На пара зеленчуците стават превъзходно и много ароматни. Peace
Мъник Ако се разраства обрива спирай каквото захранваш. Може да дадеш капки Фенистил (по 5 капки по 3 пъти на ден), но се консултирай с педи обезателно.
Ние едвам ядем 40 гр. и после си търси млякото. Днес пробутах повече и после повръща от преяждане. Sad А аз въобще не мисля да замествам, ще си пробутвам кърма докато имам. Grinning
princessd Голям ужас е с тази жега. Постоянно е потен Вили и го къпя с вода през деня и вечер с шампоан. Вече в чудо се видях и с дрешки. По памперс не ми се оставя, че ей го на да се е разболял по време на жегите. Предполагам, че е още по-голям ужас. ooooh!
Маги Аз не съм намалила кърменето, ама и давам пюре. Абе да има изобилие. Mr. Green
Иначе Дари сама ще ти покаже как ще започнете. Там ние нямаме вече думата, малките сами си водят захранването.
Иначе браво за кротанката. Благородно ти завиждам. Hug

Снощи комарите изяли Вилито. Цялото му лице е в червени петна от ухапано. Sad
П.П. Скоро ще дойде ред на новата тема.
Искате ли да направим колаж с голи бебета по памперси? Mr. Green

# 531
Цветенце,милото Вили-четох за едни калинки против комари,могат и на количка да се слагат,много им се чудя.За фонтанелата щях да ти пиша одеве и се отплеснах нещо - и нашата е малка по рождение,може би колкото 1 стотинка.Педи каза,че всичко е наред,била съм се хранила много добре и здравословно по време на бременността и затова е така и да не се притеснявам. Нашата още не се е затворила,стои си според мен същия размер.А за кърменето, и аз мисля до последно да кърмя без да замествам хранене,но ще видим Дари на какво мнение ще е. Миличката,одеве съм я оставила да си играе в кошарката,аз си хапвах в хола,мотах се,после излезнах навън да налея вода,като я оставих за 5 мин. сам самичка,върнах се, тя продължава да си играе,аз забърках един таратор за вечеря и като отидох да и дам вода,тя беше заспала.Миличката ми кротушанка.Инъче и ние се потим през деня,особено крачетата и ръчичките,но и аз не смея по памперс да я оставам.Ако стане 40 градуса може и да се престараша,но засега не

Дидка,има специални колектори за момиченца,като взимаш от аптеката искай подробно разяснение,че май си е сложничко това начинание,не знам и ние следващият месец как ще се справим

# 532
Феичке, гласувам с 2 ръце ЗА колажа по памперси Peace Дето се вика, сега е момента да ги снимаме голички Grinning
А между другото и аз ще взема на Вики от твоето гелче, че и аз имам съмнения за зъбки. Много нервно си навира в устата не само ръцете, а каквото докопа. Като я гушна и рамото ми налапва ooooh!

Теа, що да не може. Хората влизат в Метро за един хляб, та за пащърнак ли да не може. Влизаш и си взимаш и хич да не ти пука Laughing

Момичета, как може до сега да не сте ме открехнали за тая яка поза за кърмене. Направо се родих, откакто се светнах как точно става номера Hug

Маги, пробвай пак с тази поза, просто трябва да се нагласиш по бебето, аз съм я пробвала много пъти и все не ми се получаваше, ама от около 2 седмици се нагодих как точно стават нещата и си е супер Peace

# 533
  • NE
Викам за снимките, че баш сега му е времето - хем горещо, хем има и месце за показване. Grinning
Маги Малко бебе е невъзможно за мен да се кърми в легнало положение, ама сега като са големи и сами си намират млечния бар си е цяло блаженство, както вика Елефтерия. Peace
Елефтерия Ще чакам снимка на Вики. Heart Eyes После миличките като пораснат голям срам ще е с тези голи снимки. hahaha

# 534
Привет,момичета!  Hug
Надявам се софийските мами да сте добре и да са ви здрави прозорците.Ние нямахме това щастие.Свеки се обади да каже,че покрива,изолацията,вратата на къщата -всичко е изпотрошено.Колата и тя на дупки.Нооо това е, природа, не можеш да я спреш!

Кръстева, развълнува ни всички тука  Laughing И ние пускаме по една сълза за вашия тате  Simple Smile Страхотни сте! Обичайте се винаги така,както сега  Hug Hug Hug Heart Eyes
Феичке, и Бобо не иска да изяжда повече от 40-50мл от пюретата, реве след това и за гърда,но пък не суче много.. НЕ я разбирам  Laughing Пащърнак ще пробваме утре и ние.Взех но ОВКО,понеже не намерих на Хипп .
Маги, пу-пу на това послушно Дари, че заспива самичка.Дано и да е по-спокойничка вече и не я мъчи,каквото я мъчи  Simple Smile Hug
За спането по памперс - от два дни така спи Борянка и с една тениска.Даже и така и е топло  Sad

Исках още да пиша,ама от два часа пиша тоя пост и вече ме хващат лудите  smile3511 А и все някой се намира да събуди току-що приспаното дете и съм яхнала метлата  Rolling Eyes
Спокойни бебчета тази нощ ви желая  Hug

П.П . Феичката пак с чудесна идея за колажа! И ние се включваме  Simple Smile newsm32

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 00:01 от duceto

# 535
 smile3501 благодаря ви момичета. Бъдете здрави и вие и семействата ви   newsm51
Аз съм ЗА снимките по памперси  newsm44
Само казвате и снимам  Hug

# 536
Хм,интересна статия-извинявам се,ако някой вече я е публикувал,ама нали сега сондирам инфо относно захранването и ми стана интересно... http://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/22/balgarski-bebeshki-pureta/

# 537
  • NE
Добро утро!

Кръстева Снимай голичко Мони. Grinning
Съни Кис Ох то ако имах огромна градина и сама да си гледам всичко би било най-хубаво, но за съжаление давам и готови пюрета поради простата причина, че не всичко мога да намеря сега да приготвя. Иначе аз не вярвам и да био продуктите, така че всичко ме кара да се съмнявам.
Дуче Разбирам те как си приспивала около 2 часа и бам някой идва и събужда бебето. doh Редовно мятам метлата. ooooh!

Колажа е доброволен както винаги, който иска нека да праща на лични снимка за да може да приготвя всичко за новата тема, която скоро и идва реда. Peace

# 538
Привет и от нас Simple Smileда се разпиша и аз....ние спряхме със захранването за няколко дни по съвет на педи заради обривчето,което уж е от топлото ама за всеки случай.Да ви се похваля днес Гери става на 5 месеца Simple Smile Искам и аз да се включа със снимка по памперс но незнам как да я изпратя...ако може някой да сподели.Тук в Търново днес времето е гадно и май ще се разминем с разходката.Приятен ден на всички

# 539
Duceto, хубаво, че само материални щети има. Ако е бил човек навън в това време и не ми се мисли. Но не е малка беля и материалното, защото в това кризисно време да се възстановят щетите си е голям проблем  Confused
Бугубу да не е поличка на аватара ти  Grinning
А това с буденето на приспаното дете ми е до болка познато  Confused Приспа го и отгоре дечурлигата почват да правят земетресение и да събарят къщата  Crazy
Съни кис, най-хубаво е да има човек градинка и всичко от там. И пак не е 100% био, с този замърсен въздух и почви няма как да е чиста продукцията.
Прочетох коментара за Хип, защото с мисля да давам /обаче мъжО ще ми донесе от немско няколко бурканчета/, ами да ти кажа е неправомерно изказването. То с големи букви си пише, че е заготовка от месо 50%, а никъде не е посочено 100%. Ако на бурканчето има европейския символ за био, тогава купувам. Не е пълна гаранцията за био, но то кой ли ти дава такава  Peace
На другите изброени пюрета от статията никъде нямаше знака за био. Ами защо очакват хората да са такива? Глупаво е да се лъже човек само по това, че в името имало думата био или органик Stop
Най-хубави са пюретата на Алнатура от ДМ, но още не са на българския пазар  Confused А и са по-евтини от Хип-а.

Днес малкия цъфна още в 6-7 часа при положение, че е легнал в 12 и не е спал през нощта, та майка му едва гледа. Поне го приспах и ако някой го събуди ще "ставаме на кълбета"  box

Общи условия

Активация на акаунт