Кой и какво може да ви подразни, когато сте на почивка?

• 63 303
  • 1 364
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Да, много е гадно да ти изтупат хавлията на главата. Аз я нося към морето.
Към целите домати по принцип нищо против нямам, просто така ми изплуваха в спомените  Rolling Eyes
От преди време, приятелски съвет от мама към "Гошко":
"По- бавно го ближи тоя сладолед, щот кат ми забуаш кашлицата, щи забуам шамарите". Този ми е златният плажен лаф на всички времена.

# 16
Това, което ме дразни и когато не съм на почивка - шум, шумни хора, разговори на висок глас, просташки маниери.

# 17
Нищо не ме дразни. Въпрос на планиране. Ходим на места и във време, където (и когато) се чувстваме най-добре. Няма сила на света, която да ме отведе на All inclusive в активен сезон например. Или на централния плаж на Слънчев бряг.

Миналата година го посетихме за един ден, от лююбопитство, че ни беше на път. Ами, не ме издразни, даже ми беше забавно - пихме безалкохолни коктейли по баровете, и зяпахме интернационалното множество... Нямаше къде да се седне, и не беше типичният ни плажен ден, но за един ден разнообразие - не умряхме.

Мисълта ми е, че човек ВИНАГИ ИМА ИЗБОР. Има плажове без семейства с деца, без дами по монокини, без дебелани с косми, без изтръскващи хавлии, без пушещи и люпещи семки... Както има и места без непрекъснато строителство, силна музика и т.н. и т.н. Почивните дни и без това са толкова малко, просто си ги аранжирайте така, че да няма дразнители наоколо.

# 18
  • София
Почиваме прекрасно откакто се научихме да избягваме места, където концепцията и посетителите не биха ни паснали. Внимателен подбор на мястото, съобразен с предпочитанията на семейството е добра отправна точка, за да се изкара приятна почивка.

Не харесвам това, в което се превърна българското Черноморие и не си причиняваме "почивка" там под никаква форма и никакъв начин. От Сф до Беломорието се пътува подобен брой часове, има цени за всеки вкус и джоб и най-вече спокойствие.

Иначе какво аз лично не харесвам:
- урбанизирани "курорти",
- ол-инклузив и огромни хотелски комплекси, пълнени с еднократно посещаващи ги масови туристи,
- невъзпитани хора,
- чалга и съпътстващата я суб-култура,
- неуважителен обслужващ персонал,
- мръсно море,
- кофти "кухня" (домати от супера, замразени картофи, манджа от фризера, мръсно и дълго меню,...).

Мога да изреждам още неща, които избягваме, но мисля че стана достатъчно ясно  Simple Smile

# 19
  • Варна
На първо място ме дразни силния шум.
Също се ядосвам, ако времето е неподходящо за разходки в гората и по чукари през повечето време.

# 20
  • В Космоса
Дразни ме прекалената навалица, затова бягаме на възможно по-непосещавани места по възможно най-непосещавано време. По принцип август си седим вкъщи на климатик и никъде не мърдаме.

# 21
От преди време, приятелски съвет от мама към "Гошко":
"По- бавно го ближи тоя сладолед, щот кат ми забуаш кашлицата, щи забуам шамарите". Този ми е златният плажен лаф на всички времена.
hahaha
А по темата: Малко неща ме дразнят. Би могло да ме издразни силна чалга, но на такива места не ходя и не е проблем. Ако времето е много дъждовно също, но рядко ми се е случвало през юли.
Избягвам тъпканите плажове и големите хотели. Ол инклузив не понасям.

Внимаваме с храната, защото едно рядко щастие плюс температури и прочее екстри с малки деца превръща почивката в нещо ужасяващо...Случвало ми се е веднъж (даже лежахме с детето на годинка и половина  за три дни в Бургаската болница) и оттогава никакви супи, кебапчета, миди, майонези, сосове и пасти даже и в добри заведения не давам да се ядат-не че е гаранция, но откакто ги избягваме тези храни не е имало проблем.

# 22
  • София
Планирам нещата като Акаша и BirdsFlu - избягвам курорти, в които нещо може да ме дразни, а такива са местата с:

1. Препълнени плажове
2. Самозабравили се богаташи, надуващи кас'тофона от Жипката, паркирали напряко през тротоара/пешеходната зона;
3. Тълпи кифли с напомпани гърди и устни, оглеждащи критично всички наоколо;
4. Заведения дънещи денонощно чалгии;
5. Заведения бълващи миризма на гранясало, препържено олио;
6. Крещящи по децата си жени;
7. Хотели, предполагащи наличието на големи компании, денонощно запиващи на двора /терасата/.

# 23
  • Mediterraneo
Шумът. Изпитвам органическа непоносимост към шум и искам поне по време на почивката ми да е тихо. Свела съм почиването в хотели до санитарния минимум, но шумът ме намира и в най-затънтените места. Идеалната почивка за мен би била на място, където няма никакви други хора, но наблизо има селище с достатъчно забавления и храна, в случай, че ми се прище да отида. Но легна ли да спя, чета, почивам не иска да чувам хахо-хихи, викове на деца, викове на майки, бащи , приятелски компании, коли, мотори, извънземни. Искам да чувам само цикадите и морето Heart Eyes

Това е и моята бленувана почивка- на тишина! Всичко друго преглъщам, но органически не понася да ми е шумно!

# 24
Вбесява ме да ме зарият с пясък... тъкмо като съм се намазала със слънцезащитен лосион и съм мазна...знам, че съм на плаж, има пясък, няма как...опитвам се да се сдържам и да не убивам с поглед търчащите деца.  Blush

# 25
Вбесява ме да ме зарият с пясък... тъкмо като съм се намазала със слънцезащитен лосион и съм мазна...знам, че съм на плаж, има пясък, няма как...опитвам се да се сдържам и да не убивам с поглед търчащите деца.  Blush
Ох добре че е само с поглед. Моята дъщеря веднъж така мина тичешком покрай един току-що намазал се плажуващ, който хвърли по нея шишето с мазилото, но вместо дъщеря ми уцели една отиваща към водата млада госпожица. Завърза се голяма кавга и ние използвахме пролуката да се изнесем бързо от местопрестъплението.
 Това ми беше първото и последно плажуване на централния плаж в Созопол. От този момент винаги подбирам по-пустички и необитаеми плажове, а ако има хора гледам да сме на едно прилично разстояние. Grinning

# 26
Мръсен плаж
Пренаселен плаж
Мръсен курорт
"Цакане с топла бира" независимо дали от хотела, някое заведение или дори сергията, пред която са се спрели децата

Викове, крясъци, пиянски истории, човешки изпълнения от типа "моу съм важен" изобщо не могат да ме смутят.

# 27
  • в рока
Шумът.И то не на плажа или на улицата.Важното е хотелът да се намира не тиха улица, за да мога да се наспивам.По принцип и аз обичам по-тихите курорти, но ходим на Китен заради плиткото море,а и на малкия много му харесва.Чаршафи, табла и карти не съм видяла.
Ол инклузив не е моята почивка.Ако персоналът на хотела  не поддържа добра хигиена или е неотзивчив  също би ме подразнило.

Иначе Гошко и майка му ги срещам не само на плажа.

# 28
Дразнят ме:

- туристите които цапат и хвърлят боклуци, мислейки си, че някой ще мине след тях да ги събере.

- некомпетентните сервитьори, които казват: "Аз съм нов и не знам!".

# 29
  • Оптимист по принуда
Дразнят ме фасове и стъкла в пясъка.
Селяците.
Шумна игра на карти под съседния чадър, съпроводена с пошляпвания по космати гърбове,'щото видиш ли, спечелихме. Simple Smile
Отношение на продавачи, граничещо с пладнешки обир. Навремето с мм, още млади гаджета, в центъра на Слънчев Бряг, се бяхме спрели до една сергия със сувенири. Разглеждаме и слушаме как продавачът първо подканваше на английски някакви туристи и те си обсъждаха дали да купят и кое. При което той припряно започна да им говори на български - хайди ма, дукуга штъ чакам да ми съ чудиш, ку ши купувъш, купувай! Хората не разбират какво точно им се говори, но по интонацията схванаха, че нещо не е както трябва и си тръгнаха. Стана ми гадно, защото и с нас се държа по същия начин, с тропане на крак. Ние пък нарочно разгледахме всичко по-дроб-но и му благодарихме учтиво и му казахме, че ще си помислим. Mr. Green
Цени, изсмукани от пръстите и далеч от реалността.
Блъсканици.

Общи условия

Активация на акаунт