Кой и какво може да ви подразни, когато сте на почивка?

• 63 290
  • 1 364
  •   1
Отговори
# 1 350
Идват и много жени с децата си (най - често рускини, украинки), докато дечицата спят или надуват главите на хотелския персонал, майчиците забърсват я по някое пиколо, барманче или каквото друго има налично.  Mr. Green

# 1 351
  • София
На мен не ми направиха толково лошо впечатление големия брой руснаци на морето, в моя случай Равда. Направи ми лошо впечатление, че в много от магазините и ресторантите надписите са на руски и единствено на руски.

Не помня коя форумка спомна, че иска да помни Несебър от 1989. Аз не бях ходила от десетина години там и впечатлението ми е, че сега градът изглежда по-добре в сравниние от преди 10 години. Махнати са пъстрите реклами на магазините, сега всички магазини са с еднотипни надписи от дърворезба. Пак има много продавачи, но не са на средата на улицата и не се набиват на очи както преди. С една дума-сега Несебър изглежда доста прилично и е приятен за разходка. Peace

# 1 352
  • Варна
Клиентите ми са предимно руско, полско говорящи сега. Рядко се налага да преминавам на английски или немски.И българи, разбира се. Не се оплаквам.
Да споделя все пак нещо-лошо впечатление ми прави, когато чуя коментар: ще ти купя, като се приберем, тук е скъпо.  А става въпрос за нещо, което в момента при нас е на промоция и други са възкликвали-"то много евтино струва тука"
Но много българи не могат да се отърват от манталитета "а, щом сме на почивка, дерат, мамка му"Цени не помнят, важно е да изкоментират, високо, разбира се Laughing Да им го кажем на търговците. Laughing

# 1 353
  • София
Стейси Грей, не съм много съгласна с написаното от теб. Не знам, може би говориш за хранителен магазин - от храна не пестим, но надуваемият детски дюшек, тип фотьойл, който купих на дъщеря ми от София за 19,99 лв, на морето струваше 55. Е, мерси. И как мислиш, дали не бих изкоментирала при удобен случай, та ако ще и за най-голямата простакеса да мина.
Също така през цялата почивка треперех да не ми се счупи някой нокът, че си представям колко пари ще ме отръскат за маникюр. (И не, не мога сама да се справя с ноктите си, защото не е обикновен лак - това в случай, че някой си помисли, че съм голямата примадона, дето не може да се лакира самичка.)

# 1 354
  • Варна
Говоря само за коментари към стоки, които 100% съм убедена, че са евтини в момента-нали им знам цените. Но някой си изкоментира, ей, така за спорта! Laughing
И аз имам стоки с надути цени-съжалявам, но имам клиенти за тях. Това е за сметка на други- с минимална надценка. И точно за вторите става въпрос в предишния ми коментар. Когато съм убедена, че няма причина за недоволство в цената. Да, ама не! Има хора, които обичат да се изказват ярко, без да са в течение.
Не ме бъркат такива манталитети, просто ми правят лошо впечатление.

# 1 355
Идват и много жени с децата си (най - често рускини, украинки), докато дечицата спят или надуват главите на хотелския персонал, майчиците забърсват я по някое пиколо, барманче или каквото друго има налично.  Mr. Green
Да, колегите най много намазват.
 А ние толкова често звъним на представителите на тур фирмите да се свържат с майките, защото са оставили децата сами и други гости сигнализират, че са зарязани в стаята и плачат или се катерят по парапета на терасата. После майчиците играят обидени до края на престоя си.
 Англичаните в Слънчев бряг, за които бе сниман и филмът на ББС (коментиран е във форума) доколкото разбирам от познати живеещи там- те са такива и в страната си, не им е виновен курортът. Казаха ми, че там си има благотворителни отряди, които си ги събират от тротоарите. На мен като цяло не ми пречат. Миналата година бях изпаднала в истерия заради един, прибирахме се , беше сутрин и видях едни окървавени боси крака да се подават от храсти, зад хотел. Помислих, че е труп, изплаших се, разплаках се, аз съм виждала мъртъв човек само на погребение. Жив беше, звъннахме на 112. Хората в Слънчев бряг обаче явно дотолкова са свикнали с подобни гледки, защото просто си минаваха оттам и подминаваха момчето.

# 1 356
Ха, та това с децата е практика и при любящите български майки.
Най-редовно сме търсили майката на Сиянка, облечена в зелена рокля  Laughing
Толкова завеяни жени съм видяла...не, не завеяни, а безотговорни - отишли да пушат и зарязали детето, щото то рисувало в момента ... и така 3 часа

# 1 357
  • Варна
Толкова завеяни жени съм видяла...не, не завеяни, а безотговорни - отишли да пушат и зарязали детето, щото то рисувало в момента ... и така 3 часа
Единични случаи, предполагам. Чак за такива гръмки изводи...

# 1 358

Да споделя все пак нещо-лошо впечатление ми прави, когато чуя коментар: ще ти купя, като се приберем, тук е скъпо.  А става въпрос за нещо, което в момента при нас е на промоция и други са възкликвали-"то много евтино струва тука"
Но много българи не могат да се отърват от манталитета "а, щом сме на почивка, дерат, мамка му"Цени не помнят, важно е да изкоментират, високо, разбира се Laughing Да им го кажем на търговците. Laughing

На много майки това им е начинът да излъжат детето, за да не му купят нещо. Докато се приберат, то ще е забравило.

Дразненията по почивките не си ги слагам много присърце и гледам да не им обръщам внимание. Нито много хора, нито крясъците по плажа, нито наводнението, което ни провали почивката (точно бях в Приморско, когато обявиха бедственото положение) може да ми развали почивката. Дето се вика, аз миналата година още не си бях тръгнала от морето, мечтаех за следващото  Joy

Издразниха ме в едно заведение. Бяхме голяма компания, поръчваме 6 сока (портокал, ананас, вишна и др.) В менюто има написано единствено Сок Prisun - 200мл - 2,20лв. На нас ни се носят 6 сока Cappy. Замълчахме си, решихме, че не сме уточнили и затова ни носят Cappy. Идва накрая сметката - 6 сока по 2,70лв. Погледнах отново менюто - НИКЪДЕ нямаше написан сок Cappy. Викнахме управителката, тя каза, че цената си е такава, просто не е написана в менюто.
Не ми е за 0,50 ст., но да ме правят на малоумна най - мразя.
Друг е въпросът, че за първи път виждам сок Prisun да е по - евтин от Cappy.  Laughing

# 1 359

Не, не са единични случаи  Peace
Говоря за мероприятия, насочени към българска публика и то в различни градове на страната

# 1 360
Tooclose,  за мен това си е чалъм на заведението как да излъжем хората да си поръчат сок. Казваш си яя, колко евтин Присан, пък то било друго, че не било и евтино.

# 1 361
Tooclose,  за мен това си е чалъм на заведението как да излъжем хората да си поръчат сок. Казваш си яя, колко евтин Присан, пък то било друго, че не било и евтино.
Да. И въпреки караницата, управителката не пожела да хване соковете по 2.20.
За 6 сока - печели 3 лева, а днеска колко ли такива като нас е излъгала. 90% от хората изобщо и не забелязват разликата в цената най - вероятно.

# 1 362
  • Ямбол
Докато бях в Англия едно от основните неща, с които младите хора там свързваха България беше "cheap alcohol"... та не е чудно защо за този възрастов диапазон, България е предпочитана дестинация ... евтиничко, има сгодни леки женици, алкохол, някоя и друга магистралка, слаб контрол. Съни Бийч рулззз Simple Smile
Точно изобщо не ми дреме дали тези, които търсят такива неща, които си изредила, с какво ще свързват България. Щом търсят алкохол и леки жени, не ми ги давай за пример.

# 1 363
  • София
Да. И въпреки караницата, управителката не пожела да хване соковете по 2.20.
За 6 сока - печели 3 лева, а днеска колко ли такива като нас е излъгала. 90% от хората изобщо и не забелязват разликата в цената най - вероятно.
Тя печели много повече от три лева. Tired Лошото е, че тя мами с три лева, /дори и с повече, защото Капи е по-евтин от Присан/.   Twisted Evil

# 1 364
Шляещи се деца на българки, които пушат нам къде си,  и аз не съм срещала. Даже в градинката до нас майките бдат като орлици (с цигара в уста) на кое дърво се е качило отрочето...

Но пък съм виждала спящи англичанчета по баровете докато мама се налива като сви...ня.

Общи условия

Активация на акаунт