Бебешката количка - цяла наука за второ висше №27

• 92 699
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Русе
Здравейте момичета,

Имам един сигурно супер глупав въпрос, но тъй като избираме количка в момента, ми се иска да чуя вашето мнение. С количката, която сме избрали има опция да купим или да не купим кош за новородено. Нормалния кош (летен/седалка) има пълно легнало положение. Чакаме бебчето през януари.

Изчетох доста мнения, че при наличие на пълно легнало, не е необходимо да се взема кош за новородено. Ако решим да не го вземаме, как точно се слага новороденото малко бебче в седалката?
- махате ли коланите, за да не му убиват?
- ако не ги махате, закопчавате ли бебето с тях? Това не е ли вредно?
- не е ли вероятно бебчето да се изсипе от количката с тия прекрасни наши улици и тротоари?
- също така в зимните месеци не е ли по-малко защитено бебето в седалка сложена в легнало положение?

Количката си има чувалче за летния кош, но то се прикрепя на коша чрез коланите (те минават през него), така че ако ги махна, за да не убиват на бебето, работата ми изглежда много нестабилна ...

Извинявам се, ако са ми глупави въпросите, но наистина ми е много трудно да преценя и ще се радвам да споделите опит Hug
Здрасти и от мен! Simple Smile Моето бебе е лятно. Но не това определи да взема само комбинирана количка без кош за новородено. Не исках хиляди кошове вкъщи, а и съм на третият етаж без асансъор и беше важно също количката да се сгъва в едно и да е лека. Simple Smile  Коланите не съм ги махала, аз я изкарах някъде като беше на месец за пръв път, но не съм я връзвала първите пъти, после започнах да си я връзвам. И аз си имам чувалче за караката и сега е сложено и съответно си я изкарвам бебка облечена като за студено време,  защитена с чувалчето за крачета. Не пречи да си слагаш коланите за по-сигурно само можеш леееко да ги отпуснеш. Но мисля, че бебо няма да се изсипе и да не го вържеш, особено ако го сложеш в чувалче за спане, порт бебе или нещо подобно. Та така. Simple Smile Това от мен!  Peace

# 586
  • София
Ами аз познавам 2 бебета тупнали на земята, защото не са връзвани, виждала съм и наполовина изсулено бебе от количка, не бих рискувала да не е вързано, но всеки си решава.
Ако се откача горната аст на коланите може тя да се махне и да остане само през кръста и между крачетата, моето така го возех.

Иначе кошовете са подплатени да им е мекичко, не да топлят на бебета, летните също така успешно се возят в кошове за новородени.
Отделно има по-стабилни кошове, които са предназначени и за монтаж в кола.

# 587
Малкият ми син е февруарски. Минахме си без кош за новородено. В началото го слагах в порт-бебе и така в количката.

# 588
Цитат
Ами аз познавам 2 бебета тупнали на земята, защото не са връзвани, виждала съм и наполовина изсулено бебе от количка

Точно поради тази причина първото ми условие в търсене на количка беше да е с кош за новородено,нищо че детето ми е родено през пролетта.С първото ми дете бях с комбинирана количка и нещо не съм много очарована,все внимавах да не го изсуля и за това мисля,че кошът за новородено осигурява по голяма сигурност.Не искам да влизам в спор с никого Naughty,просто си изказвам мнението,защото виждам,че доста майчета с в чуденка Thinking.

# 589
  • София
e като е с колани няма как да се изсули... не става въпрос за спорове.

# 590

- махате ли коланите, за да не му убиват?
- ако не ги махате, закопчавате ли бебето с тях? Това не е ли вредно?

По тази логика,в кошчето за кола пак ли няма да го закопчавате? Rolling Eyes

# 591
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Бихте ли ми помогнали. Търся неопренови, силиконови или друг вид грипове /ръкохватки/ за дръжките на ABC DESIGN 3 TECH. Взехме си за втора количка такава, но меката част на дръжките е доста износена и никак не е удобно да се бута количката....Ровя из нета, но нищо не намирам. Звънях и на вносителите и там нищо не можаха да ми кажат конкретно- кога ,дали и тн.. бих могла да получа. Помагайте, защото в момента количката си седи на балкона без да се ползва. Идеята беше уж да е по-лека и удобна за сваляне по стълби...
От къде бихме могли да се снабдим с нещо, което да става за тези дръжки?

# 592
Може да говориш с шивачка, ако не намериш нищо готово.

Редакция (не знам защо, ама не можах да си изтрия мнението): Май не бях разбрала за какво питаш. Шивачка няма да помогне.

Последна редакция: пт, 31 окт 2014, 20:07 от nevenski

# 593
  • София
http://www.ebay.co.uk

не излизат резултатите директно на линк, но пуснах handle foams grips (може да добавиш strollers, prams, pushchairs) и излизат разни. Ако си изровиш нещо подходящо... пробвай и с друго търсене, не знам конкретно за тази количка оригинално ще намериш ли, но пък може нещо универсално да ти свърши работа.

Можеш да пробваш да пишеш на немците директно, ако те имат оригинални резервни.

Последна редакция: пт, 31 окт 2014, 13:14 от Angel_Dust

# 594
http://www.ebay.co.uk

не излизат резултатите директно на линк, но пуснах handle foams grips (може да добавиш strollers, prams, pushchairs) и излизат разни. Ако си изровиш нещо подходящо... пробвай и с друго търсене, не знам конкретно за тази количка оригинално ще намериш ли, но пък може нещо универсално да ти свърши работа.

Можеш да пробваш да пишеш на немците директно, ако те имат оригинални резервни.
Благодаря ти, Angel_Dust Много съм отнесена. Редовно пазаруваме онлайн, а сега 2 ри ден ровя само из бг сайтове напълно безуспешно..

# 595
  • варна
може ли мнение за този модел количка- Mothercare Xtreme Giraffe.

# 596
Моля за мнение за количка-Chicco Trio Living Smart 3 in 1.

# 597
Моля за мнение за количка-Chicco Trio Living Smart 3 in 1.
И аз съм ѝ хвърлила око.  Grinning

# 598
  • София
Бихте ли ми помогнали. Търся неопренови, силиконови или друг вид грипове /ръкохватки/ за дръжките на ABC DESIGN 3 TECH.
Мъжа ми смени така гриповете на дръжката на Quinny Speedi. В Кауфланд при частите за колелета има. Wink

# 599
Бихте ли ми помогнали. Търся неопренови, силиконови или друг вид грипове /ръкохватки/ за дръжките на ABC DESIGN 3 TECH.
Мъжа ми смени така гриповете на дръжката на Quinny Speedi. В Кауфланд при частите за колелета има. Wink
Аня♥♥♥ ,
благодаря ти. Но ръкохватките на вашата количка широки ли са? Защото на 3 tech-а са широки и не са кръгли. Аз се замислих за подобни грипове за велосипед, но ми се струват къси и с малък отвор....

Общи условия

Активация на акаунт