Кой и какво може да ви подразни, когато сте на почивка?

• 63 317
  • 1 364
  •   1
Отговори
# 1 305
По въпроса с руснаците - тази година бях изумена от държанието им. Бях свидетел как възрастна рускиня размахва пръст на продавачка в плод-зеленчук:"Говори по-русски!" #Crazy. Блъскат се в автобусите, едва успяхме да се измъкнем невредими от един градски такъв в Несебър. Иначе съм русофил(даже съм наполовина рускиня). Но това, което видях с очите си, ме възмути. Разбира се, далеч съм от мисълта, че всички са такива, но все пак...

# 1 306
  • София
Това потребителката с био продуктите ли е?
Да

# 1 307
Липсват ми българските туристи.

В Слънчев бряг? Забрави! Stop
Даже на разходка не искам да стъпя там. Последно бях през 1989 г. и държа да го помня такъв, какъвто беше тогава.
Същото важи и за Несебър.

# 1 308
Това е потребителката , чийто съпруг е абсолютен професионалист при пазенето от нежелана бременост и болести и то по био вариант само, но като се замисля ако имат деца и нямат нищо против да продължават с децата , то тогава той го кара по схемата" давай гордо напред , все ми е тая , така или иначе деца правя" .... Та по този повод нашите мъже за нищо не стават, защото не уцелват момента кога да свършите и ние сме безнадеждно глупави да ползваме контрацептиви заради некадърните ни мъже!

# 1 309

Руснаците (или рускоговорящите, знам ли) бяха много на Созопол тази година и допринасяха неволно за нетърпимата гмеж, но ми се видяха кротки, спретнати, дружелюбни и непретенциозни.
Не съм русофил, пътувала съм по света, откровено най-гадни като туристи ми се струват англичаните.
Дразнеща навсякъде за мен беше мръсотията по морския бряг като цяло (Южния), мръсна вода, мръсен пясък, разпърпани, лекьосани, ръждясали и олющени чадъри.
Дразни ме и че сигурно от 10 години пътят, който води към къмпинг и плаж "Градина" е неасфалтиран, в прашни коловози и камънак.

# 1 310
Руснаците при мен тази година бяха невъобразимо възпитани и приятни за общуване.
Но аз си имам обяснение за феномена- просто това не са онази закупчици на типичния ваканционен имот по морето.

# 1 311
Руснаците при мен тази година бяха невъобразимо възпитани и приятни за общуване.
Но аз си имам обяснение за феномена- просто това не са онази закупчици на типичния ваканционен имот по морето.
И такива времена помня, от истинските туристи. Руснаците,  които записваха екскурзии, излизаха вечер. Сега само редуват ресторант-снек бар, аз дето съм с доста добър апетит се изненадвам как може чак толкова да се яде и пие. Изключени правят жените сами дошли на почивка или такива само с децата,  които всички знаете как прекарват почивката си.

# 1 312
Бях свидетел как възрастна рускиня размахва пръст на продавачка в плод-зеленчук:"Говори по-русски!" #Crazy

От това и аз бих побесняла  Rolling Eyes Да отиде на френската ривиера да им размахва пръст на французите  Tired

Тази година и аз забелязвам нашествието на руснаците.Едни са приятни и мили, много лесно се общува с тях, други са нахални и отблъскващи.Смятам, че си е до възпитание, не до народност.

# 1 313
Лятото живея в Сл.бряг (до Стадиона). Тук в близост има магазин на местна верига супермаркети.
Всички служители ги карат да говорят на руски(шефовете ги карат, не туристите).
Влизам всеки ден, пазарувам и "Здраствуйте... восемсот пиет.... перец ниет...".
Един ден им спретнах скандал, че искам в собствената ми страна да пазарувам нормално и персонала да ми говори на МОЯ език.
Извиниха се и казаха, че е нареждане"отгоре". Но ме запомниха и от тогава като ме видят и се спобутват "тя е българка, българка е"   Crazy  Не са виновни служителите... дори ми стана гузно да не ги глобят...

Аз също работя с туристи. Като влезе някой в хотела поздравявам на български. Ако ми отговорят на език, който знам - говоря, ако не...размахвам ръце и крака...  Laughing  Ама да поздравявам само на чужд език (и да чакам българина да дойде).... няма как да стане...  Tired

# 1 314
Ако ми отговорят на език, който знам - говоря, ако не...размахвам ръце и крака...  Laughing  
бързо казвай хотела където бачкаш. аз ще ти говоря на моя език , а ти размахвай крака. малииии ........ Joy

# 1 315
Ако ми отговорят на език, който знам - говоря, ако не...размахвам ръце и крака...  Laughing  
бързо казвай хотела където бачкаш. аз ще ти говоря на моя език , а ти размахвай крака. малииии ........ Joy

Tъй де! Как да отговоря на турски, японски...  Laughing

# 1 316
Аа това ли било, аз се чудя защо ме заговаряха все на руски на морето... а не съм чак толкова руса и бяла Simple Smile
Направо си беше език по подразбиране.

# 1 317
Върнахме се от Влас, останах доволна от престоя.

Дразнеха ме само руснаците - навсякъде са.

С какво ви дразнеха? Конкретно поведение, пиянство, лошо мирешеха, не бяха достатъчно умни или друго? Щото сигурно и ние ги дразним (Хамериканците), ама.... освен това именно благодарение на чуждите туристи нашето черноморие не е станало още клоака.

Най - вече с това, че са много, много шумни. Децата окей, но майките също.. Приказват изключително високо, кряскат, направо ми надуха главата.
Нахални са, бутат се в автобусите, бутат се на шведската маса..

# 1 318
Като човек, работещ 10 сезона в хотели на БГ черноморието, мога да кажа, че най-добрия турист е българина. И като поведение и като финанси.  Simple Smile

Peace
Аз също работя в туризма и рядко съм оставала с лоши впечатления от българските туристи. Естествено, че пияни и невъзпитани има от всички националности, но като цяло българите са за предпочитане от руснаци, англичани, румънци, евреи естествено и т.н.

Аз лично харесвам много немските туристи.

# 1 319
  • out of space
И мен ме дразнеха. Конкретно поведение. Нахални, невъзпитани, разюздани и на всичкото отгоре с поведение на империалисти.

Преди 2-3 години с дъщеря ми и приятелка бяхме в Св. Константин и Елена, АИ. Беше пълно с руснаци и поляци. Един ден се засичаме с рускиня и българин, говорещ руски, явно беше с нея. Дъщеря ми носи чаша с доматен сок. Гадината попита спътника си на руски "Как може такова малко момиченце да пие водка?". Само че госпожата не знаеше, че знам перфектно руски. Обясних й, че в България малките момиченца, а и малките момченца, често и родителите им предпочитат да си пият натуралните сокове без алкохолни примеси.

Това лято, прясно-прясно: Закътано плажче, всеки ден не повече от 20 човека. Гнусен тулуп,  с тулупестата си жена и двойно по-тулупестите си деца- всеки ден пиеха кисело мляко на плажа и си зарязваха гнусните кофички. Четири вечири прибирах боклука им при нашия. На петия ден ми писна и ги догоних. Отговорът: "Ни ма интирисува, аз съм дошъл дъ почивъм. Чисти кат си простъ!". На секундата дойдоха мъжът ми и приятеля му и директно навряха остатъците от киселите млека в торбата с хавлии на тулупестата. Повече не дойдоха на плажа.

Общи условия

Активация на акаунт