Отговори
# 45
  • София
А, не смяташ, защото твоето бебе сигурно още не се рови в опикания от котките пясък Simple Smile

Laughing Laughing Laughing Ама е така.  Sunglasses

# 46
  • Куциндрел
То не е само пясъчника.
Като измиеш 10 пъти днес ръцете на детето с вода по една или друга причина, следващия път ще си носиш мокри кърпички. Mr. Green

# 47
  • Уистерия Лейн
И аз мия дупето на бебето си с вода,но понякога се налагат и мокри кърпички за това онова. Не издребнявам чак толкова. Със страшно по-вредни неща ще се сблъсква в живота. Няма да го стерилизитам от бебе.

# 48
Еми да, ама знаете ли какво ритане и блъскане е като я къпя- реве, пищи, дърпа се, хапе, рита. Един път даже не можах да я удържа и падна на пода, добре, че не счупи нещо, че е гадория да паднеш в баня. А представям си на всяко сменяне на памперса да трябва да изживяваме нещо подобно. Тежи вече и не мога да я удържа. Кърпичките са ми спасението.
А за вредността, вече до гуша ми дойде все да ни натрапват как всичко край нас е вредно- храните имали пестициди, пюретата- консерванти, памперсите имали лепила, залъгалките- вредни, смученето на палец- също, козметиката- ужас, телевизора облъчвал, в града имало смок, по площадките било прашно, в детските кътове- мръсно, лекарствата мъчели черния дроб, ваксините бавно ни убиват, в яслите всички са болни, играчките съдържали опасни съставки в пластмасата пфуууууу  ooooh! ooooh!
Ей сега може да се появи някой и да каже: "Защо миеш дупето на детето с чешмяна  вода.... знаеш ли колко хлор, флуор, тежки метали съдържа, тръбите на ВиК- то ръждясали, пречиствателните станции стари, водата мирише на тиня........"  Е, какво, да не живеем ли? Sick Sick 

Напълно съм съгласна. Все пак всяка майка прави избор за своето си дете.

Ето как стоят нещата при нас:

Мокрите кърпички си ги ползвам още от болницата, за по-голямо удобство. В началото ползвахме мокри кърпички на Nivea, но не знам дали беше от топлото или от някаква съставка в самите кърпички, но малката получи лек обрив. След това смених на такива с екстракт от лайка и обривът ни изчезна малко по малко. Явно зависи от кърпичките, както при всичко друго което ползваме  Wink
И моята е от доста подвижните, така че ако тръгна да я мия при всяко сменяне на памперса, най-много да направим някоя бела  ooooh!
Мисля че тук е мястото за един коментар, който направи гинеколога ми когато му изброих всичко, което бях приготвила за родилното и най-гордо му съобщих, че дори шишетата ми са готови стерилизирани: "Недей да се вманиачаваш чак толкова. Ние да не би да живеем в стерилна среда? Какво ще стане според теб, когато ги оставиш някъде след като си ги стерилизирала? Все едно нищо няма да си направила...Гърдите си да не би да ги стерилизираш преди всяко кърмене??" При този коментар можех само да склоня глава от срам и да се съглася, защото човека си е прав  Embarassed

# 49
Стерилизацията се прави за всеки случай. По принцип е достатъчно да са измити старателно.

# 50
  • София
Не ме интересува кой с какво бърше, стига мамите да не ги ръсят после из градинките, а да ги изхвърлят в кошче или да си носят боклука до контейнера.

Иначе от изсъхнали разтеглени кърпички стават паяжини за Хелоуийн.

202uu 
И не само кърпички хвърлят ами и еднократни пелени!!! И после са с претенции и вдигат скандали защо не се пази чисто около децата им...

Общи условия

Активация на акаунт