Кратки въпроси – бързи отговори

• 373 224
  • 6 192
  •   1
Отговори
# 5 655
  • Разпиляна във въображението
А опитва ли да ги захване изобщо? Примерно чува се, че върти ролката, а не захапва лист, или изобщо не реагира и директно показва грешката?
П.п. мастило сте си взели Simple Smile

Да опитва, листът потъва навътре, минава първите две ролки и до там. Чува се усилието.

# 5 656
  • в сърцата на децата <3
Пробва ли това?

# 5 657

Мда, всичко пробвахме, затова писах тук Simple Smile  , защото нищо друго не се сещах вече.

# 5 658
  • София
Синът ми (14г.) преинсталирал компютъра на своя глава(по клипче от Ютуб).Майкрософт искат да им плащам...Ние като го купихме компютъра преди години си платихме на фирмата от която го взехме.Какво да правим сега?Може ли да работи и без Майкрософт?

# 5 659
С офциален лиценз ли сте били?

# 5 660
  • в сърцата на децата <3
Принципно може, има Linux за тая работа. Иначе или краквате Windows-а, или плащате на човек да го направи. Лицензиран продукт ако имате (от предходното инсталиране) трябва да са Ви дали кода на лиценза. Изключително дълбоко ме съмнява да е така, тъй че се връщаме на първите три опции.

# 5 661
Инсталираш си  уиндоус свободно от интернет, после си закупуваш ключ само. Така направихме ние.

# 5 662
  • София
Би трябвало всичко да е легално.Защото купихме геймърски компютър (около 2500лв. беше).Започна да изскача нещо и допълнително платихме(мисля 130лв. още) за този Майкрософт.И аз много се издразних тогава.

# 5 663
"Майкрософт" е просто име на фирма. Компютъра може да работи и без него, както може и без "Кока-кола", "Пежо" и т.н. Joy
Вие дали можете е друг въпрос.
По принцип в България, ако сте си купили лицензирана операционна система с компютъра, би трябвало да има холографски стикер някъде на кутията. В този случай някъде при гаранционната карта трябва да има кода за лиценза с който да го активирате отново или от фирмата продавач трябва да ви го кажат.

# 5 664
Би трябвало всичко да е легално.Защото купихме геймърски компютър (около 2500лв. беше).Започна да изскача нещо и допълнително платихме(мисля 130лв. още) за този Майкрософт.И аз много се издразних тогава.

Изскача съобщение че пробният ти лиценз, който явно са ти били качили, изтича. Така беше и при нас. Закупихме само ключ, евтинко излиза, в темата се писа тогава че и още по-евтинко отколкото аз го купих, можело, и така.

За да могат да отиграят конфигурацията при сглобяването на компа, им трябва уиндоус. Така че качват там някакъв, и за  това идва при теб с уиндоус, няма как да е без. Но това далеч не значи, че имаш лиценз, тоест че са ти качили официалния уиндоус.

# 5 665
На мен ми се върти в главата някаква смешна сума, която бяхме платили за лиценза. Някаква кампания течеше  тогава и за десетина долара ставаше въпрос. Офис пакета беше по-скъп, към 16$.

# 5 666
Не е кампания това, тези са лицензи за оригинално вграждане от производителя на компютъра. За машини идващи с предварително инсталиран софтуер. Те са на такива цени, но принципно нямат право да ги продават отделно. Тия оферти са нелегални от недобросъвестни служители. Но частно лице никой няма да го проверява от къде си е купил лиценза и има ли въобще такъв.

Иначе, понеже се писа за дете - училищата и университетите имат право на безплатни лицензи, включително и за учениците, та ако не възстановят оригиналния може такъв да потърсят.

# 5 667

Не ми даваше мира този принтер, защото просто няма причина да спре да работи. Отидох и здраво го разтръсках. Обърнах го - нищо не падна. Погледнах отново и най-отдолу се подаваха няколко камъчета на гривна. Криво-ляво я извадих и си тръгна. А толкова гледахме и осветявахме от двете страни Simple Smile Благодаря!

# 5 668
Синът ми (14г.) преинсталирал компютъра на своя глава(по клипче от Ютуб).Майкрософт искат да им плащам...Ние като го купихме компютъра преди години си платихме на фирмата от която го взехме.Какво да правим сега?Може ли да работи и без Майкрософт?
Питайте 14-годишният син да ви каже за кой точно продукт на Майкрософт ви искат да се плаща. По възможност снимайте екрана на който изписва съобщението и го пуснете тук, иначе просто няма как да ви се отговори.

# 5 669
  • в сърцата на децата <3
Преди време ми беше попадала информация как може виртуално да се раздели на две отделни машини една компютърна конфигурация. Някой да има представа какво точно трябва да потърся като ключова дума, защото описателно не ми се получава. Идеята е да взема един по-мощен компютър с два монитора и децата да си го поделят когато играят заедно (трябва да са отделни устройства за игрите, които играят).

Не ми даваше мира този принтер, защото просто няма причина да спре да работи. Отидох и здраво го разтръсках. Обърнах го - нищо не падна. Погледнах отново и най-отдолу се подаваха няколко камъчета на гривна. Криво-ляво я извадих и си тръгна. А толкова гледахме и осветявахме от двете страни Simple Smile Благодаря!
Йей! Радвам се, че е тръгнал Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт