Отговори
Олелеле  Twisted Evil ползваме една камара химикали за улеснение вместо да хванем детето си и да го измием под течаща вода, когато сме си в къщи. Защо не свеждаме ползването на подобни кърпички до наложителните моменти (когато детето е на вън)? Гледам изписали са се 6 страници с мнения http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362957.0 (тема от архива), но в нито едно от тях не видях някой да описва защо реално тези кърпички не са вреди. Какво ни дава гаранция, че съдържащите се химикали прониквайки през пикочните канали не увреждат по-някакъв начин децата ни? Ами когато детето е момиченце??? То разбира се на момента видимо всичко е наред. Кой обаче и с какво ви гарантира че не увреждате половите им органи (най-вече при момиченцата) по някакъв необратим начин, който би се проявил едва след години, когато вашето дете реши и то да стане родител? Ще кажете - "Ами то в днешно време всичко около нас е отровено с какви ли не химии". Доста плашещо звучи, нали? До такава степен гледаме да си улесним живота, че подобно изказване го възприемаме вече за нормално, само и само да не поставим мозъка си в едно допълнително обременено състояние.

Нека обаче не забравяме, че всеки организъм реагира строго индивидуално на обкръжаващата го химия, което по елементарен начин обяснява,че няма как да бъде доказано абсолютно безвредие. Wink

# 1
  • София
Ами то гаранция никога няма, но аз съм смотана и не мога да се справя да го измия добре на мивката. И после пак опирам до мокрите кърпички.

# 2
Какво ни дава гаранция, че съдържащите се химикали прониквайки през пикочните канали не увреждат по-някакъв начин децата ни?

През пикочните каналИ?! Къде точно го бършете това дете?!  Mr. Green

# 3
А въпросът е?  newsm78

# 4
Винаги съм я мила на мивката. Мокри кърпички използвам само, ако не сме си вкъщи, а навън или някъде на гости. Всеки има право на избор, много майки предпочитат мокрите кърпички, няма нищо лошо, това е техния избор. Simple Smile
Доколкото са вредни или безвредни.... не се втелясвам чак толкова, но и аз смятам, че колкото по-малко химия толкова по-добре  Peace

# 5
Защо да я връщаме тая тема? Ти нали си миеш децата,  какво ти пречат майките, ползващи мокри кърпички? Rolling Eyes
И аз ползвам - навън как да я почистя?

# 6
  • Бургас
Вкъщи я мия, навън ги ползвам. Няма драма при мен  Mr. Green

# 7
Вкъщи си подмивам детето с вода, не ми пречи.
За тези, които и навън искат така, могат да
използван памуче, напоено с вода. Peace

# 8
  • Winterfell
Въпрос на навик.И аз ги ползвам само навън,и то изключително рядко.Не мога да си представя да му забърша лицето или ръцете с тях.Винаги си нося шишенце с вода и тензухена кърпичка.Гадни са ми и изобщо не мога да нарека ползването им хигиенично,ама свят шарен

# 9
Еми да, ама знаете ли какво ритане и блъскане е като я къпя- реве, пищи, дърпа се, хапе, рита. Един път даже не можах да я удържа и падна на пода, добре, че не счупи нещо, че е гадория да паднеш в баня. А представям си на всяко сменяне на памперса да трябва да изживяваме нещо подобно. Тежи вече и не мога да я удържа. Кърпичките са ми спасението.
А за вредността, вече до гуша ми дойде все да ни натрапват как всичко край нас е вредно- храните имали пестициди, пюретата- консерванти, памперсите имали лепила, залъгалките- вредни, смученето на палец- също, козметиката- ужас, телевизора облъчвал, в града имало смок, по площадките било прашно, в детските кътове- мръсно, лекарствата мъчели черния дроб, ваксините бавно ни убиват, в яслите всички са болни, играчките съдържали опасни съставки в пластмасата пфуууууу  ooooh! ooooh!
Ей сега може да се появи някой и да каже: "Защо миеш дупето на детето с чешмяна  вода.... знаеш ли колко хлор, флуор, тежки метали съдържа, тръбите на ВиК- то ръждясали, пречиствателните станции стари, водата мирише на тиня........"  Е, какво, да не живеем ли? Sick Sick 

# 10
И един пакет не съм купила. Една приятелка ми уши кърпички, че не си бях взела машината още, тях си ползвам навън, макар че рядко ми се е налагало да го сменям навън, по скоро за ръце ми се е налагало. И вкъщи си ги ползвам много. На мнение съм, че с подобни прости решения поне у дома голяма част от вредностите и замърсяването могат да бъдат избегнати.  Simple Smile

# 11
Еми да, ама знаете ли какво ритане и блъскане е като я къпя- реве, пищи, дърпа се, хапе, рита. Един път даже не можах да я удържа и падна на пода, добре, че не счупи нещо, че е гадория да паднеш в баня. А представям си на всяко сменяне на памперса да трябва да изживяваме нещо подобно. Тежи вече и не мога да я удържа. Кърпичките са ми спасението.
А за вредността, вече до гуша ми дойде все да ни натрапват как всичко край нас е вредно- храните имали пестициди, пюретата- консерванти, памперсите имали лепила, залъгалките- вредни, смученето на палец- също, козметиката- ужас, телевизора облъчвал, в града имало смок, по площадките било прашно, в детските кътове- мръсно, лекарствата мъчели черния дроб, ваксините бавно ни убиват, в яслите всички са болни, играчките съдържали опасни съставки в пластмасата пфуууууу  ooooh! ooooh!
Ей сега може да се появи някой и да каже: "Защо миеш дупето на детето с чешмяна  вода.... знаеш ли колко хлор, флуор, тежки метали съдържа, тръбите на ВиК- то ръждясали, пречиствателните станции стари, водата мирише на тиня........"  Е, какво, да не живеем ли? Sick Sick 
Ох, взе ми думите от клавиатурата Crazy и на мен ми писна. Ние как сме живи изобщо?

# 12
Всеки си решава какво да ползва и какво не. За абсолютно нито един продукт няма кой да ти гарантира безвредност. Като те смущава, не ползваш и толкова. Иначе локуми вредно/безвредно можем да разтягаме до безкрай.

# 13
Аз ползвам еднократни пелени и кърпички! Убийте ме сега!

# 14
...., в града имало смок, .....

hahaha

Факт е, че нищо не е такова, каквото беше когато ние бяхме малки. Не случайно в развитите страни хората, които имат възможност се хранят само с био храни, пият вода от стъклени бутилки, и се стремят да живеят извън пренаселените градове. И да отглеждат децата си възможно най-естествено.

По темата, вредни са тези мокри кърпички и още как. Вижте им състава и после пак ще говорим...има и приемливи такива, но не са на цен 2 лв. за пакет с 80 кърпички.  Wink НО все пак трябва да се има и предвид честотата на употреба....

Нашата педиатърка още при раждането на децата ме предупреди. В практиката й имало някоолко деца със силно изтънена кожа, точно от прекомерна употреба на мокри кърпички.

Всеки си решава какво да ползва и какво не. За абсолютно нито един продукт няма кой да ти гарантира безвредност. Като те смущава, не ползваш и толкова. Иначе локуми вредно/безвредно можем да разтягаме до безкрай.

202uu

Общи условия

Активация на акаунт