Кой и какво може да ви подразни, когато сте на почивка?

• 63 302
  • 1 364
  •   1
Отговори
# 1 320
На секундата дойдоха мъжът ми и приятеля му и директно навряха остатъците от киселите млека в торбата с хавлии на тулупестата. Повече не дойдоха на плажа.
Браво, явно нямаш мижитурки до себе си. За съжаление понякога това е начинът на действие  Peace

# 1 321
Ери, кефите много, браво на вас.

# 1 322
Аз пък досега дразнещи руснаци не съм срещала...  От всички почиващи най-много са ме дразнели българските простаци, дори повече от румънците.
И аз тъй, кво ви дразнят руснаците, бе хора?
Добре, че са те, че поне идват с пари и ги харчат тук,
а случайно дошлите с помощи западняци (известно е че тук идват най-бедните и простите)
нямат 5 лв в джоба...

# 1 323
Може би има значение и къде са. Руснаците в Свети Влас не са като тези в Слънчев бряг,  а само една табела дели двете селища. А и ние наричаме руснаци всички рускоговорящи, а идващите тук са най често от бившите републики.

# 1 324
Те тези от бившите републики не е трудно да ги отличиш от руснаците -
помежду си не си говорят на руски и са по-опърпани.

Аз случайно станах неволен свидетел в една банка
казахстанско семейство внасяха голяма сума евро,
а изглеждаха много зле - жената с нещо като шалвар и маратонки,
мъжът с панталон и маратонки, детенцето беше най-прилично облечено.
Обаче сумата си беше много голяма, за мен поне.

# 1 325
  • София
И аз съм казвала, че не ме дразнят руснаците. Дори с мъжа ми коментирахме, че и на плажа, около басейните, и в хотелите се държат много умерено - не говорят високо, не видяхме пияни, не крещят по децата си...
Дразня се само когато ме посрещат с презумцията, че съм чужденка. В хотела, където бяхме, може би имаше само 2-3 български семейства. На рецепцията ни посрещнаха с "Hello". Мъжът ми отговори "Здрасти и на теб".  Mr. Green Аз го скастрих, че трябваше да поздрави учтиво на английски и да продължим чуждестранния разговор до момента, в който схванат, че сме българи и обърнат по нашенски.  Grinning Но трябва да отчета, че персоналът веднага ни запомни и в ресторанта често ни пожелаваха "Приятен апетит".

# 1 326
  • тук-там
..........В хотела, където бяхме, може би имаше само 2-3 български семейства.
Това сигурно в Слънчев бряг!  Laughing

На последното море ме подразниха отново говоренето на висок глас, "сбирането" на цялата рода под един чадър и....очудващо за мен, претенциозните плажни "облекла". То не бяха пареа, копринени туники, плаформи...за бижутата да не говоря...
За бога - на най-обикновен плаж. ooooh!
Не е точно дразнещо, но изпаднах в лек потрес  - за чий, аджеба, ще балансираш по токчета на пясъка и се носиш като индийска фея в тази жега...

Последна редакция: сб, 23 авг 2014, 22:05 от Wild_rabbit

# 1 327
  • София
Това сигурно в Слънчев бряг!  Laughing
Моля ти се, как пък не бих стъпила в онази гнусотия, наречена Слънчев бряг.

# 1 328
Персонала в българските хотели трябва, да поздравява на български език, а когато му отговорят на чужд, който владее, тогава да продължат така комуникацията. Ако не знае езика, да говори на английски.

В повечето курорти ни поздравяват на руски или английски, което не е правилно.

Лятото живея в Сл.бряг (до Стадиона). Тук в близост има магазин на местна верига супермаркети.
Всички служители ги карат да говорят на руски(шефовете ги карат, не туристите).
Влизам всеки ден, пазарувам и "Здраствуйте... восемсот пиет.... перец ниет...".
Един ден им спретнах скандал, че искам в собствената ми страна да пазарувам нормално и персонала да ми говори на МОЯ език.
Извиниха се и казаха, че е нареждане"отгоре". Но ме запомниха и от тогава като ме видят и се спобутват "тя е българка, българка е"   Crazy  Не са виновни служителите... дори ми стана гузно да не ги глобят...

Аз също работя с туристи. Като влезе някой в хотела поздравявам на български. Ако ми отговорят на език, който знам - говоря, ако не...размахвам ръце и крака...  Laughing  Ама да поздравявам само на чужд език (и да чакам българина да дойде).... няма как да стане...  Tired
Peace

# 1 329
Руснаците са ни супер забавни на мен и партньора ми, още първият ден се запознахме на алеята и си направихме купона , а то беше голямо парти на плажа
, никога не сме имали проблеми с който и да е , но ми е смешно когато българите се държат изключително високомерно и направо унижават персонала!

# 1 330
 Има и нормални места в Слънчев бряг Wink
Цитат
Персонала в българските хотели трябва, да поздравява на български език, а когато му отговорят на чужд, който владее, тогава да продължат така комуникацията. Ако не знае езика, да говори на английски.

Много често обаче се продължава с жестомимичен превод:) Body language.

# 1 331
Има и нормални места в Слънчев бряг Wink
Цитат

Много често обаче се продължава с жестомимичен превод:) Body language.

Крака, ръце, кой каквото има.  Mr. Green

# 1 332
  • София
Много се дразним ,когато на плажа сме заобиколени от чужденци и няколко часа се налага да слушаме чужда реч с прилични децибели .Става дума за Обзор ,там бяхме преди месец .Що се касае до руснаците (рускоговорящите) ,явно имат избирателност към курортите ,миналата година на Ривиера бяха страшно възпитани и дисциплинирани .

# 1 333
  • София
Абе, целомъдрени, англичаните не ви ли дразнят, а?! По-големи селяни от тях могат да са само Хамериканците, ама те почти не идват на Бг черноморие.
Руснаците са сравнително ок.

# 1 334
Тази година на Юг аз лично англичани не видях. А предишни години е имало доста.
Явно л...ната на плажа са успели да ги откажат. Ще видим колко държеливи ще са руснаците..те хем са навикнали на мизерия, хем на кофти храна, но и те даже си имат предел според мен....

Общи условия

Активация на акаунт