Лятото дойде, а ФЕВРУАРЧЕТАТА мечтаят за слънце и море.

• 26 375
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Копчелино, много си ти е добре детето. Изобщо не се втелясвай на тия педиатъри, още повече на свеки. ушите му били някакви си...дрън-дрън. Ти си се прави на заинтересована от съветите и, но си гледай детето както сърцето ти казва Hug Сега, на тази възраст се развиват различно, но в един момент всички ще ходят, всички ще говорят и всички ще ядат всичко.
И между другото съдейки по наддаването и напишканите памперси  мисля, че кърмата си му е ок.

А иначе возя бебка сама само на много кратки разстояния, че ако е сама по-дълго време започва да мрънка, аз пея, танцувам, правя се на идиот, от другите коли ме гледат странно и ме мислят за луда ама няма начин. Иначе ако батко и се вози до нея нямаме проблем.

# 631
Момичета, здравейте!
На бързо ви прегледах че нещо тези дни нямам много време.
Симона на 2 месеца имаше млечица лекувахме я с Фунгостатин и останах доволна!!!
Заместихме 2 хранения обедното- зел. пюре и следобедното- каша. изявда и от двете по около 180/190 мл. иначе пие по 120 мл. АМ имаме общо 6 хранения за деня.
Симона също не се обръща и аз се притеснявам. Краката чат пат ги похапва Simple Smile

Маци сега да ви питам за съвет. Искам да си взема нещо за тренировки у дома колебая се между кростренажор и велоергометър. Според вас ко е по- ефективно

Благодаря!

Хубав и усмихнат ден

# 632
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, мацки  Hug

kopchelino, какво те притеснява в наддаването? Ние сме на АМ и въпреки, че казват, че от него много се наддава до сега качванията ни са - 800; 800; 600; 600; 400 ... т.е. на 5 навършени месеца беше 5400, че се роди и 2200 ... Сега даже не очаквам да сме 6 кила - утре сме на консултация ... Успокой се, и спри да се вторачваш в детето - ако е гледно ще реве и ще е неспокойна ... няма начин да не разбереш, че е гладна Simple Smile

ta4i74, Ше расте ами Simple Smile Нали това му е работата  Joy

Elefteria, на мен ми се очертава и двете да са на задната седалка ... Ще карам - като подкарам, де Simple Smile само до градината и обратно поне 2 месеца Simple Smile

ivetka88, според мен е по-добре велото ..., но от личен опит съм се убедила в следното - ще дадеш пари да го купиш; ще правиш тренировки 2 седмици ... и след това няма да можеш да се мобилизираш - все ще изниква нещо "по" ... По-добре се запиши на плуване, танци, фитнес - купи си карта с определени часове ... и тогава ще ти е жал да изгори и няма мърдане  Joy

Момичета, исках да ви питам: храня с шишета на Авент ... Мисля си да сложа биберон с 4 дупки - дават го за 6+ месеца ... Дали е удачно  newsm78

# 633
Здравейте,мами  bouquet
Иветка, ще ти дам "професионален отговор"веднага на въпроса за домашните тренировки/групов и персонален треньор съм по дамски фитнес и различни аеробни стилове/-за двайсет и няколко години спорт не съм видяла някой да е постигнал кой знае какъв резултат в къщи,каквото и да прави Naughty НО!!! винаги малко спорт е по-добре, и то МНОГО по-добре от нищо:) И като добавим фактора "Бебе"-тренирай си в къщи винаги,когато имаш време и желание-кростренажора е много по-добър вариант за мен от велоергометъра.Вторият натоварва предимно краката и то прасците,а много малко жени имат нужда от оформяне там,за сваляне пък да не говорим WinkИ още нещо-повечето започват с висока скорост и като се изморят,минават на ниска.Правилното решение е точно обратното-всяка тренировка започва със загрявка,успех и смело напред!Аз самата направих няколко опита за домашна тренировка,ама моето гущерче реши по средата да реве,да иска да яде и т.н.Така че форма /някаква/поддържам с разходки с количката за сега.Планирала съм да се връщам на работа на есен,но ще видим как ще тръгне със захранването и всяко планиране е предпоследно май... newsm78
Безобидна,честит ти нов звяр на 4 колела:) И аз съм "за "джип,ама ще карам старата щайга на мъжа ми/той е със служебна кола/,още не съм се престрашила да се кача и да подкарам с бебока,но и това ще стане скоро.До зимата трябва да сме се справили с този проблем и да бръмчим смело по улиците:mrgreen:
Моето зайче вчера закръгли 5месеца и сега чакаме с нетърпение разрешение от педиатъра да започнем захранване.Ще видим на ДК какво ще ни посъветват.
Хубав ден от нас  newsm51

# 634
Здравейте мами! Simple Smile
Безобидна, честита придобивка. Безаварийно каране и лека поддръжка на автомобила Wink
И ние се возихме сами в колата, докато не ми изкара акъла при едно пътуване, при това кратко. Като взе да повръща тва ми ти дете...  #Crazy Изкарах си акъла, че каточели сега нещо ме страшнее сама с него да се возим.
Иначе си имаме още едно зъбче, което ще избива скоро, подут венеца доста и се белее нещо под него Wink Това обяснява раздразнителността му от преди няколко дни. А от два дни детето ме учудва много. Спи! Спи странно много. Между храненията спи по около час, час и половина. И нощем си спи.  newsm78 Много странно, при все, че до момента ми е спал по 3 пъти на ден за по 30 мин. Взех да се вкарвам във филми, че му има нещо. Мерихме Т - няма. Пипах, барах, нищо не го боли. Храни се и малко по-вяло. Веселичък си е, иначе, когато е буден... Дали не е от времето? Едно такова е тук, мрачно, превалява. Малко по-хладно е даже, в сравнение с предишните дни. Или просто си наваксва със съня..?  А за захранването... Мамите, които вече са започнали, с какво започнахте? На мен педито ми вика морков (понеже не съм давала сокове, а морковът бил важен за развитието на очния нерв), едно друго педи казва тиква, друг картоф... обърках се вече. Мисля от другата седмица да започнем и ние да се захранваме. Ще видим как ще се справяме, тъй като и режим още нямаме установен, храним се на поискване. Включително и веднъж нощем, към 3,4, или 5 ч. Всичко ми изглежда много страшно с това захранване, но няма начин, трябва да се започва... Simple Smile
Хубав и спокоен ден на всички мами и бебоци  Hug

# 635
Здравейте мацки и бебчовци,

Аз да се похваля, че косопада ми намаля значително. Четох, четох и накрая реших да си купя шампоан Фитовал, който се води, че е против косопад. Мила съм се около 5-6 пъти до сега с него и има значително подобрение, което доста ме изненада. Пак ми пада косата, но не са такива топки, както преди newsm44

Mama_na_Dimitko, моята госпожица спеше по около 15-20 мин дневно, сутрин от 7.00ч, вечер до към 9.00ч толкова и се събираше, а тук от 2 седмици насам се спуква да спи. Спи около 4 пъти на ден по един час #Crazy Чак не мога да повярвам. Даже преди 2 дни на лекар я водих и педи каза аз да се прегледам Joy
До колкото знам трябва да намалява спането, а не да го увеличава, но всички наопаки - ние на терсене, дето се вика  Mr. Green

Да питам мамите, дето имат бебчета с повечко коса, С какво им миете косичката? Нашата много бързо се омазнява имам чувството Sad Аз съм със суха коса, на баща и е нормална, от къде взе тая мазна коса не знам ooooh!
До сега мих с бюбхен, мустела и веледа, но не помага, омазнява и. Пробвах една мостра на клоран и като чели и беше добре, но аз съм с предубеждение към тази фирма и бих предпочела да пробвам нещо друго Rolling Eyes

Скрит текст:
Първото ходене на басейн на Вики

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 12:09 от Elefteria

# 636
Elefteria, чудесна снимка! Simple Smile
Значи да се успокоя, не сме само ние, дето спим странно напоследък Simple Smile
Аз къпя малкия с шампоанчето на Тео бебе.
Скрит текст:
Много съм доволна. Има много приятен аромат, и не ми е направило впечатление да омазнява косичката. Мустелата омазнява. Ползвах я, но не останах много доволна. И за сега съм се спряла на този вариант. Simple Smile Опитайте, ако искаш, да видите как ще понесе на вас. Simple Smile

# 637
Здравейте мами!  Hug

почти безобидна-честито возило,супер е! Аз имам книжка и кола,но не съм карала от години-поне си признавам,че не ме бива!  Mr. Green

иветка-само ще ти кажа,че имам кростренажор,който използвах активно 2 месеца и сега използвам за закачалка!  newsm65

елефтерия-аз мия малката с А-дерма-доволна съм,но все пак е много индивидуално!
Момичета,на вилата докарахме един голям хладилник с фризерна и хладилна част,но забелязвам,че между двете врати се получава конденз... Някой забелязвал ли е подобен проблем?  newsm78
Скрит текст:

# 638
Здравейте момичета  Hug
Времето при нас е отвратително, но успяхме да изпием по едно кафе.
Ivetka88 - позволи ми като фитнес инструктор и диетолог да ти дам съвет. Кростренажора е по-добрия вариант Peace но струва ми се, че ще го използваш за сушилник на дрехите  Peace
Най-добрият вариант е тичането сутрин на гладно - класика. Спомага за изгарянето само на мазнини /не на мускулна маса/, подобрява тонуса, метаболизма и за стягането на цялото тяло. Успех Hug
Nelly N - колежки, а  Hug
Аз нямам какво ново да добавя момичета, прекрасен ден ви пожелавам  bouquet

# 639
  • NE
Здравейте !

Елефтерия Страхотна е Вики. Heart Eyes
Ще опитам от твоя шампоан, че при мен косопада все още е страшна работа. Confused А за мазна косичка може със сапунче да пробваш да изкъпиш Вики. Аз така в началото къпех Вилито, но много му ставаше суха косата и Мустелата му повлия по-добре. Peace
Мама на Димитко Дано не и тормози много зъбчето и избие бързо. Praynig
Нормално е да спинкат щом будни дивеят толкова много. Моят принц си спи сутрин, обед, следобед и нощем и е много крив ако пропусне.
Съни кис Имаме подобен хладилник, но подобен проблем сме нямали.
Безобидничка Защо не пробваш с шише с накрайник?

Намерих един безценен сайт за захранването: http://zahranvane.wordpress.com/
Обърнете внимание на точка 16. Peace
Скрит текст:
Нашият татко искат да го замъкнат след 2 месеца по пътищата за 2 седмици и съм бясна.

# 640
  • Варна
Здравейте , на всички мамчета и бебоции Simple Smile))

Алекс вчера стана на 5 месеца Simple Smile)) ихууу
 ние се захранваме вече и с Паштарнак.. е на малкия никак не му харесва взимам му пюрета на ХИПП .. НАДЯВАМ СЕ ДА СВИКНЕ с новия вкус иначе започнах с Картофче и моркофче после с Тиква и днес  ми отказа паштарнакааа !!! Следващото хранене ще му дам каша оризова ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДНЕС ще опита  Laughingнадявам се да му харесааа взела съм му на Topfer така ме посаветва продавачката в магазина бях се хвърлила на ХИПП , но без това му давам Лактана Био   та марката е същата  Laughing
Вчера бяхме и на консултация 7.100кг 65см.  newsm03 newsm53 имахме преди няколко дена Т педи каза, че е от зъбките  Cry и е станал милия по неспокоен проревава на сън .. докато избият зъбките ще е такаа  newsm17
Аз го къпя  с шампоан на Чико той е и за тяло и за косичка и съм доволна от негоо хубаво миришеее .. Grinning
 Относно спортуването Naughty имам кростренажор, ее както бяха писали няколко мами ползвам го за закачалкаа !! Качих се няколко пъти и това беше  наи добре както писа Кръстева да се тича сутрин  smile3521

лек ден на всички  Hug newsm51

# 641
Здравейте,
след голямото неспане и събуждане вечер едното долно зъбче изби:))Вече можем да се похвалим с първо зъбче,скоро ще е като зайче.За захранването и аз давам пюренца на хип зеленчукови,другия месец ще добавя и каша за следобедна зкуска.Педи ми препоръча да започна със месни пюрета вече,но аз мисля че е рано още и няма да давам за сега.

Лека и спокойна вечер от нас!

# 642
Да попитам: Има ли мами, които сами приготвят пюретата за детето си?
Или такива, които имат 2ро дете - с първото замразявали ли сте пюренца?
Чудя се дали ако правя веднъж за цялата седмица и прибирам в кутийки във фризера ще му стане нещо на пюрето? newsm78
Ще съм ви благодарна за съвет bowuu

# 643
  • NE
Десислава Не е хубаво да предлагаш всеки ден нов зеленчук. Така няма да знаеш ако има реакция, а и е трудно да свикне с даден вкус чиято една от целите е на захранването. По-принцип се предлага в началото да се предлага едно пюре 7-10 дни, после по 5 дни и накрая по 3 дни. Аз предлагам по 5 дни за да ми е мирна главата.
Кръстева Аз досега съм приготвяла сама тиквичка и картоф на пара. Слагам ги нарязани в розичка и всичко се приготвя в една тенджера с малко вода на дъното. Капака го оставям затворен. Когато омекнат пасирам и готово. Peace

# 644
Flower-че благодаря ти Hug Знам как се приготвят домашните пюренца, но не знам дали мога да съхранявам за около седмица готови пюренца във фризера. Това ми е питането :0

Общи условия

Активация на акаунт