Кой и какво може да ви подразни, когато сте на почивка?

• 63 374
  • 1 364
  •   1
Отговори
  • Ямбол
Покрай плажните теми попаднах на някои статии в нета:
Най-дразнещите туристи
и
Най-дразнещите неща по време на почивка

И реших да направя тема да ви попитам - вас какво ви дразни или какво ви е неприятно, когато си почивате?

Аз по принцип не се впечатлявам особено, но има случаи, които трудно подминавам.
Например шумни компании, пиянски запои, неканени натрапници, непоискани съвети, особено за децата ми.

# 1
Това, което може да ме подразни е предимно лошо обслужване.
Неща от рода на неспазване на обществени правила и закони също могат да ме подразнят.

# 2
Преди време бих написала цял списък в такава тема.

Обаче напоследък си давам сметка, че сме станали прекалено изнервени, гнусливи, капризни, егоцентрични и неблагодарни. Затова вече гледам да не оставям дреболии да ми развалят почивката и въобще - настроението.

А ССФ знам наизуст вече какво я дразни: децата, останалите хора, жегата, морето, пясъкът, сервитьорите, музиката, говорът, мръсотията и т.н., и т.н.

# 3
Тъкмо се връщаме от Созопол и единственото, което много ми пречеше беше, че от силната музика от заведенията на малкия плаж  не може да се спи /бяхме в стария град, над морето/. Данданията е страшна и то още преди да е почнал силния сезон. Не ми се мисли какво ще е юли и август. Предишни години много се грижеха за спокойствието и на почиващите и на живеещите в града, след 12 ч. нямаше силна музика поне в стария град.
Иначе Созопол по това време на лятото е прекрасен, чист и спокоен.

# 4
Тиймбилдинг на голяма фирма. Не бих го и помислила, ако не ми се беше случило...

# 5
По принцип съм спокоен човек рядко ме дразнят каквито и да било неща.

Но едно шумно семейство и крясъците на майката към децата определено ме дразни. Било на плажа, в ресторанта, в хотела.
А миналата година дори, когато Първанчо и Драганчо /децата/ ги няма - хващаха телефоните и можах да разбера всичките им роднини какъв бизнес имат, кой какво е готвил, как се прави сладко от смокини, и как се ръководи баничарница от морето. Цялото семейство бяха глътнали по един мегафон. Twisted Evil

# 6
Вчера точно по темата дискутирахме вкъщи...  Mr. Green Повечето неща са просто впечатления, които будят недоумение в мен, не всичко е в графа "дразнене", но ще си го напиша  Wink

- Препълването на чиниите на ОИ, само защото си си платил, да не се минеш, не че ти се яде - което е видно от количеството останало след приключване. Чувството за дълг да присъстваш на всички хранения и да препълваш чинията - пак не че ти се яде, ама  - пито платено  Crossing Arms

- Запазването на шезлонг с хавлия. Не отиваш на почивка, а на състезание  Mr. Green Навиваш часовника в 6 - мяташ хавлия, дремваш час-два и отиваш да метнеш кутия с цигари на масата на ресторанта, че да си отвънка. И така цял ден имаш аларма да мяташ нещо, някъде...

- Заседяването на ракийка и салатка с часове, при положение, че принципът на хранене е шведска маса - тук основно българи не го схващат и ги правят тези номера.

- Изобщо онази припряност да не се минеш и вечните претенции сякаш кой знае къде си отишъл.

- Безкрайното крещене от типа "Гошкоооооооооооооооо, веднага излизай от водата, Гошкоооооооооооооо, чуваш ли, шЪ стана да ти люсна два шамара, чуваш ли бе ей!?!??!", чувам, чувам, ама как ми се иска да не чувам...

За изхвърлянето на опаковки по плажа, изобщо няма да коментирам.

Опитвам се да не ми прави впечатление, ама то просто ми се набива в погледа. Сигурна съм, че тази година няма да мина без тези неща, защото имаме само 5 дена и запазихме на нашето си море. Не съм ходила от 4 години тук, може всичко това вече да го няма.

# 7
Служителите от  заведенията, които са  излязли на улицата и подканят  хората  да влезнат точно в тяхното заведение - много са нахални. ...Отишла съм на почивка, разхождам се с любимия;водим разговор и изведнъж изкача някакъв/някаква и ни прекъсва... и така на всеки 3 крачки...   Close

# 8
  • София
Шумът. Изпитвам органическа непоносимост към шум и искам поне по време на почивката ми да е тихо. Свела съм почиването в хотели до санитарния минимум, но шумът ме намира и в най-затънтените места. Идеалната почивка за мен би била на място, където няма никакви други хора, но наблизо има селище с достатъчно забавления и храна, в случай, че ми се прище да отида. Но легна ли да спя, чета, почивам не иска да чувам хахо-хихи, викове на деца, викове на майки, бащи , приятелски компании, коли, мотори, извънземни. Искам да чувам само цикадите и морето Heart Eyes

# 9
  • София
Възпитателните методи, включващи крясъци, а не рядко и някой и друг зад врата. Принципно гледам да не ходим по пренаселените курорти, особено в "народните" такива, ама миналата година вятърът ме отвя в Китен, място, което доброволно не бих посетила никогаш. Нагледах се на мили родни картинки- цялата рода пристига, опъва бели чаршафи вместо хавлии, да се съберат всички. Викове (най-често по децата), висок говор, карти, табла, бири, манджи в кутии, цели домати. Италианските фамилии пасти да ядат.
И мургавите продавачи на какво ли не по плажа.

# 10
Какво лошо има в целите домати?!

# 11
Рядко нещо/някой може да ме ядоса истински,но все пак...
1.Мразя,когато ме зарива лавина от пясък върху лицето,защото някой е решил,че трябва да се тича с всички сили,точно покрай чадърите и лицата на хората .(съответно нищо неподозиращите хора,нямат време да отреагират и се наяждат доволно с пясък.)
2.Мразя да врещят около мен с цяло гърло на плажа,кой когато се сети да вика някого.
3.Мразя да намирам фасове до главата си(аз също съм пушачка,само че за толкова години на море,един път не съм си позволила да си метна фаса в пясъка),кочани от царевица и т.н и т.н
4.Дразня се,когато някой от горния етаж на хотела реши да си хвърля боклуците и да си изцежда всичко що може през балкона(съответно моите дрехи на простора.... бяха открити пълни с трохи(пр.)

# 12
  • Ямбол
Чаршафът може да е много по-удобен от хавлията, която след като се намокри пясъкът се набива в нея, докато от чаршаф пада по-бързо.
Е, бял не съм носила, но някакъв цветен, повече приличащ на покривка за пикник, слагам под хавлиите.
Във връзка с това, дразнещо е, когато има вятър, а на морето почти винаги има, някой да изтърсва хавлията си наблизо.

# 13
Хавлия лесно се изтърсва, когато я държиш ниско до пясъка и леко я движиш, без да я тупаш като чердже над главите на хората. А като си тръгнеш, накрая на плажната ивица, където няма хора, си я тупай на воля.

# 14
Мен пък много ме дразни бутаницата. Да не можеш да ходиш спокойно по улицата или да няма къде да си опънеш кърпата. Затова предпочитам по-спокойните местенца. Не бих си и помислила за почивка в някой от известните курорти.
Също така много ме дразни и шума. Всяка кръчма е надула до безобразие музиката си, стремйки се да заглуши комшията. И най-накрая не можем да си чуем приказката.

Общи условия

Активация на акаунт