Отговори
# 420
  • Пловдив
Лале в дъжда аз и през деня не мога да се оплача,че е кротък имам чувството,че само чака да седна или да легна и се започва  Joy
Аз съм с малък корем и все се плаша,че ще се роди мъничко,почти не ми личи,ако съм с туника изобщо  Laughing
Не знам 10 кг едвам съм качила.

# 421
  • Варна
Момичета, и аз това ви споделих по повод един пост на Лаленцето, че в деня преди раждането ми казаха, че нямам никакви изгледи за раждане, че бебето било високо и т.н. А през нощта започна родова дейност. Общо взето, когато си решат бебоците, тогава си излизат.

Ния, 4350 нормално раждане. Tired

# 422
  • София
Lady April, голям бонбон, прилича  поне на едномесечно бебе Heart Eyes

Аз пък не бързам да раждам, колкото и да ми тежи вече. Каката се роди ден преди термина, надявам се и сега да го износя до края. Тогава даже бях убедена, че ще пренося, имах си планове дните напред и така  Crazy.
Mrs Raven, колко измерват бебчето сега? Това че стои високо не е абсолютен показател. Моята докторка вчера каза, че плацентата най-точно показва, дори не и шийката.
Уфф, аман вече от това време, депресира ме липсата на слънце. От друга страна пък жегата ме изцежда изцяло, та угодия няма.

Тони, аз мисля да не лишавам малката от първата среща с бебето. Но пък аз ще раждам нормално, живот и здраве, надявам се да не съм твърде плашеща гледка  Stop.

# 423
  • Телиш/Плевен
Момичета, и аз това ви споделих по повод един пост на Лаленцето, че в деня преди раждането ми казаха, че нямам никакви изгледи за раждане, че бебето било високо и т.н. А през нощта започна родова дейност. Общо взето, когато си решат бебоците, тогава си излизат.

Ния, 4350 нормално раждане. Tired
Леле, ти си герой!!! Браво!!! Hug

За раждането ще се съглася напълно. След като докторката ми каза, че нямало никакви изгледи за скорошно раждане, аз почнах да се оплаквам наляво-надясно и се оказа, че на доста мои познати така са им казали, а те са родили до дни. Даже вече имам и пресен пример отпреди две седмици - същото са казали и на моя приятелка, а тя роди на следващия ден. Party Но все пак аз сега се настроих за преносване. Laughing Девет месеца живях с мисълта, че ще съм родила до средата на юни, нека сега сменя малко репертоара. Joy А и да дам възможност на малкото хиенче да ме изненада. Flutter

# 424
ToHu_, аз пък бих оставила детето да ме види. Щом настоява, значи може би има нужда да не се чувства отделена. Виж покажи и някоя по-цензурирана снимка на болнична обстановка, обясни кое за какво случи и няма да се стресне. Все пак е на 6

Lady April, много ти е красив бонбона и според мен е височък  Heart Eyes
Добре де, мами, не зная дали си разсъждавам правилно, но това, че днес бебо е високо съвсем не означава, че не мога да родя нормално утре примерно. Сиреч за няколко часа бебето да се слезе надолу, да започне родова дейност и да родя... или аз съм прекалено голям оптимост с розови очила  Tired
аз отидох с 5 см разкритие и контракции на 5 минути и бебето пак не слезе.. Може би има резон в това което казва док. Все пак ехографите са само ориентировъчни по отношение размера на бебето и нищо не пречи да е по-едро о проходимостта на твоите родови канали и за това да не слиза ( това беше моят случай)
Lady April, той и моят се роди отгледам, ама твойто човече наистина на месец изглежда...Чуден е, сега и лейди да е такава

# 425
  • Пловдив
Получих писмо от НОИ, че отказват да ми изплатят 45-дневния болничен, защото нямам 12м. трудов стаж. Аз знам, че този стаж и го нямам и го правя през Декември и че тогава ще започна да взимам майчинство, но не знаех, че засяга и болничните. Обадих се на шевката ми и тя ми каза, че и тя е получила такова писмо и че не съм трябвала да очаквам да получа болничен сега, а през Декември, заедно с майчинството, а точно тя, когато ме нае на работа, ми каза, че ми трябват 6м. стаж за да ми изплатят болничния.  newsm78 Също ми каза, че не съм правела разлика във видовете обезщетения, но аз бързо я оборих, при което "Ами това е миличка, чак Декември всичко на куп."  #2gunfire
Някоя може ли да ми помогне??? ♥Elfita♥...примерно   bouquet

Да,нямаш право на 45 дневен и нататък докато не натрупаш 12 те месац.Щом го правиш декември,ще имаш превод януари на обезщетение за декември.Няма да има нищо на куп.Парите от 45 дневния до декември ги губиш.Нямаш право на тях.
Шефката може да е казала всичко,ти може да спориш с нея,но полза няма.Има си закон

# 426
  • Пловдив
Lady April, страхотен е  Heart Eyes

# 427
момичета, има ли някоя още с такива болки като мен-всеки път като походя малко навън започва да ме боли много ниско долу, шииката ли е незнам, все едно бебето се натиска надолу! Така съм от вчера и понеже ми остават 2 седмици до термин все се надявам големият ден да е скоро и тези болки да са показателни за това, но дали?

# 428
  • София
Аз след по-дълга разходка имам такива болки, даже през нощта продължават.

# 429
  • Варна
нищо не пречи да е по-едро о проходимостта на твоите родови канали и за това да не слиза ( това беше моят случай)
Bebe2, май и моят случай беше такъв, като имам предвид развоя на събитията. Освен голямо, моето бебе си беше с голяма глава. Само "изгонването" продължи 2 часа. Слезе твърде ниско, за да ми направят секцио, а в същото време не излизаше. В крайна сметка го извадиха с форцепс. 

Благодаря ви за хубавите думи за сина ми, момичета. Наистина си беше отгледан. И е вярно, че лесно се гледа после такова бебе. Вече махам снимката.  Hug Hug Hug

# 430
момичета, има ли някоя още с такива болки като мен-всеки път като походя малко навън започва да ме боли много ниско долу, шииката ли е незнам, все едно бебето се натиска надолу! Така съм от вчера и понеже ми остават 2 седмици до термин все се надявам големият ден да е скоро и тези болки да са показателни за това, но дали?

И аз ги имам тея болки обаче още от 6ти месец, точно когато бях в Лондон и обикалях по магазините като невидяла  Rolling Eyes Появяват ми се като ходя много или като ми се пишка. Мисля си че точно тогава бебето се е обърнало надолу с главата и с нея натиска.

# 431
mur_2, това с тенджерите на ягодки е добро  Joy

meggle, съчувствам ти за тежките отношения с майка ти. Аз не съм също цвете за мирисане - отварям си устата и то много. Всъщност, откакто мъжът ми влезе в този дом, между нас има що-годе диалог. Тя се влюби в него, а той знае, как да влиза под кожата - пита я какво се случва в поредната хилядна серия от сериала й, мълчи й на глупостите, по-дипломатичен и тактичен е. Но аз не мога - цял живот сме се дърляли с нея и й знам театрите. И само с поглед виждам, какъв сценарий предстои да се развие и кипвам и крещя... Сега се ужасих, как ще изкарам бременността си като той замине. Но тя пък този път е неподозирано внимателна. Само два - три пъти ме извади от кожата с глупости, но в общи линии се държи добре, внимава, значи знае по принцип, че сама създава скандали, щом сега не го прави. Само дето като реши да помогне, после ми го натяква до живот и вечно иска благодарност за всичко. От дете ми изисква благодарност, че ме е родила и отгледала... ooooh! Иначе ако реши може да е душата на компанията със смехории и шеги, но и като реши може да те накара сам да си говориш - да ти съсипе нервите с пинсетка, да те доведе до лудост и накрая да се окаже, че ти на нея трябва да се извиняваш за нещо, което сама си е измислила. Ох, пак казвам - да са ни живи и здрави... За мен тя е просто по-трудното ми дете.

Mrs Raven и аз ги правех тия номера - местене на мебели, чистене, лазене по пода, катерене, любов Embarassed ама - тцъ! Та сега все си сказвам мина ли 37 седмица и започвам да скачам на въже и да правя коремни преси - охххх, много ми тежи вече, ама пак си мисля, че ще си тръгне само когато то си реши Tired

Тони, аз мисля ако рожбето е в София (тъй като ако мъжът ми си дойде до тогава мисля да му кажа да убеди майка ми да заминат с детето докато родя при леля ми на вилата, че да не я стресна като тръгна да раждам, а и да се видим с него) да влезе и тя заедно с него. Ще й кажа, че много съм се изморила, за да помогна на бебето да излезе и сега само много ми се спи и че много се радвам, че е дошла първа да ме види. Наскоро ме пита, защо жените викат като раждат, гледала в един филм, че майката много крещяла и бебето излязло разстрено. Много ли боляло раждането? Аз веднага погледнах с подозрения към майка ми, че телевизорът й все работи, но тя се ококори изненадана и каза бързо докато поемах дълбоко въздух "Не съм аз" Laughing. Та какво и от къде е видяла Бояна не знам, ама аз взех да й обяснявам, че жените викат, защото напъват много силно и е е много по-лесно като викаш. А бебетата не се разстройват - щом плачат, значи са силни и здрави и така за първи път поемат дълбоко въздух и известяват на света, че са се появили. Ама ако ме види пристенваща и свиваща се от конттракции у дома посред нощ, не знам дали ще продължи да ми вярва  Mr. Green И без това вече ме гледа с подозрение като охкам и се присвивам в къщи, а аз й казвам, че съм се поизморила само  Whistling
Ама сега пък не мисля, че ще я стресна, ако ме види след раждането. Надявам се да не съм чак такъв караконджул. Ще й представя всичко пак по най-веселия начин, ще говоря за нея, ще я питам, как се чувства като кака, ще гледам да й обърна внимание. Да й кажа хубави неща. Ама какво си мисля, какво ще излезе - знам ли? То пък, за да е там, значи ще трябва да е чакала някой и друг час с мъжа ми отвън - това едва ли е добре и едва ли би било възможно. Може и да си права. Вероятно и моите емоции няма да са в ред и ще е по-добре да дойде на следващия ден, като съм се освежила, окопитила... Май така ще е най-добре Peace

Лейди Април, момченцето ти е разкошно - наистина отгледан малък мъж. И моята щерка се появи ококорена с едни сосни бузи - 3540 гр. и 52 см. . Всъщност още й казвам бузка на мама, бухтичка и ред подобни, пък сега си е един щиглец издължен. Бузите й останаха в бебетството й  Mr. Green

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 15:36 от DiyanaChar

# 432
  • Пловдив
И аз имам такива болки ниско долу от много време даже като походя малко,гледам да не им обръщам внимание  Laughing

# 433
Здравейте момичета  Hug мина си 17,06 и все още не съм родила  Mr. Green но пък за това доста бебечета си имаме вече  Heart Eyes аз ви изтървах тази тема че нямах интернет няколко дни.
Сега да се отчета преди малко се върнах от преглед всички размери на дундата отговарят на 39г.с вече нямам прегледи направо в болницата за раждане. Дадоха ми направление за раждане, водите са в норма плацента 3 степен  Crazy бебка тежи 3280гр. дет се вика май не остана  Blush
Този нов облик на форума  smile3511
Връщам се да ви чета  smile3529
Lady April мисля че снимката си стои защото я виждам в момента, голям е сладур!

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 21:41 от Мимето14

# 434
Боже, боже какви са ви сладки бебоците и едни такива изписани, с хубаво оформени личица  Heart Eyes
Бебе2 и Лейди Април направо ме плашите , с тези разкази  Shocked сега ме е страх да не се развие и при нас така, че нашата госпожица и тя едрее, до термин сигурно ще стигне 3800гр. и главичката и по-голяма, сега само ще го мисля  Sad

Общи условия

Активация на акаунт