Кратки въпроси – бързи отговори

• 373 191
  • 6 192
  •   1
Отговори
# 5 550
Днес даже бутнах мишката и падна на пода, казах си, че даде фира. Да, ама не. Не се разглоби даже. Вдигнах я и продължих да си работя.

# 5 551
все едно изостава от движението и после го наваксва.
Това не прилича на проблем с мишката. Дайте адрес на лично и ще Ви пратя една 12 годишна с лазерен сензор, да видим колко ще изкара. 6.48 по Еконт със СМС известяване

# 5 552
ЧревоУгодник, започва оптиката да прескача - на моменти чувствителността е нормална, на моменти - никаква я няма или е максимална. И това се променя в рамките на 30 секунди - все едно изостава от движението и после го наваксва. Ляв бутон - започвам действие (например трябва да оградя част от снимка, която обработвам) и в някакъв момент мишката изчезва все едно съм пуснала бутона и съм цъкнала на празното. При заспиване и събуждане на машината не открива мишката. Това са с тази последната, предишната пак имаше проблем с левия бутон, но и явно някакъв хардуерен проблем, защото смъкваше батерията за 2-3 дни (батериите ми са акумулаторни и зарядното им показва колко са заредени, така че изключваме опцията кофти батерия). По-предишната пък един ден просто спря да реагира... И така. Различни дефекти дават, затова смятам, че проблема не е в задмониторното устройство 😁
Може да се губи връзката между компютъра и мишката нещо. Щом е на батерии значи е безжична, пробвайте такава с кабел. Или ако безжичните са с донгъл, пробвайте с друг и на друг порт.
Иначе батериите може да са съвсем скапани и зарядното пак да показва, че са заредени.

# 5 553
  • в сърцата на децата <3
все едно изостава от движението и после го наваксва.
Това не прилича на проблем с мишката. Дайте адрес на лично и ще Ви пратя една 12 годишна с лазерен сензор, да видим колко ще изкара. 6.48 по Еконт със СМС известяване
Благодаря за предложението, но определено съм карък с мишките. Последните две загиват на мобилната работна станция, другите три - на настолната и една в работилницата. Като цяло - 6 мишки на 3 машини. В работилницата сложих кабелна и проблема е решен. Просто ще взема кабелни и това е...
bboiko, както и горе написах - различни машини, различни проблеми, един резултат 😂

# 5 554
bboiko, както и горе написах - различни машини, различни проблеми, един резултат 😂
А общото - задклавиатурното устройство (в случая зад мишечното) Joy
Безжичните мишки ползват радиовълни, та освен машините се намесва и околната среда, освен ако не сте в някоя био ферма под Мусала. По-евтините даже не ползват Bluetooth, а техни си протоколи на честота за общо ползване на която са и разни аларми, колички с дистанционно, дистанционни за гараж, всякакви сензори и т.н. Може някой съсед да си е купил нова играчка и това да скапва работата на вашите мишки.
Ако се държи на безжична, то задължително качествена и поддържаща най-новата версия на Bluetooth протокола, че там поне проблемите с интерференцията са намалени донякъде. Но най-безпроблемно е с кабел.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 20:42 от bboiko

# 5 555
  • в сърцата на децата <3
😂😂😂 Майтап няма 😂😂😂 Мишкоунищожителят ще ми е прякор вече.

# 5 556
ЧревоУгодник, започва оптиката да прескача - на моменти чувствителността е нормална, на моменти - никаква я няма или е максимална. И това се променя в рамките на 30 секунди - все едно изостава от движението и после го наваксва. Ляв бутон - започвам действие (например трябва да оградя част от снимка, която обработвам) и в някакъв момент мишката изчезва все едно съм пуснала бутона и съм цъкнала на празното. При заспиване и събуждане на машината не открива мишката. Това са с тази последната, предишната пак имаше проблем с левия бутон, но и явно някакъв хардуерен проблем, защото смъкваше батерията за 2-3 дни (батериите ми са акумулаторни и зарядното им показва колко са заредени, така че изключваме опцията кофти батерия). По-предишната пък един ден просто спря да реагира... И така. Различни дефекти дават, затова смятам, че проблема не е в задмониторното устройство 😁
Може да се губи връзката между компютъра и мишката нещо. Щом е на батерии значи е безжична, пробвайте такава с кабел. Или ако безжичните са с донгъл, пробвайте с друг и на друг порт.
Иначе батериите може да са съвсем скапани и зарядното пак да показва, че са заредени.
Действително стандартните с блутут в изключително шумна среда май почват да правят проблеми с връзката. Блутут е на 2.4 GHz и освен wi-fi мрежи бутащи се за ограниченият диапазон и други неща смущават тази честота. Моята безжична с донгълче пише че е на 5ghz свързването, може да пробвате нещо такова?

# 5 557
По-новите стандарти за wi-fi, както и 5G ползват и диапазона на 5Ghz. Качествените безжични работи имат алгоритми за справяне с интерференцията, та са ОК при що-годе нормални условия. Но много от по-евтините китайкси са много зле...

# 5 558
Стандарта е един за всички Joy

# 5 559
Стандарта е един за всички Joy
Ами не е, еволюирал е във времето - https://bg.m.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11
Не разбирам защо държиш все да кажеш нещо наопаки, дори като не знаеш за какво говориш.

# 5 560
  • София
😂😂😂 Майтап няма 😂😂😂 Мишкоунищожителят ще ми е прякор вече.

Докато някой ден се изправиш в епичен сблъсък с този юнак /заради големината му реших да не го публикувам директно тук/ и после ще се види кой кого:

https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fm.media-amazo … soQMygBegUIARDnAQ

# 5 561
Погледнах модела на моята древна Лоджитек, поне 5-6 години не съм  я сменяла, обичам я повече от децата ми Grinning

M510 Wireless

$20  на Amazon и много приличен рейтинг! Някакъв образ я ползвал 10 + год и пак си купил същия модел!
https://www.amazon.com/Logitech-Wireless-Computer-Unifying-Recei … 45798421&th=1

PS Погледнах си хисторито на покупките:
Logitech M510 Wireless Mouse
Ordered on February 17, 2016 (1 item)

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 01:01 от Agent Provocateur

# 5 562
дори като не знаеш за какво говориш.
Знам. Всички използват едни и същи радиомодули и едни и същи драйвери.

Дайте пример за евтино китайско устройство което е много по-зле.

Благодаря

# 5 563
Имам следното питане - на лаптопа ми излезе да си ъпдейтна Уиндоус 11 /аз съм с 10/. Длъжна ли съм да го правя, как изглежда като нови функции, някакви промени, които не ви харесват? Или пък е добре да го направя?

# 5 564
Длъжна ли съм да го правя
Не сте длъжна. Като интерфейс е по-шаренко, като възможности има доста подобрения, но те са невидими за средностатистическия потребител

Общи условия

Активация на акаунт