Бебешката количка - цяла наука за второ висше №27

• 92 699
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Въпрос към използвалите TFK Buggster S  според вас колко най-рано бебето може да се сложи в количката?  Виждам, че  не е напълно легнало положението на облегалката , а на 150гр.
    Според вас може ли да се избегне купуването на кош за новородено?  Как се справя количката в  малко сняг? Simple Smile

Не съм ползвала тази количка,но имам наблюдения от 2 приятелки с такива.Води се най-леката количка-летен тип.Има атрактивна визия,но не е моят тип количка.Въпрос на избор-аз харесвам цяла дръжка тип babywelt Moon fit или Espiro Magic.Бебе мисля,че може и към 4-ти месец да се сложи под такъв наклон,но не мисля,че е удобно,защото и мястото за крачета не се регулира и е доста открито мястото отпред,ако ме разбираш какво искам да обясня.Отделно гърбът е мек,а за малко бебе не мисля,че е удачно.Ако нямаш кош за новородено бебето ще трябва да е вързано постоянно с коланите.Най-големият недостатък според мен е високата цена и това,че тапицерията избелява много( едната от червена беше станала оранжева,а другата от оранжева беше добила ужасен друг цвят) и долу,където са крачетата на детето се къса почти на всички,ползващи я.Иначе са ми казвали,че са доволни,но това ти говоря за деца над 1 година.А за сняг мое мнение е,че големите колелета са по-проходими.

# 616
  • София
По-изправен е гърба не е 150, количката е зда над 6 месеца. Гърбът е мек, само 2 положения с колани се регулират при това. Аз принципно съм фен на пропъскането на коша за новородено, но  тази баш количка не става.
За плата има нещо вярно, всичките  по-употребявани изглуждат зле, но и нов не ми харесва  този плат на мен. Иначе от ползващи я съм чела, че е маневрена и удобно.

Не бих я нарекла най-леката, не знам кой я е обявил за такава, за сняг нямам идея, предполагам като всички останали с подобен размер колела, в преспи няма да е ок, но в по-отъпкан сняг не следва да имаш проблеми.

# 617
  • Асеновград
Аз имам Бъгстър. Детето ми е на  година и 8 месеца, нито е избеляла, нито се е скъсала някъде. Ползвах кош за новородено, на 6 месеца я сложих в  седалката, не е подходяща за по-малко бебе. Никога не ми се е налагало да излизам в преспи, та нямам представа как се движи в сняг. Двете дръжки са неудобство наистина, но когато аз търсих, не намерих по-лека количка, на която може да се сложи кош за новородено.
Ако избирах сега, бих си взела Сайбекс Калисто, една дръжка, пълно легнало положение, сгъва се много компактно и е само 1 кг повече от Бъгстъра.

# 618
  • София
Дам, сайбекс и аз много я харесвам, има и страхотен сенник.
Но много повече харесвам армадилото на мамас и папас, откакто го пуснаха. А на новото флип, гледам, че и кош за новородено може да се закачи, че за първото нямаше кош, само кошница за кола....

# 619
  • Варна
Записвам се, че ще се разделям с един Britax B-Agile и се чудя какво да купувам.
Искам:
-цяла дръжка
-борд
-легнало положение
-да се сгъва лесно
-да е маневрена

Предимство ще е:
- количката да е лека - не повече от 10кг да кажем
- сгъната да не е много обемна
- хубав сенник
- приличен багажник

Гледам една много изгодна оферта за Sola. Почвам да чета назад да видя какво сте споделили.

# 620
  • София
А защо ще се разделяте с агилето? То не е ли всичко желано от теб?
Аз армадилото бих предпочела сто пъти пред солата... обаче реално и вашата си отговаря на изискванията.

# 621
  • Варна
Нашата отговаря да, затова и я бях избрала. Обаче уви голям проблем с предните колелета. Не знам дали е производствен дефект, дали ние сме я повредили и дали подлежи на ремонт, но не завива и това е то. Тръгнеш да завиваш, завъртат се в дадената посока и после не можеш да продължиш - почват да се влачат/суркат и наникъде. Стана 2 седмици сигурно минавам пред количката и го подритвам, намествам в избраната от мен посока. Днес пък минах на варианта да ги застопоря и да надигам леко количката като маневрирам. Не си е работа.. Не мога да разбера откъде е проблема.. Не знам и дали има сервиз тук, където да я погледнат. Поръчвана е от чужбина и ако трябва да я пращам там за ремонт, ще ми излезе златна. С баткото пак от ebay ми беше количката и 2г си откарах от раз. Липсваха ми обаче борд и пълно легнало положение на коша 6+ и затова се разделих с нея. На моменти съжалявам вече..

# 622
Здравейте,
Може ли да ми дадете повече отзиви за Сайбекс Калисто ? Хареса ми дизайнерската версия на Джереми Скот, много е лека и въпреки, че малко трудно се сгъва, е много компактна. Но кошът за новородено ми се струва тесен, дръжката не се удължава много (аз съм 1.8 м) и е тясна, гумите са малки, лятната седалка няма опция да гледа към майката и в същото време няма прозорче на сенника. Десенът обаче е трепач Simple Smile Дали ще е комфортна за едно февруарско бебе?
Другите колички, на които се бях спряла са Муци Ево, Мамас и папас Сола и Елеа или Лула Ъп на Бебекомфорт.
Муцито се надявам да я пуснат на по-ниска цена на изложението Бебеландия, иначе се чудех дали да не я поръчам от Германия. На втора ръка ми се виждат малко изтърбушени по снимките.
От Малечко, където изпуснах намалението на Сола, ми казаха, че са им се изчерпали десените и че този модел повече няма да се произвежда.
Елеата и лула ъп ми дойдоха доста солено нови дори и с намалението от 15%. За тях поне мога да взема от приятелка кош за новородено и столче за кола. Виждам и, че са доста популярни в OLX.
И относно английските сайтове - може ли да споделите кои гледате?
Много ще съм благодарна за съветите   Party

# 623
  • Русе
Дам, сайбекс и аз много я харесвам, има и страхотен сенник.
Но много повече харесвам армадилото на мамас и папас, откакто го пуснаха. А на новото флип, гледам, че и кош за новородено може да се закачи, че за първото нямаше кош, само кошница за кола....
И на мен много ми харесва новото Флип на Армадило Simple Smile Heart Eyes

# 624
да се допитам до мнение ...
между Тако captiva и ABC desing 3 tec коя бихте избрали ?? Simple Smile
за сега клоня към тако

# 625
  • Варна
Днес сутринта звъннах на 2 магазина във Варна, които знаех със сигурност, че имат Бритакс-а. Интересувах се за извънгаранционен сервиз. В единия ме поканиха да видят количката и казаха, че ако трябва на място ще звъннат в сервиза да видят какво могат да направят. Та както каза мъжа ми  - сега може да вземем няколко стотин лева и да си направим кефа или купим нещо. Вече направо бяхме прежалили пари за нова количка, но за щастие засега този разход се отлага. Оказа се, че не бивало толкова често да свалям гумите и да ги мия, пък да не смазвам. Та смазаха я и сега е в отлично състояние.  Wink

# 626
Здравейте,
има ли някоя мама от Добрич или Варна ползваща Peg Perego Book с седалка Pop up, която да има желание да ми я покаже?

# 627
  • София
Днес сутринта звъннах на 2 магазина във Варна, които знаех със сигурност, че имат Бритакс-а. Интересувах се за извънгаранционен сервиз. В единия ме поканиха да видят количката и казаха, че ако трябва на място ще звъннат в сервиза да видят какво могат да направят. Та както каза мъжа ми  - сега може да вземем няколко стотин лева и да си направим кефа или купим нещо. Вече направо бяхме прежалили пари за нова количка, но за щастие засега този разход се отлага. Оказа се, че не бивало толкова често да свалям гумите и да ги мия, пък да не смазвам. Та смазаха я и сега е в отлично състояние.  Wink
Точно щях да пиша да свалите гумите и да ги смажете, но виждам, че сте се оправили. Wink Моят мъж е байкър, пък аз си сменям често количките и все от ибей или olx, та първата му работа е след като аз си я измия е той да свали колелетата, да ги почисти и смаже. Дори и да не е имало някакъв проблем с возията, определено има разлика след почистването.

Willey, Loola up съм имала от изброените, кое те интересува като впечатления? Аз я ползвах за система за пътуване в колата, в началото шаси + кошница, после със седящата седалка. Шасито е супер компактно като се сгъва самостоятелно, дръжката се регулира, има амортисьори, хубав сенник, седалката се обръща, читав багажник. Не е супер лека, но за комбинирана количка е о.к. Проблем на модела са задните гуми, т.к. няма ос м/у тях, след време на заден ход се кривят. Ако ще я взимате нова това не би трябвало да е проблем, но ако е втора употреба го имай впредвид да го огледате.

Да попитам - къде наживо може да се види Peg Perego Skate? В неделя ходихме специално за това до Штъркел, но не я поддържат в наличност. Спряла съм се на Adbor S-line, но ми се ще да видя и Скейта, преди да купим Адбор. Ако някой има лични отзиви за двата модела, моля да сподели. Интересува ме маневреността по неравен терен, натоварена с тежките раници на 2-ма ученика.

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 10:59 от Аня♥♥♥

# 628
Аня, много благодаря за отзива. Като че ли засега Сайбекс Калисто ми е фаворит. Търся лека количка, която да се сгъва компактно, тъй като вкъщи не разполагаме с много място. И се надявам да използвам количката дълго - т.е. да не се налага да купувам нова, лятна след време...
Та въпросът ми е дали някой е ползвал Калисто-то, преди всичко ме интересува дали вози комфортно ?

# 629
Днес сутринта звъннах на 2 магазина във Варна, които знаех със сигурност, че имат Бритакс-а. Интересувах се за извънгаранционен сервиз. В единия ме поканиха да видят количката и казаха, че ако трябва на място ще звъннат в сервиза да видят какво могат да направят. Та както каза мъжа ми  - сега може да вземем няколко стотин лева и да си направим кефа или купим нещо. Вече направо бяхме прежалили пари за нова количка, но за щастие засега този разход се отлага. Оказа се, че не бивало толкова често да свалям гумите и да ги мия, пък да не смазвам. Та смазаха я и сега е в отлично състояние.  Wink
Точно щях да пиша да свалите гумите и да ги смажете, но виждам, че сте се оправили. Wink Моят мъж е байкър, пък аз си сменям често количките и все от ибей или olx, та първата му работа е след като аз си я измия е той да свали колелетата, да ги почисти и смаже. Дори и да не е имало някакъв проблем с возията, определено има разлика след почистването.

Willey, Loola up съм имала от изброените, кое те интересува като впечатления? Аз я ползвах за система за пътуване в колата, в началото шаси + кошница, после със седящата седалка. Шасито е супер компактно като се сгъва самостоятелно, дръжката се регулира, има амортисьори, хубав сенник, седалката се обръща, читав багажник. Не е супер лека, но за комбинирана количка е о.к. Проблем на модела са задните гуми, т.к. няма ос м/у тях, след време на заден ход се кривят. Ако ще я взимате нова това не би трябвало да е проблем, но ако е втора употреба го имай впредвид да го огледате.

Да попитам - къде наживо може да се види Peg Perego Skate? В неделя ходихме специално за това до Штъркел, но не я поддържат в наличност. Спряла съм се на Adbor S-line, но ми се ще да видя и Скейта, преди да купим Адбор. Ако някой има лични отзиви за двата модела, моля да сподели. Интересува ме маневреността по неравен терен, натоварена с тежките раници на 2-ма ученика.

С S-line няма да имаш проблем. Много е маневрена и колкото и да я претоваря с покупки и багажи е много стабилна. Именно това е количката за неравен терен. Според мен вози много лекичко и плавно и бебо се чувства удобно! Бута се с 1 пръст.

Общи условия

Активация на акаунт