Отговори
# 330
  • Русе
Здравейте!
Честити бебчета на Мама Сънчо и Моника! Да са ви живи и здрави и много да ви радват!
Вчера бях на тонове, ОК са. Другата седмица пак.
Днес поръчах матраче за кошарата на Бертони с кокос от двете страни и за мен едни еднократни бикини на Jane - единствените с по-големи номера. Дано да ми станат. Вчера свеки ме пита какво трябва още да се купува за бебето. Дали не съм искала пелена с дантела и възглавничка за изписването. При положение, че к-та за изписване си го купих още през май от H&M и тя го знае. Казах, че не ми трябват такива неща. Тогава пита за одеала и ританки. Казах, че дрехи не ми трябват и, че те най-лесно се купуват. Трябва ми повивалник, матрак, стерилизатор. Повивалник имали от племенника (той живее у тях), пък за матрака ме пита с какво била кошарата преди това.  Close Казах, че с матрак, но дунапренен, обикновен. А сега искам с кокос.
Съжалявам, че и аз се излях, ама много ме ядосват в такива моменти. За имената и на мен ми е болна тема. Дъщеря ми е с буквата на свекъра. Сега постоянно ме питат как ще се казва №2, но си трая. То и не сме решили окончателно.
Сега да се включа с въпрос: Мислите ли да ползвате бебешко олио отначало или направо някакъв лосион? Нямам опит с лятно бебе и много се чудя. С дъщеря ми първо използвах олио, но тя е родена през януари.

# 331

Момичета, благодаря за подкрепата Hug
1905vv, при нас положението е същото. Ей сега по тел обяснявам на майка ми как едва имам сили да дишам и че всеки сере на метеното пък само аз мета на сраното ( прощавайте за израза) и че няма кой да измие джамците, а те са в състояние дето все тая дали щорите са пуснати или не и тя ми вика: ми по малко, ще поправиш, ще починеш и така...пък прозорците не можело да останат не мити и ММ да ги измиел, дето знае че това за 7 години още не се случвало, пък ММ още е в процес на обучение как кога и защо се използва четката в тоалетната ooooh! Толкоз ме е стегнала шапката че не знам #Cussing out
И свекървата оная вечер се обажда че щяла колет да прати със старите бодита на сина ми дето там са останали и трите жилетки дето ги оплела, ама нищо не купувала щото да не става много, ама иначе много яки неща гледала по магазините...Ортикария получавам от такива изказвания...
За мазането, аз имам едно масло от ший 100% и ще мажа лейди с него. Максимално естествено. Като говорих с мойта парафармацевтка че видиш ли не било хубаво лятото бебета с олио да се мажат, а трябвало тоалетно мляко, тя ме изгледа и каза че по всяка вероятност някой производител на тоалетно мляко го е снесъл това Laughing. Аз понеже и се доверявам, ще си слагам маслото от ший

# 332
  • Бургас
Ех, че хубави новини има  Hug Честито на Мама Санчо и Моника , да сте живи и здрави всички, много усмивки и щастливо детство на мъниците.
Аз вчера бях на ЖК. АГ-то каза, че още ми е рано, с 1 см разкритие съм. Каза повече разходки и движение. Ми аз не се спирам, ама явно на бебка и е добре и още не и се излиза. Питах я за дата за евентуално секцио, обаче нещо се опъва, каза като тръгна да раждам ще прецени на момента  Tired имало време.
Вече полудявам от мисли, ММ ми се подиграва, че с тази бременност нещо съм се повредила, все в разни филми влизам. Пък аз вече искам да гушкам бебка, баткото също е нетърпелив. Оф, малко остана ама ....
Аааа сега гледам и свекървещиците обсъждате, то това животно явно една майка го е раждала...моята скоро ми предлага една пелена от ММ, абе хич не и обръщам внимание. На моменти даже се забавлявам с глупостите и Simple Smile
Хайде хубав ден мамчета и дано скоро всички се похвалим с добри новини  Hug

# 333
Моника@, да ти честитя и тук, пожелавам ви много радост, щастие, малкият принц да има едно невероятно детство и да му е винаги леко в живота, да има много късмет и любовта да го следва навсякъде!   bouquet

# 334
  • София
Момичета, благодаря ви за коментарите за помпата и кърменето  Hug Ще я измия по-натам и може би и аз няма да стерилизирам, като че ли няма смисъл от това на този етап...

Лаленце, забравих да ти благодаря, че си задействала нещата с ЛЛЛ Simple Smile Ще ги чакаме да се включат в темата Wink

bebe2, направо ме разби с коментара за четката за тоалетна  Joy вкарвай го в правия път ТМ, че с две деца и всичко на теб, няма да ти е леко  ooooh! Ама тия неща май са типични за франсетата, нали? Аз работех с французи и колегите споделяха, че шефът ни излиза от тоалетната без да си измие ръцете  Joy
Майка ти не може ли да ти помогне за прозорците или някоя фирма, да не се мъчиш??

Моник@
, ЧЕСТИТ СИН!!! ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ, МНОГО ДА ВИ РАДВА И ДА РАСТЕ ЩАСТЛИВО И БЕЗГРИЖНО ДЕТЕ!
   bouquet
Бързо да се възстановяваш от секциото и пиши как си, как върви гледането на бебо след това  Hug

# 335
  • Варна
За мазане на бебето съм купила мляко, което да използвам след баня. Сега. обаче чета много за бебешкия масаж, та мисля да взема и едно олио, което да използвам само при масаж.

Момичета, как сте с тонуса през последните дни. Аз от края на миналата седмица съм много зле, ужасно ми е замаяно и постоянно ми се спи. Спя по цяла нощ и сутрин еднам изтрайвам до обяд да си легна пак, а вечер още в осем съм готова, но гледам да устискам до десет, че се получава един омагьосан кръг- колкото повече спя, толкова повече ми се спи.

Да питам по-опитните мами - купих си две каучукови залъгалки на Мам, но после се сетих, че нямам кутийки, в който да ги съхранявам чисти и стерилни. Кутийките на другите марки дали са универсални, че точно на Мам не намирам? Иска ми се някакви по-евтини, ме повечето са по-скъпи от залъгалките.

# 336
  • Ямбол
Честита радост Моник  ylinfant Да ви е жив и здрав малкият юнак и само да ви радва !!!!!!!! Бързо възтановяване   bouquet
Бебе 2 така ме забавляваш,двете с Диана чар сте  hahaha
Мър дано всичко е наред Praynig
Да се оплача,оказа се,че съм алергична към абоката ooooh! и аз се чудя защо изпитвам таква зверска болка когато ми тече с-мата ,идва ми да си отрежа ръката,бях се подула и зачервила и сега халаката ми е здраво закотвена на пръста и няма вадене. Леле,мамчета имах такива втърдявания снощи,че имах чувството,че ребрата ми ще се пръснат,таквоз чувство не бях усещала до сега и му викам на дижурния,а той ами още лекарството не ти е подействало и даже не дойде да ме пипне  #2gunfire
А относно името на бебчо,ние си решихме,че няма да е на баби и дядовци и ММ избра име,което съчетава нашите имена. Та не сме имали никакви спорове,дабе викаше,брей ама ие даже не се сдърпахме.

# 337
  • София
Ей че хубаво, честито Monik@, да е жив и здрав малкия юнак   bouquet
И на мен ми се иска мамите, вече родили, да се включат с повече подробности  Praynig

Относно помпата за кърма - и аз я приготвих, само я измих, даже съм забравила как да я сглобя  Laughing Добре че я извадих от кутията, та да се сетя, че трябва да си купя и шише към нея, че бях тръгнала само с дръжката  Blush

И аз с нетърпение чакам включване от ЛЛЛ, но така като гледам, аз май ще родя преди да са се включили. Много ми се иска да извикам някои в МД, знам че се предлага тази услуга срещу заплащане, но да ми помогнат да засуче правилно бебето, че много съм се стресирала от това кърмене  ooooh!

А за чистенето освен ММ никой друг не ми помага, не ми е и предложил помощ, а ние и ремонт правим, както съм писала, и там ходи ММ да боядисва и едвам смогва горкия  Confused

А при мен пък никой не предлага помощ за бебето, всички искат каката да гледат  Mr. Green

# 338
  • Бургас
Здравейте, майчета!

Много се радвам за двете ни новоизлюпени пиленца   bouquet Браво на успешно представилите се мами и здраве и късмет на семействата!

Аз съм от тези, дето още стискат кълките  Laughing Надявам се и сълзичка, и Пивал и останалите, които полежахме, да си изчакаме спокойно бебезреенето докрай!

Темата за имената, а? Тя е много дълбока и многопластова, всеки си има уникално мнение, обикновено коренно противоположно на това на родата  Laughing Аз уведомих роднините овреме какво съм избрала, за да имат време всички да свикнат. И след очакваните протести вече няма мрънкане. За мен най-важното е аз и таткото да се разберем, останалите просто трябва да приемат решението ни. Миналия път звъняха на ММ през нощта след раждането да преименуваме щерката  Crazy, но тогава името беше изненада. Затова този път дадох няколко месеца толеранс. Изобщо не си го слагам на сърце, но и мен вече добре ме познават и не се опитват да ми налагат мнение.

Празника на бебето - досега винаги се е празнувало на самия ден, у нас, с всички приятели, независимо от пола им. Бабите и дядовците и те са се събирали по бабешки. Този път обаче много ни набъбна приятелския кръг, всички са с деца вкл. ние си имаме и кака, и батко, които трябва да присъстват, така че предвид сезона и многочислеността може и да се импровизира нещо на плажа или в морската Laughing Те ще си го измислят. Аз не държа да присъствам, но обичам после да ми разказват  Joy

Помпата за кърма - единственото удобство на избраната от мен болница е, че предлагат електрическа помпа на родилките. Естествено, няма да е стерилизирана и кърмата не е предназначена за бебето, а за облекчаване на гърдите. Спомените ми са, че в деня на изписване гърдите ми са ставали много твърди и на бебето му е трудно да засуче. След това вкъщи вече ще се действа според ситуацията.

Пожелавам успех на тези от вас, които си знаят датата за секцио и се пригитвят за близките дни! Успех и на тези, които не знаят кога ще ги свари сварата! И една молба - оставете малко бебета и за юли да не сме самички hahaha

# 339
абе аз намерих кой ще изчисти http://promoferti.bg/deal/270-1-4-kompleksno_pochistvane_na_domove_i_ofisi.html, ама не е там работата. Въпросът е принципен Crossing Arms
не обичам клишетата по нации, не знам дали е френска или просто мъжка работа, но така или иначе крайният резултат е налице

А по темата за името, нас никой не ни пита как ще се казва Crazy Само на майка ми казах и не мога да каже че имаше някаква по-конкретна реакция.
Абе направо имам чувството че никой не го е еня ooooh!

# 340
Да питам по-опитните мами - купих си две каучукови залъгалки на Мам, но после се сетих, че нямам кутийки, в който да ги съхранявам чисти и стерилни. Кутийките на другите марки дали са универсални, че точно на Мам не намирам? Иска ми се някакви по-евтини, ме повечето са по-скъпи от залъгалките.

Залъгалките на МАМ влизат във всички възможни кутийки на пазара. Аз като съм купувала залъгалки МАМ все са си били в едни прозрачни кутийки, които стават за съхранение и да ги стерилизираш в микровълнова с тях. Сега новите пак са си с кутийки, но каучукови скоро не съм срещала, освен те да са в по-различна опаковка. Каквато и кутийка да вземеш, ще стане - те са много компактни залъгалки.

# 341
Мами много нобързо че ми е трудно от телефон и извинете грешките ми. Първо мерси на всички!!!много съм щастлива. Секциото трябваше да е вчера но остана за днес. Всичко мина много бързо и неусетно, а мъникът ми го извадиха супер бързо. Сега съм в реанимация. Чувствам се много добре. Боли много леко засега но се грижат добре за мен. До този момент съм очарована от целия персонал на Тина Киркова(пу да не ги урочасам). Мили и любезни и услужливи. Стараят се да се чувстваме добре.реанимацията е просторна и хубава със супер нови и готини легла. Засега минуси нямам. Товй го  пиша за да успокоя някои от вас които ще раждат тук. Бебо го целунах но среща утре сутрин Simple Smile)

# 342
Честито бебе, Моника  bigdance2 ! Да ви е жив и здрав!

# 343
Честито бебе, Моника! Да ти е жив и здрав, да расте безгрижен и щастлив! newsm32 Tada

# 344
  • Варна
А при мен пък никой не предлага помощ за бебето, всички искат каката да гледат  Mr. Green
Че то това си е най-хубавата помощ. Какво има да ти помагат с бебето.  Peace Peace Peace

Маменца, относно помощта, защо не погледнете от хубавата страна на нещата. Ние също се справяме самички с мъжа ми, а сега се очертава пък и да се справям сама с две дечица, тъй като ММ му е сезон сега на работа. На мен, обаче, ми е леко на душата, макар да знам колко ще ми е трудно. Леко ми е, защото мога със самочувствие и увереност да кажа, че не завися от никой, че сама се справям отлично и т.н. Не се чувствам длъжна на никой за нищо. Не очаквам нищо от никой, освен от ММ.
Моя приятелка постоянно ползва помощта на свекърите, но не от необходимост, а за да ги включи в бебешките работи и да им позволи да бъдат пълноценни баба и дядо. И един ден се изказали, че те й отгледали детето. Все едно тя е с кунки в гъзунки и не може със собственото си дете да се справи. Ами няма да ви казвам как се чувстваше седмици наред след такова изказване. Няма ненаказано добро, 'дет се вика. Свиркайте си и се радвайте на живота и на хубавите моменти, които предстоят, не се ядосвайте за такива неща. Проблема не е в роднините, а в нашите очаквания.  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт