Кратки въпроси – бързи отговори

• 375 788
  • 6 192
  •   1
Отговори
# 3 555
Може би трабваше да уточня, да. В аbv не може да си пратиш сам на себе си мейл, в gmail може. Но подозирам, че тоя фишинг мейл, не е получен в gmail. Там има сериозна защита от такива неща.

# 3 556
  • Euskal Herria
Може. Моята поща е в АБВ, редовно си пращам от моя имейл на моя имейл документи и др.

# 3 557
  • UK
Преди време много хора, включително и аз, бяхме получили мейл, цитиращ паролите ни, и твърдящ че има видео, което ще разпрати на познати, ако не му пратиш пари. Естествено че е измама и никой няма достъп до пощата ми, нито пък изпрати каквото и да било на познатите ми, но паролата си беше напълно реална, и категорично невъзможна за налучкване.

# 3 558
Blаck Cat, и аз така сигурно запазвам документите като ги изпращам сама на себе си. Да не би има предвид от този мейл, от който получих писмо /той е моя имейл-адрес/, ако пратя на себе си, то няма да получа нищо...Не смея и да пратя от него на себе си...Да не би нещо да стане.

# 3 559
  • Sofia
Може. Моята поща е в АБВ, редовно си пращам от моя имейл на моя имейл документи и др.
И аз точно за АБВ говоря. Simple Smile

emma1_, честно казано, изобщо не разбрах какво ме питаш. Simple Smile

# 3 560
Тикве, нещо си в грешка.
Няма нито една причина, която и да е поща да не може да изпрати обратно до себе си писмо.

А колкото до това, за което пита Емма, преди години, на едно обучение за киберсигурност казаха, видите ли в пощата си мейл, изпратен уж от собствената ви поща, а не сте го пращали вие самите, при възможност означавате като фишинг/спам, ако не - триете директно, без да отваряте дори.

С малко повече познания може да наподобите изпращаните ви писма, като всяка една поща.

# 3 561
  • София
За emma1_

Цитат
Хакери атакуват хиляди българи със спам. Не отваряйте прикачените файлове, които ви изпращат по електронната поща, предупреди шефът на отдел "Киберпрестъпност" Явор Колев. Той сподели в „Здравей, България“, че е подложен на сексуално изнудване.

По 3-4 такива писма получавам и то от електронната поща, която уж е на службата за сигурност. Това показва, че хакерите използват автоматизирани генератори. Те имат огромна база от данни. Спам атаката със сексуално изнудване върви вече година, но сега отново има пик“, каза Колев, след като водещият Виктор Николаев разкри, че негова колежка е обект на сексуално изнудване.
това е само част от статията - останалото, е на този

Малката Госпожица Мърморана,
предполагам, че за този КОД от Замунда, беше въпроса ти

За да се появи кода, трябва да се отвори линка за споделяне

код

за проба
КОД
  84b03563355c31b3c3c85cb3f5306bac9e366d15

# 3 562
Аз от телефона в abv не мога да си изпратя писмо от мен за мен. Тоест, мога да си изпратя, но не получавам нищо. От лаптоп, честно - не съм пробвала. Но в gmail мога и от телефон, и от вссякъде.
Тези дни получавам мощно фишинги уж от PayPal. Означавам ги като фишинг и те пристигат още повече!... Голяма досада е!

# 3 563
@emma_1
Ако писмото го има в Изпратени, значи е пратено от вашата поща. От къде е изпратено се вижда в хедърите на съобщението. Иначе за да изглежда като изпратено от вашия мейл адрес, се на манипулира Reply-to хедъра.

# 3 564
  • София-Младост
Но подозирам, че тоя фишинг мейл, не е получен в gmail. Там има сериозна защита от такива неща.
Абе, баш там получих такъв мейл, че и паролата ми беше цитирана...гледала съм не цнам си какво, ще ме изтипосат пред цял свят бла-бла.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 07:59 от Ала-Бала

# 3 565
@emma_1
Ако писмото го има в Изпратени, значи е пратено от вашата поща. От къде е изпратено се вижда в хедърите на съобщението. Иначе за да изглежда като изпратено от вашия мейл адрес, се на манипулира Reply-to хедъра.
Точно това ми направи впечатлението, че го няма в изпратените, а и към мейла ми са прикрепени и имената ми...А по проста логика, който ще влезне в пощата на друг - ще му напише конктерни неща - информацията от пощата му, най-малко имената му. Прочетох интервюто тук, пуснато от Mari_Mar за борбата с киберпръстъпленията...Щом на самите работещите там пишат от техните си служебни пощи, какво ли да се говори за нас. Благодаря ви всички за коментарите, бях се притеснила доста.

# 3 566
  • UK
Мари Мар, много ти благодаря, точно за това питах. Мисля, че така ще стане, копирането на магнет линка не работи защото доставчика е блокирал всички сайтове, които имат нещо обшо със сваляне на торенти, и дори онлайн проксита, които аз използвам за да влизам в Замунда примерно. С този код би трябвало да стане защото не минава през браузъра а направо отива в Юторент и не би трябвало да може да бъде блокиран, поне така си мисля. Ще пробваме по късно.

# 3 567
С този код би трябвало да стане защото не минава през браузъра а направо отива в Юторент и не би трябвало да може да бъде блокиран, поне така си мисля. Ще пробваме по късно.
В някой държави знам че ако те засекат да сваляш торенти направо си ти пращат честитка по пощата с глоба. Може и да не е баш така както са ми го представили на мен, ама ако заобиколиш по този начин дали пак не могат да те хванат?

# 3 568
  • BG-DE
Внимавайте наистина със свалянето на торенти в чужбина.Ние сме в Германия и миналата година имахме подобни проблеми за 20 сек. ни искаха 900 евра 😖 имат фирми, които следят и после получаваш честитка от адвокатска кантора за авторски права, така че моят съвет е само през vpn.

# 3 569
Внимавайте наистина със свалянето на торенти в чужбина.Ние сме в Германия и миналата година имахме подобни проблеми за 20 сек. ни искаха 900 евра 😖 имат фирми, които следят и после получаваш честитка от адвокатска кантора за авторски права, така че моят съвет е само през vpn.
А каква е разликата между през vpn и не през него. Не ги разбирам наистина тези работи. Благодаря 🤩

Общи условия

Активация на акаунт