Въпрос относно престоя в Турция

• 1 120
  • 3
  •   1
Отговори
Привет на всички, имам един въпрос на който не намирам отговор и дори от ГКПП не са наясно. Ще се радвам,ако някой има представа да ми отговори Simple Smile
Имам право на престой 90 дни за 6 месеца от първото ми влизане.
Първото ми влизане е на 15.02 - т.е. до 15.08. имам право на 90 дни, обаче скоро заминавам отново
и искам да съм там няколко месеца, трябва ли да напусна територията на Турция и да вляза отново за да започнат новите ми 6 месеца и съответно новите 90 дни????
Някакви идеи как мога да си удължа периода за престой без брак/работа?
Благодаря предварително  bouquet

# 1
Само с напускане няма да почнат нови 6 месеца, трябва наистина да минат. Т.е. зависи колко дена си стояла след 15.2, до 15.8 ще може да стоиш остатъка до 90 дена.
Може да има възможност за продължаване на престоя, но трябва да проучите турските закони.
Също така една смяна на паспорта може да ви направи нов човек и да ви даде нови 90 дена, но не знам дали работи за Турция, и не го препоръчвам, само в много краен случай.

# 2
от 15.02 до 15.08 - ще съм стояла 70 дни, а аз искам още. С нов паспорт съм в момента,но мисля,че те това го следят в системата,а не толкова в паспорта. Rolling Eyes

# 3
Ако сте от София - отидете до турското консулство и питайте. Консулство има в Бургас, май и в Пловдив /за последните не съм сигурна, но може да проверите/. Ако пък не може да отидете - звъннете на консулския им отдел и си задайте въпроса, вместо да се гадае тук, защото може да се дадат грешни съвети.

Общи условия

Активация на акаунт